Fotografia - vaše fotky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DENNY
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Fotografia - vaše fotky

Príspevok od používateľa DENNY »

polo-x - vyjadrim sa k tomu mojmu prispevku a tomuto tvojmu nazoru (nazorom) uz len poslednykrat, lebo poprve viem, ze tu spamujeme mimo temy a podruhe nemam chut a ani zaujem hadat sa :) ale nenecham tento tvoj nazor na mna (?) bez reakcie - neviem o co ti ide, co proti mne mas, ale ako si spominal, je to verejna tema kde si moze kazdy pridat a komentovat co chce. mne tu ale vobec neide o mobil, no kedze som si vsimol, ze vela ludi k popisu fotky prida aj typ/presny model zariadenia, ktorym bola fotka vyhotovena, tak som to bral ako uplne bezne a napisal som to aj ja, kedze existuju dokonca aj rozne clanky a prispevky, kde sa pridavaju fotky fotene tym konkretnym telefonom / fotakom. Neviem co ta to tak pohorsilo ci vytocilo ci co vlastne, ze som tam napisal "ajfon sedem". Keby som sa nim chcel chvalit, tak by som to davno spravil v temach na to urcenych (ako si spominal - aky mobil mate a pod.). Nie je to moj prvy ajfon a nie som zaryty jablckar, takze mi je jedno kto si o tom co pomysli, proste som to tam napisal kvoli upresneniu a prave kvoli pripadnej kritike, aby bolo vidno, ze som to nefotil zrkadlovkou.

Dakujem za pochopenie a pripadnu dalsiu tvoju reakciu mi pis prosim do pmky, nech tu nespamujeme mimo temy a nech tu o mne nepises blbosti :)

a k téme, mne sa náhodou ta fotka co pridal Pilifo celkom paci :) kazdemu sa paci nieco ine a kto je odbornik tak sa na to pozrie uz samozrejme z celkom ineho hladiska, ale mne ako amaterovi sa ta fotka paci. Pojem "oku lahodiace farby" je podla mna dost relativny a pre kazdeho iny :)
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

Ja sa vam sem votriem... mne sa ta cingesova lubi viac, nez henta zvlastna farebna vec (hdr grc) :D Ma to fajn atmo, faded farby, hmlu, ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Denny, mas pravdu v tom, ze pod pojmom oku lahodiace fotky si predstavujes ty, ja, Polo-x a dalsi vzdy nieco ine, ale pochybujem, ze fotka od cingesa ma pre niekoho oku lahodiace farby. Ked mi uz maju na dakom jazere lahodit farby, tak Alberta v Canade a napriklad takato fotka v prilohe (prva foto co som rychlo stiahol z internetu).
Prílohy
Alberta.jpg
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

ano aj tato je pekna :) i ked na moje oci je tam dost ostrá ta azurovo modra farba jazera...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Fotografia je velmi subjektivna zalezitost. Odfotit nieco, co sa paci ludom, hlavne aj inym ako tvojim blizkym je uz troska podla mna umenie. Kritika nie je prijemna asi nikomu. Ale zlepsovat sa bez kritiky proste nejde :)

Tu su dve fotky mnou fotene, prva canonom 6d, druha iphone7. Farebne su rozdielne, ale nie je to profilom ale zmenou prostedia a casom.

//autoeditácia príspevku (29 Jan 2017, 8:12)
Nieco zo vcerajska
Prílohy
eabc10524e94a5da16b96603b1b61e05de3039a6.jpg
rsz_bb823f15-630b-4381-b449-b1ae09401a52.jpg
pano.jpg
lyziar-zmensene.jpg
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

cestou na baranec...
Prílohy
DSC_0215.jpg
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Ahoj, fotite niekto nocnu oblohu?? Ja som skusal... su to moje prve pokusy - som si vedomy, ze nedokonale...tak rad privitam konstruktivnu kritiku a napady na zlepsenie :)
fotene Nikon D7000+ sigma 18-35 F/1.8
Prílohy
Zlatno01.jpg
Petrikovo01.jpg
Petrikovo02.jpg
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Hodim sem take 2 fotky ktore som spravil doma na zahrade
Prílohy
DSC00415.JPG
DSC00398.JPG
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

V prvej mi vadi kompozicia, zle farby, prilis akosi navyrazny kvet a tmave pozadie. Druha mi pride tmava. Neskusal si sa pohrat s farbami, jasom, kontrastom, ciernou a bielou v Lightroome? Urcite by si z toho dostal viac.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Kompozícia mi vadí v oboch, na druhej mi navyše chyba "plasticita" vďaka tomu svetlu.
xH4wK

Aku kompoziciu by ste volili vy ?

Takto lepsie ?
Prílohy
DSC00398.JPG
DSC00415.JPG
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

myslim ze kompozicne podstatne lepsie
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vidim fotky nocnej oblohy (dokonca z rodneho kraja) a kedze som si zadovazil starsiu zrkadlovku a aj vacsi objektiv (75-300mm) zaujimalo by ma ake nastavania pouzit pre fotenie polarnej ziary.
viem, ze na Slovensku je to skor rarita, ale niektori z vas toho dost pocestovali, tak sme moznost ju fotit. geograficky byvam na relativne dobrom mieste, staci zajst mimo mesto, kde je minimum svetelneho znecistania a mala by byt vidiet. no co s fotakom? ako ho mat nastaveny, aby sa ju podarilo zachytit co najlepsie?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Musis makt kvalitnu zrkadlovku..Jedna sa o to, ze polarna ziara sa hybe, nie je az taka staticka ako hviezdy. Cize tam nemozes pouzit dlhe expozicie.. Max. sekundovu expoziciu.. A potom sa vsetko odvija od svetelnosti objektivu a od toho, ake max iso tam mozes nastavit tak, aby to este vyzeralo dobre. Napr. Ja pouzivam na nocnu oblohu 10s expoziciu s iso okolo 1600.. Svetelnost objektivu je 1.4..

no a dalej, s tym objektivom nic neodfotis, lebo je priliz dlhy. Chcelo by to nieco sirsie a svetelnejsie, pretoze cim dlhsie ohnisko, tym kratsiu expoziciu musis pouzit..
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tak nie je problem tam vratit 18-70mm, ktory som kupil rovno s telom. s tym 75-300 som sa minule ucil fotit mesiac. bolo jasno a spln, takze som mal dost casu prist na to, pri akych nastaveniach dostanem co najlepsi obrazok
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

pozeram ze to tu dost umrelo, toto vlakno, coz je skoda ale co uz...

otazka na vas, co hovorite na youtube prezentacie ci slideshow? zacal som totiz svoje albumy presuvat prave tam a chcem nejaky feedback ci to ma zmysel, ci si to ludia pozeraju alebo to nechat na webe

https://www.youtube.com/watch?v=GhCfNY7xetQ

pre pripadne komentare typu ci si robim reklamu, ano ano o nic ine mi nikdy neslo (ak by niekdo nechapal ironiu) ale odpoved na moj dotaz ma naozaj zaujima, dik
xH4wK

Tak aby to tu neumrelo nejake fotky zo zahrady :D
Prílohy
DSC01005.JPG
DSC01011.JPG
DSC01013.JPG
DSC01028.JPG
DSC01071.JPG
Filip87
Medium Star