Pripojenie k internetu pomocou 4 ziloveho kablu
Pripojenie k internetu pomocou 4 ziloveho kablu
Ahoj, chcem sa spytat na jednu vec. Kamarat ma potiahnuty nejaky telefonny kabel 4 zilovy, na ktorom mal predtym pripojeny zrejme telefon. Teraz chce len rozsirit signal na wifi. Slo by to ak by som odstrihol koncovky a nakrimploval by som tam RJ45ky? V podstate 100Mbit vyuziva aj tak len dva kable, ak sa nemylim. Dakujem za odpoved.
Re: Pripojenie k internetu pomocou 4 ziloveho kablu
100mbit vyuziva 4 kable, ak sa nemylim. A ano, ide to aj z RJ11 spravit na RJ45, tiez som to doma tak robil na povody kabel a 100mbit v pohode medzi routrom a prehravacom.
A nevies mi povedat na ktore piny to nacvakat? Prepojenie router <-> AP.
Diky, takze ak som spravne pochopil tak 2,3,4,5.
-
xH4wK
"ma potiahnuty nejaky telefonny kabel 4 zilovy, na ktorom mal predtym pripojeny zrejme telefon"
Ak to nie je RJ45 tak to asi bude ADSL.. takze bude potrebovat ADSL modem + Router asi..
Urcite nestaci len zmenit koncovku
Ak to nie je RJ45 tak to asi bude ADSL.. takze bude potrebovat ADSL modem + Router asi..
Urcite nestaci len zmenit koncovku
Pisem, ze potrebuje rozsirit wifi signal. Az taky debil nie som. DSLko ma stale, len proste na kabel kde bol predtym pripojeny telefon, chcem napojit apcko
-
xH4wK
A tam kde bol pripojeny telefon je akoze co ? Nie je to nahodou pripojka telefonna ? Odkial ide ten kabel ?
A co ked je? On chce na ten kabel, ktory sa uz nepouziva pripojit ap/router. Cize nevyuzivany 4-zilovy kabel s RJ11 chce prerobit na RJ45.
Neviem ako to mal predtym, a je mi to viacmenej jedno. Jednoducho z izby A do izby B ma natiahnuty 4zilak, ktory chcem pouzit na prepojenie routru a apcka. Keby to bola pripojka, asi nemam k dispozicii obidva konce, nie?
Btw su to piny 1,2,3,6 zle som to pochopil.
Btw su to piny 1,2,3,6 zle som to pochopil.
-
xH4wK
Toto si mal napisat hned na zaciatkuJednoducho z izby A do izby B ma natiahnuty 4zilak
Rychlost na takom kabli bude velmi mala.Phone wire is Cat3, it's quality is much too low to support modern Ethernet (which requires Cat5 or higher).
Na 100mbit mu to staci. Kedze pouzival wifi doteraz. Ide mu aj tak o zosilnenie signalu pre wifi ap.
Dakujem este raz rozchodil som to a bezproblemov funguje.