Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
ja len toľko k tomu že je to z AAA
Pri tejto generácii Grand Vitary 1998-2005 si treba dávať pozor na funkčnosť pohonu 4x4, v prednom diferenciáli bola zubová spojka, ovládaná tlakom z kompresora, ktorá pripájala poloosi k diferenciálu, často sa stáva, že spojka je zodratá a preskakuje, neudrží tlak, nefunkčný kompresor, v lepšom prípade len poškodené hadičky, bežná je oprava zavarením spojky vyhodením kompresora a montáže manuálnych voľnobežiek na nábojoch predných kolies - definitívne a snáď nezničiteľné riešenie. Prvé ročníky mali kvôli nízko umiestnenému nalievaciemu otvoru oleja v prednom diferenciáli málo oleja, takže v dife trpeli ložiská kým neodišli, autorizáky to riešili navŕtaním ďalšieho otvoru do difu alebo nalievaním oleja na naklonenom aute, novšie modely majú už upravený obal diferenciálu a otvor umiestnený vyššie. Benzínové motory v celku spoľahlivé, 2.0 bol náchylný na zvýšenú spotrebu oleja, 1.6 je čo sa spoľahlivosti a spotreby na tom lepšie len jej chýba trochu výkon ale na 3 dverovú stačí, ak mali autá pravidelný servis tak by som sa nebál. S LPG si motory nerozumejú, odchádzajú ventily. Dízle neriešim
Pri testovacej jazde treba skúsiť prudší rozbeh, ak to bude hlasno hrkotať je vyťahaná reťaz v rozvodovke. Treba určite skontrolovať spodok, úniky olejov z prevodoviek a difov a vôle v kardanoch. Nekupoval by som upravované autá, nikdy nevieš kto to ako sfušoval, pri zvýšených autách sú najviac namáhané predné homokineťáky a obal difu, pri ťažkom zaobchádzaní praskajú. Pozor na hrdzu obzvlášť na ráme. Inak sú to spoľahlivé a dobré autá, ak nebol zanedbávaný servis, ale ak zle vyberie, užije si srandu
A základ, 4x4 sa na asfalte nesmie používať, nemá to medzidif, ak tak bolo auto jazdené, ruky preč.
Takuto odpoved som velmi tuzil
Diky moc. Pretlmocim.
Pripadne, vhodnu alternativu? I ked dost ostro ide po tej Vitare.
Diky moc. Pretlmocim.
Pripadne, vhodnu alternativu? I ked dost ostro ide po tej Vitare.
Keď sa podarí kúpiť dobrý kus, o ktorý bolo starané tak Grand Vitara nie je zlá voľba, ak by sa časom vyskytli problémy so 4x4 dajú sa riešiť. Alternatívy, neviem to je ťažko, záleží čo vlastne chce a koľko na to má, ja som zaťažený na Suzuki, takže taká trojdverová nová Grand Vitara (2005-2014) do mesta akurát, s benzínovou 1.6 to malo stály pohon 4x4 bez uzávierky a redukcie, len ich je málo a ceny si držia.
https://www.autobazar.eu/dacia-duster-1 ... 02085.html 4x4 ?
ale o cene stále nebola reč
ale o cene stále nebola reč
Grand Vitara a Duster, to je 100 a 1, ale záleží od využitia, možno by poslúžil Duster, SX4 a podobné autá s jednoduchším pohonom 4x4.
mne tie suzuki prídu celkom divné , tiež nerozumiem čo modelom sx4 chceli ako dokázať to auto vyzerá divne ani do lesa by som ho nevzal
a duster lacný na údržbu len zadný naraznik je trochu viac komplexný keď sa mení niečo tak musí sa celý
a duster lacný na údržbu len zadný naraznik je trochu viac komplexný keď sa mení niečo tak musí sa celý
-
mihalswk
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ahojte, zvažujem kúpu vw Sharan našiel som jeden ale je to 2,0 TDI nemusím sa toho báť ?
R.v. 2007 235000 km business za cca 5800€.. čo vy na to ?
R.v. 2007 235000 km business za cca 5800€.. čo vy na to ?
-
RATZINGER666
Darca
v priebehu r. 2007 sa tam striedali PD s CR, zisti si, ktory tam je...
-
mihalswk
Medium Professional
A ktorý je dobrý ? To je ako typ motora či ?
-
RATZINGER666
Darca
common rail... system vstrekovania... papierovo su totozne
chlopi, viete mi povedat od ktoreho roku su PAtroly y61 3.0 tdi upravene?? myslim to chybu s piestami. vdaka
Čaute,
zhanam jazdene auto v rozmedzi 7-8t eur, slo by o diesel (denne 130km, rocne okolo 30t km, cesta - sem tam dedina, vacsinou mimo, takze 90-100km/h+-). moje poziadavky
-chcem aby auto bolo pohodlne, travim v nom 2h denne, klima, radio s usb
-min 110k - 150k max
-spotrebu adekvatnu k vykonu, necakam od 150k auta 4l spotrebu (idealne pri normalnej jazde do 6l, napr pri passatoch 140k uvadzaju spotrebu do 6, spritmonitor.de)
-chcem sa vyhnut znackam nissan,citroen,renault,peugeot a specialne octaviam
-takisto by som sa chcel vyhnut combi autam, proste to nevyuzijem, najblizsich 4-5 rokov takisto to potrebovat nebudem - ale zas to nieje podmienka
zatial som pozeral tieto : passaty, golf mk5-6, accord 2.2, mondeo, bmw 116/118d - viete mi nieco k nim napisat? ktorym motorom sa vyhnut, pri BMW som sa docital, pri kodoch N47 ze casto odchadzala retaz, draha oprava, k hondam som toho vela nenasiel - celkovo je ich na svk malo.
Uvitam aj nejake vseobecne rady.
Dakujem.
zhanam jazdene auto v rozmedzi 7-8t eur, slo by o diesel (denne 130km, rocne okolo 30t km, cesta - sem tam dedina, vacsinou mimo, takze 90-100km/h+-). moje poziadavky
-chcem aby auto bolo pohodlne, travim v nom 2h denne, klima, radio s usb
-min 110k - 150k max
-spotrebu adekvatnu k vykonu, necakam od 150k auta 4l spotrebu (idealne pri normalnej jazde do 6l, napr pri passatoch 140k uvadzaju spotrebu do 6, spritmonitor.de)
-chcem sa vyhnut znackam nissan,citroen,renault,peugeot a specialne octaviam
-takisto by som sa chcel vyhnut combi autam, proste to nevyuzijem, najblizsich 4-5 rokov takisto to potrebovat nebudem - ale zas to nieje podmienka
zatial som pozeral tieto : passaty, golf mk5-6, accord 2.2, mondeo, bmw 116/118d - viete mi nieco k nim napisat? ktorym motorom sa vyhnut, pri BMW som sa docital, pri kodoch N47 ze casto odchadzala retaz, draha oprava, k hondam som toho vela nenasiel - celkovo je ich na svk malo.
Uvitam aj nejake vseobecne rady.
Dakujem.
bmw 116d ak sa mýlim nech ma opravia preskočena reťaz ?
-
guess.whoo
Redeemer
zalezi ktore z tych aut sa ti paci..vyber podla poziadaviek je velmi velky
skor by som to ale zuzil na mondeo, A3, mazda 6 a az potom niekde Golf a este za nim to BMW
skor by som to ale zuzil na mondeo, A3, mazda 6 a az potom niekde Golf a este za nim to BMW
-
spojka13
Darca
hej hej hej, viem, že už tu pišem stale, ale stale som nenašiel čo hladam, po porade s frajerkou, rodinou atd. Som sa možno rozhodol, že by som si zaobstaral nove auto, nove myslím akože zo salónu. Momentalne sa obzeram po suzuki vitara S (2wd - 1.4 benzin - 140k). Klasika behačky po meste, raz za čas (mesiac) dialnica (cca 1000km) ale hlavne asi na kratšie trasy, mesto a okolie. Vie mi niekto povedat niečo bližšie o tom aute (priama skusenosť) Dosť som čítal, ale predsa... diki...
guess.whoo napísal:zalezi ktore z tych aut sa ti paci..vyber podla poziadaviek je velmi velky
keby som mal urobit rebricek podla toho, ktore sa mi najviac paci tak by to slo takto :
1. Accord, 2. passat, 3. bmw 118d, 4. golf, 5. mazda 6, 6. mondeo
Ja mám Vitaru 1.6 v strednej výbave (úplne dostačujúca, aj keď LED svetlá by som prijalspojka13 napísal:hej hej hej, viem, že už tu pišem stale, ale stale som nenašiel čo hladam, po porade s frajerkou, rodinou atd. Som sa možno rozhodol, že by som si zaobstaral nove auto, nove myslím akože zo salónu. Momentalne sa obzeram po suzuki vitara S (2wd - 1.4 benzin - 140k). Klasika behačky po meste, raz za čas (mesiac) dialnica (cca 1000km) ale hlavne asi na kratšie trasy, mesto a okolie. Vie mi niekto povedat niečo bližšie o tom aute (priama skusenosť) Dosť som čítal, ale predsa... diki...
-
spojka13
Darca
Nechapem poslednej vete, odkial by som ho mal brat? Ako myslis, kym sa vyrobi? A doda?