Cesta do Chorvatska, kde sa zastavit po ceste?
-
Croven
Star
- Kontaktovať používateľa:
Cesta do Chorvatska, kde sa zastavit po ceste?
Ahoj, s kamosmi ideme na taku kratsiu dovolenku do Chorvatska a ideme touto cestou goo.gl/gUrz49 Poznate niekto prosim niake zaujimave miesta po ceste, kde by sa dalo zastavit a omrknut to? nic zdlhave, skor len take prist, pozret, spravit par fotiek a pokracovat v ceste, diky 
Re: Cesta do Chorvatska, kde sa zastavit po ceste?
Páčilo sa mi v prímorskom Pirane a Ljubljane, Maribor príliš nie. V Slovinsku boli aj celkom pekné 2 najväčšie jaskyne - Postojna a Škocjan.
V rakúsku ma Graz nejako nezaujal a Viedeň je klasika - ak ste tam ešte neboli, zastavte sa, inak to nie je nutné.
V Pule je potom samozrejmosťou pozrieť koloseum. Dokonca pred 3 rokmi, keď som tam bol, tam organizovali gladiátorské zápasy s kompletným vystúpením, čo bola pre mňa až prekvapivo dobrá zábava.
V rakúsku ma Graz nejako nezaujal a Viedeň je klasika - ak ste tam ešte neboli, zastavte sa, inak to nie je nutné.
V Pule je potom samozrejmosťou pozrieť koloseum. Dokonca pred 3 rokmi, keď som tam bol, tam organizovali gladiátorské zápasy s kompletným vystúpením, čo bola pre mňa až prekvapivo dobrá zábava.
-
mirak2
Hardcore addict
podla mojich rakuskych priatelov graz ma vraj nadherne historicke centrum. mne akykolvek dojem z grazu kazia drbnuti tamojsi ludia, s ktorymi by ale bezny turista nemal vobec prist do kontaktu.
nedaleko Postojnej je Predjamsky grad - hrad v jaskyni. Pocas sezony by v podhradi mali byt aj atrakcie.
potom smerom na Koper, za hranou Krasu je hrad Socerb a dole dedinky na oba smery od dialnice. pre mna je najkrajsia Hrastovlje, kde je opevneny kostlik a fresky.
v Pirane odporucam vyjst na zvonicu kostola na utese - je z nej dovidiet az na Benatky.
no a na hranici Slovinska a Chorvatska su solne plane Secovlje.
Mariborske centrum mozno nie je ziadne terno, ale tulacka po okoli sa mi pacila. no to uz je na dlhsiu zastavku.
odbocka z LJ na jazero Bled (to s kostolom na ostrove), alebo dokonca do priesmyku Vrsic by uz bola prilis velka zachadzka.
a posledna vec je, ci to nevyjde rychlejsie cez novy tunel v Koperi ponad Izolu na ten isty prechod pri Portorozi. hlavne na zastavku v Prirane
potom smerom na Koper, za hranou Krasu je hrad Socerb a dole dedinky na oba smery od dialnice. pre mna je najkrajsia Hrastovlje, kde je opevneny kostlik a fresky.
v Pirane odporucam vyjst na zvonicu kostola na utese - je z nej dovidiet az na Benatky.
no a na hranici Slovinska a Chorvatska su solne plane Secovlje.
Mariborske centrum mozno nie je ziadne terno, ale tulacka po okoli sa mi pacila. no to uz je na dlhsiu zastavku.
odbocka z LJ na jazero Bled (to s kostolom na ostrove), alebo dokonca do priesmyku Vrsic by uz bola prilis velka zachadzka.
a posledna vec je, ci to nevyjde rychlejsie cez novy tunel v Koperi ponad Izolu na ten isty prechod pri Portorozi. hlavne na zastavku v Prirane
-
lydkakabatik
Amateur
Ahoj, pojdete okolo mesta Koper, je to male mesto celkom ale je tam najvacsi pristav v Slovinsku. Za malu stopku to urcite stoji, aj plaze aj pristav. 
No mne sa rozhodne viac páčili pláže v Pirane a koniec koncov aj samotné mesto skôr ako Koper. Piran je také mini mesto na príjemnú prechádzku s plážami, kde sa dá kúpať. Koper mi prišiel ako pomerne veľké mesto, kde ani netuším, či sú nejaké pláže. Sú kúsok od seba, takže za zastávku by som rozhodne odporúčal skôr Piran.
Koper prave ani nie
po polroku zivota tam viem na slovinskej Istrii odporucit lepsie miesta. stare mesto je krasne, no v lete bude plne turistov z vyletnych crusierov, kedze je to jediny pristav v krajine. klud je tam v zime, no to je pre vas nerelevantne a ku tomu tam fuka Burja (Bora) z Alp. ale pohlady cez more na zasnezene konciare chybu nemaju.
mesto je dnes velmi priemyselne, kedze jeho vacsinu zabera pristav, takze parkovanie je problem, rovnako sa dostat ku centru. prechadzat sa po asfalte v 40C teplote od nakupneho centra do stredu mesta nie je ziadne terno.
plaze su dve. jedna pri starej, dnes uz zavretej ceste do Izoly, to je ale betonove nabrezie a je v nom bazen. to ked sa niekomu nepaci cvachtat sa priamo v tom, v com plavaju tankery a ine dobroty. druha je je rovno pri pristave, v strede mesta... ale proti gustu. krajsie su bud v tej Izole, ale potom smerom na Taliansku hranicu v Ankarane. alebo pod kostolom na utese v Pirane. Portoroz ma nenadchla, lebo architektura je z 50. rokov aj tie plaze v meste su betonove...
mesto je dnes velmi priemyselne, kedze jeho vacsinu zabera pristav, takze parkovanie je problem, rovnako sa dostat ku centru. prechadzat sa po asfalte v 40C teplote od nakupneho centra do stredu mesta nie je ziadne terno.
plaze su dve. jedna pri starej, dnes uz zavretej ceste do Izoly, to je ale betonove nabrezie a je v nom bazen. to ked sa niekomu nepaci cvachtat sa priamo v tom, v com plavaju tankery a ine dobroty. druha je je rovno pri pristave, v strede mesta... ale proti gustu. krajsie su bud v tej Izole, ale potom smerom na Taliansku hranicu v Ankarane. alebo pod kostolom na utese v Pirane. Portoroz ma nenadchla, lebo architektura je z 50. rokov aj tie plaze v meste su betonove...
-
Croven
Star
- Kontaktovať používateľa:
Dakujem pekne za tolko tipov