Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

samozrejme, ze tie mince si mozes presunut na vlastnu penazenku. taktiez z tvojej penazenky spat na burzu, ale konkretne pri BTC sa jedna o casovo narocny zakrok, kt. moze kvoli zahlteniu siete trvat cele hodiny. treba hlavne nastavit adekvatny poplatok za spracovanie, inak mozes cakat aj 3 dni, kym sa transakcia resetne a opat budes mat svoje mince k dispozicii.
co sa tyka offline penazenky, co si pod tym predstavujes? softwareovu penazenku, kt nema aktualizovany blockchain alebo nejaku papierovu penazenku? peniaze mozes z penazenky poslat az po tom, co ti stiahne cely blockchain. niektore penazenky nevyzaduju jeho stiahnutie, napr. electrum, to su tzv. light wallet. z papierovej penazenky budes musiet najprv mince nahodit do nejakeho softwareu, aby si ich mohol odoslat.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Offline som myslel môj notebook s LitecoinCore+aktualizovaný blockchain.
Dokonca uvažujem nad tým, že tento starý 10-ročný notebook obetujem a nebudem ho vôbec používať.
Čistý windows s aktualizáciami+LitecoinCore a nič viac - akonáhle budem mať LTC na mojej súkromnej peňaženke už sa viac nebude používať :) istota je istota

Je tam aj taká možnosť, že Zálohovať peňaženku ... ešte som to neskúšal, lebo tam nič nemám, ale predpokladám, že je to záloha na USB kľúč, prípadne ten papier čo spomínaš.

Dal som aj zašifrovať peňaženku, neviem či som urobil dobre? Bude sa ten súbor wallet dať použiť aj na inom PC keď je zašifrovaná na tomto notebooku?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

tak v takom pripade nie je problem poslat z tvojej penazenky kamkolvek inam. ak mas teda aktualny ten blockchain. zaloha penazenky je zaloha .dat suboru, ano. zasifrovanie penazenky (teda taktiez .dat suboru) ak ju budes pouzivat opakovane je len plus. bez toho ma k tvojej penazenke pristup kazdy, kedze .dat subor obsahuje aj privatne kluce konkretnych adries, potom moze prostriedky na danych adresach presunut inam. netreba ale zabudnut zalohovat danu sifru. bez toho si strateny. taktiez nepouzivat jednoduche heslo, najlepsie nahodne generovane.

avsak ak to chces robit na vyradenom PC, tak je to v podstate jedno.. ak ho budes pouzivat len na tento ucel.
ja osobne mam v pc nainstalovany freeware tinywall. co je vlastne nadstavba firewallu, ktora automaticky blokuje vsetky internetove pripojenia. cize ziadny prijem a odosielanie udajov. pokial nenastavis vynimku na konkretny proces/aplikaciu. odporucam, urcite sa hodi. laicky mi to pride tak, ze aj keby si mal nejaky malware, kt. by nejake udaje zbieral, tak ich nema ako odoslat spatne tvorcovi.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Old Dirty Bastard napísal:netreba ale zabudnut zalohovat danu sifru.
Co myslis pod pojmom "zalohovat sifru"? Heslo staci, nie?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

myslim sifru, kt. si dal zasifrovat svoju penazenku, teda .dat subor. ten udaj sa samozrejme nikde neuklada. pri kazdom otvoreni penazenky od teba to heslo/sifru bude pytat. preto ho do buducna netreba zabudnut, inak stracas pristup ku vsetkym minciam, kt. su ulozene na adresach tvojej penazenky
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ale sifra je algoritmus, a heslo je heslo. Ja mam napr. zasifrovanu penazenku heslom, a pri spusteni penazenky to odo mna heslo nepyta. Ale keby som chcel nejake mince poslat, uz by ho pytalo. Preto mi to nebolo jasne, lebo pokial viem, staci zalohovat .dat subor a heslo k nemu, ak je penazenka sifrovana. Este stoji za zmienku, ze zasifrovanim penazenky sa jej nesifrovana podoba (napr. jej starsia zaloha) stava nepouzitelnou.
medrolist
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa medrolist »

Nejaké skúsenosti s Livecoin.net alebo Cryptopia.co.nz? Na oboch sú desiatky až stovky altcoinov aj úplne nových.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak toto asi nedám :-?

1. Global Settings Lock - keď to zapnem čo sa stane? Budem môcť prijímať alebo posielať peniaze (reálne alebo virtuálne to je jedno) a nie je mi jasné čo myslia tou vetou (max 30 days or 0 to require master key) a odkiaľ ten master key zobrať?

2. API Key management - tak tu ani netuším o čo by mohlo ísť ...

3. tier3 - to prefocovanie občianskeho platí aj pre Slovensko? Čo ste tam posielali, aby vám to verifikovali?

Zapol som si aj dvojitú autentifikáciu, dúfam, že som nespravil nejakú blbosť :)
Celkovo je to príliš zložité ...
Prílohy
MWSnap002.jpg
MWSnap002.jpg (11.44 KiB) 1902 zobrazení
MWSnap003.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

naco riesis nieco co nevies co je? potrebujes api key na nakupovanie/predavanie? nie. potrebujes global settings lock?

ja som sa zaregistroval na krakene, verifikoval, poslal tam eura, nakupil meny ktore som chcel. hotovo. zbytocne si to komplikujes sam.

dvojita autentifikacia je urcite lepsia ako jednoita :) asi tolko k tomu.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Sám si si odpovedal, riešim to preto lebo neviem čo to je.

Neodpovedal si mi na nič z toho čo som sa pýtal ...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ak ta to zaujima, tak API key je kluc - identifikator - teba ako autora aplikacie, ktoru ako vyvojar vytvoris a bude komunikovat s ich systemom cez API. Preto, ako bolo povedane, ak nevies, co to je, nepotrebujes to :wink:
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Coinbase asi krachla ...
http://bittrust.org/coinbase

//autoeditácia príspevku (04 Jún 2017, 20:21)
Livecoin.net je nejaká ruská stránka a nefunguje momentálne ani tá (teda aspoň čo mi preložil google translator)
Keď vidím ako administrátor Livecoin propaguje virtuálne meny ako PutinCoin alebo RouletteCoin, tak by som do toho asi nešiel.
http://mmgp.ru/showthread.php?t=341674&page=24

//autoeditácia príspevku (04 Jún 2017, 20:44)
A pri tej Cryptopia.co.nz mi google preložil, že už neexistuje možnosť pri BTC, LTC prevádzať na reálne peniaze, čiže asi tiež dead
https://forum.bits.media/index.php?/top ... g-cryptsy/
medrolist
Light Expert
Light Expert

Skúsil som Bittrex ten hádam neskrachuje :D
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

tak to je super, virtualne meny trhaju rekordy, ale nie je ich kde bez riadneho rizika predat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tam kde ich kupis. ja sa teraz 2 tyzdne s tym hram. mam konto na krakene a na poloniexe. rovnakym kliknutim ako kupis bitcoiny za eura tak tie iste bitcoiny za eura aj predas.

zatial som v pluse, ale to ma skor zachranuje to ze som ethereum nakupil za dobru cenu, potom som ho zamenil na bitcoin. co sa hram na daily tradovanie s mensim obnosom, tam zatial moc uspechy neslavim. ale tak beriem to tak ze sa ucim.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no to samotne obochodovanie tam je asi bezproblemove, ale vela ludi sa stazuje na velke problemy pri vybere penazi. castokrat to nejde a support neodpoveda.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

obcasne su problemy, viac ludi sa nestazuje ako stazuje, v tom by som proste problem nevidel, maximalne to chvilu potrva, kedze premenit na eura problem nie je, tak ci tie eura poputuju tebe na bezny ucet o trosku dlhsie alebo kratsie, to uz je jedno, nie?

ostatne pokial chces len nakupit nejake coiny a sediet na nich kym hodnota nevzrastie, tak je asi bezpecnejsie si ich odlozit niekam do penazenky.
medrolist
Light Expert
Light Expert

Čo hovoríte na Verge? Dosť veľa ľudí verí, že by to mohlo mať perspektívu.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ako sa dá na tom litebit.eu meniť cena?
Buď som slepý alebo môžem kupovať iba za tie ich určené ceny. To sa mi zdá dobrá haluz ...
Za tie ich ceny svieti skoro pri všetkých menách 0 available
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

medrolist napísal:Čo hovoríte na Verge? Dosť veľa ľudí verí, že by to mohlo mať perspektívu.
vzdy je lepsie si spravit vlastny prieskum. 90% ludi na internete ti bude tvrdit ze XY ma perspektivu, lebo prave do XY oni vrazili peniaze.
precitaj si o com konkretna mena je, idealne whitepaper, aky ludia za nou stoja, ci ozaj prinasa nieco zaujimave na trh a ci to ma buducnost.

pokial sa ti studovat nechce, bud na investovanie do kryptomien kasli alebo kup bitcoin ci ethercoin. samozrejme ani tam nie je istota ze o pol roka nekrachne, ale sanca ze zarobis je ovela vacsia ako ked si vyberies jednu z tych 800 kryptomien nahodne lebo niekto na internete povedal.
Napísať odpoveď