Taha mu na 40 (aspon to tvrdi) to uz je finalne stadium, lepsie to nebude.test napísal:Divim sa, ze niekto ma vobec chut a cas stracat sekundy zivota tym, ze reaguje na xenofoba akym je JPU. Ved diskusia s nim je absolutne bezvyznamna. Mozno ked JPU dospeje a dostane rozum, potom to bude mat vyznam diskutovat, zatial je to len strata casu.
Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Romovia na Slovensku
to, ze ti historia krajiny, v ktorej si vyrastol a velmi pravdepodobne ani tvojej vlastnej rodiny nic nehovori, neznamena, ze mas pravdu. uz si to tu s kamaratmi skusal pri imigracii, terorizme... ale vdaka za pripomenutie. bola by to velka sranda ak by sa ukazalo, ze predkovia najvacsich romobijcov prisli na uzemie dnesne Slovenska ovela neskor ako prvi Romovia.rebuss napísal:To že sú isté časti sveta multikulturne neznamená, že tí ľudia, ktorí tvoria pôvodné obyvateľstvo daných krajín, sú s tým spokojní (alebo že budu spokojní nafurt).
ale teda co s Romami? vieme, ze Neromov nerespektuju. posluchaju len svojich "nacelnikov". ak su nacelnici - vajdovia starostami v obci vyrazne klesa kriminalita. preto je treba rozsirit spolupracu s tymi prirodzenymi vodcami ich spolocenskych jednotiek a tak pracovat na rieseni integracie.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Len aby som opísal svoje "skvelé" skúsenosti s cigánmi doma - pred mesiacom som bol na Slovensku, na východe, keďže pochádzam spod Spišského hradu. Mal som naplánované stretnutie s Japoncami, ktorým som spravil dobrovoľného sprievodcu po okolí. No a samozrejme, nepresúvali sme sa autami (Japonec si na Slovensku auto požičia iba veľmi ťažko), brali sme busy. No a to bol zážitok za všetky drobné. Cigáni si nás obzerali vyzývavými pohľadmi, normálne sa postavili k nám ako keď pozeráte tie videá na YouTube s novoobjavenými kmeňmi, premieriavali si nás - proste nepríjemné. Bavili sme sa po japonsky, takže potom som vypálil po slovensky, či majú nejaký problém, tak ako frajeri odkráčali preč, ako keby na nočnej vláčili pod pazuchami koberce.
No a najväčší bonus sa stal v podchode v Levoči smerom do starého mesta - štverali sme sa hore, tam na vrchu schodov stáli traja cigáni á la Rytmus a zajeba**** "kam sa chystáte, sráči?" Samozrejme, ako inak, nečakali, že im odpoviem po slovensky, tak som zopakoval to isté ako predtým "máš nejaký problém?", odstúpili sa a jeden zadrel "to nie vám". Ako keby niekto iný po tých schodoch liezol.
Šli sme sa najesť, čo nasledovalo? Otázky na margo cigánov, čo sú to zač a podobne. Že už aj v Podhradí (Spíšské Podhradie) po nich v meste zazerali. Čo som im mal povedať? Že sú to vzorní občania SR? Nie. Povedal som im pekne po lopate, že sa nájdu výnimky, ale nech sa im vyhýbajú. To som odporúčal aplikovať aj v Budapešti (smerovali zo Slovenska práve tam). Jééééžiš, ja som hnusný rasista a trápnučký fašista.
Len toľko som chcel, ďakujem indiánom za spríjemnenie návštevy ľudí z Japonska.
No a najväčší bonus sa stal v podchode v Levoči smerom do starého mesta - štverali sme sa hore, tam na vrchu schodov stáli traja cigáni á la Rytmus a zajeba**** "kam sa chystáte, sráči?" Samozrejme, ako inak, nečakali, že im odpoviem po slovensky, tak som zopakoval to isté ako predtým "máš nejaký problém?", odstúpili sa a jeden zadrel "to nie vám". Ako keby niekto iný po tých schodoch liezol.
Šli sme sa najesť, čo nasledovalo? Otázky na margo cigánov, čo sú to zač a podobne. Že už aj v Podhradí (Spíšské Podhradie) po nich v meste zazerali. Čo som im mal povedať? Že sú to vzorní občania SR? Nie. Povedal som im pekne po lopate, že sa nájdu výnimky, ale nech sa im vyhýbajú. To som odporúčal aplikovať aj v Budapešti (smerovali zo Slovenska práve tam). Jééééžiš, ja som hnusný rasista a trápnučký fašista.
Len toľko som chcel, ďakujem indiánom za spríjemnenie návštevy ľudí z Japonska.
Si.
Stále nechápem, kde sa berie to presvedčenie, že teraz má 400 000 Rómov na Slovensku, doplatiť na to, že ste narazili na pár primitívov? Ak by som japonskú návštevu priviedol napr. do BA a stala by sa nejaká obdobná nepríjemnosť, akurát s nejakým bielym kotlebovcom, hrdým Slavianom a predstaviteľom "bielej rasy," ktorý racionálne uvažujúca človek by to aplikoval na všetkých Slovákov a varoval Japoncov pred Slovákmi?
Žiadny. V prípade Rómov sa to berie ako relevantné odporúčanie, a to tu napíše vysoko vzdelaný jedinec. Potom sa nečudujme, že tu kotleby získavajú na sile (a ich obdoby kdekoľvek po Európe a USA). Takýto mentálny svet posilňuje ten ich. Lebo teraz neviem čím si v tomto iný od AA, kaliho, rebuSSa, JPU a pod.
Stále nechápem, kde sa berie to presvedčenie, že teraz má 400 000 Rómov na Slovensku, doplatiť na to, že ste narazili na pár primitívov? Ak by som japonskú návštevu priviedol napr. do BA a stala by sa nejaká obdobná nepríjemnosť, akurát s nejakým bielym kotlebovcom, hrdým Slavianom a predstaviteľom "bielej rasy," ktorý racionálne uvažujúca človek by to aplikoval na všetkých Slovákov a varoval Japoncov pred Slovákmi?
Žiadny. V prípade Rómov sa to berie ako relevantné odporúčanie, a to tu napíše vysoko vzdelaný jedinec. Potom sa nečudujme, že tu kotleby získavajú na sile (a ich obdoby kdekoľvek po Európe a USA). Takýto mentálny svet posilňuje ten ich. Lebo teraz neviem čím si v tomto iný od AA, kaliho, rebuSSa, JPU a pod.
Seth82
To bol skutocne vyborny napad vlacit tam Japoncov, co si asi cakal ze ako to inac dopadne? Ty ako int. vzdelany clovek by si mal mat schopnost predvidat urcite udalosti a podla toho aj konat.
To bol skutocne vyborny napad vlacit tam Japoncov, co si asi cakal ze ako to inac dopadne? Ty ako int. vzdelany clovek by si mal mat schopnost predvidat urcite udalosti a podla toho aj konat.
Čo znamená predvídať? Že sa im budeme vyhýbať v našej vlastnej krajine? V našich mestách? Ten podchod asi mali obletieť, alebo rovno nech si tu nikto nepozve nijakú návštevu z cudziny, lebo tu už jednu atrakciu máme a tá stačí. Inak nebol si to ty, kto navrhoval, že s nimi máme spolupracovať? Ako si tu spoluprácu predstavuješ? Ako ich chceš "pozdvihnúť", keď potom napíšeš takú hlúposť?
A tebe zasa vyhovuje "obraz", ktorý vidíš v BA, ked ho tak neustále spomínaš pri každej udalosti a kritike zo strany niekoho druhého.hughito napísal:"Opravdový svet" je taký, ktorý tebe vyhovuje, áno?
Nuz, tu je dolezite to AK - nech su aki su, podla tvojho vseobecneho radenia sme aj tak neonacisti vsetci, co s tebou nezdielame nazory ale na druhu stranu velmi velmi VELMI pochybujem, ze tam po nich seth hajloval (strawman alert), alebo ze by sa stretli s nejakymi tazkostami po strete s bielou holou hlavou. Tak alebo onak, v BA aj inde stretavam "sikmacov" na kazdom kroku a naozaj neviem o nejakom vseobecnom probleme s nimi, co sa, ako vidis, o romoch povedat neda kedze ich povest uz je tu ich konanim silno ukotvena a tazko vyvratitelna.hughito napísal:...Ak by som japonskú návštevu priviedol napr. do BA a stala by sa nejaká obdobná nepríjemnosť, akurát s nejakým bielym kotlebovcom, hrdým Slavianom a predstaviteľom "bielej rasy," ktorý racionálne uvažujúca človek by to aplikoval na všetkých Slovákov a varoval Japoncov pred Slovákmi? ...
TL;DR - suhlasim so sethom, nic lepsie ako popisat situaciu a varovat ich pred moznymi problemami urobit nemohol.
Hegy: Stať sa môže akýkoľvek incident, nemusí ísť ani o neonacistov, ktorých som spomenul. Proste stačí naraziť na primitíva, ako v prípade setha a jeho skúsenosti.
rebuss: Nikde som nijak nespochybňoval osobné skúsenosti iných, iba reagujem na tie silné vyhlásenia typu "drvivá väčšina cigánov," "len mizerné % z nich je v pohode" atď. To sú tvrdenia postavené na vode a klasickom generalizovaní.
rebuss: Nikde som nijak nespochybňoval osobné skúsenosti iných, iba reagujem na tie silné vyhlásenia typu "drvivá väčšina cigánov," "len mizerné % z nich je v pohode" atď. To sú tvrdenia postavené na vode a klasickom generalizovaní.
To ti nepopieram, v tom mas pravdu.hughito napísal:Hegy: Stať sa môže akýkoľvek incident, nemusí ísť ani o neonacistov, ktorých som spomenul. Proste stačí naraziť na primitíva, ako v prípade setha a jeho skúsenosti.
Rozdiel je v koncentracii, ked sa ti to stane v jeden den 3x po sebe na mieste, kde dokopy aj s mackami zije 10000 ludi a nestane sa ti to ako je rok dlhy na mieste, kde zije stabilne 600k+ ludi.
To v kazdom sudnom cloveku evokuje akesi asociacie a na tom imho nie je co zazlievat. Je to tak, treba s tym nieco robit.
Stále to nie je žiadny dôvod na legitimizovanie kolektívnej viny. Či áno? Ja to vnímam tak, že nám ako "bielym" sa veľmi ľahko píše o týchto veciach, keď sa nevieme vcítiť do kože rôznych menšín. Ale tuto seth kdesi spomínal, ako sa v cíti v Japonsku, ako cudzinec, ako mu to dávajú najavo atď. - neviem, či je mu to príjemné, ale asi áno, keď to isté robí aj on.
Rebuss
Romovia potrebuju hlavne pracu aby si vytvorili pracovne navyky a trochu sa priblizili k zivotnemu stylu beznych ludi
Romovia potrebuju hlavne pracu aby si vytvorili pracovne navyky a trochu sa priblizili k zivotnemu stylu beznych ludi
Ja nehovorim o kolektivnej vine, ty si to vzdy nasijes tak ako ti to vyhovuje aby ta zachranil tvoj jediny argument resp. tvoje z pekla stastie ze statistiky na zaklade etnicity sa uz roky nerobia, stazilo by ti to tvoj boj. Ale sotva vysvetlis kazdemu cloveku ze jeho skusenosti nie su relevantne z globalneho hladiska. To je ludska povaha, 2x do rovnakej kaluze nestupis, clovek si vytvara mienku v prvom rade na zaklade osobnych skusenosti.hughito napísal:Stále to nie je žiadny dôvod na legitimizovanie kolektívnej viny. Či áno? Ja to vnímam tak, že nám ako "bielym" sa veľmi ľahko píše o týchto veciach, keď sa nevieme vcítiť do kože rôznych menšín. Ale tuto seth kdesi spomínal, ako sa v cíti v Japonsku, ako cudzinec, ako mu to dávajú najavo atď. - neviem, či je mu to príjemné, ale asi áno, keď to isté robí aj on.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ty si. S tvojím radikálnym pohľadom na svet. Antifa je taký istý extrém, ako náckovia. Buď na seba hrdý.hughito napísal:Si.
Poprosím zacitovať tú časť textu, kde som pár primitívov aplikoval na 400 000 cigánov. Ak ju nenájdeš, vedz, že si taký istý rozprávkár, ako Aryan - môžete si podať ruky, on z jedného tábora a ty z ďalšieho - nemáte si čo vyčítať. A že som Japoncov upozornil na jednanie s nimi? Nemal som náladu im vysvetľovať komplexnosť toho, že si s nimi majú najprv "pokecať", aby zistili, či sú práve tí cigáni, ktorých v danom momente stretli, medzi tými "dobrými", alebo medzi tými primitívnymi. Nie je to zložitý koncept, mám ti nakresliť vývojový diagram? P.S. Nikde som nespomenul žiadnu "drvivú väčšinu". Len pre tvoje info. A ešte mám otázočku - ako "doplatí" 400K cigánov na to, čo som povedal dvom Japoncom? Rozšír, prosím, zjavne nie som dostatočne vzdelaný na to, aby som tejto myšlienke pochopil.hughito napísal:Stále nechápem, kde sa berie to presvedčenie, že teraz má 400 000 Rómov na Slovensku, doplatiť na to, že ste narazili na pár primitívov?
Toto je už čistá tvoja urazená a uplakaná fantazmagória, na ktorú som narážal vyššie. Nič iné som od teba popravde ani nečakal.hughito napísal:Ak by som japonskú návštevu priviedol napr. do BA a stala by sa nejaká obdobná nepríjemnosť, akurát s nejakým bielym kotlebovcom, hrdým Slavianom a predstaviteľom "bielej rasy," ktorý racionálne uvažujúca človek by to aplikoval na všetkých Slovákov a varoval Japoncov pred Slovákmi?
Omyl. Nie je to mnou a nie je to mojím prístupom. O Kotlebu a jeho existenciu si sa postaral TY a tvoja antifa zberba, spoločne s inými rôznymi pseudoodborníkmi na cigánov. Právy VY ste ho vytvorili tým, že ste kompletne sprofanovali slovo "fašista" (a to si predviedol aj v mojom prípade, tak ako Havran v prípade Sulíka), že ste všetkých, ktorí majú iný názor a iné skúsenosti ako vy ostrakizovali, že sa považujete za etalóny morálky a spoločnosti. Ľudia sa nasrali na tie vaše postoje a spravili to, čo spravili. Viac sa mi to rozpisovať nechce. Ach a ešte jedna vec - ĽSNS poslali do parlamentu aj nevoliči a ty si tuším jedným z nich, takže sa tu nehraj na niečo lepšie.hughito napísal:Potom sa nečudujme, že tu kotleby získavajú na sile (a ich obdoby kdekoľvek po Európe a USA). Takýto mentálny svet posilňuje ten ich. Lebo teraz neviem čím si v tomto iný od AA, kaliho, rebuSSa, JPU a pod.
Ja som ich tam nevláčil. Japonci majú stojatý penis z európskych hradov. Stačí si pozrieť, aká časť anime sa odohráva v stredoveku, alebo v jeho alternatívach. Google majú aj tu a preto si našli aj Spišský hrad, ktorý je aj napriek problémom s cigánmi stále krásny a to platí aj pre Levoču, Slovenský raj a aj Žehru. Ja nemôžem za to, že sú tam tie živly. A práve preto som bol ich "sprievodcom".gogo956 napísal:To bol skutocne vyborny napad vlacit tam Japoncov, co si asi cakal ze ako to inac dopadne? Ty ako int. vzdelany clovek by si mal mat schopnost predvidat urcite udalosti a podla toho aj konat.
Veru, aj Krasna Hôrka bol pekny hrad, boh vie, co sa mu stalo. 
Hegy: Žiadne z pekla šťastie nemám, suché štatistiky ti nepovedia nič o iných kontextoch, ktoré sú potrebné. Inak máš pravdu, niektoré veci sa ťažko vysvetľujú, dôraz na racionálne myslenie a skepticizmus by sa mal klásť od ZŠ/SŠ, lebo tie mentálne kotrmlence, čo podaktorí predvádzajú, sú otrasné.
seth: Takýto suterén som od teba nečakal, nie je to hodné plnohodnotnej reakcie.
Ale toto mi teraz vyskočilo na FB, je to krásny dopad myslenia aké máš aj ty:
TELEFONÁT:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, máte ještě volný ten pronájem?
Mám, volné je to od 1. 1.
Aha, tak mám štěstí. Prosím vás, jenom bych se chtěl zeptat, je to dlouhodobý nebo jen na nějakou chvíli?
Ne, ne, ne... Já preferuji spíš dlouhodobýho někoho, protože teď se mi to tam docela střídalo.
Rozumím, je tam nějaká kauce, protože nachystaný peníze mám... To by nebyl problém.
Je to všechno napsané v inzerátu, je tam kauce 10 tisíc.
Já pracuju, mám vysokoškolské vzdělání, ale jsem Rom. Vadí, nevadí?
To se nezlobte, já tam nechci Romy.
Můžu se zeptat proč?
Nemám s tím dobrou zkušenost.
Ale my se přeci neznáme, se mnou žádnou zkušenost nemáte.
Já vím, ale nechci prostě. Neříkám, že jste špatný, ale nechci.
Pracuji 10 let ve firmě, mám vysokoškolské vzdělání a jenom kvůli tomu, že jsem Romák, tak mě to připadá trošku...
Já si myslím, že zájemců tam mám tolik, že si můžu vybírat.
Já tomu rozumím, ale víte, přeci jenom kvůli tomu, že jsem Romák, tak mi nedáte šanci?
Já vím, že s tím máte asi problémy, my jsme také hledali bydlení, jsme mladá pracující rodina, jsme pracující, slušní, ale máme tři děti a také je to problém.
Já jsem také pracující, studující a nemůžu sehnat byt, protože vy jste tam napsala, ať Romové nevolají, tak jsem myslel, že se nějak domluvíme, když pracuji, studuji...
Já vám to můžu věřit, ale nejde tak o mě jako třeba o sousedy. Tam jsou slušní lidi, jsou to vesměs starší lidi...
Tím chcete říct, že Romové nejsou slušní...
Já jich tedy moc neznám slušných, když bych byla upřímná.
A vy jste už někoho takového ubytovávala?
Já ne, ale spousta mých známých co pronajímá byty, tak s nimi měla zkušenost a ne dobrou. A hlavně i v tom domě bydleli a možná i bydlí...
I kdybych vám dal třeba 3 měsíce dopředu, tak by to byl problém?
Ale ne problém, nevím co vám na to mám říct. Prostě nechci.
https://www.facebook.com/jaroslav.miko. ... 8793742010
seth: Takýto suterén som od teba nečakal, nie je to hodné plnohodnotnej reakcie.
Ale toto mi teraz vyskočilo na FB, je to krásny dopad myslenia aké máš aj ty:
TELEFONÁT:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, máte ještě volný ten pronájem?
Mám, volné je to od 1. 1.
Aha, tak mám štěstí. Prosím vás, jenom bych se chtěl zeptat, je to dlouhodobý nebo jen na nějakou chvíli?
Ne, ne, ne... Já preferuji spíš dlouhodobýho někoho, protože teď se mi to tam docela střídalo.
Rozumím, je tam nějaká kauce, protože nachystaný peníze mám... To by nebyl problém.
Je to všechno napsané v inzerátu, je tam kauce 10 tisíc.
Já pracuju, mám vysokoškolské vzdělání, ale jsem Rom. Vadí, nevadí?
To se nezlobte, já tam nechci Romy.
Můžu se zeptat proč?
Nemám s tím dobrou zkušenost.
Ale my se přeci neznáme, se mnou žádnou zkušenost nemáte.
Já vím, ale nechci prostě. Neříkám, že jste špatný, ale nechci.
Pracuji 10 let ve firmě, mám vysokoškolské vzdělání a jenom kvůli tomu, že jsem Romák, tak mě to připadá trošku...
Já si myslím, že zájemců tam mám tolik, že si můžu vybírat.
Já tomu rozumím, ale víte, přeci jenom kvůli tomu, že jsem Romák, tak mi nedáte šanci?
Já vím, že s tím máte asi problémy, my jsme také hledali bydlení, jsme mladá pracující rodina, jsme pracující, slušní, ale máme tři děti a také je to problém.
Já jsem také pracující, studující a nemůžu sehnat byt, protože vy jste tam napsala, ať Romové nevolají, tak jsem myslel, že se nějak domluvíme, když pracuji, studuji...
Já vám to můžu věřit, ale nejde tak o mě jako třeba o sousedy. Tam jsou slušní lidi, jsou to vesměs starší lidi...
Tím chcete říct, že Romové nejsou slušní...
Já jich tedy moc neznám slušných, když bych byla upřímná.
A vy jste už někoho takového ubytovávala?
Já ne, ale spousta mých známých co pronajímá byty, tak s nimi měla zkušenost a ne dobrou. A hlavně i v tom domě bydleli a možná i bydlí...
I kdybych vám dal třeba 3 měsíce dopředu, tak by to byl problém?
Ale ne problém, nevím co vám na to mám říct. Prostě nechci.
https://www.facebook.com/jaroslav.miko. ... 8793742010
Zaujímavé že pri hliadkach vo vlakoch si sa odvolával na suché štatistiky a realitu si odmietal vnímať
, nuž, ako sa ti to hodí...dvojaký meter
Poznam zopar kamaratov, na ktorych by si povedal, ze vyzorom je cigan, ja sam mam hlas ako cigan, cize po telefone by si si pomyslel, ze som cigan. Je vobec dolezite o sebe dat vediet, ze som cigan a opytat sa na to, ci to dotycnemu vadi ? Ak by prisli slusne obleceni, cisti, tak je v zaujme podnikatela, ci chce zarobit alebo nie.hughito napísal:..., ale jsem Rom. Vadí, nevadí?...
Tym netvrdim, ze podnikatelia taki neexistuju, ale plati to rovnako na opacnych stranach garde vramci globalu, takze je irelevantne sa vobec bavit o tom u koho viac a u koho menej
Hranice možného sa menia. Žiadny koniec dejín nenastal. Sám si tu v iných témach vypisoval o sci-fi víziách. Kto si myslíš, že bude spravovať a udržiavať tú technologicky vyspelú a robotizovanú spoločnosť, Cigáni čo sú dnes v osadách, alebo na hughitových stavbách v BA? Ja som písal o ideálnom riešení, mimo realitu sú skôr tvoje predstavy o budúcnosti v konfrontácii s realitou súčasného vývoja (napr. demografického).gogo956 napísal:Az na to ze je myslienka uplne mimo reality, co je kazdemu jasne, fakt som necekal ze niekto nieco take moze mysliet vazne..
Každý Cigán by mal možnosť odísť, aj v záujme životaschopnosti cigánskej komunity ako celku.TK1991 napísal:takto by si deportoval všetkých čiernych či len tých z osád?
Možno neviete čítať, ale písal som o vytvorení spoločenských, zákonných a ekonomických podmienok, ktoré by podporovali ich postupný odchod. Mohlo by ísť o dlhodobejší proces, ako napísal rebuss - mäkký prístup vzhľadom k negatívnej úlohe, ktoré toto neeurópske etnikum zohráva v krajinách kde je usadené. Ty, ale môžeš pár storočí "pracovať s Rómami" a dúfať, že to aj tak neskončí stupňujúcimi sociálnymi nepokojmi a etnickými konfliktmi.gogo956 napísal:Tieto reci o deportaciach obcanov vlastneho statu su uplne mimo realitu, su na mentalnej urovni deti ktore oblubuju jednoduche riesenia pretoze vsetko zlozitejsie je pre nich mimo ich ramec chapania. Sirenie takychto myslienok mi pripada ako snaha zaujat co najnezmyselnejsim nazorom.
Predsudky a zvýšená opatrnosť sú prirodzené obranné reakcie. V prostredí trhovej ekonomiky možno stáli zákazníka, ale je na poskytovateľovi služby, ako si zváži riziká.TELEFONÁT:
-AA-
myslienka nejakych " postupnych odsunov do Indie" je absurdna, pretoze je politicky a spolensky uplne nepriechodna. Take nieco by celkom teoreticky mohlo vzniknut iba vtedy, keby cele Eu ovladli ultrapravicove strany- to sa ale nikdy nestane. Nehovoriac o tom, ze s tym navrhom by musela suhlasit India ktora by na takom niecom nemala ani najmensi zaujem. A dalej by s tym museli suhlasi ti ktorych sa to tyka. Realne riesenie sa vola "aktivna praca s r. minoritami"- nic lepsie nevymyslime.
myslienka nejakych " postupnych odsunov do Indie" je absurdna, pretoze je politicky a spolensky uplne nepriechodna. Take nieco by celkom teoreticky mohlo vzniknut iba vtedy, keby cele Eu ovladli ultrapravicove strany- to sa ale nikdy nestane. Nehovoriac o tom, ze s tym navrhom by musela suhlasit India ktora by na takom niecom nemala ani najmensi zaujem. A dalej by s tym museli suhlasi ti ktorych sa to tyka. Realne riesenie sa vola "aktivna praca s r. minoritami"- nic lepsie nevymyslime.
butthead napísal: Poznam zopar kamaratov, na ktorych by si povedal, ze vyzorom je cigan, ja sam mam hlas ako cigan, cize po telefone by si si pomyslel, ze som cigan. Je vobec dolezite o sebe dat vediet, ze som cigan a opytat sa na to, ci to dotycnemu vadi ? Ak by prisli slusne obleceni, cisti, tak je v zaujme podnikatela, ci chce zarobit alebo nie.
Tym netvrdim, ze podnikatelia taki neexistuju, ale plati to rovnako na opacnych stranach garde vramci globalu, takze je irelevantne sa vobec bavit o tom u koho viac a u koho menej
Kód: Vybrať všetko