To ze Sulik je demagog samozrejme vieme.Tu by som ešte raz rád zdôraznil, tým rizikom, ktoré som sa snažil pomenovať je redukovanie politickej súťaže len na zápas „nás čistých“ a „ich špinavých“. Inými slovami, morálny hipsterizmus diktuje, že „my sme tí morálne čistí“, tí so správnou sadou hodnôt, a každý kto nesúhlasí je kúpený, klamár, zakuklený smerák atď., a tak pod. Nič z doterajších reakcií ma neviedlo k revízii mojich obáv.
Prvá možnosť.
Postupná zmena je samozrejmosť, lenže (opať citujem)
Tu to máš celé, pre úplnosť : https://www.facebook.com/pavol.hardos/p ... 6230197991Lenže ústup od liberálnej demokracie sa už nezvykne diať podľa deklarovaného a otvoreného fahrplanu. Niekedy ani fahrplan netreba, liberálnu demokraciu možno poškodiť aj menšími, čiastkovými, navonok nesúvisiacimi krokmi, ktoré taký zámer vôbec nemajú.
V skratke.
Podľa teba ide o kopanie za SMER s cieľom kopnúť si do Sulíka. Obavy sú zbytočné a nezakladajú sa na žiadnych faktov. (asi treba excelovskú tabuľku
Podľa mňa ide o legitímne obavy a je správne a zodpovedné ak sa na ne poukáže.
Viac asi už nevyriešime. Aby sme sa pochopili, mňa oslabenie SMERu a zahanbujúca prehra Kotlebu teší. Zlepenec ktorý bude teraz nieje ideálny, mám isté obavy, no je to asi to najlepšie čo si momentálne môžme dovoliť mať.
Viac asi už nevyriešime.