Blokovanie mobilov operátormi

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
gaaspi
Amateur
Amateur

Blokovanie mobilov operátormi

Príspevok od používateľa gaaspi »

V dnešnej dobe sa to už asi nedeje ale kedysi si operátori radi viazali k sebe ľudí aj s tým že do mobilov nešla iná SIM karta ako tá ich. V dobe keď aj jednoduchý (nesmart) telefón stál toľko že malo zmysel dávať odblokovať tak si aj dávali. Ale teraz keď z lod ruky kúpim za 10-15€ taký telefón tak nemá zmysel ho dávať odblokovať. Toľko na úvod a ideme k veci.

Na slovensku to mal vo zvyku jediný operátor a to Telekom (bývalý eurotel a t-mobile) ale prekvapilo ma že mám doma nejaký starší LG a Samsung vyklápačku a obe berú len prima a funfón kartu (od orange) nic iné nezoberie. Orange predsa nezvykol blokovať či sa mýlim?
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Blokovanie mobilov operátormi

Príspevok od používateľa cinges »

Myslis sa, orange blokoval mobily rovnako ako t mobile..
gaaspi
Amateur
Amateur

Alebo s tym skor prestali lebo som maval mobily od orange a vacsina isla na ine karty. Naposledy smartfon vytiahnuty z telekomu nebol blokovany uz.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Orange robi este jednu specialitku ze pri dual SIM mobiloch zablokuje pouzitie druheho SIM slotu. A aj ho predavaju ako klasicky mobil, nedualny. Samozrejme staci nahodit iny SW a hned to bezi.
Rob3Rt0
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Rob3Rt0 »

Telekom neblokuje uz skoro 4 roky a ak taky mas, odblokuju to bez poplatku, inde neviem.
gaaspi
Amateur
Amateur

wladas napísal:Samozrejme staci nahodit iny SW a hned to bezi.
Ved tak to aj robia v tych mobilsopoch ze tam nahraju klasicky SW ten zakladny a hotovo. Lebo operatori si do mobilov zvykli davat taky svoj upraveny ze su tam nasilu aj orangeacke ci telekomacke veci v nom...
Rob3Rt0 napísal:Telekom neblokuje uz skoro 4 roky a ak taky mas, odblokuju to bez poplatku, inde neviem.
Ano o tom som pocul ze telekom dodatocne odblokuje u nich zakupene zariadenia ale neviem ako to je u orange a cez vikend sa ani nedovolam na zakaznicku linku tak zajtra budem mudrejsi alebo ak ma niekto skusenost nech napise a usetri mi cestu do orange...

Edit: (dodatok)
Myslel som si ze cez vikend nefunguju zakaznicke linky ale u orange ide takze som volal a presne tak u telekomu, zadarmo poskytnu odblokovanie tych mobilov. Ti co nevedeli, tak uz viete.

Vo vacsich mestach su predajne operatorov otvorene aj cez vikend takze ja musim cakat do zajtra vy co ste z vacsich miest mozete ist hocikedy.
Adela2410
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Adela2410 »

Toto aj mne lezie na nervy ze kupim v bazare mobil a doma na to pridem ze je blokovany na nejakeho operatora a musim este platit za odblokovanie.
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Adela2410 napísal:Toto aj mne lezie na nervy ze kupim v bazare mobil a doma na to pridem ze je blokovany na nejakeho operatora a musim este platit za odblokovanie.
Podla informacii vyssie, Telekom aj Orange odblokuju telefony blokovane na ich siet zadarmo, tak preco by si za to mala platit?

//aha, tak sorry
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

v telekome sa platia 4€
Napísať odpoveď