Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb napísal:prave tie dane boli dovod, preco krestanske (ci uz katolicke, alebo pravoslavne) mesta a dediny konvertovali na islam. preto mame slovanskych moslimov.

kedze Bulharsko, Srbsko ale aj Bosna maju hmotne kulturne dedicstvo aj v podobe krestanskych kostolov, cerkvi, klastorov a monastirov, tak je rozsah tych prepresii voci balkanskym krestanom na diskusiu.

-je zaujimave ze historicke zdroje hovoria doslova o genocide zo strany Osmanskej rise konkretne napr proti krestanskym Srbom. Museli platit vysoku dan z hlavy, chlapci boli odvadzani aby z nich spravili janiciarov, bezne bolo sexualne nasilie na zenach, kostoly a klastory boli pravidelne borené.
Oficialne samozrejme Osmanska risa deklarovala, ze v podstate toleruje ostatne nabozenstva "Knihy" /tj Stareho zakona/islo iba o politicke PR, v praxi boli Krestania a Zidia viac ci menej perzekuovani.
Ked bolo uzemie cenne z hladiska polnohospodarstva ci vojenskeho hladiska, tak povodne obyvatelstvo zabili, v lepsom pripade vyhnali.

https://books.google.sk/books?id=I9p_m7 ... &q&f=false
Massacres, Resistance, Protectors: Muslim-Christian Relations in Eastern Anatolia during World War I, by David Gaunt, 2006
The Forgotten Genocide: Eastern Christians, the Last Arameans, p.195, by Sébastien de Courtois
a dalsi.

Jackb, tvoje zdroje historickych infomacii musia dost svojské, ked opakovane tvrdis uplne ine fakty ako renomovani historici. Nebodaj v ramci boja za "multi-kulti" agendu si si povedal ze "ucel svati prostriedky?"
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

len oni ti Srbi neboli zabijani pre svoju vieru. oni boli zabijani pre povstania voci Osmanom. mnohe z nich riadili "vojvodovia", ktori boli zaroven vysokopostaveni duchovni. vela krat samotni patriarchovia (sidliaci v Kosove). prave z rebelujucich Srbov bola vytvorena dnesna Vojvodina - na hranici medzi Uhorskom a Srbskom.

Zidov by som do tohto ale naozaj netahal. Po tom co boli vyhnani zo Spanielska, tak sa usadzali v Osmanskej risi. Napriklad Solun (Thesaloniki) mal pocas osmanskej vlady vacsinou populaciu prave zo zidov...

ked sa prevezies cez Balkan, tak uvidis klastory a kostoly (monastiry a cerkvy) postavene pred 1000 rokmi stale na svojom mieste, plniace svoj ucel. takze to borenie sakralnych pamiatok nema podklad vo fyzickych dokazoch.

a zdroje? ja tie neviem. pani Gleny, Rychlik a kolektiv autorov Dějin jihoslovanských zemí asi boli pro multi-kulti davno pred tym ako to bolo cool.
gogo956
Redeemer
Redeemer

takze sme sa konecne dostali k tomu, ze priznavas ich zabijanie Turkami. Ked tak ale citam co pises, tak automaticky sa vynara otazka, ze ak to bola z tvojho pohladu taka multikulti pohoda, tak -
preco sa vlastne tie starocia Srbi,Rumuni,Bulhari, Chorvati a dalsie narody proti nim burili?

Ako uz bolo napisane, nemali v ramci Osmanskej rise prava plnopravneho obcana,takze iba tazko sa da hovorit o moznosti spravodliveho zaclenenia do spolocnosti, bolo to iste ako Zidia za Hitlera v Nemecku, ti tiez mohli mat synagogy.

To ze si videl na Balkane nejake krestanske kostoly, je vari dokaz ze neboli za Osmanov ine nicene?
jackb
Redeemer
Redeemer

mozes sa ist na tie kostoly pozriet sam ;) alebo si pozriet renomovany dokument dajme tomu o greckych pravoslavnych klastoroch v Meteore, alebo nieco o macedonskej cirkvy, ktoru zalozili pri jazere Ochrid ziaci Cyrila a Metoda...
ale aby som bol ferovy, tak som videl aj kostol, ktory bol za Osmanskej nadvlady zniceny. sice nie cielene, ale bol pouzivany ako sklad pusneho prachu a ked do neho jedneho dna udrel blesk, tak... ale to iste sa stalo aj na atenskej Akropole...

do zoznamu narodov by som asi Chorvatov netahal - ti na Dalmacii boli pod Benatkami, vo vnutrozemi slo o Rakusku vojensku hranicu, kde sa zrodili take legendy ako Nikola Zrinski. podobne to bolo v Sedmohradsku, kam boli presidleni saski rytieri a ti si o.i. budovali opevnene kostoly, alebo su dovodom toho, ze je v Brašove pocetna nemecka mensina (prostestantska v pravoslavnej krajine).

krestania ako taki, dokonca podla tebou linkovanej knihy, napriek diskutabilnemu postaveniu v Osmanskej risi mali svoju vzdelanu vrstvu a nebol potom problem naskocit na vlnu osvietenstva. ved z coho vznikla elita post-osmanskych statov Srbska, Bulharska, Grecka ci Valasska?

preco sa ale tie narody burili? no preto, lebo tak ako Slovensko chcelo prec z Ceskoslovenska, Britania ide prec z EU, Skoti chcu z Britanie... chceli si vladnut sami.

//autoeditácia príspevku (16 Apr 2017, 8:58)
z Balkanu v minulosti, podme spat do sucasnosti.
mnoho ludi vypisuje o sikanovani krestanov na Blizkom vychode a v moslimskom svete in general. vraj su aj krestanski turisti kamenovani na uliciach za krizik na krku, kostoly a modlitebne podpalovane, praktikovanie krestanstva je najhorsi zlocin... urcite sa najdu uzemia, kde z toho bude aspon jedno pravda. len to neplati na cely moslimsky svet.
Libanon - sused Syrie a oslavy Velkeho piatku: https://www.facebook.com/khalil.hanna1/ ... 891&type=3
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Skupina moslimov zaútočila železnými tyčami na procesiu kresťanov v Španielsku:

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ssion.html

http://www.hlavnespravy.sk/skupina-musl ... sku/971066
jackb
Redeemer
Redeemer

zaujimave je, ze o moslimoch Daily Mail nepise ani slovo.
video v popise hovori o tom, ze nastrojmi robili utocnici hluk, aby vyvolali paniku
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Nepíše, lebo nemôže. Bola by to diskriminácia ... už dávno sa nemôže či už zo zákona (záleží od krajiny) alebo iniciatívným nariadením-zákazom mediálneho zamestnávateľa, majiteľa - zverejňovať národnosť, etnická alebo náboženská príslušnosť páchateľov trestných činov. Maximálne, kto má aký pas. Kde ty žiješ ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A ty vieš odkiaľ, že išlo o muslimov?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ludia na Zapade sa zacinaju naozaj bat, po vsetkych tych utokoch a nasilnostiach nie je ani divu.
Slovensko z tohto hladiska moze vela ziskat, vdaka tomu, ze tu v podstate neexistuju komunity mimoeuropskeho povodu ak neratame vietnamsku. Nasa krajina je sice brana stale ako nie prilis rozvinuta periferia Europy ale prave preto podstatne beznecnejsia z hladiska moznych utokov v buducnosti.
jackb
Redeemer
Redeemer

linkovany clanok na Dail Mail skutocne nic nehovori o Velkom Bohu.
iny clanok z rovnakeho webu uz vsak Velkeho Boha spomina:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... great.html
Local authorities said at least two of the people arrested shouted out 'Ala es grande' - 'Allah is Great' in English - and others slogans in support of Basque terrorist organisation ETA.
...

Seven locals aged between 19 and 47 were held along with a Senegalese national. Some have been described as well-known criminals.
teda partia 7 miestnych dobre znamych lumpov bola doprevadzana jedinym Senegalcanom.
kde ja zijem? v krajine, kde by prave katolicka cirkev mohla zavriet kram, keby nemala v kostoloch imigrantov z Afriky ci Azie. kde je aj tak silny ateizmus, ze sa kostoly menia na bary, alebo bytove jednotky. kde vedla moslimskej modlitebne stoja bary a kde ti moslimsky sused/kolega vinsuje ku Velkej noci a Vianociam.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

kde ja zijem? v krajine, kde by prave katolicka cirkev mohla zavriet kram, keby nemala v kostoloch imigrantov z Afriky ci Azie. kde je aj tak silny ateizmus, ze sa kostoly menia na bary, alebo bytove jednotky. kde vedla moslimskej modlitebne stoja bary a kde ti moslimsky sused/kolega vinsuje ku Velkej noci a Vianociam.
Vskutku odstrašujúci popis.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

jackb - klameš s tými migratmi v kostoloch a špeciálne v Škótsku to vôbec neplatí ... Ja som tam tiež žil, takže viem o čom hovorím. A platí to tak o katolíkoch ako aj o protestantoch. Dokonca by som povedal, že v Škótsku je viac kresťanov čo chodia do kostola ako na Slovensku (Škótsko má tiež 5 miliónov obyvateľov). Ako všade na svete je samozrejme viac tých kresťanov, ktorí nechodia do kostola ...

Moslimovia sú len dovtedy demokrati, kým sa nedostanú k absolútnej moci. Potom je to už klasická islamská diktatúra. Aj pôvodne demokratické štáty sa postupne menia na islamskú diktatúru - Pakistan, Turecko.

Jedinou alternatívou k islamskej diktatúre je ateistická vojenská diktatúra - Egypt, Alžírsko, Irak, Lýbia, Sýria, Pakistan, Turecko atď. Neexisuje nič medzi tým, to len slniečkári si naivne myslia, že existuje ...
jackb
Redeemer
Redeemer

tak katedrala v Aberdeene outsourceuje Poliakov aby mali svoje omse a na zvysne potom Africanov, Indov, Pakistancov a ludi z juhovychodu Azie. detto katolicky kostol v Perthe. mozno chodia medzi omsami tajne autobusy.

ale dnes som sa zo slovenskych facebookov dozvedel, ze som si vlastne na Vianoc nekupil madarske klobasky do kapustnice, pocas roka slaninu do halusiek a kamosovi flasu slivovice k narodkam, lebo za rohom je obchod s vychodoeuropskym tovarom - 95% haram, ktory vlastni moslim. a podla internetov vraj moslimovia nemozu nablokovat bravcovinu ani alkohol...

//obrazky z FB katedraly v Aberdeene
Prílohy
velkypiatok.jpg
december.jpg
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

To je predsa normálne, že v nejakých kostoloch sú vyhradené omše pre Poliakov v poľskom jazyku. Poliakov je tam neskutočné množstvo ... Majú tam aj svojich poľských farárov. Nevylučujem, že niektorí prisťahovalci to môžu mať rovnako organizované ako Poliaci, nikdy som to neskúmal, ale o tých Poliakoch viem.

Ale ty to podávaš ako keby to stálo celé len na prisťahovalcoch - v tom je to tvoje klamstvo. Obrázky dať nemôžem, lebo tam už nežijem, ale ja som zažil presne opačnú situáciu ako sa ty snažíš vykresliť a drvivá väčšina boli Škóti, tak katolíci ako aj protestanti - Paisley, Renfrew, Glasgow.

Poľské, ruské, česko-slovenské, pakistanské, indické potraviny to je tiež si myslím normálne keďže tam žijú tieto menšiny, ale tu tiež platí, že sú to skôr výnimky a vo veľkych supermarketoch je to typicky britské. Aj keď Poliaci majú svoje regály aj tam :D
jackb
Redeemer
Redeemer

nerozumies. Poliaci a Spanieli maju tu v meste omse vo svojom jazyku. mnou spomenuti neeuropski imigranti chodia na omse spolu so Skotmi, kde je knaz bud Brit, alebo ma tiez povod mimo Europy. a prave tam, vidno, ze je viac imigrantov. vekovo je to este horsie, kym skotska mensina je vyssieho veku, imigranti priachadzaju aj s detmi. a ked si to tie v puberte nerozmyslia, tak su nova generacia katolikov.

tie potraviny su samozrejme normalne aj regaly v "mainstream obchodoch". ja som rozporoval tvrdenie "moslimka v obchode nemoze nablokovat nic co je haram". ukazal som, ze v "polskom" obchode, ktory ale prevadzkuje moslim sa da toho kupit haram az az a do teraz nebol problem.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Nič podobné som v tej časti kde som žil (stredné, stredo-západné Škótsko) nevidel. Škóti normálne chodili v dosť veľkom počte aj s deťmi (sám som bol prekvapený - to nevidieť ani na Slovensku). Vidieť v kostole nejakého Aziata alebo Afričana bola rarita ... Za celý čas som v Škótsku nestretol jediného Španiela. Dominantné menšiny boli Poliaci, Indovia a Pakistanci, sem tam nejaký Číňan, ale tí s výnimkou Poliakov do kresťanských kostolov nechodili - hinduisti, moslimovia, budhisti.

To že do kostola chodí väčšie % starších ako mladších je celosvetový trend.
jackb
Redeemer
Redeemer

zalezi asi na tom, kedy si v Skotsku zil. demografia, aj imigrantov, sa meni.
Spanielov je teraz velmi vela najma v Edinburghu, cim severnejsie na vychodnom pobrezi, tym ich je menej. Aberdeen ma, pravdepodobne, silnu africku komunitu kvoli svojmu zameraniu na ropu a plyn, ktoru firmy s kancelariami v meste tazia v Zapadnej Afrike.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

neviem kam to dat, tu to bude asi ok:
Iniciativa je unikátní zejména tím, že propojuje migranty a uprchlíky, kteří v zemi žijí, zajímají se o politiku, ale nemají volební právo, s těmi, kteří nehlasují. Jako je například Hamze Ghalebi, politický uprchlík z Íránu, který do Francie přišel v roce 2010. Politické dění zblízka sleduje, ale volit nemůže. Marie Gillier, doktorandka s francouzským občanstvím, ale volit může. A tak je skupina spojila a Maria tak v zastoupení Hamzeho hlasovala pro Macrona, píše server Politico.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/francuzske-volby ... anicni_och
strasny fail :(

//autoeditácia príspevku (05 Máj 2017, 16:20)
rasisticky vyskum skuma rasizmus :mrgreen:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nič prekvapivé. Status bývalej spolužiačky, ktorá v našom ročníku mala najviac konzervatívne postoje (všeobecne), je veriaca. Išla na študijný pobyt do USA:

Kód: Vybrať všetko

Je to skvele ako vďaka cestovaniu clovek spoznáva nové kultúry, ľudí a hlavne bura bariery a dogmy, ktore do nas vkladaju media a politici. Žijem s bulharom, srbom, turkom a Kazachom
gogo956
Redeemer
Redeemer

"Kritizuje elity, že podceňujú islamský terorizmus a nehovoria ľuďom pravdu. Podľa neho treba prísnejšie kontrolovať moslimské komunity v Európe a pripraviť sa na možný chemický alebo biologický útok. "

https://www.aktuality.sk/clanok/492811/ ... -rozhovor/

"Pokiaľ ide o západnú Európu, problém je v tom, že veľká časť prisťahovalcov prvej, druhej aj tretej generácie neakceptovala hodnoty liberálnej demokracie. Jednoducho sa nedokázali integrovať."
"Napríklad ich vzťah k právam žien, k menšinám, alebo odpor k určitej sekularizácii európskeho života. Toto nehovoria len predstavitelia Islamského štátu, ale oveľa širšia komunita moslimov, z čoho pramenia aj súčasné problémy. Niektorí čakajú, kým budú silnejší, aby mohli uchopiť viac moci. Iní nechcú čakať a uchyľujú sa k brutálnym teroristickým útokom. Sú totiž nespokojní s tým, ako prebieha proces islamizácie."
"Bola však chyba, že sa hneď na začiatku jasne nepovedalo, že islamistické teroristické akcie súvisia s islamom.Rovnako, ako je správne hovoriť, že ultrapravicový terorizmus súvisí s jeho ideovým zázemím a ľavicový s anarchizmom či komunizmom. "

-----
A potom ze vraj kulturne rozdiely nie su...
https://sport.sme.sk/c/20554268/futbali ... z4jTRMyJMu
Napísať odpoveď