Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Radenie kanalov je chore u každeho vyrobcu, da sa to však triediť pohodlne v PC. Nechapem prečo sa tyraš.
CA modul s televizormi funguje, občas si nejaky nemusi rozumieť s konkretnym TV. To sa da riešiť s vyrobcom TV a s poskytovateľom signalu, resp. predajcom toho modulu (vymeniť atd.).
Maš ten android aktualizovany? Žeby mal LG či Samsung ten system intuitivnejšie ako android, to by som nepovedal.
Od LG jedine oled. LCD za veľa nestoja.
Romeo2006
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Skúšal som 2 CA moduli, každý po 10 minutách prepínania vypadol. Skúšal som to aj v PC, prvýkrát som spravil skúšku, či to pojde, lebo ten soft je z roku 2015, išlo to, potom som všetko dal dokopy a už mi to nechcel naimportovať. Android je nový, respektýve z 5.measiaca, aktualizáciu neponúka. Lebo fakt nechcem mať set top box, vadí mi toľko ovládačov na stole, aj keď zo set top boxom sa prepínajú kanály oveľa rýchlejšie, ale toľko vydržím.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten CA modul vypadavať nemôže, niekde je chyba. A nemusi byť v TV. Editorov kanalov je X, treba vygugliť iny. Aktualizaciu pozri na stranke Sony či nie je novšia. Nie vždy ju musi ponuknuť "OTA".
Romeo2006
Expert
Expert

Samozrejme som pozeral aj na nete, je to najnovšý soft.
Mám túto CA kartu, vedel by si odporúčiť druhý? Používam FreeSat.
Prílohy
IMG_4514.jpg
IMG_4513.jpg
Ryan Giggs
VIP
VIP

Smit je odporučany aj samotnym Sony. Ale zas Freesat ho nema overeny so Sony. Tak ťažko povedať kde je problem. Určite by som im napisal, takisto aj do Sony.
Romeo2006
Expert
Expert

Spravím to nasledovne, objednám nový CA modul, rovnakej značky, ale trošku iný, uvidíme ako to s tým pôjde. Vedel by si mi poradiť nejaký jednoduchší soft na zoradenie programov? Ja mám nejaké Sony, ale ten je strašne pomalý.
Inak som včera zistil ešte jednu vec, že keď som si pichol HDD do TV, tak sa mi tam neukázal všetky filmy, ale až cca po hodine a pol sa zobrazili. Niektoré filmy prehrá sekane, aj keď mám plynulý pohyb nastavený na maximum. Viem že sa jedná o 4K filmy s rozmermi cca 60- 70 GB, ale PC mi to v pohodičke prehrá ( iMac tiež nie ).
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem cez co to prehravas, mozno to nezvlada ten prehravac. Daj si tam Kodi alebo nejaky VLC. Inak televizor nemozes porovnavat s PC.

Co sa tyka toho editora, sskus nejaky Chansort, alebo vygugli nejaky. V tomto nemam prehlad, ktory ako funguje.
Romeo2006
Expert
Expert

Skúšal som aj VLC, na tom zas sekal zvuk. Nevadí, aj tak si kúpim NAS, len ešte ten môj vysnívaný Synology 418 play sa v SR nepredáva, takže musím počkať, snáď sa s tým môj problém vyrieši. Dnes mi konečne prišiel aj Apple TV 4K, tak som zvedaví ako si budú rozumieť.

//autoeditácia príspevku (18 Okt 2017, 6:27)
Takže update:
Kúpil som si nový CA modul, síce rovnaký ale nový a teraz to už šlape jak má :P . Aj programy sa dalo celkom rýchlo zoradiť, len k tomu bolo treba papier a pero, ale išlo to pomerne rýchlo.
Čo sa Androidu týka, tak to je naďalej jeden obrovský BUG.
Čo sa prehrávania videí týka, stiahol som aplikáciu Archos a s tým už všetko fičí jak má.
Ešte taký malý postrech, že TV sa nevypína, len sa dá do režimu spania a tým pádom pripojený HDD sa v kuse točí, čo nie je najlepšie. Čo je taký negatívum okrem Androidu a nevypínania TV sú dosť zlé pozorovacie uhly, ale na TV sa aj tak každý pozerá spredu.
Ak by ma ešte niečo napadlo tak doplním.
@Ryan, díky za pomoc :smt006
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pozorovacie uhly su vecou pouzitej technologie panela, je to vlastnost VA panela ze ma uzsie pozorovacie uhly. Alternativa je IPS panel, ktory ich ma siroke, ale nikdy by si nemal tak kvalitny obraz ako teraz. Mal by si sedu miesto ciernej, slaby kontrast a mizerne HDR. A riziko ovela horsej kvality podsvietenia. Takze je to bud alebo.
Vyhody oboch spaja oled, ale to je za ine peniaze.

Vypinat natvrdo sa dnes uz vypina maloktory TV, iba do standby to je normalka, ten hdd ze je stale on, to je ficura, nie bug, mozno ale u novych sa da niekde nastavit aby sa vypinal. To neviem, skus sa prehrabat v menu, v eco rezime alebo niekde tak.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Ryan potrebujem poradiť TV max do 700€. Čo by bola najlepšia voľba?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

S rozpoctom max 500€ je daco ine od spominaneho Philips 49PFS5301 ? Max 49" lebo 50" sa uz nezmesti kvoli nabytku.
Ryan Giggs
VIP
VIP

K-u-b-i-a-k napísal:Ryan potrebujem poradiť TV max do 700€. Čo by bola najlepšia voľba?
Vzdialenost, pouzitie? Ale obecne Samsungy K5/M5. Napr. UE55K5572.
wladas napísal:S rozpoctom max 500€ je daco ine od spominaneho Philips 49PFS5301 ? Max 49" lebo 50" sa uz nezmesti kvoli nabytku.
Este je 49PFS5501, ten ma android a napr. Sony 48WD650/655.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Je to pre krstného otca. Čisto len na pozeranie TV, nepotrpí si na nejaké extra vychytávky. Vzdialenosť, nemám potuchy. Kúpil si nový byt ale ta počítam s tým, že bude od TV tak 2m a viac. Ten model ktorý si navrhol už je všade vypredaný.
Ryan Giggs
VIP
VIP

M-kove modely sa kupit daju.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Ryan prosim ta este jedna otazka, su nejake rozdiely medzi TV kupenou u nas a napr v Rakusku? Lebo som pozeral Saturn a tam sa daju zohnat v 65" sony xe900 aj samsung mu8000 za 1800e a sony xe930 za 2300e co je u nas cena xe900, tak rozmyslam ci nebude lepsie to tam zobrat, do saturnu sem tam aj tak chodin kvoli vinylom takze cesta by nebola problem...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tunery budu fungovat normalne, jazyk sa samozrejme da nastavit nas, ale moze byt problem so Smart prostredim, s niektorymi lokalnymi sluzbami a v niektorych pripadoch sa moze vyskytnut problem s diakritikou. Napr. u Samsungu byva problem s diakritikou v EPG napr. Netvrdim ze urcite bude nejaky problem, ale obcas sa vyskytuju a je s tym treba ratat.
No a samozrejme zaruka u nas neplati, budes to musiet reklamovat v Rakusku.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Ako ja tu telku na zaciatku nastavim cez jej menu ale naslesne sa bude pouzivat len ako zobrazovac pre ine zariadenia, nakolko tam bude vserko najpojene cez receiver (magio box, shield tv, BR prehravac), dokocma ani ovladac nebudem pouzivat, to mam riesene cez Logitech Harmony vsetko, cize jediny problem by mohol byt s reklamaciou, ale tu som pozeral ze niektory vyrobcovia maju dokonca 1 rok medzinárodnú zaruku, este si to premyslim, nakolko ma to zatial netlaci tak uz pockam do Black friday ci nebudu nejake zlavy a nasledne zoberiem asi niektoru z tych Sony xe900/930
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ak hodlas ten TV pouzivat len ako monitor, tak ziadne funkcne obmedzenia samozrejme nie su.

Jedine co viem naisto tak Sony ma rok zaruku. Po nom uz by si to musel reklamovat tam. Ostatni vyrobcovia zreme nie. Samsung a LG urcite, u ostatnych neviem.

Vela dovodov priplacat za 9305 oproti 9005 nie je.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Tak potom zoberem asi tu xe900, stale ale vaham medzi 65" a 75", vacsia uhlopriecka ma laka len sa bojím toho ako bude vypadat bezny SD televizny signal na takejto velkej uhlopriecke, vzdialenost od gauca, ktory je oproti TV mam presne 3,1m len druhy gauc mam bokom a odtial je to blizsie :)
Napísať odpoveď