PC pre deda

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: PC pre deda

Príspevok od používateľa guess.whoo »

imho na dosky a ramky je pri takychto zostavach zbytocne kladeny doraz. tam je dolezitejsi procesor a disk (SSD)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Guess, nikto nepopiera, ze doska tam moze byt aj na najlacnejsie, pretoze aj s tou by to fungovalo ako ma. Tu je navrhnuta kvalitna doska s vyhodnym pomerom cena/vykon, pretoze je odporucana. Aj RAM je nepodstatna ako pises, ale ked si mas vybrat v konkretnom pripade, tak si vyberies Zeppelin s 5 rocnou zarukou alebo priplatis 2 eura a mas overeny Crucial so zarukou 10 rokov? Predpokladam, ze uz len z principu si kupis Crucial, ktory ma na pamatiach chladic, minimalnu reklamovanost a mas zaruku 10 rokov, aj ked ten pocitac mozno o 4 roky uz mat nebudes. Alebo to iste v pripade Kingstonu HyperX Blue, len s dozivotnou zarukou. V tejto cenovej kategorii v ktorej sa sklada pocitac, tak sa i3 nezmesti. A s tym SSD plne suhlasim, to spravi pri beznom pouzivani viac ako lepsi procesor, teda pokial porovnavame G4400 vs i3 alebo G4400 vs SSD, tam internet, praca s PC a Office hra v prospech G4400+SSD.
nath4n
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa nath4n »

Zas len zhadzovat ludi lebo ty si neviem kto. Dakujem vlastne za nic. Iba co si mi dokazil radost. Nevyhybam sa otazkam a odpovediam. Bohuzial dakto nema tolko skusenosti ako ini. Naposledy som sa tu chcel s niecim poradit.
heker
Redeemer
Redeemer

Myslim si, ze tu nikomu chybat nebudes. Chcel si rady, tie si dostal. Ako si s nimi nalozil? Po svojom, zmenil si fakticky vsetko z toho co ti bolo poradene. Bol ti poradeny SSD? Bol! Napisal si, ze tebe staci bezny HDD.

Pred hodinou si pisal o odbornosti a neviem comu, teraz pises, ze niekto nema tolko skusenosti? Ved mne si pisal, ze sa do toho nevyznam. A na otazky si samozrejme neodpovedal.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

vsak si dostal radu aby si tam dal hlavne SSD a napisal si, ze ti na rychlosti nezalezi

heker ma obcas striktne posty ale vo svojej podstate ta nasmeroval spravnym smerom, dal ti idealnu zostavu na tvoj rozpocet a cela debata sa dala skoncit pri 6tom poste v prispevku :)
heker
Redeemer
Redeemer

Ako pises guess, mam svoj prejav, ktory je ciastocne papulnaty, arogantny, povysenecky, ale snazim sa poradit v najlepsom moznom svetle, nemam dovod radit zle komponenty.
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Hlavne že na inom fore to chceš na hry :wink:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

vsak aj dedo moze zadrvit :D
heker
Redeemer
Redeemer

Luko daj link, ak tak do posty nech sa pobavim aj ja :D
nath4n
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa nath4n »

Na jednoduchsie hry som napisal... Dalej tym ze sa tu chvastas aky si papulnaty no co ti na to, kto ve aky si naozaj, isto hladis do zeme ;) . Pobavil by som sa aj ja :)
lukostrel77
Star
Star

Máš obmedzený rozpočet a silou mocou tam chceš dat i3??,potom sa ti poradí a nepáči sa ti to tak potom čo očakávaš??v tom počítačy kludne zastane prácu aj ta g4400+intel hd sa zahráš aj san andreas a podobne,snád si nečakal že na hd4400 pojde gta5,battlefield1??....
heker
Redeemer
Redeemer

Autor temy, miesto argumentaciu a prijmania rad sa tu snazis do mna navasat a osocovat ma. Asi ti to robi radost.

Ja tvrdim, ze Intel HD4400 je slaby cip, je to 4 roky stary model, ktory je na urovni Geforce 8800 GS, teda najslabsej 8800. Karty 8800 boli na trhu asi tak 8 rokov dozadu, cize vykon ten karty je velmy zastaraly a je nizsi ako maju vykom dnesne lepsie mobilne telefony. Limitom pre tuto kartu bude tak NHL 2009, Counter-Strike 1.6 a podobne stare hry. Myslim, ze to GTA by malo pri vacsom rozliseni uz problemy.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Dropdead mi poradil tú zostavu čo sem hodil heker a môžem mu len ďakovať lebo som si ju kúpil a funguje svižne a hlavne SSD v dnešných počítačoch by mala byť už samozrejmosť, keď mením HDD tak vždy navrhujem ako prvé SSD aj keď cena ide na úkor kapacity ale oplatí sa to kupovať. Tiež som sa chcel vyhnúť Intelu kvôli chladiču ale nakoniec to bolo jednoduchšie osadiť ako som si myslel.
heker
Redeemer
Redeemer

Zaujimalo by ma ako to dopadlo a aku zostavu nakoniec autor kupil. Lebo mi lukostrel poslal odkaz na PC forum a tam mu viacmenej napisali to iste co tu.
lukostrel77
Star
Star

To by zaujímalo aj mna,heker.....
Napísať odpoveď