DropDead napísal:Samsung http://www.samsung.com/semiconductor/mi ... tools.html .
Ten kingston prever cez SW, aký má odhadovanú životnosť a sprav screen z SSDlife Pro. A cena? 40-45€.
Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
-
Daniel9911
Professional
Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
Myslel som do inzerátu a jo, 40-45€, ja by som viac nepýtal.
dropdead: diky moc, no chcem sa opytat treba k tomu procaku aj tu feru3 ?
Je to i5, i5ťky majú lepší stockáš ako Pentium/i3, takže nie je to nutnosť, v podstate pokiaľ nespravíš reguláciu aj ventilátorov v skrinke, tak by hluk toho stocku nemal byť problém. O rok-dva u ale áno, už to bude hriať viac, s veľkou pravdepodobnosťou môže začať hrkať aj ložisko a podobne...tak aspoň vtedy.
Ja by som osobne šiel a mal pokoj naveky ale nepočítal som konečnú sumu, môže to byť potom cez rozpočet. Ale ja som človek, čo by tam kúpil aj päťbaleníčko Arctic F12
https://www.tntrade.sk/arctic-f12-value ... 41900.html a za pár halierov predišiel budúcim problémom s prietokom a hlukom ventilátorov zo skrinky.
Ja by som osobne šiel a mal pokoj naveky ale nepočítal som konečnú sumu, môže to byť potom cez rozpočet. Ale ja som človek, čo by tam kúpil aj päťbaleníčko Arctic F12
https://www.tntrade.sk/arctic-f12-value ... 41900.html a za pár halierov predišiel budúcim problémom s prietokom a hlukom ventilátorov zo skrinky.
-
peto074125
Light Expert
Zatial tu GPU az tak nepotrebujem aleDropDead napísal: Čomu sa venuješ? Potrebuješ vôbec výkonnejšiu GPU?
všimol som si ze ten intel NUC 7i7bnh ma thunderbolt pre pripojenie externej GPU..
To áno ale v okamihu, keď začneš chcieť externú GPU, tak si zavaríš, už len externé boxy stoja stovky eur...a to bez GPU.
Ako sú na tom zvukové karty za +-30-50eur (napr Asus Xonar DG) oproti integrovanej zvukovej karte na doske? Je tam dosť počuť rozdiel? Primárne hudba a hry ako cs. Sluchadlá mám HyperX Cloud. 
omnoho lepsie v kazdom pripade, mozno tie integrovane z high end dosiek ako asus ROG a pod su lepsie ale od beznych integrovanych je rozdiel obrovsky
Za tú sumu pozri bazárovú Creative X-Fi HDThe napísal:Ako sú na tom zvukové karty za +-30-50eur (napr Asus Xonar DG) oproti integrovanej zvukovej karte na doske? Je tam dosť počuť rozdiel? Primárne hudba a hry ako cs. Sluchadlá mám HyperX Cloud.
https://hudba.bazos.sk/inzerat/75673233 ... -Fi-HD.php (zjednal by som na 50+pošta).
-
xH4wK
Zvukovku kupuj podla sluchadiel a sleduj pritom output impedanciu zvukovky.. https://www.reddit.com/r/headphones/wik ... e_database
Napriklad ak mas 250 ohm sluchadla tak mozes kupit akukolvek zvukovku ktora ich potiahne (ma zosilovac na 250+ ohm) a ma output impedance do 31,25ohm (X:8)
Ak mas ale citlive sluchadla napriklad do 40 ohm tak tam mozes ist do max. 5ohm output impedancie
Samozrejme to plati len ak chces pocuvat zvuk zo sluchadiel tak ako boli sluchadla dizajnovane..
Napriklad ak mas 250 ohm sluchadla tak mozes kupit akukolvek zvukovku ktora ich potiahne (ma zosilovac na 250+ ohm) a ma output impedance do 31,25ohm (X:8)
Ak mas ale citlive sluchadla napriklad do 40 ohm tak tam mozes ist do max. 5ohm output impedancie
Samozrejme to plati len ak chces pocuvat zvuk zo sluchadiel tak ako boli sluchadla dizajnovane..
Problematika, okolo ktorej bol bum tak pred sto rokmi. A je to hlavne vec pri in-earoch, kde sú extrémne nízke impedancie a aj dokonca rozdiely v nej v celkom rozsahu frekvenčnej charakteristiky. Tma je sa dobre takým vyhnúť ale inak to koniec sveta. Rovnako to je len jedna z vecí, ktoré hrajú rolu pri výbere, či už dac alebo samotná zosilňovacia časť.
Našťastie sa to nezvykne riešiť, lebo všetko normálne to už je riešené rozumne. Ale je super, že neikto pozliepal tie info.
Našťastie sa to nezvykne riešiť, lebo všetko normálne to už je riešené rozumne. Ale je super, že neikto pozliepal tie info.
xHawk ako to presne funguje?
Ja mam doma Asus Xonar DX(podla reddit databaze 108ohm) a sluchadla ATH-T500 (40ohm).
Podla toho, co tam pisu, by mi nemali hrat dostatocne nahlas, ci sa mylim?
Mne sa zda prave opak, hudbu pocuvam tak na vol 40-50% max.
Ja mam doma Asus Xonar DX(podla reddit databaze 108ohm) a sluchadla ATH-T500 (40ohm).
Podla toho, co tam pisu, by mi nemali hrat dostatocne nahlas, ci sa mylim?
Mne sa zda prave opak, hudbu pocuvam tak na vol 40-50% max.
-
xH4wK
Nejde o hlasitost ale frekvencnu odozvu tych sluchadiel, pri tak velkej output impedance a tak citlivych sluchadlach proste budu hrat citelne inak ako keby boli na low output impedance zariadeni ako napriklad nejaky fiio dac
Napriklad pri HD558 sluchadlach som pocul velku zmenu v bassoch ked som presiel z integrovanej zvukovky na creative g5 s 2.2ohm output impedance
Frekvencna odozva je pochopitelne ina pri rozdielnych sluchadlach ale faktom je, ze ak je output impedance vyssia ako 1/8 citlivosti sluchadiel tak nehraju tak ako boli dizajnovane
Napriklad pri HD558 sluchadlach som pocul velku zmenu v bassoch ked som presiel z integrovanej zvukovky na creative g5 s 2.2ohm output impedance
Frekvencna odozva je pochopitelne ina pri rozdielnych sluchadlach ale faktom je, ze ak je output impedance vyssia ako 1/8 citlivosti sluchadiel tak nehraju tak ako boli dizajnovane
Nikdy som sa nad tym takto nezamyslal, proste som to bral ako fakt ze tieto mainstreamove mid-end zvukovky su designovane na akesi uni vyuzitie.
Vychadzal som z tohoto:
Kazdopadne, tak alebo onak, ak porovnam cisto integrovanu zvukovku ("Audio Boost: Reward your ears with studio grade sound quality"
) vs. Xonard DX tak napriek tomu, ze to nie je zrovna idealna dvojica vzhladom na impedancie stale to hra uplne inu galaxiu na tej xonare ako na integrovanej a to fakt dost, aby sme zachovali pointu prispevku.
Vychadzal som z tohoto:
Tak to teda nemam moc dobre "kombicko" asi si o tom nastudujem viac, ale dakujem za insightreddit napísal:...We generally want our source output impedance to be significantly lower than the impedance of the headphones. This is due to 3 main reasons:
A large output impedance can attenuate the signal reaching the headphones, resulting in not enough volume output...
Kazdopadne, tak alebo onak, ak porovnam cisto integrovanu zvukovku ("Audio Boost: Reward your ears with studio grade sound quality"
-
xH4wK
Tebe to moze zniet lepsie aj kvoli tomu, ze mas o dost vyssiu output impedance ako citlivost sluchadiel takze tie frekvencie tam uz mozes mat dost pomenene oproti originalu a moze ti to davat viac bassov alebo viac treble a tebe sa to tak paci ale je to daleko od originalu
Kvalitne integrovane zvukovky maju casto nizku output impedance a tak sa casto hovori, ze lepsia integrovana ako externa alebo pcie zvukovka ak ma clovek drahsiu - kvalitnejsiu dosku.
Ale je to dost neiste a variabilne ako je mozno vidiet v casti "Motherboards And Laptops Integrated Sound" v linku co som postol.
Osobne som to vyriesil tak, ze doma mam Creative G5 a v praci Fiio K1, jedna ma 2.2ohm a druha pod 1ohm output impedance.
Samozrejme ale ak cloveku nejde o presne podanie tak na tom zvacsa nezalezi.
Kvalitne integrovane zvukovky maju casto nizku output impedance a tak sa casto hovori, ze lepsia integrovana ako externa alebo pcie zvukovka ak ma clovek drahsiu - kvalitnejsiu dosku.
Ale je to dost neiste a variabilne ako je mozno vidiet v casti "Motherboards And Laptops Integrated Sound" v linku co som postol.
Osobne som to vyriesil tak, ze doma mam Creative G5 a v praci Fiio K1, jedna ma 2.2ohm a druha pod 1ohm output impedance.
Samozrejme ale ak cloveku nejde o presne podanie tak na tom zvacsa nezalezi.
Hegy, ako som písal vyššie, zvuk, ktorý ti prehra nejaká krabička, sa odvíja od mnohých aspektov, každý z nich bude nejako prispievať. Tomu sa hovorí implementácia.
Rovnako ako som písal vyššie, riešiť niečo také môžeš riešiť u najlacnejších vecí a aj tam sa bavíme o vnútornostiach, ktoré dokonca môžu byť tak oničom, že sa na "negatívny" efekt impedancie spoliehajú, všetko iné už bude mať svoj štandard a táto téma je irelevantná.
Takže treba sa nad tým strachovať odťál-poťál.
Tu máš príklad ako to môže vyzerať,
http://www.soundstagenetwork.com/images ... 5_700h.gif
teraz, čo to znamená? Znamenať to môže to, že aj samotný výrobca to robí naschvál, aby vykompenzoval a navodil teplejší charakter použitých komponentov, takže teraz prísť a udať, že výstupná impedancia je ultimátny parameter je scestné, je to niečo, čo pre Hi-fi komponenty (alebo čokoľvek, kde je už zámer dostať lineárny charakter pri použití všetkých slúchadiel) je ladené do transparentnosti (aby to nezavadzalo v charaktere vnútorností, teda je čo najnižšia ako povolí dizajn) a tu to môže byť lenivosť, šetrenie alebo lacná verzia ochrany napríklad pri porušení kábla od slúchadiel.
Rovnako ako som písal vyššie, riešiť niečo také môžeš riešiť u najlacnejších vecí a aj tam sa bavíme o vnútornostiach, ktoré dokonca môžu byť tak oničom, že sa na "negatívny" efekt impedancie spoliehajú, všetko iné už bude mať svoj štandard a táto téma je irelevantná.
Takže treba sa nad tým strachovať odťál-poťál.
Tu máš príklad ako to môže vyzerať,
http://www.soundstagenetwork.com/images ... 5_700h.gif
teraz, čo to znamená? Znamenať to môže to, že aj samotný výrobca to robí naschvál, aby vykompenzoval a navodil teplejší charakter použitých komponentov, takže teraz prísť a udať, že výstupná impedancia je ultimátny parameter je scestné, je to niečo, čo pre Hi-fi komponenty (alebo čokoľvek, kde je už zámer dostať lineárny charakter pri použití všetkých slúchadiel) je ladené do transparentnosti (aby to nezavadzalo v charaktere vnútorností, teda je čo najnižšia ako povolí dizajn) a tu to môže byť lenivosť, šetrenie alebo lacná verzia ochrany napríklad pri porušení kábla od slúchadiel.
Dakujem obom za postrehy, clovek sa uci kazdy den 
-
xH4wK
Je to ultimátny parameter ak chce človek počuť slúchadlá tak ako boli dizajnované.. Pozri sa na ten graf, rozdiely sú obrovské... niekoľko dB !
Ultimátny parameter pre lacné zdroje, ktoré aj tak nemajú dostatočnú kvalitu, aby sa približili k tomu tvojmu omieľanému "ako boli dizajnované"...bože...teraz si sa naučil jednu vec a zrazu všetko sa tomu podriaďuje...