zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov

Diskusie na politické témy...

Ste za zatvorenie obchodov?

Áno
10
34%
Nie
17
59%
Je mi to jedno
2
7%

Celkom hlasov: 29

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov

Príspevok od používateľa aacid »

ja som 100% za to ze stat ma zasahovat do trhovej ekonomiky, ale iba ked to ma zmysel. toto je uplne nezmyselne. obmedzujes firmy, lebo im umelo prikazujes kedy mozu a kedy nemozu mat otvorene. obmedzujes zamestnavatelov, lebo im nedavas moznost sa rozhodnut ci chcu alebo nechcu pracovat cez sviatky. a v neposlednej rade obmedzujes zakaznikov lebo im neumoznis nakupovat vtedy ked chcu nakupovat.

hlavne nechapem ten ucel, co bolo zle so starym systemom? komu to vadilo ze mohol nakupovat cez sviatky? fakt to vadilo predavacom? ze chcu byt doma cez sviatky? si mohli najst inu robotu kde nebudu pracovat cez vikendy. stazuje sa casnik ze pracuje cez sviatky? preco rovno neobmedzit otvaraciu dobu? ved preco by som mal ja ako predavac v tescu express robit do 22:00? pekne nech su obchody otvorene len 09:00-17:00 ako kazde ine slusne zamestnanie.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Andi_Cibula napísal:Rozviň. Buď konkrétnejší.
Co mam rozvijat? Vy tu tvrdite ze to porusuje slobody. Ktore a ako?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nie porusuje ale obmedzuje.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je len detinske slovickarenie a vyhybanie sa odpovedi. Ok tak ktore slobody to OBMEDZUJE a ako?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

baldorex napísal:
Obmedzuje to slobodu majiteľa, že nemôže mať otvorené kedy chce, obmedzuje to slobodu zákazníka, že do obchodu môže ísť ako mu povolí štát, obmedzuje to zamestnanca, ktorý vo sviatok robiť chce.

Ale nepredpokladám že to giggs pochopí...
Ryan Giggs
VIP
VIP

To som uz cital, zopakujem. To co tam menujes nema so ziadnou slobodou nic spolocne.
baldorex
Addict
Addict

Má to so slobodou všetko, ale chápem že nechápeš.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

neviem co sa tu furt onanujete.. Ja si myslim, ze je to fajn.. ako, hej, mozete sa tu hadat, ze niektori by potrebovali tie peniaze a priplatok za sviatky..(zo zakona je 50%) Ze je kazdeho volba, ze ci chce robit cez sviatok, ci nie.. Samozrejme, ze je.. Ale zase, kedy si ludia uvedomia, ze zivot len nie je makat od nevidim do nevidim..ale treba obcas vypnut.. Mozno sa nakoniec par ludi donuti ist po rokoch von, prejst sa.. kto vie.. Zoberte si ine staty.. Kde su obchody zatvorene v nedelu..kazdu nedelu a sviatky.. A nikto na to neumrel.. A co sa tyka otvaracich hodin, uz kazdy obchod pochopil, ze treba mat otvorene po pracovnej dobe.. ze cez den chodia len dochodci co nic nekupia.. S otvaracimi hodinami je problem LEN v statnych instituciach...tam si clovek musi brat dovolenku.. Ak si chces kupit handry alebo jedlo, na to dovolenku nepotrebujes.. Zoberte si vianoce.. Kazdy kupuje doobedu vsetko..a viete preco? lebo maju tu moznost.. Ked budu vediet, ze na vianoce nic nekupia, tak hold budu nakupovat o den skor.. Predstavte si tu radost v rodine, kde sa budu vsetci hadat od samotneho rana, nie len od obeda, kedy sa rodicia vratia z prace..:)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

len podotknem ze tema by mala zmenit nazov. malo by to vyzerat takto: "zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov a dni pracovneho pokoja" pretoze napr. 24 nie je statny sviatok ale zakaz plati aj pocas nich
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Ryan Giggs napísal:To som uz cital, zopakujem. To co tam menujes nema so ziadnou slobodou nic spolocne.
Keď ti štát zakáže mať otvorený obchod niekoľkokrát to roka tak to nie je obmedzovanie slobody? Čo keby to zakázal napr. každý víkend? Alebo rovno každý deň celý rok? To snáď už obmedzovanie je. Tak koľko dní do roka ti to teda musí zakázať, aby to podľa teba už bolo obmedzovanie slobody? :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

cinges:
povedz polovicnemu invalidovi co pracuje za pokladnou v tescu express, ma 2 deti a zenu na materskej, ze by sa mal uvedomit, ze zivot nie je len makat od nevidim do nevidim, obcas treba aj vypnut.

extremny pripad, ale logika je rovnaka, clovek si moze uvedomit ze obcas treba vypnut aj sam, nemusi ho do toho nutit stat.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ti ludia, co robia sviatky maju volno zas v tyzdni. o ziadnom pretrhnuti tu nemoze byt rec, pretoze vacsinou je zachovanych 160 hodin do mesiaca
baldorex
Addict
Addict

cinges napísal:neviem co sa tu furt onanujete.. Ale zase, kedy si ludia uvedomia, ze zivot len nie je makat od nevidim do nevidim..ale treba obcas vypnut..
Ty robíš od pondelku do piatku a voľný víkend?
Ako spracuješ informáciu, že v obchode kde sa pracuje celý týždeň bez ohľadu na víkend a sviatok, majú zamestnanci jeden týždeň 3 dni voľna a druhý týždeň 4 dni voľna a tak na striedačku?
Nie si trošku obmedzený svojím videním sveta?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mozno by som to videl az na prepustanie v takych velkych prevadzkach ako tesco a pod. jednoducho ked vypustia niekolko dni do mesiaca tak je logicky treba menej clovekohodin a tym padom na to dokonca niekto doplati skratenim uvazku alebo vypovedou
Ryan Giggs
VIP
VIP

baldorex napísal:Má to so slobodou všetko, ale chápem že nechápeš.
Nie nema. Pytam sa tretikrat. S akou slobodou a ako? Uz mi odpovies konecne ci budes verklikovat dookola nezmysly?
Steju napísal: Keď ti štát zakáže mať otvorený obchod niekoľkokrát to roka tak to nie je obmedzovanie slobody?
Baldorex mi nevie odpovedat tak sa pytam teba. Ktoru slobodu ti obmedzuju?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

slobodu podnikania?
baldorex
Addict
Addict

Tu si skutočne retardovaný?

Sloboda mať otvorené dni kedy chcem - je obmedzená, ako ti mám nazvať túto slobodu?

Ako zákazník mám obmedzenú slobodu ísť nakúpiť kedy chcem, lebo štát mi to zakazuje v určité dni - ako ti mám nazvať túto slobodu?

Ako zamestnancovi mi štát zakazuje pracovať v dni, ktoré by som chcel - ako ti mám nazvať túto slobodu a jej obmedzenie?

Ja posledný príspevok k tebe..... Si strata času
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

A co sloboda pre zamestnancov, aby mohli mat volno a nemuseli chodit do roboty vikend, sviatky a tak podobne, na to sa uz nikto nepozrie?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

bola to ich volba takto pracovat vo vacsine pripadov a mnohym ludom to vyhovovalo. to volno maju v tyzdni takze nie su o nic ukrateni co sa tyka pracovneho nasadenia. kolkokrat si musim zobrat dovolenku ked potrebujem nieco na uradoch povybavovat lebo som v praci. Ked som robil vikendy a sviatky tak sa to dalo pekne vsetko naplanovat a mne osobne tie vikendy nechybali.

navyse v drvivej vacsine nerobi jeden clovek kazdy vikend a kazdy sviatok
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Ryan
Nedaj sa.
Napísať odpoveď