Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
baldorex
Addict
Addict

Re: Ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa baldorex »

Burger je burger, treba to naozaj vysvetľovať?
Máš pocit že hovorím o sekanej v kaizerke? :)
DEVZYO1G
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Cvikla v crievku :lol: ty mas fakt nejaku divnu predstavu o tom ako vyzera veganske alebo vegetarianske (to vege co stale spominas) jedlo.

Ake su teda "realne" veganske jedla podla teba? Take co sa nedaju spravit aj s masom? To co je za nezmysel prosim ta :lol: Maso je len ingrediencia vo vacsine jedal, da sa jednoducho nahradit.

To že máš tendenciu porovnávať chuť reálneho a fake burgeru alebo sviečkovej (stale mam pocit ze si moc veganskych jedal nejedol, ale nevadi ...) je tvoj problem. Veganstvo je aj o kompromisoch a vela veganom staci ak sa to "fejkove" jedlo chutou aspoň približuje, nepotrebujú presnú kópiu.
baldorex
Addict
Addict

Opäť si pochopil pointu môjho príspevku :).
Ten rozum tam proste chýba :).

Reálne vegánske jedlo je u mňa jedlo pripravené podľa ich zásad už od základu a nie je to kópia mäsového jedla bez mäsa :).
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

napríklad?

celkovo nechápem prečo ti to vadí, resp. prečo sa nad tým pozastavuješ. Stavím sa že existujú aj jedlá ktoré boli v originále bezmasité, no bežne tam maso dávame, a nikto sa nesťažuje.
baldorex
Addict
Addict

Úprimne neviem ako sa volalo, ani čo všetko v tom bolo. Bol k tomu ešte ako dezert raw koláč. Bolo to celkom chutné ako celok.

Ja nemám problém s ničím, ani nikomu nič nezakazujem ani nediktujem, neberiem právo čokoľvek akokoľvek jesť.
Pozastavujem sa nad tým iba z osobného postoja alebo názoru (ktorý so mnou nik nemusí zdieľať), že keď už som vegán, prečo mám potrebu robiť si a prezentovať "fake" jedlá, keď samotná originálna kuchyňa je chutná. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

DEVZYO1G napísal:no vidíš, ja mám napríklad inú skúsenosť ... nepoznám ani jedného vegána ktorý by sa stal vegánom preto lebo mu mäso nechutí. Väčšinou sú za tým rôzne etické/zdravotné/ekologické dôvody.(vrátane toho že je to momentálne "cool"). Predstava že vegáni neznášajú chuť mäsa a tým pádom nemajú právo upravovať si jedlá na ich spôsob je dosť vtipná ... resp. to že sa niekto nad tým pozastavuje mi príde absúrdne :lol:

k ostatnému sa nevyjadríš?
Sú ja také prípady, ale je ich málo. Myslím, že väčšina vegánov sa tak stane jednoducho kvôli tomu, ako sa zaobchádza so zvieratami, resp. kvôli ich samotnému zabíjaniu. Ale sú aj takí, čo preferujú skôr ekologické dôvody, niektorí aj zdravotné (tu si však myslím, že zo zdravotného hľadiska to má najmenšiu relevanciu).
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

suhlasim. veganske burgery (co je po nasom skor fasirka) boli super. ku tomu hranolky z batatov.
ked bol rodinny prislunik na navsteve Skotska, zohnali sme vegansky haggies. a bol snad este lepsi ako original.
terEx
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa terEx »

Ja som nedavno jedol vegansky burger v jednej restauraci ale neviem asi som velky milovnik masa. Toto sa s normalnym masovim burgrom nedalo porovnat prislo mi to bez chuti. Nemate niekto recept na nejaky chutny veggie burger ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Prídi niekedy na vegánske hody a vyskúšaj tie jedlá tam. Ja som veľký mäsožravec, ale rovnako mám rád aj vegánske jedlá. Samozrejme, vegánsky burger je vegánsky burger, nikto od toho neočakáva, že bude chutiť rovnako ako ako burger s hovädzinou. Chutí inak.
terEx
Light Expert
Light Expert

No skus niekde v okoly Sniny najst veganske hody :D ale ako napad dobry si to skusit najprv preco nie, urcite v KE nieco take sem tam je
hughito
Redeemer
Redeemer

To je inak zaujímavá vec, že tieto záležitosti sú bežné napr. v BA (a sčasti aj v KE, tam sa už veg. hody konali), ale už možno "menšie" veľké mestá neponúkajú takéto možnosti a preto je aj to povedomie také, aké je (nevraviac o možnostiach v malých mestečkách či dedinách).
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak na malomeste je clovek rad, ked vegetarianska sekcia jedalnicka nepozostava cela z vyprazaneho syra so sunkou....

co sa tyka tych veganskych nahrad. Niektore veci fakt nechapem, ale to su zvacsa len take divne pokusy urobit 1:1 nieco len miesto masa dat tofu.

Ale zrovna vege burger mi pride uplne normalne, proste burger je forma uplne dokonala na rychle jedno do ruky. Ci je v nom povedzme nejaky vyprazany ostiepok alebo hummus miesto masa, nie je to zle, je to ine.
Svieckova je trochu ine, ale tiez uplne chapem. Svieckova nie je svieckova preto ze tam je maso, ide hlavne o tu omacku. A ked si holt vegan chce dat tu vybornu omacku, akurat si maso nahradi niecim, tak co je na tom?

Mimochodom na podobnom principe funguje riadny kus Indie. Proste mas ryzu, omacku, a v tom je... daco. Ci syr, ci ryba, ci kurca... tak vegetarian si da vegetarianske curry, a nevegetarian si da to iste curry s kuracim. vsetci su spokojni.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Fabo - ano, ten burger je dobry ale z principu to volat burger je take divne.

Za mna radsej specialitky s inym nazvom. Napr taky falafel. Neskutocna mnamka. A vseobecne cicer mozem hocijak.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

rezen nas kazdodenny nevzdam sa ta.. minule som ich zbastil 8 :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Jeden burg...ehm...vegžemlu poprosím. :lol:

Svieckovu som ja osobne mal naposledy na ZŠ a nasiel som v mase gumicku do vlasov. :smt107
terEx
Light Expert
Light Expert

Ja zase tu tofu nahradu za maso mam celkom rad, jasne ze to nie je plnohodnotnna nahrada, ale aspon to je chutne :D ale tofu burger by som si asi nedal
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Uz som si dal aj vegansky burger a zjest sa to jednoznacne da.
Co mi vadi (a kazatelskym veganom to hovorim vzdy) je, ze sa snazia urobit nahrady. Uz som videl "meatless meatballs", vsak kludne nech robia jedla na styl originalov ale nech to nazvu pravym menom a hlavne nech netvrdia, ze to chuti presne ako original (lebo som este vegansku nahradu ktora by chutila ako original nemal). Dokonca aj veganska pizza mala proste cesto ktore chutilo podstatne inak.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

vsak citaj, nad svojim prispevkom mas zopar nazorov preco to tak je. Proste ked je raz nieco zauzivane v kulture, tak nebudes vege salamu nazyvat vege sulok. Ludia si lahsie asociuju co to tak moze byt. Aj ked uznavam meatless meatballs je uz moc :D btw mal som na skusku vegan pizzu nejaky cas dozadu a ten "syr" nic moc, ale cesto bolo na nerozoznanie od klasickeho.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Nevadi mi veggie salama. Alebo burger - lebo burger je zauzivany ako "nieco v zemli" a od povodneho vyznamu sa poriadne upustilo.
Ide mi presne o veci ako ta svieckova, haggies, masove gulky a podobne - nema to podobnu chut ale oni budu omielat, ze maju. Naco davat referenciu na specificku vec ked to ma od tej veci daleko?
rank
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rank »

Presne to sem padne :)
Napísať odpoveď