Windows 10

Informácie o software, ankety...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa heker »

Mas recht, to ma nenapadlo vypnut sluzbu. Aj tak by som to asi nerobil, ved aktualizacie vychadzaju v utorok, asi som mal len smolu.
južanko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa južanko »

zdravím!

mám ntb, ktorý som si zakúpil s WIN8, časom som zdarma prešiel na WIN10, ako bolo možnosťou a teraz potrebujem svoj notebook resetovať a tak chcem obnoviť výrobné nastavenia (nech sa mi všetko zmaže a vynuluje a odinštaluje a ja môžem začať s čistým štítom) - chcem sa spýtať: notebook sa mi vráti späť na WIN8 alebo ostane 10? A ak sa vráti na 8, budem môcť ešte stále zdarma prejsť na 10?

Ďakujem - hľadal som podobný problém ale nikde som sa nedopracoval k jednoznačnej odpovedi
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

ak ho obnovis z image v recovery tak sa obnovi na win 8. a myslim ze upgrade na win 10 prebehne bez problemov. ked tak su na to klucky ako to obist a stale bude vsetko legalne .
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Nastavenie > Aktualizácia a zabezpečenie > Obnoviť výrobné nastavenia tohto PC > Začať
Ak vyberieš možnosť Odstrániť všetko ostane ti W10, ak vyberieš Obnoviť výrobné nastavenia obnoví sa W8

https://support.microsoft.com/sk-sk/hel ... ry-options
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak tak, windows 10 sa uz neoplati preinstalovavat, factory reset funguje super.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Čaute, ako je mozne ze mam takmer uplne plny Commit charge (18GB = 16GB ram + 2BG swap), ale v RAMke mam len 10,2GB ? :smt104
Java mi pred chvilou hodila Out of memory error...

Otázka 2: ked dam tych 2GB na SSD (asi to musim zväčšiť až na 4GB), neuskodi mu to moc z hladiska opotrebovania? (je to 256GB samsung EVO)
Prílohy
12soCPl0Rk6UKT-wkLIIGA[1].png
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

hojko napísal:Problemy s aktualizaciou Win10: https://fontech.startitup.sk/windows-10 ... -problemy/
Toto sa opakuje už x-tý krát. Windows 10 verzia 1709 zase veľká aktualizácia, inštalácia aktualizácie x hodín, potom neúspešný koniec, deinštalácia aktualizácie 1709 x hodín. Zase preinštalovanie windowsu. Prestáva ma to baviť.

Na jednom z počítačov, čo mám už aj verzia 1704 mrzla často pri vypínaní, nie vždy, všetko možné aj nemožné som vyskúšal, nič nepomohlo, tak isto 1709 občas mrznutie pri vypínaní, nepomáha ani preništalácia a vôbec nič. Je zaujímavé, že na Windows 7 nikdy žiadne mrznutie pri vypínaní, nikdy, ani raz sa nestalo a nie je ani teraz, že som ho znova nahodil namiesto win10. Po tvrdom vypínaní win10 nechcem riskovať poškodenie pevného disku alebo iného hardvéru.

Tam, kde som mal free upgrade na windows 10 už som nahodil späť Windows 7 SP1 a počítač normálne ožil oproti Windows 10.

Len pre zaujímavosť som nahodil na počítač, kde je original windows 10 skúšobnú verziu widnows 7 a na základe testov som porovnal že výsledky sú lepšie s windows 7, no nechcem veľmi nahadzovať na čierno widnows 7. Prehrávanie videí rôznymi prehrávačmi, flashplayer v rôznych prehrávačoch, live streamy, všetko funguje s výrazne menšou záťažou systému na widnows 7 ako na windows 10.

A ešte k tomu ako nový feature BSOD pri hardvéri, čo nie je vôbec starý a sú aj ovládače a fungujú bez problémov dlhodobo, to už je fakt zle. Kto potrebuje stabilitu tak používať Windows 10 je dosť veľký hazard, maximálne tak, že nepripojiť vôbec nič k počítaču, tak azda to pôjde aj bez BSOD.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Možno mám iba šťastie ale doteraz žiadný problém.Možno preto , že to nenechávam na Win update ale stiahnem si ISO, ktoré potom spúšťam cez Win.
Žiadné x hodín.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Cesar: Na mojom notebooku aktualizacia 1709 uplne v pohode - rychlo, bez nejakych chyb, ziadny problem.

Teraz som robil cez tyzden notebook, dostal som ho v utorok, dokoncil som ho teraz v nedelu. Problem bol, ze ten Win10 tam nebol dlhsie aktualizovany. Cize najskor nabehli normalne aktualizacie, potom velky jarny update, ten prebehol v pohode. Potom este Framework sa rozhodol naskocit, tiez v pohode. Nasledne prisla aktualizacia 1709, stahovanie islo dost pomaly, potom instalacia, restart a bum, pol dna to stalo na 24 ci 25 percentnach, tak som tomu este zo hodinku alebo dve a nic, tak som to vypol vypinacom. Po restarte nabehla chyba, ze sa vracia spat stara verzia. Ale nevratilo ju na jarny update, ale este skor, takze som mal notebook v povodnom stave. Cize zase jarny update, restarty, dodatocne male aktualizacie. A potom zase velky jesenny update 1709. Opat pomale stahovanie, priprava instalacie a chyba este pri priprave vo Windowse. Tak som restartol. Zase si tu aktualizaciu stahovalo, takze to trvalo dve ci tri hodiny, priprava instalacie uz prebehla, samotna instalacia a hura. Po mozno piatich hodinach aktualizovania nabehol Windows. Smola, ze v tom notebooku bol len nejaky Celeron N a s klasickym diskom, lebo to nemalo konca kraja.

Ale suhlasim s tym, ze tie aktualizacie su strasne pomale. Keby som vedel aky s tym bude problem, tak zalohujem z toho notebooku na externy disk par filmov a dokumentov co som videl na ploche, stiahnem instalacku s integrovanou aktualizacou 1709 a spravim cistu instalaciu. To by mi odhladom trvalo tak 3-6 hodin v zavislosti od rychlosti notebooku, vacsinou ovladacov by si aj tak Windows Update sam stiahol a tie co nie, tie by som uz nahodil. K tomu Office, prehravac na filmy a prakticky tam uz nic ine v notebooku nebolo.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Mne problém s veľkými aktualizáciami, ktoré prinášajú tie nové vydania spôsobuje zrejme veľký počet programov, ktoré mám nainštalované aj pomerne veľa hardvéru, ktoré pripájam a tak aj veľa ovládačov čo mám nainštalované a niektoré ani nemajú ovládače na windows 10 aj keď fungujú s tými na windows7.

Ale už je aj prvá lastovička, prvý hardvér, čo mi robí BSOD na aktuálnej verzii W10. Tvári sa, že funguje, aj funguje, s občasným, zriedkavým ale predsa len sem-tam s BSOD.

Version 1803 príde podľa označenia v marci, takže to bude ďalší termín reinštalácie, už sa ani nebudem pokúšať o inováciu, stačilo mi už tretí krát, že mi počítač pol dňa inštaloval aktualizáciu so zlyhaním na konci a potom pol dňa odinštalácia.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pri WinXP a Win7 bol jediny problem pri velkych aktualizaciach a to bol servise pack, ktory instalovalo hodinu, dve alebo aj tri, pricom v tej dobe bol hardware daleko pomalsi a neexistencia ci ojedinele pouzitenie SSD diskov. Dnes, na poriadnom hardware s SSD diskom to trva radovo hodiny dlhsie. Preto ako pises, zase rovnake problem pri verzii 1803??? OMG, len toto nie.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Stiahnem si ISO, spustím cez OS , nenechávam to na Win update a doteraz ,ani na jednom PC ,žiadný problém.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Cize stiahnes ISO, spravis DVD alebo USB a potom normalne z Windowsu pustis instalacku toho co si stiahol??? Ponukne ti normalne update systemu, ako dlho to trva???
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Presne tak.Ja to väčšinou spustím z USB kľúča ale na svojom PC som iba ISO pripojil k virtuálnej mechanike a spustil.Je to vlastne podobné ,ako z Win7 na Win10 ale rýchlejšie.Je to z Win10 na Win10 , takže je to rýchle.Stále spraví tú zložku .old , máš klasicky výber s ponechaním osobných súborov ...Mne to aktualizovalo možno do 20-30min.Záleži samozrejme od PC a toho ,čo tam je nainštalované.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

fall update prinasa nastavnie obrazovky pre nocnu dobu pre lepsi spanok https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... night-time
Planujem to vyskusat.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Pouzival som na to flux, je to dobra vec, menej to ťahá oci v noci.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mne po tomto velkom jesennom update nejde nastavenie jasu displeja, ani cez klavesnicu, ani cez nastavenie obrazovky priamo vo Win.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

mLuks napísal:Pouzival som na to flux, je to dobra vec, menej to ťahá oci v noci.
ja som chcel skusit flux uz davno, no bol som na to lenivy :D
heker napísal:Mne po tomto velkom jesennom update nejde nastavenie jasu displeja, ani cez klavesnicu, ani cez nastavenie obrazovky priamo vo Win.
Skus nainstalovat novsi driver na grafiku.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, dnes som kupoval key windows 10 na nete( zatiaľ som mal dobré skúsenosti ) dnes som nainštaloval windows a chcel som ho aktivovať a vypísalo mi chybu, že je digitálna licencia alebo product key neplatná alebo zastarala. Ked som dával riešenie problému aktivácie tak mi vypísalo, že táto licencia alebo product key sa nedá aktivovať týmto vydaním windowsu kod chyby : 0x803FA067. Bude to problém verzie windowsu ? alebo som kupil fake key ? Ďakujem za odpoveď
Napísať odpoveď