SSD
Re: SSD
jojo po prihlaseni este o babku lacnejsie - 122,85 € bez DPH vs. Alza €137,43 bez DPH.
btw AGEM je vzdy najlacnejsi, resp. najlacnejsi zo serioznych obchodov, nakupujem tam casto len maju biedny sortiment a eshop.
btw AGEM je vzdy najlacnejsi, resp. najlacnejsi zo serioznych obchodov, nakupujem tam casto len maju biedny sortiment a eshop.
Skôr sa orientujem podľa podmienok
https://www.agem.sk/reklamacne-podmienky
Majú to tak...no...nie veľmi jasne napísané
"Pokiaľ výrobca stanovil záručnú dobu kratśiu ako 24 mesiacov je dealer povinný predĺžiť koncovému užívatelovi túto zaruku u výrobcu na min. dobu 24 mesiacov odpovedajúcim spôsobom a pripadné náklady s týmto úkonom spojené môže premietnuť do ceny výrobku. V prípade, že koncovým uživateľom výrobku je dealer, predĺženie záruky si obstaráva sám priamo u výrobcu."
https://www.agem.sk/reklamacne-podmienky
Majú to tak...no...nie veľmi jasne napísané
"Pokiaľ výrobca stanovil záručnú dobu kratśiu ako 24 mesiacov je dealer povinný predĺžiť koncovému užívatelovi túto zaruku u výrobcu na min. dobu 24 mesiacov odpovedajúcim spôsobom a pripadné náklady s týmto úkonom spojené môže premietnuť do ceny výrobku. V prípade, že koncovým uživateľom výrobku je dealer, predĺženie záruky si obstaráva sám priamo u výrobcu."
Lebo AGEM je taky ten tzv. "velkosklad" maju normalne realnu zasobu svojho tovaru vo svojom sklade ihned k odberu a je fakt velky, funguju od nepamäti.
Pointa je ze su velkoobchod, teda ak vyrobca dava na tovar 12 mes zaruku, ty ako obchod, ktory od nich odoberas by si mal dat koncovemu spotrebitelovi 24 mes zaruku.
Mozes tam nakupit iba ako firma a samozrejme tam platia uplne ine podmienky, aj o zaruke.
Pointa je ze su velkoobchod, teda ak vyrobca dava na tovar 12 mes zaruku, ty ako obchod, ktory od nich odoberas by si mal dat koncovemu spotrebitelovi 24 mes zaruku.
Mozes tam nakupit iba ako firma a samozrejme tam platia uplne ine podmienky, aj o zaruke.
Aha, teda vlastne sa opravujem, nope, beriem späť aj ten link na Agem - čistý Datacomp, kde sa zase hrajú na spasiteľov, ala
"Pre reklamácie po uplynutí záručnéj doby danej zákonmi neplatí 30 dňová lehota na vybavenie reklamácie."
Môžu si to nechať, radšej by som si priplatil aj na terajšiu cenu (164€) na Alze a nemal tieto opletačky so splaškami...
"Pre reklamácie po uplynutí záručnéj doby danej zákonmi neplatí 30 dňová lehota na vybavenie reklamácie."
Môžu si to nechať, radšej by som si priplatil aj na terajšiu cenu (164€) na Alze a nemal tieto opletačky so splaškami...
Ty si to asi nepochopil. Oni nie su obchod pre teba - koncoveho spotrebitela. Oni su dodavatelmi pre napr. Alzu. Tym padom platia uplne ine zakonne podmienky. Teoreticky by ti ten disk ani nemali predat ako koncovemu zakaznikovi.
Cize ako hovoris, na doma by som tam veci nekupoval, ale ked som tam spravil obrat priklad 150 000€ za tu dobu co tam nakupujem, tak tych 15 000€ usetrenych pre firmu je uz cislo no usetrenych 10€ za disk za danych podmienok uz take terno samozrejme nie je.
Cize ako hovoris, na doma by som tam veci nekupoval, ale ked som tam spravil obrat priklad 150 000€ za tu dobu co tam nakupujem, tak tych 15 000€ usetrenych pre firmu je uz cislo no usetrenych 10€ za disk za danych podmienok uz take terno samozrejme nie je.
Ak je pri produkte napisana 60 mesiacov tak samozrejme davaju 60 mesiacov zaruku.
Opacny pripad sa ti prave moze stat, ze ak vyrobca dava 12 mes zaruku, aj ty dostanes 12 mes zaruku ako "koncovy spotrebitel" a to je proti legislative predaja maloobchodu/predaj koncovemu spotrebitelovi/fyzickej osobe.
Opacny pripad sa ti prave moze stat, ze ak vyrobca dava 12 mes zaruku, aj ty dostanes 12 mes zaruku ako "koncovy spotrebitel" a to je proti legislative predaja maloobchodu/predaj koncovemu spotrebitelovi/fyzickej osobe.
Ale pre koncového zákazníka nie...hojko napísal:Ci ide o reklamaciu po 24 mesiacoch alebo nie, riadia sa Obchodnym zakonnikom a teda neplati ani pocas zarucnej doby 24 mesiacov ta 30-dnova lehota.
Do 2 rokov - "V prípade oprávnenej záručnej reklamácie bude tovar do 30 dní opravený, pripadne vymenený za iný alebo nový kus rovnakého typu alebo ekvivalentých parametrov. 30 dňová lehota začína plynúť dňom doručenia reklamovaného tovaru vrátane správne vyplneného reklamačného protokolu na reklamačné oddelenie AGEM Computers, s.r.o."
Po dvoch rokoch - "Pre reklamácie po uplynutí záručnéj doby danej zákonmi neplatí 30 dňová lehota na vybavenie reklamácie." (btw, majú tam celkom hrubku
Urob mi službu, choď na ich web a na registráciu, máš tam možnosť "Fyzická osoba" - žiadne IČO ani nič...
Po registrácii mám ešte aj nižšiu cenu, no škoda, podmienkami to nie je o nič inšie ako šmece Datacomp, takže pass.
Po registrácii mám ešte aj nižšiu cenu, no škoda, podmienkami to nie je o nič inšie ako šmece Datacomp, takže pass.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
https://www.agem.sk/obchodne-podmienky
Nákup vo firme AGEM Computers môžu uskutočňovať fyzické osoby alebo podnikateľské subjekty na základe IČO.
Otazne je, ze k comu spada to ICO, ze ci k aj k fyzickym osoba a podnikatelskym subjektom, alebo len k tym podnikatelom. Pokial viem, Agem bol velkoobchod a nebol to obchod pre koncoveho zakaznika, ale je mozne, ze sa to uz zmenilo.
Nákup vo firme AGEM Computers môžu uskutočňovať fyzické osoby alebo podnikateľské subjekty na základe IČO.
Otazne je, ze k comu spada to ICO, ze ci k aj k fyzickym osoba a podnikatelskym subjektom, alebo len k tym podnikatelom. Pokial viem, Agem bol velkoobchod a nebol to obchod pre koncoveho zakaznika, ale je mozne, ze sa to uz zmenilo.
Veru, nejake ustupky tam robili, v tom pripade sa ale predpokladam musia podriadit platnej legislative ale na druhu stranu, ako fyzicka osoba tam mas trosku vyssie ceny, mozno to je kompenz za pripadny, s tym suvisiaci "servis". Popravde, nikdy som tam nekupoval ako fyz. osoba zatial vzdy ako firma, reklamacii sa riesilo X a vzdy to dopadlo dobre, dokonca aj cosi co som poje**** ja, napisal som nasmu obchodnikovi narovinu sorry tuto dosku som pokaslal, vies to vyreklamovat, ustretovo to vybavil iba som si prisiel pre druhu dosku, velmi mile gesto. Za mna co sa dlhorocnych skusenosti (nakupujem tam od cca 2004) tyka je to spolahlivy a dobry obchod. Akurat sirka sortimentu je u nich trosku bieda takze som chvilkovo presiel na alzu ale tam ma tak dotocili uz ze su hrubym na blackliste, takze zase nakupujeme v AGEMe a radsej sa obmedzime na ich sortiment, pretoze vedia obchodovat a vedia riesit individualne potreby zakaznika.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
takze takto, v ageme som istu dobu pracoval, v minulosti sa dalo kupovat len na ico, tj. zivnostnici, male pc predajne, aj vacsi odberatelia, vo velkom aj technici instalujuci satelitnu techniku, po novom prerobili eshop a normalne je mozne kupovat ako sukromna osoba, cca tri dni dozadu som kupoval babke tv + stb na skylink normalne po registracii bez ico, pred tym som si bral stolicku k pc, uz funguju viacmenej ako normalny eshop, nie len pre ico