Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa DropDead »

A mať kopu spamu v jednej téme je lepšie ako mať na každej strane 50 tiem s výberom PC.
Jose13
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Jose13 »

Tak moderator to moze redirektovat napr. ak je viac topikov na nakup v podobnej sume atd. Pametam dakedy tu boli topiky rozdelene podla ceny a komponenty sa tam aktualizovali. Btw mal som tu koment ohladom pc ale nasiel som predajcu shop comp4u.sk kde na ten pc co som vybral je cena az o 30e lacnejsia ako v alze. Ma niekto skusenost s tymto shopom? Btw nemaju tam skrinu SilentiumPC Regnum RG1 tak ak sa niekto vyzna vedel by mi niekto pomoct vybrat skrinu z tych co maju v ponuke v podobnej cene a kvalite? Vdaka.
DropDead
Addict
Addict

Takže si automaticky šiel po najlacnejšom...myslím, že minimálne znovu začnem pracovať na preverovaní tých obchodov (začal som, čekol som tú spodinu na heuréke - pckonfig, comp4u, at-tack, golias, 220volt, gigastore&ingram,...), konkrétne ohľadom comp4u - nikdy v živote, hnoj, a to právoplatný hnoj, aj keď taký heker v tom vidí skôr šikovnosť ako sa vyhnúť daniam (hlavne v prípady Helenky stojacej za GS&ING).

post2260754.html#p2260754
post2260833.html#p2260833
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Sikovnost, nesikovnost aj tak musi predajca splnat zakony, ktore platia na Slovensku, teda napriklad co sa tyka reklamacie. To, ze ta firma si cez schrankovu firmu da spolocnika z Luxemburska alebo Malty, odvadza zisk mimo uzemia SR, tak je to uplne rovnaka sikovnost a svinstvo ako praktikuju firny v zdravotnictve alebo stavebnictve, tym padom si firma moze dovolit dat nizsie ceny.
DropDead
Addict
Addict

Ty si ešte peklo pri reklamáciach nezažil, že? Poškodené veci, servisná výmena (oficiálne oprava), tie úradné obchádzky (protkol o ukončení odoslaný 30. deň, produkt až týždeň na to) a podobne.

Len tak mimochodom - minule som vybral telefón z reklamácie, kde pri výmene (neviem, či som to nepísal aj tu do témy o Alze) ten fušer v servise preliačil trošku rámček dovnútra. Hotovo - okamžitý dobropis. Nejde len o to teraz nakúpiť za čo najmenej a potom riskovať reklamáciu alebo to, že nedostane človek ani plne pokrytú záruku - už len z toho dôvodu principiálne odmietam a odradzujem od kúpy u týchto šikovníkov. Jediné, čo beriem sú Dell monitory (a v podstate Ťamťung SSD; prípadne niečo iné, čo má zaručenú bezproblémovú záruku u výrobcu/v aut. servise) - tam reklamáciou ušetríš a pri cenách a zdražovaniach tých položiek by som aj sám prižmúril oko.

A nie, že človek sa odbije na zdroji, no odbije sa aj na MB, CPU, GPU, RAM, HDD, SSD...jedine CPU chladiče nemajú viac ako dvojročnú (okrem Noctuy, kde je 6 ročná a myslím, že niektorý z AiO má trošku dlhšiu ako dva roky).
heker
Redeemer
Redeemer

Tvoj nazor. Za dlhe roky som riesil reklamaciu len v par veciach, bol to naprijlad zdroj od EVGA, komplet notebook HP, jedna tlaciaren, renovovany toner do laserovky a uz len disky. Nemal som nikdy problem pei reklamacii, ci to bola Alza, BGS, Agem, lokalny predajca. Ta reklamovanost je mala, mozno som mal stastie na bezchybne kusky hw, tazko povedat. Nemam skusenost s reklamaciou v Gigastore, ale ak sa ides rozdrapovat kvoli tomu, ze ti prisiel tovar alebo dopropis o den neskor ako uklada zakon, tak mi ta je luto, hoci principialne si v prave podla zakona. Zaruka je uz druha vec, kopa predajcov radaej dava len 2r zaruku ako uklada zakon, aby to nemuseli riesit neskor, ved ak chces, ries si to rovno so servisnym strediskom ci distributorom. Mozno sa budes cudoval, ale mam kupene aj veci z Gigastore, zatial som vsak reklamovat nic nemusel. Stale si myslim, ze mas jednoduchsie reklamovat tovar u Gigastore ako reklamovat tovar u americkeho obchodu alebo niekde v Cine, uz len kvoli nakladom na dopravu (Amazon nepocitam). Z toho co ty pises mam pocit, ze kazivost komponentov, ktore ti prejdu cez ruky, tak je mozno aj 60 percenta, ved stale splietas len reklamaciu, Helenku, hnoj, proste taky ten ubohy, doslova sedlacky prejav vo stvrtej cenovej v krcme po socialnych davkach. Kolkokrat si reklamoval u Gigastore a kolkokrat si mal negativnu skusenost, jeden ci dvakrat alebo aj trikrat? Tymto v ziadnom pripade neobhajujem Gigastore, sam radsej nakupim v Alze alebo Datacompe, aj to ludom odporucim. Ale kupoval som veci aj v Gigastore, jedna vec za 500 eur a ziadny problem s dodanim, s nicim, pritom ine shopy mali cenu aj o 100 eur vyssiu (vratane Alzy, Datacompu a dalsich velkych hracov).
Jose13
Expert
Expert

Inak vsimol som si, ze na alze je moznost brat rozbalene resp. pouzite veci so zlavou a zarukou. Brali by ste?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ak ti to stoji za tych par centov usetrenych, tak ber.
DropDead
Addict
Addict

heker napísal:Kuót
Dobropis? Aj tu sa reklamácie na GS riešili asi 2-3krát a nikdy to nebol dobropis. Práve o to ide, myslíš, že taký obchod dá dobropis? Radšej nejako pozliepajú, aby to nekeclo v rámci tých dvoch rokov a servisujú ako dobropis.
Zaruka je uz druha vec, kopa predajcov radaej dava len 2r zaruku ako uklada zakon, aby to nemuseli riesit neskor, ved ak chces, ries si to rovno so servisnym strediskom ci distributorom.
Prepáč, toto je ten najhlúpejší názor na záruky aký som kedy vo svojom živote videl. Kto kedy prišiel s tým, že obchod nemá ponúkať plné záruky? Prečo by mal nejaký človiečik riešiť niečo s veľkým výrobcom?

Hnoj budem aj naďalej používať, dokonca ešte budem hľadať niečo ostrejšie, aby to vniklo hlbšie do mysle toho, kto tu príde linkovať niečo práve z tých obchodov.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Dropdead, priplat si za kvalitu a nebudeš musieť reklamovať každý deň,.... Na tržnici väčšinou značkové veci nenájdes,..... Mystique out
heker
Redeemer
Redeemer

Nemam skusenost s Gigastore s reklamaciou a ani dobropisom, takze mi je tazko sa vyjadrit k tomu. Ak ma pamat neklame, nedavno tu niekto reklamoval TV, poslal na zlu adresu (do Ziliny miesto Bratislavy), ale aby som ti osviezil pamat a nieco k dobropisu, tak pozri sem - post2255456.html#p2255456

Preco davaju len zakonne zaruky, teda 2 roky? Preto, ze je to lacnejsie, ziadny zakon im netlaci plnu zaruku (napr. 10 rokov na EVGA), takze idu v ramci zakona. Je nepopieratelny fakt, ze neporusuju zakon v tejto veci. To, ak predajca poskytne zaruku nad ramec zakona, teda napriklad u EVGA tych 10 rokov, u kariet ci dosiek MSI napriklad 3 roky, to je len plus toho predajcu, ukazuje dobre meno, ale ma to aj rizika, najma rizika pre predavajuceho. Ako priklad ubediem notebooky, ktore sa dnes predavaju dokonca s marzou len 3 percenta! Ano, tri percenta. Cize notebook, ktory kupis za 412 eur s DPH, tak ten obchod ho kupil za 400 eur. Zarobil na tom 12 eur, vlastne zaplatil DPH a ostalo mu len 10 eur. A z tychto 10 eur este musi zaplatit 23 percentnu dan zo zisku, zamestnancov, najom a inkaso predajne, socialne a zdravotne odvody, zrazky zo mzdy, uctovnicka. Kludne ale pocitajme bez tych vedlajsich veci, ze ide o zisk 10 eur+DPH, teda 12 eur. Ak sa notebook pokazi, dostane ho na reklamaciu. Zacina plynut reklamacna doba, v ten den alebo na dalsi den ho posiela na vlastne naklady niekde do skladu ci servisneho strediska, za kuriera zaplati 5 eur, obycajna posta dake 3 eura. Notebook sa vrati po reklamacii a za dalsich 5 eur ho posiela kurierom k zakaznikovi. Takze z tych 12 eur, ktore zarobil, tak 10 eur ho stoji jedna reklamacia. Co ak sa notebook pokazi 2x, 3x alebo dokonca aj 4x a potom musi vratit peniaze? Pri jednej reklamacii zarobil z toho notebooku len 2 eura, z toho teda zaplati dan zo zisku, odvody a dalsie veci co som spominal. Druha reklamacia je uz v stave, ze na notebooku prerobil 10 eur. Toto nie je moj vymysel, toto su slova mojho znameho, ktory prevadzkuje kamenny obchod a aj internetovy obchod. Casy, ked marza na komponentoch bola 20 ci 25 percent, tie su uz davno prec. Uz to nefunguje ako kedysi, ze si v roku 2004 isiel kupovat pocitac, stal 28 tisic a ked bol predajca kamarat, tak ti povedal, ze za 25 tisic je to tvoje a este ti pribali aj 30 cistych dvd a daku mysku s klavesnicou zadarmo. To co som opisal, to je dovod, ze preco predajcovia nechcu poskytovat plnu zaruku, pretoze by 10 rokov znasal problemy, ktore tym kozu vzniknut a to najma naklady na reklamaciu. Su vsak firmy, ktore zadotuju prepravu alebo maju svojich kurierov po reklamovany tovar (Dell alebo aj Toshiba).

Mozes si tvrdit, ze su to hnoj obchody. Pre mna su to obchody, ktore dodrzuju zakon, ale nevykonavaju nic nad ramec zakona pre spokojnost zakaznika. To, ze si predlzia reklamacnu dobu, to je uz hlupost a neznalost zakaznika, stale existuje moznost oslovit spotrebitelske centrum, ombudsmana alebo SOI. Ja neodhovaram nikoho, aby nenakupoval v Gigastore a podobnych neoblubenych obchodoch, ale zaroven ani nikoho nenutim tam nakupovat. Vzdy je toto rozhodnutie na kupujucom a ked tam chce nakupit kvoli nizkej cene, hoci bol upozorneny na 2r zaruky, tak preco nie, zakaznik je svojpravny a moze si nakupit kde chce. Ak sa popali, prosim, to uz nie je moj problem. Rovnako tak nie je moj problem to, ze si kupi dosku Asus a pokazi sa, je jedni ci ju kupi v Alze, Gigastore alebo na Amazone, ved je to len elektronika, ktora sa moze pokazit, moze mat vadu od vyroby, pripadne s nou zakaznik zle manipuloval.

PS - O marzi sa docitas tu, niektore shopy ju maju len 2 percenta - http://strategie.hnonline.sk/blogy/7522 ... izke-marze
DropDead
Addict
Addict

mystique napísal:Dropdead, priplat si za kvalitu a nebudeš musieť reklamovať každý deň,.... Na tržnici väčšinou značkové veci nenájdes,..... Mystique out
Tie tvoje random príspevky bez tušenia, o čom sa rozpráva sú fakt úbohé. :roll:
heker napísal:Kuót
Možno ťa to prekvapí ale ja poznám marže pri mnohých produktoch (skúsenosť priamo z obchodu), to s NB rovnako, našťastie to nebola moja starosť, takže som chillova.

O tomto, teda o tom, že 2 roky sú zo zákona a ostatok je dobrá vôľa, a blá, blá, blá sme už písali obaja, hneď niekoľkokrát.
Ide o to, že v tomto máme rozdielne pohľady/názory/presvedčenia. Ja sa na tom pozerám z jedného uhla, ty z druhého.
Rovnako mňa jednoducho odradí, ak vidím, že majiteľ obchodu má 6 ďalších spoločností, polovica v dlhu, adresy všade po zemeguli a podobne, ak to je niekomu jedno, tak nech im robí tržby ďalej, no ja som proti tomu, jeden z dôvodov je popísaný nižšie. Obchody nepredávajú jeden druh tovaru ale sto miliónov, marže sa niekde pohybujú pokojne nad úrovňou 10%, pričom čo čakáš? 50% marže? Obchody stavajú na nízkych maržách a vysokých predajných kusoch, kde náklady na reklamácie sú nutným zlom, no koľko vecí sa vracia? 10% z celkového počtu?

Nakoniec, čím ďalej, tým menej je produktov, ktoré z tých hnojov získaš lacno, tie cenové rozdiely medzi nimi a obchodmi ako Alza, Tekra, Compy,...sa už často tak zužujú, že otázkou je - stojí mi úspora 5% ceny za to, že nebudem mať výhodu štandardu v segmente trhu dostať plné pokrytie záruky bez dodatočných podmienok, pohodlné spôsoby fakturácie (hlavne Alza, ich elektronické hybridy faktúr, dokladov a bločkov sú proste neprekonateľné), mnoho pobočiek, ústretovosť a istota, že ide o solídneho predajcu? Stále sú produkty, ktoré sú v takých oveľa lacnejšie, no to bolo hlavne pred rokom, teraz sa táto štrbinka zužuje.

To je už na každého vlastnom uvážení.
heker
Redeemer
Redeemer

Nechapem na co davas quote mojho prispevku. Nuze mi skus prezradit z akeho pohladu sa teda ty divas na to, ze ci predajca poskytuje len zakonnu zarucnu dobu alebo poskytuje predlzenu vyrobcom? To, ze ma niekto dlh na spolocnosti neznamena, ze je spekulat alebo neviem co. Uvediem ti priklad jedneho mojho kamarata, ktory roky podnikal, celkom uspesne. Kedze dovazal a vyvazal tovar mimo Slovenska, zaroven s nim obchodoval aj na Slovensku, tak jedneho dna sa danovy urad rozhodol, ze mu zadrzi odpocty DPH. Vsetko mal podlozene fakturami, prevody na ucet, kamiony, dokonca kamiony boli vazene, bola tam daka kontrola, danova kontrola u neho, vo firme s kamionmi, kontroly v zahranici. Vsetko legalne, ciste, vydokladovane. Danovy urad to tak natiahol, ze sa rozhodol s tym seknut, pretoze nie len ze nemal nervy, ale dostal sa do financnych tazkosti. Zacal svietit na internete ako neplatic. Mal smolu.
DropDead
Addict
Addict

Pretože v dnešnom svete neprežiješ na robení minima ale robení viac ako ostatní. Platí to pri obchodoch, platí to v osobnom živote, v enterprise prostredí, v autách, závodnom sadení sadeníc, a tak dále.

Uspokojiť sa s minimom, ak môžem mať viac alebo dať viac? Nie, ďakujem. Zaplatím viac, lebo musia aj takto kompenzovať nejaké výdavky? S radosťou.

A ja beriem, nechcem nikoho škatuľkovať, veď aj jeden z tých lepších má myslím jedného zo spolumajiteľa s dvoma firmami a jedna v dlhu alebo ako to je, no z čoho vyplýva môj názor?

Comp4U - Sveťo - http://finstat.sk/spolocnici-konatelia? ... %20hrdinov (nehovoriac, že ako som písal, videl som adresu obchodu, je to blok - tam by moje peniaze nešli.

GigaStore/Ingram a iSales EU
Hrubým, prečo? Už to nie je Helenka, Helenka je gone od decembra :? teraz to je Christodoulou Christodoulos - to ako vážne? V živote som fejkovejšie meno nevidel (aj keď vidím podľa FB, že to nie je vôbec ojedinelé meno), no čistý je ten Stodola...ako sneh,
http://finstat.sk/spolocnici-konatelia? ... %40Nicosia
Len škoda, že iSales EU a.s. (pozor, majú dve spoločnosti, s.r.o. tu a a.s. v Česku)
https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-f ... &typ=UPLNY
Všimni si, že v tejto a.s. boli dokonca Česi, teraz? CHARALAMBOS TIRKIDES - Cyprus (Kyperská Republika???)
Potom tu je ešte ten Developers Investment Company Ltd. zo Seychelov
http://finstat.sk/spolocnici-konatelia? ... 40Victoria
2 firmy ako sneh - splatené a žiaden zisk, jedna z nich je sekundárna firma Chrisstodoly vyššie

V tejto galaxii nie je dôvod, ktorý by ma prinútil neoznačiť tieto príklady ako hnoj. To je môj pohľad, tebe to možno nezježí chlpy, no mne áno. To som ešte nedal výpis podnikateľských činností At-tack alebo Golias (neviem, ktorý z nich) - činnosti, ktoré zahrnovali betonárske práce, finančné poradenstvo a ešte ďalšie pikošky, no nie som si istý, kde to mám zapísané (asi niekde vo worde, ale nevidím to aktuálne).

EDIT: Teda At-Tack to bol :lol: Ich web je aktuálne v údržbe (prekvapenie)? Znovu, dohľadám potom v tom dokumente ale myslím, že je to táto spoločnosť
http://finstat.sk/35969814/obchodny_register (zrušená...mhm....vydržala na trhu až rok - hovoril som to, že tieto spoločnosti môžu zo dňa na deň zmiznúť)
A jo, tie podnikateľské činnosti...
  • dokončovacie stavebné práce pri realizácii exteriérov a interiérov
    prípravné práce k realizácii stavby
    uskutočňovanie stavieb a ich zmien
    dlhodobá úschova registratúry nearchívnej povahy
    nákladná cestná doprava vykonávaná cestnými nákladnými vozidlami do celkovej hmotnosti 3,5 t vrátane prípojného vozidla
    osobná cestná doprava vykonávaná cestnými osobnými vozidlami, ktorých celková obsaditeľnosť nepresahuje 9 miest vrátane vodiča s výnimkou taxislužby
    podnikateľské poradenstvo v rozsahu voľných živností
    prenájom nebytových priestorov
    sprostredkovanie obchodu a služieb v rozsahu voľných živností
    účtovné poradenstvo
    vedenie účtovníctva
:lol: :lol: ...btw, to len tak pre pobavenie ako sa môžu spojiť náhodné činnosti do niečo pripominajúceho. :lol:

Čo z toho vyplýva? To, že nemám dôkazy, tieto informácie nie sú alfa-omega, to viem, no ja som človek ľahko zlákatiteľný na indikátory.
heker
Redeemer
Redeemer

Su ludia, ktori si chcu priplatit za kvalitu, ci je to oblecenie, auta, dovolenky, mozno aj jedlo. A potom su ludia, ktori idu po cene. V pripade pocitacovych komponentov je to uplne jedno, rovnaky tovar kupis v Cadci v kamennej predajni, v Humennom na namesti, na nete cez Alza.sk alebo od Gigastore. Ten tovar je rovnaky. Rozdiel moze byt v servise, pripadne v reklamacii. Ci si niekto chce za to priplatit, to je uz na kazdom kupujucom. Ako vidis, prezijes aj ked robis to minimum, teda zakonna dvojrocna zaruka, vid. 2mil obrat Gigastore.

To co si sem dal z Finstatu, kto je kontatelom firmy, nevidim tam daky problem. Je to obycajna schrankova firma, ktora vyvaza zisk niekde na Seychelly a Cyprus. Da sa povedat, ze posledne roky bezna prax. To, ze ma firma zisk 18 eur, to je uctovny trik a vyvoz penazi do danovych rajov - predavas im dusevne vlastnictvo, poskytujes poradenske a konzultacne sluzby. Taky Apple ci Google by o tom so svojimi pobockami v Irsku vedel rozpravat. Zial, je to legalne.

Co si sem spomenul spolocnost ATTACK Slovakia, to zial neviem aky bol obchod, co prevadzkovala, co sa s nimi stalo. Podla cisel, ktore ukazuje Finstat vsak vidiet, ze fakticky od roku 2013 prestali podnikat, tam mali obrat este takmer 5000 eur, rok na to 165 eur, ten dalsi 221 eur. V roku 2015 uz ani nefungovali, zostali v minuse 960 eur, to je vlastne poplatok danovej licencie u platcu DPH. Tato firma nezanechala dlhy, neskoncila v konkurze ani restrukturalizacii, nebolo jej odobratie platcovstvo DPH. Da sa povedat, ze po tejto stranke sa firma rozhodla svojvolne ukoncit podnikanie, ktore nebolo zo dna na den ako to opisujes ty. Pises, ze firma vydrzala az rok. Ja vidim, ze vznikla v roku 2005 a dobrovolne bola zrusena v roku 2016, to je 11 rokov a nie 1 rok. Az do sameho roku 2016 mala firma rovnakych majitelov/konatelov vo svojich strukturach, opakujem, 11 rokov! Potom sa firma spojila s Creative Life, to bude zrejme firma, ktora rusi a likviduje spolocnosti, kedze ten proces je zlozitejsi. Ale vzhladom na to, ze ATTACK Slovakia bola uz viacmenej 2 roky mrtva, teda nepodnikajuca firma, ja tam ziadny problem nevidim. Ty ano?

Dalej nechapem co ma zameranie zivnosti spolocne so zarukou, kvalitou firmy, kvalitou servisu, reklamacii ci predlzenych zaruk, mozes mi to skusit vysvetlit? Ked si zakladam firmu, tak si tam kopu zivnosti, standard byval u firiem 20 zivnosti, niektore si davali viac, niektore menej. Je pohodlnejsie to tam nahadzat ako to neskor dopisovat. Len tak okrajovo, uplne bezne su zivnosti ako uctovnictvo, stavebna cinnost, fotografovanie, marketing, prenajom, spostredkovanie, upratovacie sluzby, skolenia, konzultacie, autodoprava a tak podobne.

Otvoril som si Google, nasiel par spolocnosti na prvych dvoch stranach vyhladavania a tu mas vypis z Obchodneho registra, mozes si pozriet zoznam zivnosti.
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=61009&SID=2&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=12642&SID=8&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=13257&SID=2&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=15023&SID=4&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=65989&SID=7&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=324276&SID=2&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=5451&SID=8&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=206924&SID=6&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=10355&SID=3&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=3734&SID=6&P=0
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=23647&SID=2&P=0

Medzi tymi firmami su napriklad ProGamingShop, Andrea Shop, Mall, Hej ... a spolocnici z USA, Talianska, Holandska a ine. Napriklad trzby hej.sk 34 milionov eur a cista strata 757 tisic eur. Ta strata moze byt rozna - akcionari a vyplatenie penazi mimo Slovenska, investicie do budovy ci skladu, moznosti je vela.

Co z toho vyplyva? Ze zijes mimo realne fungovania podnikania na Slovensku, venuj sa radsej PC zostavam a do urcitych veci sa radsej nemontuj, pretoze potom napises taky prispevok ako si napisal (tvojou recou povedane, napises hnoj).
DropDead
Addict
Addict

A tebe uniká, ktoré obchody spomínam ako (ako príklad) tých, ktorým rád dám peniaze:

TichéPC.sk
http://finstat.sk/45464022
Compy.sk
http://finstat.sk/46555731
Tekra.sk
http://finstat.sk/44274742
Alza.sk
http://finstat.sk/36562939
https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-f ... &typ=UPLNY (a Alza CZ)

Ja som veľmi rád, že si znalý v takýchto veciach a podporujem ťa - nech sa páči, no zase hovoríš o niečom inom. Ja nie som ekonóm, nie som človek z fachu daňovo unikárskeho ani nič podobné a nemám záujem sa do toho dostávať.
Pracujem s dostupnými informáciami ako bežný konzument a vidím to, čo nám dáva práve orsr,orcr,... (radšej v podobe ako to dáva finstat, medailu im dať za ich web) a robím si svoje závery - neraz som písal, že to treba brať ako môj názor a môj pohľad - na ten mám právo a meniť ho nemienim v žiadnom prípade, pretože aj tvoje linky vyššie (otvoril som úprimne len mall.sk link a prehodil na finstat, nech sa z toho môžem aj vysomáriť) hovoria o tom, o čom hovorím ja.

Majiteľ - jedna, dve firmy? Možno spoločník s 20% podielom v tretej firme? Pokojne, veď to je v pohode - jedna v dlhu? Problém? Nie, môžu to byť neaktualizované informácie (napríklad p. Valentovič (Tekra), ktorý tam má aktuálne 14€ dlh - to je irelevantná informácia a nemienil by som z nej robiť závery).
Spoločník - firma - ok, tuzemská? Ok. Zahraničná? Meh, ukáž, čo iné majú. Nič? Tak to beriem. Predstavenstvo - Slováci? Meh ale dobre. Mall je tu dobrým príkladom, si všimni si tú Netretail spoločnosť - vieš prečo je zahraničná? Pretože je to predstavenstvo všetkých Mall obchodov (hu,pl,si,sk,cz).

To nemá nič spoločné s tým ako vyzerajú záznami Svetomíra Laziča a Helenky, teraz Stodoly a Developers Investment Company Ltd. - o to viac, keď (prípad iSales/DIC Ltd.) tam vidím nejaké grécko/tramtárske geschichty.

No aj ak by som videl, že GS príde a povie, že poskytujú už plné záruky a nevedel to, že na inom fóre prišli a štrajkovali ešte na začiatku, že si neželajú žiadne linky na ich obchod, tak by som to pravdepodobne neprekusol.

Ešte aj Datacomp, Datacomp mi vôbec nevadí - je to trošku rodinkárska firma, no zase, pozrie človek ich záznam a je ako sneh.
Je pravda, že konkrétne z nich je veľmi cítiť Alza-wannabe prístup, kde kvôli expanzii napríklad zatvárajú pobočku na Tomášikovej v KE (u mňa takto skončili, už nemám dôvod kupovať ani veci s neplnou zárukou a aj keď ju už začnú v plnej miere poskytovať, čo som dostal informáciu od ich Obchodného riaditeľa, že na tom už aj pracujú, no slová sú len slovami, ak sú nepodložené dôkazmi...bohužiaľ), len aby otvorili novú v BA.

Takže ja nie som zaťažený len na firmy so zahraničným zastúpením (na jednej strane Ingram/GS, na druhej napríklad Mall v tomto kontexte), no okrem toho je pre mňa kriticky dôležitou informáciou práve záručná politika, pretože na tom záleží.
Tvoje argumentovanie o tých zárukach, že vlastne to, že robia len minimum a kompenzujú to cenami je super a je to naša starosť si riešiť záruku po dvoch rokoch ale to je bullschiit, nie sme v skorých létach dvatisícich.

Takže ďalej sa budem do týchto vecí miešať, aj keby ťa rozdrapilo, mám na to právo a rád ho použijem - nemusíš súhlasiť s tým, čo u mňa (dosiahnuté mojimi pravdepodobne jednoduchými praktikami a veľkými kritériami) skončí ako hodnoverný obchod (pre mňa) a obchod, ktorému ja odporučím dať peniaze namiesto ostatných, tak ako ja nemusím súhlasiť s tvojim postojom k nevierohodným obchodom a praktikám.

Takže ukončím to tým, že ty sa venuj svojim veciam (nech je to čokoľvek) a do mojich názorov, praktík, skúseností, názorov, vierovyznania, obľúbenej farby sa nemontuj.

Nakoniec ťa ešte poprosím sa k tomu už nevyjadrovať (pravdepodobne sa vyjadríš, no ja sa zatnem a potom už reagovať nebudem), pokiaľ chceš, pošli mi správu alebo nám urob tému "Heker vs. DropDead - pohľady na aktuálnu podnikateľskú a ekonomickú politiku spoločností poskytujúce služby zákazníkom tuzemským a netuzemským", no už dosť, že tu príde mystique a zaberá bity internetu s radami "nad zlato", neplňme to tu ešte viac aj my (nie dosť, že ja už dávam pomaly medzery za každú vetu, o čo dlhšie sú potom moje príspevky), sa potom nečudujem, že tu príde niekto, kto povie, nech sa robia zostavy inak ako len v tejto téme, lebo tu každých 10 strán namiesto zostáv začne nejaká rozprava (nebudem klamať, že na 80% som účastníkom :lol: ).
heker
Redeemer
Redeemer

Ty si uplne mimo o tom Mall.sk co pises, ich predstavestvo nema vobec nic spolocne s tym co som pisal. Pisal som o schrankovej firme z Holandska, ktora je spolocnikom firmy. Mimochodom, majitelom Mall.sk je firma, ktora je prepojena na J&T. Mozes sa pozriet ako uspesne Mall.sk podnika, 8 rokov po sebe v strate, posledne roky viac ako 3 mil straty z obratov cez 40 milionov eur - http://finstat.sk/35950226 Ked uz ideme porovnavat, tak Mall.sk ma majitelov z Holanska, Gigastore.sk na Cypre - obaja vyvazaju peniaze mimo Slovenska. Preco nemas rovnaky meter na to aj teraz? Mall akceptujes, pretoze v OR maju zapisane predstavestvo dvoch ludi z Ceska a jedneho zo Slovenska, ale Gigastore len z Cypru? Myslis si, ze v praxi funguje vymozitelnost prava na Slovensku?

Ja som k danej veci napisal co som napisat chcel, nevidim problem nakupovat u Gigastore, hoci ide o schrankovu firmu. Kupujem tovar s rizikom, ze ako sa pokazi u nich, tak sa moze pokazit aj z Alzy, ale pri Alze mam istotu bezproblemovej reklamacie, pri Gigastore musim znazat iste riziko, ze s tym moze byt potom problem. Vzhladom na to, ze naposledy som cital o reklamacii u Gigastore pozitivnu vec a uspesne vybavenie dobropisom v prospech kupujuceho, aj ked to skusal inak, ale jednym listom ich umlcal, ukazal im, ze pozna svoje prava a Gigastore spravil dobropis. Este raz uvediem odkaz na celu temu - gigastore-reklamacia-t197906.html

Ty si kludne pouzivaj slovne spojenia a oznacenia ako kopa splasiek, hnoj a neviem co, rozumny clovek si spravi aj tak svoj nazor a hlavne si spravi nazor na tvoj prejav.

PS - Nemam potrebu zakladat novu temu, ani diskutovat s tebou cez sukromne spravy. Ked chces pisat k tejto problematike, tak to pis do tejto temy.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Dropdead, do budúcna, ked už sa rozhodnes písať častokrát aj o veciach o ktorých si myslíš, že im rozumieš, a niekto ťa dá nahodou dole, tak buď tej lasky, a nestrapnuj sa verejne viac ako je potrebne, ušetris sebe, aj ostatnim hodne času,....

K téme, 90 percentám ludi je uprdele, odkiaľ objednajú a či budú mať problém z reklamáciou, pokiaľ sa nejedna o väčšiu čiastku, rozumej 2k+. Pretože keď objednavam, tak hlavne kritérium je, aby bol tovar doručený načas a ok, a toto dokáže konkrétna firma ovplyvniť tak na 50 percent, lebo ten zvyšok, zabezpečuje kuriérska firma, ktorá s tými vecami nemá nič spolocne, a to či je tovar ok, si máš možnosť skontrolovať pri prebratí, šanca že budeš musieť vybavovať reklamáciu z dôvodu defektu/poruchy (nie fyzického poškodenia) je kurevsky miziva a je úplne jedno, či to pošlú z alzy, alebo s hocijakej inej uprdele, procesing tej zásielky bude rovnaký,.... Tak ako aj vybavenie prípadnej reklamácie,... Zato ze ty si dilino, a odsúdis každého, kto ti nevyhovie, na základe jedného prípadu, alebo nedajbože, finstatu (čo je uplne irelevantné), zato my nemôžeme,....

Ps: keď už napíšeš, že sa vyjadrovať nebudeš, tak to aj spln, a netaraj tie svoje pravdy a nepravdy, na čom záleží a na čom nie,... Každý má svoju hlavu,... tu tvoju na to, z akého obchodu objednať, fakt nepotrebuje
heker
Redeemer
Redeemer

Suhlasim s Mystiquom (ci ako sa to sklonuje).
Jose13
Expert
Expert

Zase su firmy, v jednej takej som svojho casu na nestastie pracoval, kde ked pride k reklamacii, tak si rad ak sa vybavi do 30 dni podla zakona resp. sa ti vratia peniaze. Dokym som tam nerobil som neveril, ze niekto je schopny podnikat takym sposobom a nic sa mu nedeje aj ked ku nemu chodi soika a danovaci ako na klavir. A uz vidim ako cakam 30 dni kym mi zase pojde pc... Cize ozeliem tych 50e co usetrim ale radsej kupim u renovovaneho predajcu.
Napísať odpoveď