Kúpa TV
Re: Kúpa TV
@Ryann Giggs- vedel by si mi poradiť nejakú 4K TV 55´a viac (max 65´) palcový? Jedná sa mi o to, že som si kúpil Apple TV 4K a ten obraz mi nejak nesedí. Čítal som na zahraničných fórách že to bude s telkou. Teraz mám 4k TV od LG, ale nie moc drahý. Chcel by som niečo také, čo má aj ozajstný HDR, proste aby mi to pekne fungovalo s Apple TV.
Ďakujem
Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Zalezi na rozpocte. Pre "ozajstne" HDR totiz plati to co uz som postoval 2x.
Na riadne HDR potrebujes jas aspon 700 nit, idealne 1000 a viac, potrebujes Quantum dot, 10 bit panel, nejaky ten lepsi dimming a najlepsie VA panel. Pripadne na nejaky ten dobry obrazovy zazitok aj bez hdr staci aj oled. A take TV zacinaju na cifrach spominanych vyssie.
Tie "nie moc drahe" LG su to najhorsie co je na trhu. Ma to rgbw, teda falosny 4k panel, ktory ma dost nepresne farby, vdaka tej bielej naviac nedokaze korektne zobrazovat linie a je to navyse IPS, takze podpriemerny kontrast a cierna. Co s HDR vobes nejde dokopy. A lacne 4k TV HDR nemaju. Sice sa to pysi tym napisom, ale to je len marketing. Schopnost spracovat HDR signal, ale chyba im hardver aby to HDR vedeli an zobrazit.Ryan Giggs napísal: Lepsie TV v 55" aby mal taky upgrade zmysel, stoja tak cca 1100€. 65" 2000€.
Na riadne HDR potrebujes jas aspon 700 nit, idealne 1000 a viac, potrebujes Quantum dot, 10 bit panel, nejaky ten lepsi dimming a najlepsie VA panel. Pripadne na nejaky ten dobry obrazovy zazitok aj bez hdr staci aj oled. A take TV zacinaju na cifrach spominanych vyssie.
Ďakujem za vysvetlenie.
Poraď mi prosím konkrétne modeli s aj bez HDR. Na cene mi moc nezáleží, do 2000€ je to v pohode.
Ďakujem
Poraď mi prosím konkrétne modeli s aj bez HDR. Na cene mi moc nezáleží, do 2000€ je to v pohode.
Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Za 2000€ je obrazovo vyborny Philips 65PUS7601, len ma trosku problematickejsi system. Vyhoda je aj Ambilight.
Ďalej Samsungy UE65KS7002, 7502 (zahnuty), 8002, 9002. Neviem co z toho je este dostupne. Trochu drahsi Sony Bravia KD-65XE9005 a Hisense H65NU8700.
To su vsetko TV s vybornym obrazom a aj s dobrym HDR.
Ďalej Samsungy UE65KS7002, 7502 (zahnuty), 8002, 9002. Neviem co z toho je este dostupne. Trochu drahsi Sony Bravia KD-65XE9005 a Hisense H65NU8700.
To su vsetko TV s vybornym obrazom a aj s dobrym HDR.
Super, díky moc. Rozhodujem sa medzi Philips a Sony. Len mám trošku obavy z Androidu, snáď nebude zamrzávať 
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2017, 15:42)
Mám problém!!! Dnes som bol v Datarte, že si zoberiem Sony Bravia KD-65XE9005, lenže moja pani panželka mi povedala, že sa jej dizajnovo nepáči
. Páčili sa jej Samsung. Takže by som potreboval poradiť ak by sa našiel nejaký Samsung v rovnakej kvalite. Ak nie, tak zoberiem to Sony, ale chcem sa vyhnúť zbytočným hádkaám, však chápete

Čo som našiel model UE65MU8002 cca v rovnakej cenovej kategórií, tak je to už pomerne starý model a starší jak z roku 2017 určite nechcem TV.
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2017, 15:42)
Mám problém!!! Dnes som bol v Datarte, že si zoberiem Sony Bravia KD-65XE9005, lenže moja pani panželka mi povedala, že sa jej dizajnovo nepáči
Čo som našiel model UE65MU8002 cca v rovnakej cenovej kategórií, tak je to už pomerne starý model a starší jak z roku 2017 určite nechcem TV.
-
Ryan Giggs
VIP
Chapeme. Každopadne MU8002 je aktualny model pre rok 2017, neviem kde si nabral že je starši. Je ale horši ako spominane minuloročne KS7, KS8, KS9. A tie su podstatne vyhodnejšia kupa (ak ešte niekde su) aj napriek tvojim predsudkom. To že je nejaky model z minuleho roku absolutne ničomu nevadi. Prave naopak, je to vyhoda, pri zhodnej kvalite či lepšej, su o dosť lacnejšie.
Samsung to tohto roku posral, nastupcu KS premenoval na qled a poriadne zdražel. A MU su kvalitativne osekane, chyba quantum dot a maju nižši jas u HDR. Su o stupeň pod tym. Čiže nastupcom KS7002 nie je MU7002 (hoci nazov to evokuje) al QE65Q7, KS8002=Q8... Len su zasadne drahšie.
Takže MU sa veľmi neoplatia. Ten Sony, Philips aj ten Hisense su na rovnakej urovni. Tak ak nesedi dizajn Sony, ešte su 2 možnosti. Resp. aj niektory z KS.
Samsung to tohto roku posral, nastupcu KS premenoval na qled a poriadne zdražel. A MU su kvalitativne osekane, chyba quantum dot a maju nižši jas u HDR. Su o stupeň pod tym. Čiže nastupcom KS7002 nie je MU7002 (hoci nazov to evokuje) al QE65Q7, KS8002=Q8... Len su zasadne drahšie.
Takže MU sa veľmi neoplatia. Ten Sony, Philips aj ten Hisense su na rovnakej urovni. Tak ak nesedi dizajn Sony, ešte su 2 možnosti. Resp. aj niektory z KS.
Zdravím,
potrebujem poradiť. Nie som žiadny TV fanatik a dlho som sa bránil kúpe nového TV. V TV aj tak pozerám len správy a politické debaty, výnimočne nejaký film z USB. Ale predsa len cítim problém v tom, že máme obývačku postavenú tak, že náš starý TV s uhlopriečkou 80 cm je jednoducho maličký.
Teraz nám prišiel preplatok z elektriky 300€, takže sme sa rozhodli, že si kúpime niečo väčšie. Hovno sa do toho vyznám, preto žiadam o radu. Mne ide len o to, aby bol teda trocha väčší, dajme tomu okolo 108 cm uhlopriečka. Priateľka tam zas chce wifi/net. To sú v podstate jediné podmienky. Budget - dajme tomu okolo 400€, čiže žiadne terno, ale mne to aj tak príde dosť, keďže TV pre mňa nie podstatný.
Viete poradiť niečo v tejto cene s danými požiadavkami? Prípadne, aký máte názor na vystavené kusy v elektropedajniach, kde vedia poskytnúť zaujímavé zľavy na tieto kusy?
Veľmi pekne ďakujem za reakcie.
potrebujem poradiť. Nie som žiadny TV fanatik a dlho som sa bránil kúpe nového TV. V TV aj tak pozerám len správy a politické debaty, výnimočne nejaký film z USB. Ale predsa len cítim problém v tom, že máme obývačku postavenú tak, že náš starý TV s uhlopriečkou 80 cm je jednoducho maličký.
Teraz nám prišiel preplatok z elektriky 300€, takže sme sa rozhodli, že si kúpime niečo väčšie. Hovno sa do toho vyznám, preto žiadam o radu. Mne ide len o to, aby bol teda trocha väčší, dajme tomu okolo 108 cm uhlopriečka. Priateľka tam zas chce wifi/net. To sú v podstate jediné podmienky. Budget - dajme tomu okolo 400€, čiže žiadne terno, ale mne to aj tak príde dosť, keďže TV pre mňa nie podstatný.
Viete poradiť niečo v tejto cene s danými požiadavkami? Prípadne, aký máte názor na vystavené kusy v elektropedajniach, kde vedia poskytnúť zaujímavé zľavy na tieto kusy?
Veľmi pekne ďakujem za reakcie.
Zavisi aku velku zlavu by ti vedeli ponuknut. Je v podstate jedno co kupis ak si taky nenarocny ako pises, tie filmy na usb budu asi tiez iba v nizkej kvalite, takze sa ti neoplati nic viacej ako uplny lowend.
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem či by som riešil vystaveny kus. Pri tom 400-eurovom rozpočte to aj tak nebude nejaky obrazovo lepši kusok. A ani veľku zľavu z toho nedostaneš. Do 400€ toho ani veľa so smartom (wifi) nenajdeš, možno tak toto: https://televizor.heureka.sk/lg-43lh630v/#
Díky. Nakoniec sa nám expresne rýchlo poradilo predať náš starý, tak sme kúpili tento:
https://televizor.heureka.sk/samsung-ue43ku6072/
Snáď sme neurobili veľkú blbosť, riadili sme sa čisto narýchlo recenziami po nete.
https://televizor.heureka.sk/samsung-ue43ku6072/
Snáď sme neurobili veľkú blbosť, riadili sme sa čisto narýchlo recenziami po nete.
-
Ryan Giggs
VIP
Zbytocne drahe, priplacas za UHD, z ktoreho pri tejto uhlopriecke nemas vobec nic. Mohol si mat vacsi FHD. A chcel si nieco do 400€.
Hughito
Pisal si ze si mal 80cm a chces vecsi a teraz si kupil 43palec co je iba o chlp vecsie..
Pisal si ze si mal 80cm a chces vecsi a teraz si kupil 43palec co je iba o chlp vecsie..
OK Ryan, tak bez ohladu na design, ktorý by si vybral Ty? Sony 65XE9005, alebo Samsung UE65MU8002? Len čo sa kvality týka.Ryan Giggs napísal:Chapeme. Každopadne MU8002 je aktualny model pre rok 2017, neviem kde si nabral že je starši. Je ale horši ako spominane minuloročne KS7, KS8, KS9. A tie su podstatne vyhodnejšia kupa (ak ešte niekde su) aj napriek tvojim predsudkom. To že je nejaky model z minuleho roku absolutne ničomu nevadi. Prave naopak, je to vyhoda, pri zhodnej kvalite či lepšej, su o dosť lacnejšie.
Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Sony je kvalitou dalej.
Ďakujem. Objednal som. V stredu som mal dostať. Potom dám nejaké foto a postrehy.
Ryan dakujem za rady, sice trosku oneskoreneRyan Giggs napísal:Oled je rozhodne lepsi ako ten Samsung co mas. V pripade LCD to je tazsie, ale da sa. Hlavne v pripade ak do hry vstupi aj HDR. Ak to ma byt tych 55", tak 2000€ je v pohode rozpocet, otazka je ci sa nevojde aj nieco vacsie.
Za rovnych 2000€ je totiz vyborny Philips 65PUS7601. Sice ten android system nie je bohvieco, ale v tvojom pripade ho casto pouzivat nebudes, tak to by nemal byt ziaden problem.
V pripade 55" napr. Sony 55XE9305/9005, Samsung UE55KS8002, Hisense H55NU8700. Alebo oled 55B7.
A pokial FHD oled, tak radsej 55EG9A7V, ako EG910.
bol som to obehat v elektrach a rozhodne najlepsie obrazovo na mna posobia OLEDky, lenze som si uvedomil ze doma casto nechavam bezat staticky obraz (ci uz zapnute kodi alebo mi po case naskoci "setric" z receivera, proste casto za den sa mi stane ze mi na telke bezi cez pol hodinu staticky obraz) a neviem ci by to bolo pre OLED prijemne....
pozeral som aj po ostatnych telkach co si odporucil a rozhodol som sa ze chcem ist minimalne do 65" - idealne 75" predsa len mam to zo svojho miestecka pred telkou nieco malo cez 3 metre takze by to nebolo na skodu, z tych 65" mi najviac ucaroval spominany Philips (kvoli ambilghtu) ale stale rozmyslam nad niečím väčším, nasiel som vychvalovany Hisense H70NU9700, ktory je zatial favoritom, ake mam ale ine moznosti keby som chcel ist do 75" v co najrozumnejsej cene? Ide mi zasa cisto o TV ako o zobrazovac, cize na funkciach, audiu, pocte vstupov vobec nezalezi, bide tam pichnute len 1 HDMI z receivera
OLED je pri tychto uhloprieckach uz je cenovo ustreleny, takze ten budem musiet vynechat
Dakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Oled ma vlastny setric obrazu, takisto funkciu pixel shifting. A trvale vypalenie nie je na programe dna, trpi to iba retenciou. Ta zmizne po par minutach ked tam pustis nieco ine. Retenciou moze trpiet aj LCD.
Porovnatelne modely, cenovo najblizsie k tomu Hisense v 75" su Samsung UE75KS8002, Sony 75XE9005
Porovnatelne modely, cenovo najblizsie k tomu Hisense v 75" su Samsung UE75KS8002, Sony 75XE9005
Dakujem za odpoved, este jedna otazocka, obrazovo je na tom z tej trojice najlepsie ktory TV? Pripadne v 65" variantach v porovnani aj s tym Philipsom PUS7601? Lebo odkedy som videl u znameho nejaky Philips s Ambilightom mi nejak nechce dat pokoj tato funkcia 
-
Ryan Giggs
VIP
Najlepši mi prišiel ten Hisense, aj z toho titulu že ma FALD podsvietenie. Takže ma nerušilo podsvietenie. Čo ma aj ten Philips. Dokonca maju rovnaky počet zon aj keď Philips pri menšej uhlopriečke.
V 65" je konkurencia Sony 65XE9005, a Samsungy KS, aj keď neviem či su ešte nejake zohnateľne a aj Sony 65XD9305. Potom už len tohtoročne Q-čkove Samsungy (QE65Q7F) čo je ale trošku predražene, kedže ten KS8002 v 75" je lacnejši a obrazovo je "taky isty". Je to predchodca qled modelov. Alebo potom drahšie, ale uplne špičkove TV Panasonic TX-65DX900E a Sony 65zd9.
On ten Samsung urobil tohto roku taky maly podfuk. Podľa označenia sa logicky natiska ako nastupca SUHD radu KS rad MU (KS7002,8002,9002/MU7002, 8002, 9002), lenže tie su oproti predošlym KS ochudobnene o quantum dot a maju nižši jas HDR. Akurat su lepšie spracovane. A potom su vyššie QLED modely Q7, Q8,Q9, ktore su skutočnym kvalitativnym nastupcom radu KS, len nazov SUHD zmenil na Qled a ono to teraz vyzera ako nejaka nova technologia. Problem je že tie q-čkove modely poriadne zdražel, aj oproti tomu na akych cenach začinali minuly rok KS. Ale kvalita hore nešla.
V 65" je konkurencia Sony 65XE9005, a Samsungy KS, aj keď neviem či su ešte nejake zohnateľne a aj Sony 65XD9305. Potom už len tohtoročne Q-čkove Samsungy (QE65Q7F) čo je ale trošku predražene, kedže ten KS8002 v 75" je lacnejši a obrazovo je "taky isty". Je to predchodca qled modelov. Alebo potom drahšie, ale uplne špičkove TV Panasonic TX-65DX900E a Sony 65zd9.
On ten Samsung urobil tohto roku taky maly podfuk. Podľa označenia sa logicky natiska ako nastupca SUHD radu KS rad MU (KS7002,8002,9002/MU7002, 8002, 9002), lenže tie su oproti predošlym KS ochudobnene o quantum dot a maju nižši jas HDR. Akurat su lepšie spracovane. A potom su vyššie QLED modely Q7, Q8,Q9, ktore su skutočnym kvalitativnym nastupcom radu KS, len nazov SUHD zmenil na Qled a ono to teraz vyzera ako nejaka nova technologia. Problem je že tie q-čkove modely poriadne zdražel, aj oproti tomu na akych cenach začinali minuly rok KS. Ale kvalita hore nešla.
Mám Sony 65XE9005 od včera. Toľko, čo plačem nad telkou som ešte nikdy neplakal. Neviem kto bol ten blázon, ktorý vymyslel Android do TV, ale bol úplne mimo, spolu s výrobcami, ktorý sa rozhodli si to aj nainštalovať do TV. Prísahám, že je to utrpenie. Všetko je strašne komplikované, seká, veci nie sú logicky usporiadané. Silno rozmýšlám, že TV vrátím a zoberiem si Samsung alebo LG, oni aspoň majú trocha rozumu. Ak by ste náhodou chceli TV používať s CA modulom, tak na to rovno zabudnite. Mne to to v kuse vypadáva, usporiadanie kanálov je choré, každý jeden kanál treba po jednom poposúvať. Neviem, prečo ale číslovanie sa začína od 100. Áno, keď si ich dám zoradiť, tak sa už dá od 1-ky. Nevidím v tom logiku... TV obrazovo je na vysokej úrovni, ale Android to proste zabije.
Takže Ryan, poprísm nejaký fajn TV od Samsung, alebo LG cca v rovnakej cenovej úrovni a samozrejem v rovnakej kvalite
Takže Ryan, poprísm nejaký fajn TV od Samsung, alebo LG cca v rovnakej cenovej úrovni a samozrejem v rovnakej kvalite