Poistná udalosť

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Poistná udalosť

Príspevok od používateľa hojko »

Predsa sa poistna udalost hlasi cez telefon. To do pondelku nema cas tam zavolat??? Okrem toho sa to da hlasit aj cez internet, kde vyplnis hlasenie o nehode, ktore ste na mieste spisali. Komunalna a Kooperativa ma na obhliadky Slovexpertu, cize ak to chces uplatit z jeho PZP, tak ci tak budes musiet ist do Slovexperty na obhliadku. Pri havarijnej si uz skodu mal, ak by si si uplatnoval druhu, uz by ho mohlo nieco urobit s cenou poistky. Ale kedze si nebol vinnikom, tak by to nemalo zmenit cenu poistky. Kazdopadne by som asi pockal do pondelka. Hod si do auta ten papier o nehode, ak by ta zastavili policajti, tak to s tym dokazes ukecat, ze to este vinnik nenahlasil a ze si potreboval ist autom blablabla.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Možno je to "stará škola", ktorá chce všetko vybavovať osobne. Zatiaľ mu nechávam čas, som rád, že sa vôbec priznal. V podstate aj tá prvá škoda bola hlásená ako cudzia vina, ale neviem, aké výpočtové tabuľky v poisťovni majú.

Dám vedieť, ak sa to niekde posunie.. :)
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Este teple.
Prílohy
koop.JPG
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

jasne, kooperativa :D odvolaj sa na ten judikat, co sa spomina vyssie a taktiez na obe Vase vypovede, ze na ceste sa nikto iny nenachadzal, a ani ziadne ine stroje ci ludia, ktori by to mohli sposobit, tym padom skoda nemohla vzniknut inak... oni sa Ta budu stale snazit odbijat, nedaj sa...
brm
Darca
Darca

Áno, je to február, čiže mesiac pred tou medializáciou. Ako píše ratzi, určite by som ešte raz napísal a spomenul tú marcovú vec. Dúfam, že mňa jeho Kooperatíva už tak neodbije.. keď mám z toho ešte aj zápis na polícii.

:)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak uz aj na toto je dobra kamera :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

keby sa s tebou sudili tak ti je kamera na prd

- ak mas medzi kamaratmi pravnika tak popros jeho nech napise odvolanie a peniaze mas obratom na ucte
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

PsychoS, akurat mi dnes brat vravel, ze toto iste riesil po zime. Ze mu to Kooperativa zamietla, tak podal podnet na NBS. NBS sa vyjadrila tak, ze vinnik aj poskodeny sa zhodli na priebehu udalosti, vinnik si podpisom papiera o nehode (skodovej udalosti) priznal vinu a ze je na poistovni, aby dokazala, ze sa to tak nestalo. Zajtra mu da chlapik z poistovne cislo na pravnika, ktory tieto veci za 10 az 20 percent sumy vymaha, tak to ide dat jemu. Potom mozem oskenovat ten list, ktory napise a posle do poistovne. Vraj ma uspesnost cez 90 percent.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Poistná udalosť

to by bolo fajn, tiez by sa mi to zislo, mal som 2 kamienky po zime, odniesol som to do hornetu kde to spravili ale na pi*u, teraz tam sice neni prasklina ale po oprave mi to vadi este viac :D
po dalsom kamienku by som to rovno riesil cez poistku..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

chezter - po oprave mas teda na skle co? nejaku smuhu?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zalepenie praskliny na skle je vidiet, lebo sa to malicko odvrta, vycisti, zalepi voskom a necha uschnut pod UV lampou. Vo finale ostane taka biela bodka, ktora je dost viditelna a ak to mas presne pred sebou, tak je to vidiet a kope ludi to moze vadit.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Poistná udalosť

hej je tam taka biela bodka a dost mi to vadi, teraz mam bodky a dve a tri uz urcite nechcem mat :D
mne to nelepili voskom ale zivicou
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zivicu som myslel, zle som sa vyjadril.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

hmm myslel som, ze to dokazu opravit bez toho aby bolo nieco vidiet :/ mam totiz tiez jednu taku prasklinku a rozmyslam ci to dam opravit
CheZteR
Redeemer
Redeemer

daj, lebo sa to bude rozsirovat, ja som mal najprv iba prasklinu a po zime sa z praskliny rozsirila aj taka vlasocnica a tu sa ani nepodarilo opravit, zivicu tam tlacia pod tlakom a bali sa ze sa rozsiri a praskne cele celne... skoda mohol som to mat len s bodkou a bez vlasocnice... preto rozmyslam ze ked budem mat dalsi kamienok rovno to hodim cez poistku
CheZteR
Redeemer
Redeemer

IMG_2161.JPG
IMG_2162.JPG
IMG_2163.JPG
IMG_2163.JPG (20.41 KiB) 1137 zobrazení
na prvy pohlad to vobec nevidno ale kto vie ze to tam je tak uz to pritahuje oci vzdy
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no jasne ked na to pozeras tak to vidno
hej to mas pravdu, ze to pojde dalej. asi na to miesto potom presuniem drziak telefonu :D
brm
Darca
Darca

Menší update ohľadom môjho čelného skla...

v pondelok som bol v poisťovni vinníka sa informovať, prečo tú moju vec ešte stále nemajú v servise (udalosť som telefonicky hlásil minulú stredu).. a neviem, či niečo urobili alebo nie, ale na druhý deň mi zo servisu volali, že mám prísť na obhliadku. V poisťovni ma upozornili, že uznanie škody na čelnom skle je veľmi komplikované - akoby naznačovali, že to určite neuznajú. Taktiež, že budú kontaktovať políciu, reku kvôli tomu som ich volal. Samotná výmena skla prebehla včera, pôvodný odhad ceny 700€ sa postupne zmenšoval, až po včerajšej výmene skla ma čakala faktúra na necelých 350€. Ja som zaplatil a servis odoslal do poisťovne všetky podklady. Vinník mi poslal sms, že v stredu bol odniesť papiere do poisťovne, ale včera poobede sme v servise pozerali do systému Kooperatívy a jeho hlásenie tam ešte chýbalo. Chýbalo aj vyjadrenie z polície. Som zvedavý, ako dlho teraz budem čakať.. potom doplním.

:)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Predpokladam, ze vyjadrenie z policie bude od teba ziadat poistovna. Ale tu pozor. Toto je mimo teba, o to si musi oficialne poziadat poistovna policiu a zaplatit tam kolok, co im je proti srsti, preto je dost mozne, ze budu volat tebe a budu to ziadat od teba, aby si to vypytal z policie. Takze ich rovno posli kade lahsie a nech si to pytaju tak ako maju - oficialnou cestou z policie. Vyjadrenie z policie bude v systeme az vtedy, ked si ho poistovna vypyta.
brm
Darca
Darca

Policajt z miesta činu mi hovoril, že poisťovňa si to vyžiada.. a aj v pondelok v poisťovni to potvrdili. Ja osobne im môžem predložiť maximálne použitý náustok z testeru na alkohol. :D

//autoeditácia príspevku (16 Jún 2017, 16:47)
Ďalší update..

Poisťovňa stále čaká na vyjadrenie z polície... list im zasielali 1.6. a podľa tety v poisťovni majú na to lehotu 30-60 dní. Tiež spomenula, že klientom, ktorým riešenie udalosti ponáhľa, odporúčajú ísť si pýtať toto vyjadrenie osobne. :D
Napísať odpoveď