Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny
heh, Bitcoin letí hore ako raketa... za jediný deň dal +1000$, som zvedavý kde sa to vôbec ustáli... podľa môjho názoru bude do nedele minimálne 15,000$ a takmer všetky altcoiny idú dole vrátane IOTy. Škoda, že som predal svoj štvrťbitcoin koncom októbra ... dnes som mohol na tom epicky zarobiť... toto ma bude sr4ť ešte veľmi dlhý čas ...
uz nech je korekcia BTC, nech mozem znova nakupit...
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
NiceHash hacknuty - 50+ milionov fuc.
-
Old Dirty Bastard
Guru
pri tom stupani na cene, aktualne 65 milionovkukiak napísal:NiceHash hacknuty - 50+ milionov fuc.
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2017, 0:09)
mozno sa dockas.. o tyzden nastupi na scenu wallstreet. a ti mozu tak zakyvat s trhom, ze poskoci hore-dole o par tisicok behom dna. a im to bude jedno, lebo oni zarabaju na poplatkoch pri nakupe a predaji a nie na cene samotnej. je jedna teoria, ze tato pumpa su prave chlapici z wallstreet, kt. presne vedia co robia.beardie napísal:uz nech je korekcia BTC, nech mozem znova nakupit...
btw v korei bitcoin takmer na 18 tisic USD, sialene. na tom sa da paradne zarobit mat nejake konexie.. rozdiel par tisic pri jednej minci? staci obracat jednu denne a delit sa 50/50 s velmi doveryhodnym partnerom.
-
awtt
Medium Professional
Ja by som to az tak cierno bielo nevidel. Na takom bittrexe, poloniex atd by som vacsie sumy nedrzal, ale taky coinbase je uplne v pohode.Old Dirty Bastard napísal:nikdy nebudem svoje mince dlhodobo drzat na nejakej stranke. pokial nevlastnim privatne kluce, nemam mince. ale vzdy bude skupina novacikov, kt. sa popali.
ja sa napriklad na toto celkom spolieham. Je celkom možné, že bitcoin začnú shortovať. Len neviem kedy je vhodné vyskočiť, aby som nevystúpil priskoro, ale tiež ani neskoro, keď to už bude padať rýchlosťou 1000 dolárov za sekundu. Inak ja za touto pumpou nevidím finančníkov, ale obyčajnú chamtivosť ľudí, ktorí nechcú zostať mimo keď sa majú do toho naliať milióny... taký FOMO efekt. Možno to nakoniec bude viesť k prasknutiu bubliny a pádu celého kryptotrhu, pretože ak bude príliš strmo padať bitcoin až na úplné minimá, tak panika zasiahne všetky trhy.mozno sa dockas.. o tyzden nastupi na scenu wallstreet. a ti mozu tak zakyvat s trhom, ze poskoci hore-dole o par tisicok behom dna. a im to bude jedno, lebo oni zarabaju na poplatkoch pri nakupe a predaji a nie na cene samotnej. je jedna teoria, ze tato pumpa su prave chlapici z wallstreet, kt. presne vedia co robia.
btw mne sa zdá, že obchodovanie s btc by sa malo začať už túto nedeľu.
treba sa zaregistrovať na Bithumbebtw v korei bitcoin takmer na 18 tisic USD, sialene. na tom sa da paradne zarobit mat nejake konexie.. rozdiel par tisic pri jednej minci? staci obracat jednu denne a delit sa 50/50 s velmi doveryhodnym partnerom.
-
Old Dirty Bastard
Guru
ja mam z toho celeho naopak dost zly pocit. ta technologia je sracka v porovnani s bitcoin cash.. bitcoin cash je jedina minca, kt. aktualne zvladne akykolvek scaling (aj visa level). uz aj ethereum zadrhava a to tam spustili len stupidnu hru cryptokitties. ludia nakupuju BTC aktualne za 13 tisic €.. ja som v maji predaval za 1600€. este 4 mesiace dozadu to bolo 1800€. vsak mempool je taky velky, ze niektore nodes padaju.. a tych nodes nie je sto tisic, ale pocitame ich na tisicky. smiesne. ethereum ma kolko, 10 krat vacsi pocet nodes? viac nez 100 tisic nepotvrdenych transakcii. cim dalej, tym viac ludi v BTC, ale max. pocet transakcii sa nikdy nezmeni. 3 transakcie za sekundu? to je komicke. visa robi kolko, 40 tisic? myslim, ze o par tyzdnov nastane velky plac
mozno uz tento tyzden.. asi nejake BTC predam a neskor nakupim altcoiny.
vsak za zisk sa neteba hanbit. na vrchu vyjde len 1% ludi.
moze to fungovat jedine takym stylom, ze to fakt bude store of value. ludia budu len kupovat a kupovat a nikdy nebudu transaktovat, len to tam bude stat. len neviem preco by sa to v takom pripadne malo volat kryptomena.
vsak za zisk sa neteba hanbit. na vrchu vyjde len 1% ludi.
moze to fungovat jedine takym stylom, ze to fakt bude store of value. ludia budu len kupovat a kupovat a nikdy nebudu transaktovat, len to tam bude stat. len neviem preco by sa to v takom pripadne malo volat kryptomena.
mám na to rovnaký názor. BTC je momentálne vysoko predražené nič a ja si myslím, že to padne ešte tento týždeň. Už si ani nie som istý, či to vôbec vydrží do nedele. Keď sa dívam do orderbooku tak je tam brutálny nepomer. Vysoký demand a nízky sell + keď to dosiahne 15k, tak to ešte možno trošku poletí vyššie a potom nastane situácia, že nezostane žiadny predajca alebo budú ponuky nezmyselne vysoko. Automaticky to začnú ľudia predávať a tramtatadá, začne to padať. Uvažujem nad tým, že dám order sell na 15,500 alebo 16,000$.
BCH je podľa mňa zbytočne hejtované bitcoin fanatikmi. Ten coin je však na tom skutočne oveľa lepšie, čo sa transakcii a poplatkov týka. Dokonca je na tom lepšie než Litecoin. Čo sa Etherea týka, tam rýchlosť nie je dôležitá, pretože ten coin nie je primárne určený ako platidlo, ale skôr ako nejaké technologické akcie.
Inak, ak bitcoin skutočne padne, tak neviem či je rozumné investovať predtým do altcoinov, lebo ten veľký pád automaticky strhne aj altcoiny. Videli sme to pri tej korekcii, keď spadlo takmer všetko... takže rovnaký scenár očakávam aj potom. Možno Monero a IOTA sa tomu vyhnú, ale nedá sa na to spoliehať, keď trh zachváti panika.
BCH je podľa mňa zbytočne hejtované bitcoin fanatikmi. Ten coin je však na tom skutočne oveľa lepšie, čo sa transakcii a poplatkov týka. Dokonca je na tom lepšie než Litecoin. Čo sa Etherea týka, tam rýchlosť nie je dôležitá, pretože ten coin nie je primárne určený ako platidlo, ale skôr ako nejaké technologické akcie.
Inak, ak bitcoin skutočne padne, tak neviem či je rozumné investovať predtým do altcoinov, lebo ten veľký pád automaticky strhne aj altcoiny. Videli sme to pri tej korekcii, keď spadlo takmer všetko... takže rovnaký scenár očakávam aj potom. Možno Monero a IOTA sa tomu vyhnú, ale nedá sa na to spoliehať, keď trh zachváti panika.
-
Blackout147
Medium Expert
Oplati sa teraz este ist do tazenia BTC? Premyslam nad kupenim 1 minera, pripadne je tu nejaky bratislavsky pool? 
-
Old Dirty Bastard
Guru
oplati sa tazit v poole altcoiny, niektore su velmi vynosne a su sluzby, kt. automaticky prepinaju medzi tymi najvynosnejsimi. a taktiez ich automaticky predavaju za BTC, kt. ti potom vyplacaju. neodporucim konkretnu, ale asi by som momentalne nesiel do sluzby nicehash 
-Syu: jasne, najlepsie predat za USD/EUR a nechat tak, vzdy ked padne BTC, padne aj cely altcoin trh. ale pad BTC v aktualnej pozicii si nemyslim, ze az tak vyrazne zasiahne niektore altcoiny
co sa tyka toho orderbooku. netreba zabudnut, ze uz asi tak cca rok ziadna velryba necashovala mince.. je to len samy dopyt. ale ked pride raz poriadny sell order, tak ako rychlo stuplo, tak rychlo padne. kazdopadne vidiet, ze ludia po tom prahnu. z toho vsetkeho co citam. aktualne sa neda btc ani na kredit kupit a ludia sa nevedia dockat kedy im budu spracovane bankwires. a ked btc padne, je dost realne, ze sa po tom ludia vrhnu, pertoze skupuju "lacne mince". koniec koncov trh je dnes globalny a neobchoduje sa na jednom mieste.
myslim, ze bitcoin cash je zbytocne kritizovany ako centralizovana minca, pricom len opak je pravdou. cize to tvrdenie, kt. predostiera takmer kazdy je fakt vtipne.
bolo tu uz viac burz, kt. mali chyby v kode a pod., v com by mal byt coinbase iny? na jednej mohli ludia vyziadat viac minci, nez realne vlastnili a ludia to vyuzivali. burza potom vsetkym uzivatelom surovo stiahla prostriedky, aby dorovnala stratu
jedine, ze ak k takemuto niecomu dojde na coinbase, tak spravia to iste, co bittrex. vymyslia si imaginarne americke dolare USDT (tether) s konverznym pomerom 1:1 k realnemu dolaru a vykupia sa
akurat, ze z nejakeho dovodu sa tie imaginarne dolare nedaju zamenit za realne 
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2017, 15:32)
jo a taktiez nechcem byt zodpovedny za ziadny odpredaj BTC pri jeho naslednom naraste na 20 tisic
len som jednoducho napisal svoj nazor. mne sa moja povodna investicia uz davno vratila. takze bol by som sice nerad, keby to uplne padlo, ale zatial sa este poveziem, je to celkom napinava jazda. planujem predat len cast BTC.
-Syu: jasne, najlepsie predat za USD/EUR a nechat tak, vzdy ked padne BTC, padne aj cely altcoin trh. ale pad BTC v aktualnej pozicii si nemyslim, ze az tak vyrazne zasiahne niektore altcoiny
myslim, ze bitcoin cash je zbytocne kritizovany ako centralizovana minca, pricom len opak je pravdou. cize to tvrdenie, kt. predostiera takmer kazdy je fakt vtipne.
netreba zabudnut ako to bolo v minulostiawtt napísal:
Ja by som to az tak cierno bielo nevidel. Na takom bittrexe, poloniex atd by som vacsie sumy nedrzal, ale taky coinbase je uplne v pohode.
jedine, ze ak k takemuto niecomu dojde na coinbase, tak spravia to iste, co bittrex. vymyslia si imaginarne americke dolare USDT (tether) s konverznym pomerom 1:1 k realnemu dolaru a vykupia sa
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2017, 15:32)
jo a taktiez nechcem byt zodpovedny za ziadny odpredaj BTC pri jeho naslednom naraste na 20 tisic
-
Andi_Cibula
Addict
YOLO !
Aký veľký spoľah je na Bitfinex ? Vidím tam problém, že si BTC nezmením na rukolapnú menu, musím to ísť zameniť inde.
Je problém menšiu čiastku podržať na GDAX a čakať na moment zámeny za EUR ?
Ako dlho trvá teraz transakcia BTC medzi peňaženkami ?
Aký veľký spoľah je na Bitfinex ? Vidím tam problém, že si BTC nezmením na rukolapnú menu, musím to ísť zameniť inde.
Je problém menšiu čiastku podržať na GDAX a čakať na moment zámeny za EUR ?
Ako dlho trvá teraz transakcia BTC medzi peňaženkami ?
-
Old Dirty Bastard
Guru
https://estimatefee.com/
nejakych 250-300 sat/byte co je cca 6USD, pokial to chces mat spracovane do hodiny a hovorime o 1 inpute a 1 outpute (posielane z 1 adresy na 1 adresu)
pokial mozes cakat, tak vyskusaj dat nizsiu. do 8 hod to posles za 130 sat/byte (3USD)
//samozrejme kto vie ako sa zmenia tie poplatky behom 8 hod a tvoja transakcia moze byt odstrcena este dalej v rade
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2017, 17:37)
taktiez su rozne transakcne akceleratory, kt. niektore mining pooly maju v ponuke. po zadani tvojej txt je velka sanca, ze tvoja nepotvrdena transakcia bude spracovana ako prioritna.
https://pool.viabtc.com/tools/txaccelerator/
nie vsetky su vzdy zdarma, napr. tento http://confirmtx.com/
nejakych 250-300 sat/byte co je cca 6USD, pokial to chces mat spracovane do hodiny a hovorime o 1 inpute a 1 outpute (posielane z 1 adresy na 1 adresu)
pokial mozes cakat, tak vyskusaj dat nizsiu. do 8 hod to posles za 130 sat/byte (3USD)
//samozrejme kto vie ako sa zmenia tie poplatky behom 8 hod a tvoja transakcia moze byt odstrcena este dalej v rade
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2017, 17:37)
taktiez su rozne transakcne akceleratory, kt. niektore mining pooly maju v ponuke. po zadani tvojej txt je velka sanca, ze tvoja nepotvrdena transakcia bude spracovana ako prioritna.
https://pool.viabtc.com/tools/txaccelerator/
nie vsetky su vzdy zdarma, napr. tento http://confirmtx.com/
-
awtt
Medium Professional
Tak nic nie je 100% samozrejme, ale coinbase je obrovsky startup v San Francisco, an nie nejaka mala zmenaren v kajmanskych ostrovochOld Dirty Bastard napísal:
Ja by som to az tak cierno bielo nevidel. Na takom bittrexe, poloniex atd by som vacsie sumy nedrzal, ale taky coinbase je uplne v pohode. netreba zabudnut ako to bolo v minulostibolo tu uz viac burz, kt. mali chyby v kode a pod., v com by mal byt coinbase iny? na jednej mohli ludia vyziadat viac minci, nez realne vlastnili a ludia to vyuzivali. burza potom vsetkym uzivatelom surovo stiahla prostriedky, aby dorovnala stratu
![]()
jedine, ze ak k takemuto niecomu dojde na coinbase, tak spravia to iste, co bittrex. vymyslia si imaginarne americke dolare USDT (tether) s konverznym pomerom 1:1 k realnemu dolaru a vykupia saakurat, ze z nejakeho dovodu sa tie imaginarne dolare nedaju zamenit za realne
.
Takisto coinbase nema USDT, tam to menis za realne peniaze, takze je to daleko pred vsetkymi ostatnymi zmenarnami.
A tiez vidno ze zamestnavaju aj nejakeho grafika, nie jak vsetky tie ostatne zmenarne
zdravim tu skusenych minerov a crypto odbornikov. Co sa tyka kryptomeny tak som laik a preto som prisiel sem nabrat nejake skusenosti od vas, co by ste mi poradili, do coho by som mal dlhodobo cca 3-4 roky investovat aby som na tom mal vynos napr. bitcoin pred rokom a dnes
. Skusal som burzu na Plus500 ale tam som velmi nepochodil, chcel by som investovat do Ethera alebo Litecoinu ale som otvoreny vsetkym vasim navrhom, co, kde, kedy a za kolko 
-
Andi_Cibula
Addict
Traja kamoši nezávisle od seba mi odporúčili Coinbase ako user-friendly pre začiatnočníkov a vyzerá dobre, akurát je dnes zhodou okolností asi od 17:30 offline.
Ale ich burza GDAX funguje.
Je na nej BTC, LTC, ETH, EUR. Z ČSOB debetky som tam v pohode vložil.
Je na nej BTC, LTC, ETH, EUR. Z ČSOB debetky som tam v pohode vložil.
na coinbase je fee 1.5% + platba cez kartu tuším ďalšie 4%, čo je nechutne veľa oproti iným zmenárňam kde sú poplatky 0.15/0.25% niekde aj menej v závislosti od obratu. Ja mám napr. 0.12/0.22% pri obrate 220,000$ a cez SEPA je poslanie eur na účet zadarmo.
@Talpy
vyčkaj času... podľa finančných analytikov má prísť deep correction, čo znamená, že čoskoro by mali byť mnohé kryptomeny v zľave. Rovnaký výnos ako na bitcoine ti nik nezaručí a nik ho nevie ani odhadnúť. No Litecoin a Ethereum vyzerajú sľubne. Prípadne Neo, IOTA, Stratis, Waves, Monero ...
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2017, 23:01)
heh, BTC aktuálne na Poloniex: 15,850$ na Coinbase: 16,800$.
Škoda, že má bitcoin tak pomalé platby momentálne... toto by stálo fakt za dumpovanie
@Talpy
vyčkaj času... podľa finančných analytikov má prísť deep correction, čo znamená, že čoskoro by mali byť mnohé kryptomeny v zľave. Rovnaký výnos ako na bitcoine ti nik nezaručí a nik ho nevie ani odhadnúť. No Litecoin a Ethereum vyzerajú sľubne. Prípadne Neo, IOTA, Stratis, Waves, Monero ...
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2017, 23:01)
heh, BTC aktuálne na Poloniex: 15,850$ na Coinbase: 16,800$.
Škoda, že má bitcoin tak pomalé platby momentálne... toto by stálo fakt za dumpovanie
-
kukiak
Addict
Kupoval som nejake btc z automatu. Uz su to 4hodiny a stale ani jedno potvrdenie. Je to normalne? 
-
Old Dirty Bastard
Guru
v bitcoine hej
staznost mozes poslat spolocnosti blockstream, konkretne adamovi backovi, jej prezidentovi. bezny priemer transakcii je cca 3 za sekundu. aktualne sa tazi viac blokov ako je standard, cize to vychadza na 5-6 transakcii za sekundu. co vychadza na cca 600 tisic transakcii denne pre cely svet. predstav si ako by to vyzeralo bez toho navysenia, kt. nie je trvale. aj tak to znamena to, ze su stovky tisic nespracovanych transakcii (aktualne vyse 200 tisic) v systeme, kt. "cakaju v rade" na potvrdenie. ak taky zaujem bude nadalej pokracovat, ochvilu bude tolko nepotvrdenych, co sa denne spracuje a kto vie kedy ich dobehneme. v minulosti sa uz stalo to, ze cca po mesiaci v systeme boli nepotvrdene transakcie proste vykopnute. teda obnos minci ako keby sa nikdy neposlal a odosielatel ich bude mat vratene spat na svoju adresu bez poplatku.
to potom ale znamena ze, ked je taky velky casovy sklz v zadanych prikazoch buy/sell, tak aktualna hodnota btc nevykazuje realny stav. Takze masivny pokles /gap/ si bezni drzitelia uvedomia so znacnym casovym oneskorenim /?/ To je znacne riziko.
-
kukiak
Addict
No uz je to 12h a stale nic. To uz je fakt tragedia.