to je situacia ako z nejakeho akcneho filmu
Zdanovanie kryptomien na SK a EU
-
Old Dirty Bastard
Guru
Re: Zdanovanie kryptomien na SK a EU
fakt mal nejaky vyherca sportky v minulosti na slovensu problemy s vypalnikmi?
v KE v centre tiez neviem o ziadnom vypalnictve, znama tam vlastni restiku a pozna viacero prevdzkovatelov. ked uz aj danovak da niekomu tvoju adresu. neznamena to, ze vedia ako vyzeras. ked pridu nejaki "bezkrki", tak im poviem, ze pan sa odstahoval par dni dozadu a ja som tu len v podnajme. nasledne automaticky kontaktujem policiu a pri odchode sa ich budem snazit odfotit. mozno preventivne na kratku dobu vyuzijem sluzby hotela. ked je niekto taky paranoidny, tak moze ist aj realne do podnajmu. trvaly pobyt dat na mestsky urad pre pisomnosti od organov verejnej spravy a pre normalnu korespondenciu otvorit POBOX na poste.
ano, mozno ked si otvoris bar v ziline tak ta nepride nikto nahanat. ale v bratislave urcite pride. mozno to ma nieco spolocne s atraktivitou podniku a teda potencionalnym ziskom.
ale to nic nemeni na tom ak banka nahlasi danovemu uradu ze ti na ucet prislo 500 tisic eur, tak to uradnik nahlasi nejaku bratislavskemu albancovi a ten kludne pride za tebou aj to dej ziliny, ved preco by to nespravil pre par sto tisic eur?
mozno je moje vnimane sveta scestne, mozno je tvoje vnimanie sveta scestne. ak si ozaj myslis ze dnes uz organizovany zlocin neexistuje, tak super, ver tomu dalej. lebo tie drogy tu na slovensku urcite predavaju sami stredoskolski ucitelia chemie...
ale to nic nemeni na tom ak banka nahlasi danovemu uradu ze ti na ucet prislo 500 tisic eur, tak to uradnik nahlasi nejaku bratislavskemu albancovi a ten kludne pride za tebou aj to dej ziliny, ved preco by to nespravil pre par sto tisic eur?
mozno je moje vnimane sveta scestne, mozno je tvoje vnimanie sveta scestne. ak si ozaj myslis ze dnes uz organizovany zlocin neexistuje, tak super, ver tomu dalej. lebo tie drogy tu na slovensku urcite predavaju sami stredoskolski ucitelia chemie...
Kto sa boji, nech nechodi do lesa. Len tolko k tvojmu vnimaniu sveta.
uplne ale mimo temy si.
ja neriesim ci kupovat kryptomeny alebo nie. ja riesim ako sa vyhnut takemuto potencionalnemu problemu.
my sme dospeli k viacerym moznostiam, ale viac menej vsetky viedli k odstahovaniu sa do zahranicia (predsalen, milion eur je velky peniaz pre slovaka, ale v takej amerike to nie je nic prevratne).
popripade nechat peniaze v zahranici a vyberat len male ciastky.
jednoducho zaver bol ten ze urcite nezdanovat, nie preto ze prides o 20% ale preto aby si nevzbudil pozornost. z tohto pohladu je to ovela lepsie ako vyhrat v sportke, tam sa vzbudeniu pozornosti nevyhnes.
ja neriesim ci kupovat kryptomeny alebo nie. ja riesim ako sa vyhnut takemuto potencionalnemu problemu.
my sme dospeli k viacerym moznostiam, ale viac menej vsetky viedli k odstahovaniu sa do zahranicia (predsalen, milion eur je velky peniaz pre slovaka, ale v takej amerike to nie je nic prevratne).
popripade nechat peniaze v zahranici a vyberat len male ciastky.
jednoducho zaver bol ten ze urcite nezdanovat, nie preto ze prides o 20% ale preto aby si nevzbudil pozornost. z tohto pohladu je to ovela lepsie ako vyhrat v sportke, tam sa vzbudeniu pozornosti nevyhnes.
-
yoggy
Ze teta na danovom da niekomu tvoju adresu
A keby som mal par milionov, tak by som sa na slovensko uplne vykaslal.
Ked budes mat par milionov, tak budes mat ten isty dom, to iste auto a chodit stale v piatok s tymi istymi ludmi na pivo? Ja si myslim, ze nie.
Btw. ak teraz vyberies par milionov z kryptomien, tak to zdanujes az v marci 2019, ja osobone za tu dobu, uz by som bol na cintorine po predavkovani kokainom
A keby som mal par milionov, tak by som sa na slovensko uplne vykaslal.
Ked budes mat par milionov, tak budes mat ten isty dom, to iste auto a chodit stale v piatok s tymi istymi ludmi na pivo? Ja si myslim, ze nie.
Btw. ak teraz vyberies par milionov z kryptomien, tak to zdanujes az v marci 2019, ja osobone za tu dobu, uz by som bol na cintorine po predavkovani kokainom
ked ti teraz pride par milionov na ucet, tak banka to ma povinnost nahlasit. takze je uplne jedno kedy to budes zdanovat.
Zmiznúť do zahraničia v 50 tke s celou rodinou, hotová brnkačka.
Nehovoriac ak už majú rodičia zdravotné problémy a vyžadujú starostlivosť.
To by aj v prípade zmiznutia ostal doma slabý článok...kľudne ti môžu za veľkú mláku oznámiť, pošli pár peňazí, lebo možno babke zhorí som...
Nehovoriac ak už majú rodičia zdravotné problémy a vyžadujú starostlivosť.
To by aj v prípade zmiznutia ostal doma slabý článok...kľudne ti môžu za veľkú mláku oznámiť, pošli pár peňazí, lebo možno babke zhorí som...
-
yoggy
A co ze to ma povinnost to nahlasit? Hned ako to nahlasia, tak do 10minut su u teba holohlavi? Alebo ako si to predstavujes? 
aacid - Ja som mimo temy, cim prosim ta? Ja som nereagoval na kryptomeny, na ich kupovanie z tvojej strany alebo zo strany kamaratov, ani na ich zdanovanie. Reagoval som len na tvoj scestny krcmovy nazor teba a tvojich kamaratov, o tom ako pridu ludia pre vypalne z tychto penazi a tak podobne. Na to bola aj moja reakcia - ,,Kto sa boji, nech nechodi do lesa. Len tolko k tvojmu vnimaniu sveta."
Pochybujem, ze toto co popisujete este na Slovensku funguje. poznam viac ludi co ma svoje podniky a nikto sa na vypalnikov nestazoval. Mozno tak 15 rokov dozadu to este fungovalo ale dnes nie.
ja by som sa skor spytal, ci sa k vyssej vyhre vobec dostal "obycajny" clovek.Old Dirty Bastard napísal:fakt mal nejaky vyherca sportky v minulosti na slovensu problemy s vypalnikmi?![]()
urcite pride..ako vies? poznas niekoho kto s tymto mal v poslednych rokoch problemy?aacid napísal:ano, mozno ked si otvoris bar v ziline tak ta nepride nikto nahanat. ale v bratislave urcite pride. mozno to ma nieco spolocne s atraktivitou podniku a teda potencionalnym ziskom.
Caute, pisal som tento prispevok aj na inom fore, ale postnem ho aj tu. Rad by som spravil brain storming na tuto temu a chcem vediet vase nazory na jednotlive sposoby.
Moznosti zdanenia kryptomien na SR:
A) zaplatit nehoraznych 39%, zdanit to ako prilezitostny prijem (DP B, ostatne prijmy - ine prijmy)
-nepredpokladam, ze sa da nejako minimalizovat tato ciastka.
-ide o dan z prijmu a zdravotne odvody (ratam s vyssou sadzbou dane z prijmu)
-najmenej prijatelny sposob
-je mozne spravit dodatocne danove priznanie, kde zdravotne odvody mozete uviest ako vas danovy naklad, cim o nieco znizite dan (vo vysledku to bude cca 35-36%)
B) Odstahovat sa do zahranicia a nasledna zmena danovej rezidencie, zaplatenie dani tam
-Cesko 15%
-Slovinsko 0%
Samotny sposob nema ziaden zadrhel, skor je to dost obtazujuce ist na pol roka byvat niekde inde. Problem je aj obrovska volatilita kryptomien, mozno po pol roku bude prave vyrazny pokles hodnoty a nebudete moct prave predat
C) Zalozenie firmy v nejakej zmluvnej krajine s nizkymi danami, kryptomena vlozena do majetku firmy (bezodplatne), nasledny predaj a vyplatenie zisku.
-Bulharsko 10%
-dan z dividend 7% na slovenskej strane
-naklady so zalozenim firmy, vybavovacky, pri velkych ciastkach by ste sa stali platitelom DPH, mozne kontroly atd.
D) Zalozenie firmy v nejakej nezmluvnej krajine (Belize, Seychelly atd.), kde nie su ziadne dane
-0% dan
-nemozete si ich vsak previest na slovensky ucet, uplatnuje sa zrazkova dan 35%, cim to cele straca zmysel
-neviem ako to je, ale vela firiem by asi nebolo ochotnych vystavovat fakturu na firmu z Belize napriklad pri predaji auta atd. takze realne s tym mate problem nieco zaplatit
-k bankovemu uctu vsak mate debetnu kartu, ktorou mozete vytahovat peniaze z bankomatu a platit v obchodoch, samozrejme vsak musi ist o vydavky vasej firmy!
Ale vieme ako to je... danovy urad z Belize si s tym lamat hlavu nebude 
E) pockat na novu Kazimirovu dan
-nevieme ziadne detaily, len ze by mala platit od buduceho roku
-je mozne, ze nahradi sucasne zdanenie a vo vysledku bude zdanenie prijatelnejsie
-zaroven hrozi, ze to bude naopak a tato dan bude dodatocnou danou k existujucemu zdaneniu, cim sa dostaneme na zdanenie aj cez 50%
F) vasu kryptomenu poslete kamaratovi/znamamemu v krajine s lepsim danovym zatazenim (Cesko, Slovinsko, Bulharsko atd.), kde ju on nasledne preda a normalne ju zdani. Nasledne vam zostatok posle ako financny dar na vas ucet. Financne dary na Slovensku nie su predmetom dane a tym padom neplatite nic.
-zalozene na dovere
-musite mat vhodneho znameho
-mozno sa to da riesit nejako cez nejaky escrow?
-je to rovnake ako zmena danovej rezidencie, akurat nikam nemusite ist a vyuzijete k tomu niekoho, kto uz tam v sucasnosti je
-Ma tento sposob nejaky hacik? Prehliadol som nieco? Vychadzajme z toho, ze je nemozne zistit, kto bol povodny majitel kryptomeny atd.
Moznosti zdanenia kryptomien na SR:
A) zaplatit nehoraznych 39%, zdanit to ako prilezitostny prijem (DP B, ostatne prijmy - ine prijmy)
-nepredpokladam, ze sa da nejako minimalizovat tato ciastka.
-ide o dan z prijmu a zdravotne odvody (ratam s vyssou sadzbou dane z prijmu)
-najmenej prijatelny sposob
-je mozne spravit dodatocne danove priznanie, kde zdravotne odvody mozete uviest ako vas danovy naklad, cim o nieco znizite dan (vo vysledku to bude cca 35-36%)
B) Odstahovat sa do zahranicia a nasledna zmena danovej rezidencie, zaplatenie dani tam
-Cesko 15%
-Slovinsko 0%
Samotny sposob nema ziaden zadrhel, skor je to dost obtazujuce ist na pol roka byvat niekde inde. Problem je aj obrovska volatilita kryptomien, mozno po pol roku bude prave vyrazny pokles hodnoty a nebudete moct prave predat
C) Zalozenie firmy v nejakej zmluvnej krajine s nizkymi danami, kryptomena vlozena do majetku firmy (bezodplatne), nasledny predaj a vyplatenie zisku.
-Bulharsko 10%
-dan z dividend 7% na slovenskej strane
-naklady so zalozenim firmy, vybavovacky, pri velkych ciastkach by ste sa stali platitelom DPH, mozne kontroly atd.
D) Zalozenie firmy v nejakej nezmluvnej krajine (Belize, Seychelly atd.), kde nie su ziadne dane
-0% dan
-nemozete si ich vsak previest na slovensky ucet, uplatnuje sa zrazkova dan 35%, cim to cele straca zmysel
-neviem ako to je, ale vela firiem by asi nebolo ochotnych vystavovat fakturu na firmu z Belize napriklad pri predaji auta atd. takze realne s tym mate problem nieco zaplatit
-k bankovemu uctu vsak mate debetnu kartu, ktorou mozete vytahovat peniaze z bankomatu a platit v obchodoch, samozrejme vsak musi ist o vydavky vasej firmy!
E) pockat na novu Kazimirovu dan
-nevieme ziadne detaily, len ze by mala platit od buduceho roku
-je mozne, ze nahradi sucasne zdanenie a vo vysledku bude zdanenie prijatelnejsie
-zaroven hrozi, ze to bude naopak a tato dan bude dodatocnou danou k existujucemu zdaneniu, cim sa dostaneme na zdanenie aj cez 50%
F) vasu kryptomenu poslete kamaratovi/znamamemu v krajine s lepsim danovym zatazenim (Cesko, Slovinsko, Bulharsko atd.), kde ju on nasledne preda a normalne ju zdani. Nasledne vam zostatok posle ako financny dar na vas ucet. Financne dary na Slovensku nie su predmetom dane a tym padom neplatite nic.
-zalozene na dovere
-musite mat vhodneho znameho
-mozno sa to da riesit nejako cez nejaky escrow?
-je to rovnake ako zmena danovej rezidencie, akurat nikam nemusite ist a vyuzijete k tomu niekoho, kto uz tam v sucasnosti je
-Ma tento sposob nejaky hacik? Prehliadol som nieco? Vychadzajme z toho, ze je nemozne zistit, kto bol povodny majitel kryptomeny atd.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Uprimne, bod D sami zda najzaujimavejsi. Na Belize ti veru nikto nevystavi fakturu, teda urcite nie za auto. Na schrankove firmy idu ine veci - napriklad konzultacie, poradenstvo, how know, dusevne vlastnictvo... Pripadne sa mozes inspirovat Googlom: https://www.etrend.sk/technologie/firma ... iardy.html
-
Old Dirty Bastard
Guru
ak ma niekto doverneho znameho v dansku/bielorusku/nemecku/rakusku, tak moznost F tiez prichadza v uvahu. dansko/bielorusko kryptomeny vobec nedani aspon co sa FO tyka a v nemecku/rakusku po roku drzania taktiez clovek neplati ziadne dane.
predpokladam, ze vo velmi blizkej buducnosti sa tieto danove okluky pre niekoho stanu velmi vyhodnym biznisom a bude sa to ponukat ako sluzba.
predpokladam, ze vo velmi blizkej buducnosti sa tieto danove okluky pre niekoho stanu velmi vyhodnym biznisom a bude sa to ponukat ako sluzba.
Hojko - no ten sposob ma nieco do seba, ale kusok sa stracam v tom, ako sa vlastne dostanem k peniazom? Skus to nejako rozvinut. Väcsinou tieto schemy totiz funguju opacnym smerom ako chceme. Teda sluzia na akumulaciu ziskov v danovych rajoch. Predpokladam vsak, ze cielom je moct vyuzivat tie peniaze prave u nas. Napriklad na kupu auta, pozemku, bytu, fondov...
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2018, 0:01)
Teoreticky by na to stacil aj nejaky dobrovolnik z danoveho raja, ktory by mohol posielat peniaze celemu slovensku z predaja kryptomien
.
Bol by som rad, ak by niekto v tomto plane nasiel nejaku trhlinu. Zda sa mi to az prilis jednoduche?
Nejaky material ohladom oslobodenia darov od dani a odvodov:
https://podpora.financnasprava.sk/06230 ... van%C3%ADm
EDIT: Este mi tak napadlo. Preco potom vobec vyplacat dividendy z offshore spolocnosti, ked mi to moze moja offshore spolocnost poslat ako financny dar?
to by som sa potom vyhol zrazkovej dani. V com je problem? Viem naisto, ze sro firmy na slovensku mozu kludne darovat peniaze fyzickym osobam, nie je s tym problem (akurat to pre firmu nie je danovy vydavok).
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2018, 0:01)
To ano, ale je na to pomerne mala klientela. Neviem, nemam to nastudovane az tak podrobne, ale myslim, ze väcsina statov ma dan z financnych darov. Slovensko nie. A v tom prichadza vyhoda anonymity kryptomien, ze to mozes tajne posunut niekomu s lepsou danovou sadzbou v inom state, pricom sa neda dokazat, ze to ma od teba. On to nasledne preda a posle ti to klasicky.Old Dirty Bastard napísal:ak ma niekto doverneho znameho v dansku/bielorusku/nemecku/rakusku, tak moznost F tiez prichadza v uvahu. dansko/bielorusko kryptomeny vobec nedani aspon co sa FO tyka a v nemecku/rakusku po roku drzania taktiez clovek neplati ziadne dane.
Teoreticky by na to stacil aj nejaky dobrovolnik z danoveho raja, ktory by mohol posielat peniaze celemu slovensku z predaja kryptomien
Bol by som rad, ak by niekto v tomto plane nasiel nejaku trhlinu. Zda sa mi to az prilis jednoduche?
Nejaky material ohladom oslobodenia darov od dani a odvodov:
https://podpora.financnasprava.sk/06230 ... van%C3%ADm
EDIT: Este mi tak napadlo. Preco potom vobec vyplacat dividendy z offshore spolocnosti, ked mi to moze moja offshore spolocnost poslat ako financny dar?
-
Old Dirty Bastard
Guru
posielat financne dary sam sebe? to je asi take trestne ako insider trading
ked samozrejme ta offshore spolocnost nie je na tvoju osobu okato naviazane. ked sa jedna ale o vacsiu sumu, tak stale nebudes v noci kludne spavat a budes cakat kedy ti kto zaklope na dvere.
v tom financnom dare od jednotlivca ale nevidim ziadny problem. v ramci slovenska to je oslobodene od dani. neviem ako je to, ak ti niekto posiela financny dar zo zahranicia. ci nahodou prave tam neplati nejake dane statu, aj ked kryptomeny ma bez dane. ocividne kazdy stat ma nejake vyhody a nevyhody.
v tom financnom dare od jednotlivca ale nevidim ziadny problem. v ramci slovenska to je oslobodene od dani. neviem ako je to, ak ti niekto posiela financny dar zo zahranicia. ci nahodou prave tam neplati nejake dane statu, aj ked kryptomeny ma bez dane. ocividne kazdy stat ma nejake vyhody a nevyhody.
Nuz, to je pravda, ze by to bolo dost pofiderne ak by mi firma z Belize darovala milion €. Asi v tom bude nejaky hacik, inac by sa to vyuzivalo na Slovensku vo velkom.
Tak potom najst nejakeho jednotlivca, ktory to posle ako sukromna osoba, dar. Nemyslim si, ze v nejako state je zdanovany ten, co posiela dar. Co som videl, tak je to stale na strane prijemcu. Napriklad dan z darovania je aj v Cesku. Bola kedysi aj na Slovensku (bol to spolocny zakon z obdobia Ceskoslovenska), ale tusim od nejakeho 2004 je zrusena.
I ked stale mi to pride take uletene, ze mi pride milion € na ucet a zdovodnim to tak, ze mi to proste daroval kamarat, len tak, lebo chcel
. Ale ak to nie je zakazane, tak by sa teoreticky nic nemalo udiat a peniaze su vase a pekne na ucte. Maximalne by sa mohli obratit na danovy urad jeho domovskeho statu, kde by zistili, ze dany prijem je riadne zdaneny a nejde o ziadne spinave peniaze.
Tak potom najst nejakeho jednotlivca, ktory to posle ako sukromna osoba, dar. Nemyslim si, ze v nejako state je zdanovany ten, co posiela dar. Co som videl, tak je to stale na strane prijemcu. Napriklad dan z darovania je aj v Cesku. Bola kedysi aj na Slovensku (bol to spolocny zakon z obdobia Ceskoslovenska), ale tusim od nejakeho 2004 je zrusena.
I ked stale mi to pride take uletene, ze mi pride milion € na ucet a zdovodnim to tak, ze mi to proste daroval kamarat, len tak, lebo chcel
-
Old Dirty Bastard
Guru
budes tvrdit, ze si ho s danou kryptomenou oboznamil kedysi ked nemala taku hodnotu a len vdaka tebe tie peniaze ziskal, tak sa ti chcel odvdacit 
To je pravda. Uz len najst taku spolahlivu osobu v zahranici, ktora by do toho sla 
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Kokos to fakt máte také zisky, že toto riešite ?
Ja by som ten zisk rozpustil na účty kamošov a rodinných známych s nejakým všimným.
Ja by som ten zisk rozpustil na účty kamošov a rodinných známych s nejakým všimným.