Xbox One ovládač

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Dodosnv
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Xbox One ovládač

Príspevok od používateľa Dodosnv »

Zdravím,

Potreboval by som poradiť. Doteraz som hral na PC s Xbox 360 ovládačom (drôtovým). Doslúžil a ja hľadám náhradu v podobe Xbox One. :smt017 No neviem či kúpiť drôtový alebo bezdrôtový. Nemám skúsenosť s bezdrôtovými, a bojím sa toho ako dlho vydržia baterky ( či ich nebudem musieť meniť každých "10 min"). Je možné z bezdrôtového urobiť drôtový? Láka ma hrať bez káblov, no nechcem zbytočne vyhadzovať za ďalšie nabíjacie sady alebo baterky... Žiaden obchod ani neuvádza čo je v balení, ale hádam že len ten bezdrôtový prijímač a ovládač. No na druhú stranu aj s káblovým (terajším 360) som sa presvedčil že kábel sa po čase prelomí (či chcem alebo nie). Rád by som počul vaše skúsenosti a názory. Uvažoval som aj nad Dualshock ale neviem či by som si zvykol po 4 rokoch hrania na Xbox ovládači.

Konkrétne: https://www.progamingshop.sk/microsoft- ... 56154.html - drôtový

Bezdrôtové : https://www.progamingshop.sk/microsoft- ... 51504.html
https://www.progamingshop.sk/microsoft- ... 58475.html

Našiel som ku tomu aj nejaké "nabíjacie kity" no neviem na čo slúžia nakoľko sú dnu vraj baterky. :?:
https://www.progamingshop.sk/nabijacka- ... 23864.html
https://www.progamingshop.sk/microsoft- ... 20818.html

Ďakujem za rady a za pomoc :)
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Re: Xbox One ovládač

Príspevok od používateľa jumper »

Mám podobnú dilemu, respr. mám x360 controller tiež drát... skúšal som DS4ku a proste "problém" v hrách že to ukazuje stále rozloženie xboxu ( A B Y X ) a nie kocka kruh trojuholník ... takže mi stále vyhovuje xko cont.

ale u mna otázka je že či

bezdrôtový prijímač
https://www.alza.sk/microsoft-xbox-one- ... 94.htm?o=7

podporuje aj xbox one S ovládače ? na to som odpoveď nenašiel ale asi to budem musieť skúsiť, lebo práve Skové ovládače majú upravenú bezdrôtovú časť na lepší dosah, ale neviem či sa nezmenila technológia toho signálu

Dodosnv: ak si dobre pamätám tak ten drôtový je klasický bezdrôtový len s káblom čo ide odpojiť a používať s adaptérom čo som poslal hore.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tiez som pouzival XBOX 360, potom som si kupil XBOX One (starsi, nie S), uz som o tom pisal tak strucne:

+ Ma lepsie a citlivejsie analogy, triggery, vibracie na triggeroch funguju asi len na par hrach, osobne mi fungovali iba na Forze, ma lepsi DPAD, kabel je odpojitelny, je mozne dokupit nieco aby bol bezdratovy.

- Prvy tyzden zacala vrzgat lava cast, tlacidla, zvykol som si, boli problemy s kablami, skusal som viacero, odpajal sa vzdy po pripojeni do zadnych USB slotov, skusal som vsetky, fungoval iba s kratkym kablom v prednom USB slote. Asi po 2 a pol roku sa uplne vychylila deadzone praveho analogu, kamera v hrach sa posuva hore, re-kalibracia nepomohla, v rovnakom case odisiel stisk tlacidla A, viac-menej funguje, ale skor ako dotykove.

Pri tom vsetkom 360 funguje stale, zacal som ho znovu pouzivat, az na osuchanu gumu na lavom analogu funguje bezchybne, po mnohych padoch a takmer 8 rokoch pouzivania, taktiez by som chcel novy, uz bezdratovy, ale urcite nie One, podla jednej recenzie ani One S na tom nie je ovela lepsie.
+ Pre mna top gamepad na hranie hlavne tvarom .
- Strasne zle pouzite materialy uz reklamujem 2 kus.
- Lava packa po par hodnach pouzivania ako keby pukla a ma mrvu polohu. Da sa hrat ale pri napriklad NHL to dost obmedzuje
- Pouzival som ovladac na xbox 360 4 roky a nemal som ziadny problem .

Skvely ovladac len skoda ze pouzili nekvalitne plasty...Ak sa mi to stane aj pri 3 kuse budem ziadat starsi model...
Inak One S ma Bluetooth, takze zrejme bude nutne nieco dokupit, myslim ze je to ine ako pri starom One.

K DualShock 4, tam sa zrejme inspirovali od MS, niekedy mi stary DualShock na PSX vydrzal dlhe roky a tom som hral vela bojoviek, teraz tiez potrebuju aby sa po 2 rokoch pokazil a kupoval sa novy, ale zrejme im to celkom nevyslo, reakcie z viacerych recenzii:
Po troch mesiacoch pouzivania sa mi komplet zosupala lava packa a prestala fungovat cize som nuteny reklamovat.

Kazia sa tlacitka
Uz kupujem 3ovladac ostuda od sony.bohuzial iny nefungujena ps4

Dost rychlo sa deru gumy na dzogloch

Je funkcny
Ale zjavne pouzivany, doskriabany a jedno tlacitko preklikava
Este je tu Elite, ale MS uz neverim, tie vymenitelne casti sa zrejme budu kazit a hlavne za tu cenu uz kupim takmer aj gamepad s novou konzolou.

Celkom realne uvazujem o nejakom lacnom klone, znamy kupil gamepad za 5€ pre syna a stale mu funguje, mozno uz rok, ma vsetko okrem zadnych triggerov, ma len bezne tlacidla. Pritom su aj bezdratove za nejakych 10€ - Samozrejme by som uz chcel nieco lepsie, ale ak mam len 2-rocnu istotu, tak 60 ci 150€ za gamepad nedam.
Dodosnv
Light Expert
Light Expert

No to je všetko pekné :D ale stále som sa nedozvedel odpoveď :) . A ja nie som nejaký hardcore gamer, stačí nech vydrží pár rokov to moje hranie ( 2 - 3 hodiny za deň). Takže rád by som počul od niekoho kto to už ma vychytané a fakt by mi vedel poradiť + čo je v balení a čo je potrebné dokúpiť. A práveže ja tie šmejdy ako Speedlink a podobne nechcem, mal som 2 kusy takýchto a každému prestali reagovať analógy/ mali po čase veľké výchylky.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dodosnv napísal:A práveže ja tie šmejdy ako Speedlink a podobne nechcem, mal som 2 kusy takýchto a každému prestali reagovať analógy/ mali po čase veľké výchylky.
Aha, takze smejd za 10€ si nekupis, ale znackovy smejd za 60€ ano? Rovnaky problem s analogom sa mi stal prave pri XBOX One a pravy analog sa pouziva este menej ako lavy (vlastne mensie problemy boli uz skor, len po 2 a pol roku sa to stalo nepouzitelne), navyse cely vrzga a odislo aj to tlacidlo A.

3 hodiny denne je pomerne dost, ked sme pri hodinach, dalsia recenzia na One S, inak pri recenziach na heureke si kliknite na "Vsetky", inak sa nezobrazuju tie najlepsie, len tie jednoriadkove.
Nic nevydrží
Koupil jsem 3 tyto ovladače. 1. ovladač vydržel hodinu hraní. 2. ovladač vydržel cca 8 hodin hraní. 3. ovladač se ještě drží..
Takže rád by som počul od niekoho kto to už ma vychytané a fakt by mi vedel poradiť + čo je v balení a čo je potrebné dokúpiť.
Myslim ze nikto ti nezaruci obsah balenia, ak to chces kupovat v uvedenom eshope, je viacero verzii, idealne sa spytat na obsah balenia priamo v eshope kde chces nakupovat. Podla vsetkeho by to malo fungovat, na niektorych fotkach (nie v danom eshope) je aj ten USB adapter, ale radsej sa spytaj v tom eshope.

Ak chces predsa len XBOX One, tak tento obsahuje co treba pre PC:

https://www.alza.sk/xbox-one-wireless-c ... 595406.htm

Gamepad - určený ako k Xbox One, tak k PC, balenie obsahuje bezdrôtový prijímač, možno pripojiť až štyri ovládače, podpora Windows 8 a 10
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja hrávam tak dve hodky denne pred spaním, niekedy vynechám a niekedy zase hrám celý deň ak vonku prší a je víkend. V priemere teda toľko ako sa pýtaš - 2-3 hodky denne. A baterky mením tak raz za týždeň, možno týždeň a pol. Mám tam obyčajné neznačkové baterky z obi.

v balení boli tužkové baterky duracell alebo energizer, alebo čo to bolo. Ale žiaden prijímač. Ten má konzola v sebe. Ak to chceš na pc, neviem ako sa to bude párovať, či ti netreba ešte prijímač osobitne kúpiť, alebo kúpiť nejakú verziu ovládača pre pc.

ak je bezdrôtový, vieš hrať aj cez kábel. Hore má microusb, prepojíš normálne usb-čkom s konzolou (alebo počítačom). Zároveň sa aj nabíja (pokiaľ máš baterku, a nie obyč. tužkové). Nabíjacie sady nekupuj z číny. Tam je batéria čo vydrží deň, to sa už viac oplatí nabíjacie tužkové a klasickú nabíjačku.

mám dva ovládače, jeden po pol roku začal vrzgať pri pravom triggeri. Nemá to vplyv na funkčnosť, len ak hrám bez slúchadiel tak to trošku znervozňuje. Inak 100% spolahlivosť. A to do neho teda riadne tlačím, keď hrám s masterdeadom nhlku :D
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

ja mam doma gamepad od Logitechu presnejšie F710 verziu je to bezdrôtová a tlačidla ako na Xboxkových ovládačov len to nemá ten tvar, mne baterie vydržia 2 či 3 mesiace podla toho aké tam dávam ale viac menej kupujem Duracellky. Takže podla mňa má podobnú výdrž aj Xboxovy ovládač.
https://www.alza.sk/logitech-f710-d429232.htm
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mam 360 wireless ovladac len ma prestalo bavit kupovat si baterky tak som si kupit cez ebay nabijaciu baterku s kablom. ked sa vybije pripojim k pc kabel a hram ako na wired. nabita je cca za 2 hodinky a vydrzi niekolko hodin hrania
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Daniel9911 napísal:ja mam doma gamepad od Logitechu presnejšie F710 verziu je to bezdrôtová a tlačidla ako na Xboxkových ovládačov len to nemá ten tvar, mne baterie vydržia 2 či 3 mesiace podla toho aké tam dávam ale viac menej kupujem Duracellky. Takže podla mňa má podobnú výdrž aj Xboxovy ovládač.
https://www.alza.sk/logitech-f710-d429232.htm
ani nie, xboxový má väčšiu spotrebu, lebo ti dokáže streamovať aj zvuk (má priamo na sebe jack konektor), má viacero vibračných motorčekov (vie ti pustiť vibráciu iba do trigger buttonov, alebo do pravej časti, alebo do celého...) a pod. Neviem koľko hrávaš denne, ale 2 či 3 mesiace je na originál xbox ovládači nereálne. Pri intenzívnom hraní viac ako týždeň nedáš. Pri takom bežnom hraní 2 až 3 týždne, maximálne mesiac podľa toho aké baterky tam dáš.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

audiotrack napísal: ani nie, xboxový má väčšiu spotrebu, lebo ti dokáže streamovať aj zvuk (má priamo na sebe jack konektor), má viacero vibračných motorčekov (vie ti pustiť vibráciu iba do trigger buttonov, alebo do pravej časti, alebo do celého...) a pod. Neviem koľko hrávaš denne, ale 2 či 3 mesiace je na originál xbox ovládači nereálne. Pri intenzívnom hraní viac ako týždeň nedáš. Pri takom bežnom hraní 2 až 3 týždne, maximálne mesiac podľa toho aké baterky tam dáš.
ja intenzívne nehrám maximalne dva tri krát do týždna aj to len pár hodinku viac nie.
Dodosnv
Light Expert
Light Expert

Ďakujem všetkým za pomoc :) . Nakoniec u mňa skončil Xbox One Wireless, v progaming shope za 66€ celý set pre hranie na Win 10 - USB prijímač, ovládač a baterky :)
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

ked uz ste tu mali taku debatu, chcel by som si na notebooku zahrat NBA alebo NHL na ovladaci v dvojici, aky ovladace mi odporucate kupit?
co sa tyka frekvencie hrania tak maximalne 1x tyzdenne, vzdy ked dojdu kamosi tak by som pripojil notebook k TV a zamastili by sme nieco, cize celkom zriedka
xbox ovladac mi nevyhovuje, pretoze som zvyknuty na PS4, pripadne funguju PS4 ovladace na pc?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

DeFeAt - po prve, osobne si myslim ze si mal zalozit novu temu, takto je to neprehladne, navyse pises do temy z nazvom Xbox a pises ze Xbox ti nevyhovuje. Taktiez si nenapisal ziadne poziadavky, co cena, s kablom alebo bez, s vibraciami alebo bez? Kupis gamepad aj za 5€ aj za 150€.

Co sa tyka zvyku na PS4, myslim ze by si si zvykol na Xbox rozlozenie, ja som tiez zacinal na PS, myslim ze Xbox je ergonomickejsie rozlozenie a skor by som mal problem prejst spat na PS.

Ak by si na tom PS rozlozeni trval, tak najdes aj PC gamepady s rozlozenim PS, napr. Logitech ma niekolko modelov, s kablom aj bez, no ak nepozname tvoj rozpocet, tazko radit, len si daj pozor pri tych lacnejsich, aby mali zadne triggery a nie len tlacidla, hlavne ak chces hrat aj zavodne hry.

Moj nazor a skusenosti s Xbox 360 a Xbox One najdes vyssie, spolu s uzivatelskymi recenziami.
Napísať odpoveď