co dalej?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

co dalej?

Príspevok od používateľa kompi »

Zdravim Vás,

v maji minulého roku som skoncil strednu skolu. Od septembra som chodil na vyšku na politologiu tu v ke. Neurobil som skušky uprimne povedane som sa nato vysral. Skola ma bavila dalo by sa to zvladnut len proste som nechcel. Dôvodou bolo hned niekolko bolo nas v rocniku až 10 :D. spoluziaci mozno z vynimkou troch totálny kreteni ktorých to ani nebavilo. ostalo ich asi 6 ked mam dobre info zvysok sme sa nato vysrali a ked mam dobré info vyseru sa nato mozno aj dalsi dvaja... Prejdime ku ako mnohí co ste si citali maje témy viete cim som si presiel skola ma vobec nemotivovala bolo by fajn nieco zarabať ist do prace a to sa popri skole neda aspon pre mna....
Čo je ešte horsie dost som si uvedomil ze ja defacto nemam normalnych kamaratov. Mám mozno dvoch kamaratov. Zvyšok su flakaci na ktorych sa da spolahnut jedine vtom ze kedy sa pojde pit.(na niektorych ani v tomto...). Kedže koletiv na vyške bol aky bol povedal som si ze v praci keď sa zaclenim konecne do nijakeho kolektívu ze mi to pomoze.... Jednak nieco zacnem zarabať co potrebujem ako sol a spoznam nových ludi a popri nich sa posuniem. Čakam vase napady kolky z Vás takto nechali vysku popripade zistili ze maju malo normálnych známosti?
Merco_
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: co dalej?

Príspevok od používateľa Merco_ »

Tak to moc nedáva zmysel, vysrať sa na výšku kvoli kamaratom :D Ja tu v Brne nemám nikoho a bavím sa tak s piatimi spolužiakmi, ale študujem preto lebo ma to baví a chcem sa tomu venovať.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Kde berieš istotu, že sa v práci začleníš do kolektívu? :)
Prometheus_49
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Prometheus_49 »

Ja som sa rozhodoval, medzi školou a cestovaním. Prácu som mal len tých peňazí neostávalo na oboje. V ročníku sme boli veľmi dobrá partia a stretávame sa dodnes. No nakoniec som začal cestovať s priateľkou, po cca roku a pol sme sa rozišli a ja som sa zas prihlásil na školu aby som si to dokončil. S novými ľuďmi v ročníku som si fakt nesadol, neviem čím to bolo. Našiel som si fulltime prácu a zas som robil nejaký čas so super ľudmi. Potom som zas čosi cestoval a do inej práce. Kde som dal po vyše roku výpoveď lebo som si ani za nič nedokázal rozumieť s ľudmi čo tam boli. Teraz som už pár mesiacov v Kanade a je to tak pol na pol. Polovica ľudí úplne super, druhá totálny kreténi. A pár starých kamarátov zo školy s ktorými je to furt super.
Takže moja rada, ak môžeš rob čo ťa baví . A ak ti nevyhovuje miesto a ľudia kde to robíš choď to robiť inam s niekym iným
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ked je zly kolektiv vsade, kde sa ocitnes bude chyba niekde inde
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tiež si myslím. Ak nevieš nájsť nikoho normálneho vo svojom okolí, tak sa treba v prvom rade sebakriticky pozrieť na seba, či ty sa skôr nesprávaš prinajmenšom čudácky.

My sme tiež na gympli neboli vôbec dobrý kolektív a dosť ľudí z triedy som považoval a stále považujem za totálnych idiotov, ale to neznamená, že tam neboli aj normálni ľudia, s ktorými som kamoš. Asi v každej partii sa dajú nájsť takíto čuráci, ale ak si nevieš sadnúť vôbec s nikým, tak je skôr problém v tebe...
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mato236 »

Hlavne prosim ta depresivne nesed doma a bud si podaj prihlasku na inu VS alebo utekaj uz do prace ;)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

mato236 napísal:utekaj uz do prace
No, to bude asi problem, kedze je kompi na voziku :)

Ja som sa na VS tiez vykaslal, ale vobec nie kvoli kamaratom ani nikomu inemu. Proste som si povedal, ze prax mi da viac a zacal som robit. Su to uz 3(?) roky a zatial nelutujem, aj tak sa musis ucit sam nove veci a technologie, ktore zrovna potrebujes. Takze si najprv ujasni co chces robit a potom sa pusti do pripravy.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

je to dvojsecne..kamos tiez nedorobil vysku lebo dostal dobru a dobre platenu robotu. teraz po 6 rokoch vo firme sa mal posunut na dost vysoku poziciu, ktora by mu hodila cca +300% k platu, ale zial, nemal ziadnu vysku tak kvoli internym pravidlam nemohol byt povyseny...

jasne, nie je to pravidlom vsade a vo vsetkych firmach, ale treba sa na to pozriet aj z tohto uhla
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja sa na skolu tiez vykaslal a potom som si ju dorobil popri praci. nic poriadne mi ta skola nedala, ale presne preto ze ak niekedy bude po mne kvoli nejakemu blbemu pravidlu pozadovat titul, tak ho budem mat.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nahodou, zanechat studium politologie bolo pravdepodobne dobre rozhodnutie. O 5 rokov by si mozno bol v situacii ako teraz, ze nic nevies, nemas prax a chces niekde rozbehnut svoju karieru, akurat by si mal aj titul z niecoho, co na trhu prace nema ziadnu hodnotu.
Napísať odpoveď