Chcel by som sa Vás spýtať, neviete nahodou ci banka pozera pri schvalovani hypoteky, uveru, kreditnej karty etc. na obraty na ucte ? Niekde som pocul, ze pri urobeni urciteho obratu na ucte, su automaticky predschvalene kreditne karty alebo uvery a podobne.
Hypoteka sa berie podla danoveho priznania u zivnostnikov, u zamestnancov na zaklade udajov zo Socialnej poistovne + Uveroveho registra, teda obrat na ucte nehra rolu. Kontokorent ci kreditna karta postaci obrat do urcite sumy, pri vyssej sume sa to posudzuje podobne ako pri hypoteke. Pri firemnom ucte s.r.o. je to podla obratu za poslednych 12 mesiacov pre kontokorent na urovni 2 mesacneho obratu, pri vyssom sa pocita uz aj danove priznanie (uctovna zavierka), traja najvacsi dodavatelia a odberatelia, vizia spolocnosti a celkovo taky hlupy formular zo strany banky, samozrejme to posudzuju dost individualne.
Pamatam ked som mal ucet vo VUB, spravil som par vacsich obratov a ked som v banke vyberal ci vkladal peniaze, tak mi zacali tlacit kontokorent do vysky 7 tisic eur.
Ake kreditne operacia? Kreditna operacia je aj to, ze si preposles peniaze z druheho uctu, od mamy ci kamarata. Pri hypoteke sa posudzuje cisto prijem a nie kreditne operacie.
heker napísal:Ake kreditne operacia? Kreditna operacia je aj to, ze si preposles peniaze z druheho uctu, od mamy ci kamarata. Pri hypoteke sa posudzuje cisto prijem a nie kreditne operacie.
banka tazko rozozna ci ucet z ktoreho ti chodia pravidelne 2 stovky je od mamky, priatelky prispevok na najomne alebo part-time job. zalezi co ti prichadza. samozrejme pravidelny plat ma najvacsiu vahu. ale ak mas napr. prijem z prenajmu co ti chodi kazdy mesiac, aj to sa pocita.
Tomu neverim teda. Pokial viem, banka si to preklepava cez Socialnu poistovnu, pripadnd ce, zamestnavatela. S tym mali napriklad problem ludia pracujuci vo Volkswagene, pretoze im odmietali poskytnut informacie. Teraz je to uz jednoduchsie a da sa to cez Socislnu poistovnu. Pri ziadosti o hypoteku podpisujes takyto suhlas. Najom sa berie len v pripade, ze si mal z tejto cinnosti podane danove priznanie. Obraty, ked si posielas od sestry a kamarata po 200 eur mesacne, to je akurat plus k tvojej bonite, hypoteky sa to netyka. Rovnako tak banka neakceptuje ani dohody a to mozes mat aj 1300 eur na dohodu, jednoducho smola. Dohodu alebo obraty od kamaratov ti pomozu tak v pripade prescoringu pri prvej konzultacii o hypoteku v banke.