Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa beardie »

z penazenky?

priplatky za uber v noci su predsa kvoli nizkemu poctu aut
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Kto sa bojí, nech nejde do lesa sa hovorí :).

A pozitívne skúsenosti ignoruješ? :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

baldorex napísal:Rád by som videl screen tej jazdy BTW :).
Druhá vec, ešte pred objednávkou jazdy ti vyskočí predbežná cena, s tou nemal problém súhlasiť? Dostal upozornenie, že bude platiť vyššiu taxu, predbežnú cenu akceptoval a teraz sa sťažuje že platil koľko mal? :)
hegy napísal:Tazka noc.
hegy napísal:...platil skoro 20€, coz mu bolo v tom stave jedno...
Nie, fakt sa nikto nestazuje, 20e zvysoka riedkym, mne by to za nejake reklamovanie nestalo a viem ze jemu uz vobec nie.
Ci uz dostal nejake upozornenie ktore odignoroval, alebo o tom vedel ze to bude drahe a zabudol /obaja na blato/ to ti uz neviem povedat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

takze sa jedna len o cisty hejt, tak? :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Presne! Bystrý chlapec :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hegy: uber robi cenu z vzdialenosti a casu. takze ked ides dakde rano a su zapchy tak hej, stoji to vela, ale je to fer, lebo ked zadrbes hodinu casu dakomu aby presiel 3km, tak by nemal dostat euro 50.

inak tam je priplatok za "spicku" co nie je uplne spravne slovo - ked je malo aut a vela cestujucich. Castokrat staci pockat par minut - ja ked som pouzil napr. Uber v BA, kukal som do appky ked vlak uz brzdil na stanici, ze pozriem odhad ceny, a hlasilo spicku, kym som vystupil a vysiel von uz nebola.

Inak sa da pekne pozriet v historii zaznam jazdy, ked aj nechces reklamovat, aspon uvidis ci isiel dookola blizsie, isiel kua pomaly, alebo bol surge pricing.

//autoeditácia príspevku (11 Aug 2016, 21:49)
FWIW ta cesta ma stala 5.40, trvala 16 minut (cakanie na auto 14), a bolo to 7,52km.

Reklamacia je inak zalezitost asi na 4 klinutia
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

reklamacia sice je rychla a hned odpisu ze ju uznavaju a peniaze vracaju ale realne ziadne peniaze nevratili.
btw ja som sa vratil ku klasickemu taxi, pre mna je uber v Ba mrtvy.
Blekota
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Blekota »

Toto je veľmi dôležitá info pre mňa
baldorex
Addict
Addict

Vrátenie peňazí môže prebehnúť viacerými spôsobmi.
Môžu ti pripísať sumu späť, treba skontrolovať výpis danej karty, nie účtu.
Môžu zrušiť zaúčtovanie platby, teda nič ti na účet/kartu nepríde, iba sa daná platba zruší - toto sa mi reálne stalo, tiež som čakal týždeň na vrátenie peňazí a až neskôr som si všimol, že pôvodná už reálne zaúčtovaná platba zmizla.

Osobne sa mi nechce veriť, že by uber uznal reklamáciu a nevrátil peniaze späť, nie sú na také šupácke praktiky odkázaní...
gogo956
Redeemer
Redeemer

vsetko som kontroloval a nic sa nevratilo ani nezrusilo, ale ta suma nie je pre mna podstatna.
Nejde ani tak o tu reklamaciu, ale o to ze casto sa stavalo ked som realne potreboval odviezt tak ziadne volne vozidlo v Ba sirsom centre v dosahu nebolo, alebo za cenu ktora sa rovnala Taxiku. Chapem ze viacerym teraz lezi v zaludku ze robim zlu reklamu Uberu ale realne sa to stalo a kazdy ma pravo na informacie.
Netvrdim ze uber je z principu zly, ale u nas jeho cas podla mna este neprisiel,taxiky su zatial predsalen spolahlivejsie, resp nech si kazdy vyskusa sam a rozhodne sa ci mu vyhovuje.
baldorex
Addict
Addict

Tvoj starší príspevok ohľadom nedostupnosti vodičov ma teraz nedávno zneistil, keď som potreboval odvoz na letisko a nechcel som otravovať rodinu. Našťastie aj ráno o tretej bolo auto za 4 minúty u mňa, takže pohoda.

Že môže byť cena za jazdu rovnaká ako pri taxi je predsa ok, nikde nie je zaručené že cena bude vždy nižšia.

Keby som si uber neskúsil osobne, tak by ma tvoje príspevky odradili tak ako blekotu. Ja som našťastie spokojný, takže mňa neovplyvnia.

Posledné 2 roky som používal hopin (liftago sa vtedy nechytalo), slušná aplikácia, no vtedy sa ešte nedalo platiť kartou, teraz to ide a majú aj viamo niektorí. Takže uber mal pre mňa okrem nižšej ceny aj výhodu pohodlného platenia.

Hopin mám teraz už iba ako zálohu, no nemusel som ho už cez rok použiť, nakoľko uber mi vyhovuje.

Už som to písal aj hore, ale zopakujem to. Na uberi mi vyhovuje aj to, že ma zatiaľ vždy viezol "obyčajný" človek s normálnym IQ a nie hardcore taxikár, kto jazdí viac taxíkom určite pochopí čo myslím :).
gogo956
Redeemer
Redeemer

baldorex
uplne suhlasim ze taxikari s ktorymi som sa kedy viezol boli az na vynimky podla ich rečí dost "svojski", vodici z Ubera boli viacej v pohode, bolo z nich citit ze to nie je ich jediny zdroj prijmu
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Reklamaciu cez Uber mi pripisali vo forme kreditu v Uberi. Takze pri dalsej jazde mi to odratalo z toho co vratili za reklamaciu.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ludia vyuzijete niekto dnes do 18:00 moj promo kod na 8 EUR jazdu zadarmo?

Lebo o 19:00 by som sa potreboval odviezt zase ja :D Ak hej, napiste, budem mat v praci hojko zapnute :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Hegy napísal:Pridam skusenost. Tazka noc. Nadranom z centra mesta BA do Karlovej Vsi (coz je podla gmaps 6,5-10km). Premavka pochopitelne ziadna, no kamos kt. to vybavil platil skoro 20€, coz mu bolo v tom stave jedno, no na dalsi den mi vysvetloval ze podla Uberu sme sli v dopravnej spicke a zapchach a preto taka sadzba... Kto rozhoduje o tom, aka je teda sadzba?
Chodim takto casto s Uberom, pozeram prave historiu jazd. V piatok vecer odo mna z Karlovky pod Michalsku €4,17. Rano o 3 naspat to vsak bolo už za €6,3.
Cez den, bol som dat auto do servisu - z Bulharskej (Trnavka) do Karlovky 7,9€ - a to bola vtedy rozkopana Karloveska pri pumpe - kolony, tak sme sli az cez Dubravku.
Ceny to urcuje podla dopytu. Ak je velky dopyt a malo aut, zdvihnu ceny, ale max nejak 2,5x zakladnej ceny. Takze neviem, ako ste sa dostali na dvacku, nemali ste cestou grc-pauzu? :D :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako pise Frikso, napokon Uber sa tym netaji, ze pokial je dopravna spicka, cize rano, poobede alebo je malo aut (v noci), pripadne cesty ako na letisko, tak sa cena mierne vynasobuje 1.25, 1.5, 1.75, 2x...
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

a ukazuje tu znasobenu cenu už aj pri odhade cestovneho alebo až ked prideš do ciela ? inak ake mate skusenosti s Hopinom pripadne Liftago ? Hlavne čo sa týka počtu aut v noci
baldorex
Addict
Addict

Na vyššiu cenu, resp násobenie ceny ťa to upozorní ešte pred objednaním jazdy.

Mám v mobile uber aj hopin, odkedy tu je uber tak som nič iné nepoužil - pri porovnaní odhadu ceny mi vždy vyšiel lepšie uber.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ano, ukazuje to uz pred objednanim s popisom, ze cena je vyssia ako standardne, tusim aj presny zvyseny odhad ukaze.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

ak sa nemylim tak ukazuje aj kolko mozes pockat kym bude cena znova nizsia
Napísať odpoveď