Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny
Zdravim, je bitstamp exchange doveryhodna? Ma niekto skusenosti?
Diky.
Diky.
Bitstamp je jedna z najstarších (2011) a doposiaľ jediná plne licensovaná európska burza. V rámci veľmi rizikového priemyslu ako takého, nič moc lepšie nenájdeš. Akurát ich customer service je dosť nahovno odjakživa a teraz o to viac, že za posledných pár mesiacov majú asi 10x traffic a nových uživateľov
tl:dr Bitstamp je dobrá burza, tento mesiac dokonca zavádzajú nové funkcie ale ak budeš mať nejaký problém tak čakáš pár dní až týždňov na vyriešenie ticketu
Dakujem, mam na mysli, ako dlho im trva napriklad spracovanie bankoveho prevodu, ked si kupujem bitcoiny.Fpichi napísal:
Bitstamp je jedna z najstarších (2011) a doposiaľ jediná plne licensovaná európska burza. V rámci veľmi rizikového priemyslu ako takého, nič moc lepšie nenájdeš. Akurát ich customer service je dosť nahovno odjakživa a teraz o to viac, že za posledných pár mesiacov majú asi 10x traffic a nových uživateľov
tl:dr Bitstamp je dobrá burza, tento mesiac dokonca zavádzajú nové funkcie ale ak budeš mať nejaký problém tak čakáš pár dní až týždňov na vyriešenie ticketu
Ked vravis, ze teraz maju ovela viac pouzivatelov.
-
Old Dirty Bastard
Guru
ta cast systemu je automatizovana, prijimanie a posielanie platieb. cize ak obdrzia na svojom ucte tvoje peniaze, poslu ti o tom mail a mozes s nimi nakupovat. taktiez vybery. prevody spracuvaju klasicky ako akykolvek iny SEPA prevod v ramci europskych bank, teda 1-3 pracovne dni
Z ktorych bank na Svk ste nemali problem poslat peniaze na Bitstamp alebo Kraken?
Mne Unicredit zrusil prevod na ucet Bitstampu, v poznamke uvedene 'Pravny dovod'.
Mne Unicredit zrusil prevod na ucet Bitstampu, v poznamke uvedene 'Pravny dovod'.
ja som posielal z fio na kraken uz 3x, vzdy bez problemov.
-
Old Dirty Bastard
Guru
z fio to funguje, ine vyskusane nemam. raiffeisen/tatrabanka taktiez nejde
//autoeditácia príspevku (20 Jún 2017, 17:11)
fuu, investoval niekto do antshares? si nadavam za to, ze som neinvestoval nic a vedel o tejto minci. krasne nam vystupala. taky cinsky ethereum style coin. mozno to cina este potlaci vyssie. podobne ako to slo s ethereum, ale uz asi neinvestujem
nevadi, pride ina minca
//autoeditácia príspevku (20 Jún 2017, 17:11)
fuu, investoval niekto do antshares? si nadavam za to, ze som neinvestoval nic a vedel o tejto minci. krasne nam vystupala. taky cinsky ethereum style coin. mozno to cina este potlaci vyssie. podobne ako to slo s ethereum, ale uz asi neinvestujem
vystupal stvornasobne ale uz to zase klesa...
co tak cannabiscoin, co behom hodiny vystupal skoro 100 nasobne a potom sa zase vratil tam kde bol
niekto pekne zarobil. odteraz mam na kazdom coine kam som hodil nejake drobne sell order na 100 nasobnu hodnotu, keby nahodou 
par hodin dozadu bolo spustene ICO status im a jeho SNT, tak som kupil za par desiatok eur, nech zistim ako to funguje s tymi ICO.
no a tiez sa snazim prihlasovat do roznych pump and dump skupin, mozno sa raz dostanem do tej spravnej. v tej aktualnej ma zacat pnd za cca 20 minut, je tam cez 500 ludi a zopar sa ich chvastalo ze je pripavenych pumpnut zopar desiatok bitcoinov, tak uvidim, lebo ta posledna bol riadny fail.
co tak cannabiscoin, co behom hodiny vystupal skoro 100 nasobne a potom sa zase vratil tam kde bol
par hodin dozadu bolo spustene ICO status im a jeho SNT, tak som kupil za par desiatok eur, nech zistim ako to funguje s tymi ICO.
no a tiez sa snazim prihlasovat do roznych pump and dump skupin, mozno sa raz dostanem do tej spravnej. v tej aktualnej ma zacat pnd za cca 20 minut, je tam cez 500 ludi a zopar sa ich chvastalo ze je pripavenych pumpnut zopar desiatok bitcoinov, tak uvidim, lebo ta posledna bol riadny fail.
Máš nejaké bližšie info o tej pump skupine? Inak v poslednej dobe to vypadá skôr ako využívanie kryptomien na rýchle zárobky niečo ako pyramídová hra ako na seriózny rast, seriózne vypadá len pár mien vačšinou už drahých.
ta pump grupa bol scam viac menej, nazbierali cez 500 ludi, spustili krasne odpocitavanie, s velkou slavou ohlasili menu, ludia zacali pumpovat a ohlasil sa ocakavany rast z nejakych 3000 na 3500. ludia sa dostali asi na 3100 a zrazu zacalo velke predavanie. fakt behom par sekund to padlo na 2600 a potom este na 2400 myslim a proste ludia sa nepozreli na graf a nezistili ze sa to pumpuje uz 2 hodiny malou skupinkou a tych 500 ludi je tam len na to aby aby nakupili vsetko co bolo poskupovane doteraz za lacnejsie.
ja som tam samozrejme hodil len 20 eur a vytiahol uz len 16, teda ziadna velka bolest.
teraz som v dalsej skupine, ktora sa tvari ze prave na tieto scamy reaguje a ona je ozaj ta slusna a cestna. kto sa chce pozriet z cisteho zaujmu (nedoporucujem nakupovat na zaklade tej skupiny, aspon teda kym sa neukaze prvy krat ze to bol odrb), tak na telegrame: https://t.me/pumpsoldiers
ja som tam samozrejme hodil len 20 eur a vytiahol uz len 16, teda ziadna velka bolest.
teraz som v dalsej skupine, ktora sa tvari ze prave na tieto scamy reaguje a ona je ozaj ta slusna a cestna. kto sa chce pozriet z cisteho zaujmu (nedoporucujem nakupovat na zaklade tej skupiny, aspon teda kym sa neukaze prvy krat ze to bol odrb), tak na telegrame: https://t.me/pumpsoldiers
-
Old Dirty Bastard
Guru
tak teraz sa to udialo s ETH a ostatne meny na podobne veci reaguju. ICO scammeri rozpredali zarobene investicie, pokupia si urcite lambáče, kt. sa im zidu pri developmente ich projektovmedrolist napísal:Máš nejaké bližšie info o tej pump skupine? Inak v poslednej dobe to vypadá skôr ako využívanie kryptomien na rýchle zárobky niečo ako pyramídová hra ako na seriózny rast, seriózne vypadá len pár mien vačšinou už drahých.
Mne sa to zdá všetko nejaké podvodné už, čo deň to viac
Všade ICO, pumpa, HODL a čo ja viem čo stejne to vypadá tak, že 99% tých mincí je len na pár dňové investície a rýchlo predať. Posledný týždeň aj dva si všímam také pumpy, že za jednu minútu to vystúpi aj o 50-100% a už druhú minútu je to skoro s5 kde bolo, to ako hentak rýchlo aj môžu reagovať? Na to majú nejakých botov či čo? 
Aj tie pump skupiny sú pravdepodobne všetko podvod. Pár kamarátov založí pump skupinu, vyberú si nejakú mincu kúpia ju a potom nahodia cez telegram, že túto treba kupovať tá pôjde na mesiac a oni majú už nastavený predaj na x násobok a zarobia na ovciach. Serióznosť sa z toho vytráca už ľudia nepozerajú vôbec ani načo by mala byť tá mena dokonca už ani názov ich poriadno nezaujíma len či sa ide pumpovať
Aj tie pump skupiny sú pravdepodobne všetko podvod. Pár kamarátov založí pump skupinu, vyberú si nejakú mincu kúpia ju a potom nahodia cez telegram, že túto treba kupovať tá pôjde na mesiac a oni majú už nastavený predaj na x násobok a zarobia na ovciach. Serióznosť sa z toho vytráca už ľudia nepozerajú vôbec ani načo by mala byť tá mena dokonca už ani názov ich poriadno nezaujíma len či sa ide pumpovať
A co si cakal? Je to burza. Obchodovanie bez automatickych prikazov je cisty hazard. Jeden z pristupov je drzat cach a az ked ides obchodovat tak vymenis cash za menu. Na konci dna/obchodovania opat zamenis vsetko za cash.
za prve, boti existuju, staci zadat do googlu a vyskoci ti ich hromada, ci uz open source ktore si mozes sam stiahnut a nainstalovat alebo uz su aj komercne sluzby kde si mozes nejakeho bota prenajat aby za teba obchodoval.
rovnako funguju stop loss a take profit asi na vsetkych burzach, teda ze si nastavis ze ak hodnota klesne/vzrastie pod/nad nejaku hodnotu, tak predas/kupis.
to sa stalo minuly tyzden na jednej burze s etherom, ked v jednom momente klesol na 10 dolarov, proste niekto zacal vo velkom predavat a ako cena padala, tak sa automaticky spustili stop loss ordery a cena zacala padat este viac. no a potom niekto rychlo nakupil. potom sa tam ludia vyplakavali ze prisli o stovky etherov, lebo mali nastaveny stop loss niekde na 70 dolaroch, ale samozrejme kym mohli zareagovat, tak uz to bolo naspat na 300.
fakt si ale treba spravit (alebo stiahnut a nastavit) vlastneho bota, aspon jednoducheho, aby si sa vyhol takemuto niecomu. lebo nevies naraz nastavit aj stop loss aj take profit, ale bot by to zvladol.
rovnako funguju stop loss a take profit asi na vsetkych burzach, teda ze si nastavis ze ak hodnota klesne/vzrastie pod/nad nejaku hodnotu, tak predas/kupis.
to sa stalo minuly tyzden na jednej burze s etherom, ked v jednom momente klesol na 10 dolarov, proste niekto zacal vo velkom predavat a ako cena padala, tak sa automaticky spustili stop loss ordery a cena zacala padat este viac. no a potom niekto rychlo nakupil. potom sa tam ludia vyplakavali ze prisli o stovky etherov, lebo mali nastaveny stop loss niekde na 70 dolaroch, ale samozrejme kym mohli zareagovat, tak uz to bolo naspat na 300.
fakt si ale treba spravit (alebo stiahnut a nastavit) vlastneho bota, aspon jednoducheho, aby si sa vyhol takemuto niecomu. lebo nevies naraz nastavit aj stop loss aj take profit, ale bot by to zvladol.
Čo je vlastne to ICO ?
Vedel by to v skratke niekto vysvetliť?
A ešte by ma zaujímalo na čo slúži TOKEN, aký je rozdiel medzi tokenom a virtuálnou menou?
//autoeditácia príspevku (26 Jún 2017, 19:17)
Ľudia odchádzajú na dovolenky, preto ceny klesajú, počas leta to bude ešte horšie a ceny môžu ísť krásne dole
Teraz nie je rozumné nakupovať. Treba počkať ...
Vedel by to v skratke niekto vysvetliť?
A ešte by ma zaujímalo na čo slúži TOKEN, aký je rozdiel medzi tokenom a virtuálnou menou?
//autoeditácia príspevku (26 Jún 2017, 19:17)
Ľudia odchádzajú na dovolenky, preto ceny klesajú, počas leta to bude ešte horšie a ceny môžu ísť krásne dole
Teraz nie je rozumné nakupovať. Treba počkať ...
Serioznost v kryptomenach nikdy nebola. Ak sa niekde tocia realne peniaze a nie je to regulovane, tak na serioznost sa neda ani pomyslatmedrolist napísal:Serióznosť sa z toho vytráca už ľudia nepozerajú vôbec ani načo by mala byť tá mena dokonca už ani názov ich poriadno nezaujíma len či sa ide pumpovať
Prave to vysoke riziko plynuce z uplne volneho trhu bolo pricinou toho preco som s kryptomenami skoncil. S odstupom casu vidim, ze som mohol zarobit (chcel som si nechat nejake LTC aj DOGE), ale to sa teraz lahko hodnoti. Vtedy som v tom videl len vysoke riziko a nutnost sledovat to dennodenne, co sa mi nechcelo podstupovat.
preco by ludia predavali svoje investicie ked idu na dovolenku?
k tym otazkam, zacal by som tokenom a ethereom vseobecne. ethereum nie je iba kryptomena ako bitcoin, ethereum je vlastne platforma, decentralizovana siet, ktora by v buducnosti v idealnom pripade mala nahradit internet (respektive internet vo forme stranok, aplikacii a portalov tu bude stale, akurat samotna infrastruktura bude postavena na ethereu), mozu na nej bezat aplikacie (takzvane smart contracts). hlavnou vyhodou je ze vsetko je decentralizovane a vsetko bezi na blockchaine, co je tiez iba nejaky algoritmus (ktory vznikol s bitcoinom), vdaka ktoremu vies spolahlivo ukladat informacie na siet, nie na nejaky konkretny server ale proste na siet, kedze vsetko bezi decentralizovane.
token nie je nic viac iba virtualna mena v ethereu, ktokolvek si moze spravit vlastny token, dat mu meno (acidcoin), skratku (AAC) a hodnotu (za 1 ether ti dam 100 AAC), uplne rovnako ako si mozes dnes vytlacit svoje bankovky. jedine co ozaj potrebujes je presvedcit ludi ze si tu tvoju menu maju ozaj kupit.
este som zabudol ze ethereum ako siet funguje tak ze na rozne operacie potrebujes zaplatit, proste ak spravim aplikaciu na na hojko ktora bude miesto karmy rozdavat uzivatelom moje acidcoiny, tak za kazdu taku operaciu bude treba zaplatit palivo (gas), to sa plati etherom, co ethereova mena.
no a teraz vznikaju stovky aplikacii ktore by mali v buducnosti bezat na ethereu, ale tak ako kazdy vyvoj, aj tento musi byt nejako zaplateny a tak ako je v poslednej dobe zvykom, najprv sa pytaju peniaze az potom sa vyvija (kde su tie doby, ked vyvojar najprv vyvinul program a az potom ho predaval).
tak ako funguje kickstarter vlastne funguju aj ICO, teda initial coin offering, startup povie ze vyvija aplikaciu (priklad z minuleho tyzdna je status im, teda instant messenger beziaci na ethereum), vytvori si k tomu token a ten ponukne na predaj.
ty tymto sposobom investujes do firmy, respektive do produktu s tym ze veris ze ten produkt bude mat uspech a teda cena tokenu bude rast.
bohuzial v realite to funguje trochu inak, pretoze doposial kazde ICO malo aspon dvojnasobnu navratnost hned po tom co sa s tymi tokenmi zacalo obchodovat (proste ty si nakupil token za 1000 kusov/ether pocas ICO a ked o 2 tyzdne isiel ten token na burzy tak uz to bolo 500 kusov/ether.
takze do kazdeho ICO sa nahrnie hromada spekulantov co chce iba rychlo zarobit a je im viac menej jedno co je to za projekt, lebo ved aj keby ta cena vzrastla o 20%, tak ked tam dam milion, tak stale som zarobil 200 tisic.
takymto sposobom startup co vytvara blby instant messenger ziska cez 100 milionov dolarov. skus take nieco pytat na kickstarteri.
najlepsie na tom je to ze samotne ICO nedava ziadne garancie, zavazky, nic. ty si nekupujes prislub tvrdej prace, ci uspesneho projektu, tym vyvojarom absolutne nic nebrani vsetok ten ether co vyzbierali na ICO hned na druhy den predat za eura, firmu rozpustit a ist si zit na havaj. ostatne to je vraj dovod aktualneho klesania etheru, nahle poklesy az podozrilo koliduju s uspesnymi ICO.
k tym otazkam, zacal by som tokenom a ethereom vseobecne. ethereum nie je iba kryptomena ako bitcoin, ethereum je vlastne platforma, decentralizovana siet, ktora by v buducnosti v idealnom pripade mala nahradit internet (respektive internet vo forme stranok, aplikacii a portalov tu bude stale, akurat samotna infrastruktura bude postavena na ethereu), mozu na nej bezat aplikacie (takzvane smart contracts). hlavnou vyhodou je ze vsetko je decentralizovane a vsetko bezi na blockchaine, co je tiez iba nejaky algoritmus (ktory vznikol s bitcoinom), vdaka ktoremu vies spolahlivo ukladat informacie na siet, nie na nejaky konkretny server ale proste na siet, kedze vsetko bezi decentralizovane.
token nie je nic viac iba virtualna mena v ethereu, ktokolvek si moze spravit vlastny token, dat mu meno (acidcoin), skratku (AAC) a hodnotu (za 1 ether ti dam 100 AAC), uplne rovnako ako si mozes dnes vytlacit svoje bankovky. jedine co ozaj potrebujes je presvedcit ludi ze si tu tvoju menu maju ozaj kupit.
este som zabudol ze ethereum ako siet funguje tak ze na rozne operacie potrebujes zaplatit, proste ak spravim aplikaciu na na hojko ktora bude miesto karmy rozdavat uzivatelom moje acidcoiny, tak za kazdu taku operaciu bude treba zaplatit palivo (gas), to sa plati etherom, co ethereova mena.
no a teraz vznikaju stovky aplikacii ktore by mali v buducnosti bezat na ethereu, ale tak ako kazdy vyvoj, aj tento musi byt nejako zaplateny a tak ako je v poslednej dobe zvykom, najprv sa pytaju peniaze az potom sa vyvija (kde su tie doby, ked vyvojar najprv vyvinul program a az potom ho predaval).
tak ako funguje kickstarter vlastne funguju aj ICO, teda initial coin offering, startup povie ze vyvija aplikaciu (priklad z minuleho tyzdna je status im, teda instant messenger beziaci na ethereum), vytvori si k tomu token a ten ponukne na predaj.
ty tymto sposobom investujes do firmy, respektive do produktu s tym ze veris ze ten produkt bude mat uspech a teda cena tokenu bude rast.
bohuzial v realite to funguje trochu inak, pretoze doposial kazde ICO malo aspon dvojnasobnu navratnost hned po tom co sa s tymi tokenmi zacalo obchodovat (proste ty si nakupil token za 1000 kusov/ether pocas ICO a ked o 2 tyzdne isiel ten token na burzy tak uz to bolo 500 kusov/ether.
takze do kazdeho ICO sa nahrnie hromada spekulantov co chce iba rychlo zarobit a je im viac menej jedno co je to za projekt, lebo ved aj keby ta cena vzrastla o 20%, tak ked tam dam milion, tak stale som zarobil 200 tisic.
takymto sposobom startup co vytvara blby instant messenger ziska cez 100 milionov dolarov. skus take nieco pytat na kickstarteri.
najlepsie na tom je to ze samotne ICO nedava ziadne garancie, zavazky, nic. ty si nekupujes prislub tvrdej prace, ci uspesneho projektu, tym vyvojarom absolutne nic nebrani vsetok ten ether co vyzbierali na ICO hned na druhy den predat za eura, firmu rozpustit a ist si zit na havaj. ostatne to je vraj dovod aktualneho klesania etheru, nahle poklesy az podozrilo koliduju s uspesnymi ICO.
-
Old Dirty Bastard
Guru
nepadol tam ETH nahodou az na 10 centov a nie 10 dolarov? kazdopadne si myslim, ze ta situacia bola cela vykonstruovana. a predom boli urcieni ludia, kt. na tom zarobili. minimalne ti, kt. na tom najviac profitovaliaacid napísal:to sa stalo minuly tyzden na jednej burze s etherom, ked v jednom momente klesol na 10 dolarov, proste niekto zacal vo velkom predavat a ako cena padala, tak sa automaticky spustili stop loss ordery a cena zacala padat este viac. no a potom niekto rychlo nakupil. potom sa tam ludia vyplakavali ze prisli o stovky etherov, lebo mali nastaveny stop loss niekde na 70 dolaroch, ale samozrejme kym mohli zareagovat, tak uz to bolo naspat na 300.
//autoeditácia príspevku (26 Jún 2017, 21:42)
k tym tokenom a ICO, to je prakticky rovnaka situacia ako taky kickstarter. ty si na kickstarteri tiez nekupujes produkt. ty investujes urcitu sumu, za kt. ti autori projektu slubuju nejaku odmenu. v podstate ide o dar, kt. je nevratny. avsak ak ten produkt nedotiahnu na trh, tak nemas ziadne pravne paky na tvorcov a nemozes od nich nic vymahat. hlavne, ked vyhlasia bankrot. uz tu bolo na tucty kickstarter projektov kde rovnako developeri obrali investorov o stovky tisic, az miliony dolarov.
Ja som to myslel tak, že cez leto bude oveľa oveľa menej kupujúcich, takže ponuka prevýši dopyt a cena pôjde dole. Tento cenový vzostup bol spôsobený obrovským nárastom kupujúcich. Ako dobre, že mi ešte stále neverifikovali účet na krakene, štvrtý týždeň a stále mám iba Tier 1. Zo začiatku ma to hnevalo, ale nič lepšie mi nemohli urobiťaacid napísal:preco by ludia predavali svoje investicie ked idu na dovolenku?
aacid - Vďaka za vysvetlenie, už mi je to jasné.
A existujú nejaké stránky alebo fóra, kde sa dá o tých pripravovaných ICO dozvedieť dopredu?
Prípadne aj o tých vydaných alebo pripravovaných tokenoch ...
No čo nejako to všetko padá.