Adopcie detí rovnakopohlavnými pármi
-
loveparademan
Medium Expert
Adopcie detí rovnakopohlavnými pármi
Zdar, moja doplňujúca otázka je:
1) Súhlasíte s tým, aby rovnakopohlavné páry mali právo uzavrieť manželský zväzok?
2) Myslíte si že sa takáto zmena niekedy na Slovensku legislatívne presadí?
3) Poznáte vo svojom okolí ľudí do 30 rokov ktorí s touto zmenou nesúhlasia?
1) Súhlasíte s tým, aby rovnakopohlavné páry mali právo uzavrieť manželský zväzok?
2) Myslíte si že sa takáto zmena niekedy na Slovensku legislatívne presadí?
3) Poznáte vo svojom okolí ľudí do 30 rokov ktorí s touto zmenou nesúhlasia?
Re: Adopcie detí rovnakopohlavnými pármi
1. ano
2. myslim ze ano, ale este to potrva
3. jasne
2. myslim ze ano, ale este to potrva
3. jasne
1. áno
2. ešte pár generácií musí vymrieť, aby sa niečo také mohlo presadiť aj u nás..
3. neviem, keďže tieto blbosti s ľudmi v mojom okolí neriešim..
2. ešte pár generácií musí vymrieť, aby sa niečo také mohlo presadiť aj u nás..
3. neviem, keďže tieto blbosti s ľudmi v mojom okolí neriešim..
-
loveparademan
Medium Expert
jj, normálne by som to písal tam ale chcel som vytvoriť hlasovaciu otázku, vedieť akú sú názory na hojku, 2 roky po neplatnom referendejackb napísal:ak sa pamatam, to bolo predmetom "Referenda o rodinu"
referendum-o-rodine-t191280.html
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2017, 10:48)
Ešte si sám sebe odpoviem nech je tu aj iný názor
1) Nie - manželstvo vnímam ako jedinečný zväzok muža a ženy
2) Áno, liberálny trend je jasný, pokiaľ sa do vlády nedostanú strany ako ĽSNS, Sme Rodina alebo KDH je to už len otázka času
3) Poznám a jedná sa výhradne o ľudí, vyrastajúcich v rodinách praktizujúcich kresťanov, ľudí zväčša z obcí, neurbanizovaného prostredia
loveparademan.. aká škoda alebo iná ujma sa ti spôsobí, ak sa niekde zoberú dve ženy alebo dvaja muži?
mohol si skusit napisat moderatorovi, alebo by si vsimol tvoj post obnovujuci temu a bolo by.
1) ano
2) ako bolo napisane, ano, ale bude to trvat este dlho
3) samozrejme
1) ano
2) ako bolo napisane, ano, ale bude to trvat este dlho
3) samozrejme
-
loveparademan
Medium Expert
Priznám sa, toto počúvam najčastejšie od tých čo so mnou nesúhlasia. Nespôsobí sa mi žiadna ujma ani škoda. Ak sa jedná o ujmu, myslím si, že tú môže utŕžiť inštitút manželstva ako spoločenskej dohody, tým, že stráca svoju jedinečnosť, v nejakej miere stráca štatút stavu ideálu hodného nasledovania, vrámci osobnej prosperity alebo zachovania reprodukcie. Stráca svoju jedinečnosť tým, že mu je na roveň postavená alternatíva. Myslím si, že pre spoločnosť, vrámci zachovania hodnôt, s ohľadom na demografický pokles, je stavanie alternatív voči manželstvu kontraproduktívne.brm napísal:loveparademan.. aká škoda alebo iná ujma sa ti spôsobí, ak sa niekde zoberú dve ženy alebo dvaja muži?
pytal som sa aj v inej teme, ale bez odpovede
aky je pravny rozdiel medzi registrovanym partnerstvom a manzelstvom medzi 2 osobami rovnakeho pohlavia?
aky je pravny rozdiel medzi registrovanym partnerstvom a manzelstvom medzi 2 osobami rovnakeho pohlavia?
loveparademan.. a tieto reči majú zase všetci, ktorí s tým nesúhlasia.. 
Potom mi akosi nejde do hlavy, preco ten demograficky pokles na Slovensku pretrvava, ked manzelsvo muza a zeny chrani dokonca Ustava SR a zaroven pravny poriadok tohto statu nepozna pojem "par rovnakeho pohlavia" a z pohladu statu taketo pary v podstate neexistuju. Hmm...zeby to bolo tym, ze vplyv na demografiu maju uplne ine faktory ako to, ci sa dvaja gejovia alebo dve lesby mozu zosobasit?loveparademan napísal:Myslím si, že pre spoločnosť, vrámci zachovania hodnôt, s ohľadom na demografický pokles, je stavanie alternatív voči manželstvu kontraproduktívne.
Manzelstvo, civilny zvazok, registrovane partnerstvo su z pohladu statu v podstate len take prazdne sklenene nadoby s napisom. Potom je na pravnikoch a politikoch, ake konkretne prava a povinnosti do nich vlozia. Uz len v krajinach EU su obrovske rozdiely. Su krajiny, kde existuje aj manzelstvo aj RP, pricom oboje su uplne totozne (napr. umoznuju adopcie). Su krajiny, kde je manzelstvo aj RP, ale RP nema tolko prav ako manzelstvo a do manzelstva mozu vstupit iba muz a zena. Potom su krajiny, ktore maju iba civilny zvazok pre heterakov a aj pre pary rovnakeho pohlavia. A potom su staty ako Slovensko, ktore registrovane partnerstvo inych clenskych krajin EU neuznavaju, takze keby si napriklad uzavrel registrovane partnerstvo s partnerkou v krajine EU, ktora ma zakon o RP, tak na Slovensku by si bol stale slobodny.beardie napísal:aky je pravny rozdiel medzi registrovanym partnerstvom a manzelstvom medzi 2 osobami rovnakeho pohlavia?
Takym dobrym prikladom na vysvetlenie je napriklad ČR, ktora ma manzelstvo aj registrovane partnerstvo. Najviac sa tam diskutuje o adopcii deti registrovanymi partnermi, ale RP nie je len o detoch. Registrovani partneri nemaju ani niektore dalsie prava, ktore maju v ČR manzelia. Manzelstvo nie je len o detoch, ale aj o financiach, majetku, vyzivovacej povinnosti, roznych statnych bonusoch, odpoctoch a ulavach na daniach, vyhodach v zakonniku prace atd. V ČR aktualne do registrovaneho partnerstva pridali prava, ktore umoznuju jednemu registrovanemu partnerovi osvojit si deti toho druheho partnera. Je pravdepodobne, ze tento trend bude nasledovat a do RP budu pridavat dalsie prave, az dojde k uplnemu zrovnopravneniu s manzelstvom. Potom je len na nich, ci nechaju oba zakony v platnosti alebo to RP zrusia a umoznia parom rovnakeho pohlavia uzatvarat manzelstva.
Dalsim zaujimavym prikladom je napriklad Svedsko, ktore institut manzelstva zrusilo niekedy v 70. rokoch a poznaju tzv. "civilny zvazok". Aj ked je to zahada pre mnohych ludi z Aliancie za rodinu, tak Svedi stale nevymreli.
1. ano, je mi jedno ci sa to vola manzelstvo alebo registrovane partnerstvo, ide o to ze dnes nezmyselne zakon dava vyhody parom, ktore su opacneho pohlavia. nechapem preco by takto mali byt diskriminovane pary rovnakeho pohlavia.
2. ano
3. ano
2. ano
3. ano
1) Nemam s tym problem
2) Mozno za 40 rokov
3) Urcite sa nejaky najdu
2) Mozno za 40 rokov
3) Urcite sa nejaky najdu
-
loveparademan
Medium Expert
ephramko: Demografický pokles má na svedomí, poviem blbosť: 30 faktorov trebárs. Táto téma s tým až tak veľmi nesúvisí, ale určite podľa mňa isté menšie prepojenie existuje, a je prepojená aj s ostatnými faktormi, ako napr, sexuálna revolúcia, masové rozšírenie antikoncepcie, postupné uvoľňovanie morálky počas 20teho storočia až doteraz , u nás najviac badateľné po 89tom, široké možnosti realizovania sa v dnešnej spoločnosti v porovnaním s minulosťou, chabá až žiadna štátna podpora rodín s viac deťmi, devaluácia inštitútu manželstva hlavne u mladej generácie, rôzne kultúrno-globalizačné trendy atď, atď, atď
Pripájam link na výbornú diskusia na túto tému s odborníkmi, kto prežije cirkevný ráz relácie, dozvie sa mnoho zaujímavého.
http://www.tvlux.sk/archiv/play/10214
Pripájam link na výbornú diskusia na túto tému s odborníkmi, kto prežije cirkevný ráz relácie, dozvie sa mnoho zaujímavého.
http://www.tvlux.sk/archiv/play/10214
1) áno
2) áno, ale na to musí táto krajina dospieť
3) určite sa nájdu
inak je tu téma o homosexuáloch a tam sa to už riešilo veľa krát.
aky-mate-nazor-na-homosexualov-t23083.html
2) áno, ale na to musí táto krajina dospieť
3) určite sa nájdu
inak je tu téma o homosexuáloch a tam sa to už riešilo veľa krát.
aky-mate-nazor-na-homosexualov-t23083.html
1) nie
2) dufam ze nie
3) ano
2) dufam ze nie
3) ano
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
1) nie
2) dufam ze nie
3) ano
//dik za predlohu kinjeril
2) dufam ze nie
3) ano
//dik za predlohu kinjeril
Áno
Áno
Áno
A hlasoval som Áno
Áno
Áno
A hlasoval som Áno
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
1, nie
2, nie a dufam, ze nikdy
3, ano
pre mna za mna, nech si to nazvu registrovanym partnerstvom, ale manzelstvo to nikdy nebude.
2, nie a dufam, ze nikdy
3, ano
pre mna za mna, nech si to nazvu registrovanym partnerstvom, ale manzelstvo to nikdy nebude.
1) nie
2) dufam ze nie
3) nie
toto nas v spolocnosti nikam dalej neposunie.
2) dufam ze nie
3) nie
toto nas v spolocnosti nikam dalej neposunie.