eBay.com

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: eBay.com

Príspevok od používateľa Mek »

Dakujem, ale tie veci som uz cital. Calculated znamena vypocitane automaticky, pricom sa to riadi nejakym cennikom americkych dopravcov, pre mna nepouzitelne. Flat znamena rovnake postovne pre vsetkych, co je tiez nezmysel. Hral som sa aj s shipping rate tabulkami, ale nech som tam zadal cokolvek, vobec to tu tabulku nebralo do uvahy a pri preview listingu v zalozke Shipping and payment, bolo len Worldwide a za zadanu flat rate.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

Čaute chalani ako sa počíta to clo z USA ktoré zaplatí predajca za vás? Pozrite si pozorne túto ponuku, na obrázku dva dole ukazuje že 7% celkovo z tovaru "Seller charges sales tax for items shipped to: FL(7.0%)." ale všimol som si, že často to toľko nebolo a bolo to iná suma. Ako to počítajú?

Vďaka
Prílohy
item1.png
teim2.png
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

to je dan z pridanej hodnoty, nema to nic s clom
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

to sa mi nezdá, ale prečo je vždy iba pri tovare z usa?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Predajca clo neovplyvní. A tá daň 7% platí len pre štát Florida. Nájdi si v colnom sadzobníku sadzby cla za jednotlivé typy tovaru, s tým, že daň a clo sa platia až od určitých hodnôt tovaru.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pretoze je to mimo EU, je to nad 22 eur a v sume od 22 do 150 eur platis podla zakona DPH z tejto sumy, teda dokonca zo sumy tovaru+postovneho.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Čaute, objednal som si produkt na Ebay, ja tupec som videl 5 hviezdičiek a asi 5000 hodnotení, myslel som si že je to rating predajcu, tak som hneď objednal, ale bol to rating produktu - všeobecne.

Úplne rovnaký produkt si objednal kamarát (o deň skôr ako ja) - absolútne rovnaký nadpis, fotky, popis, všetko - je jasné, že je to ten istý predajca. Kamarátovi prišiel mail asi hneď 2 dni po objednávke, že seller ten produkt nejakým spôsobom zrušil, a že mu vracajú peniaze. Mne žiadny taký mail neprišiel, prešlo už asi 10 dní a stále mi nefunguje možnosť "I did not recieve this item" - pretože tam svieti, že "možno je na ceste a príde do konca februára". Pritom balík odoslaný nebol, stále svieti iba že je zaplatený, ten predajca má 0 hodnotení a je zjavné, že je to ten istý prípad ako kamarátov.

Viem to nejak urýchliť, alebo musím čakať do toho "estimated delivery" dátumu a potom požiadať o refund?
Nemôžem dokonca ani kontaktovať predajcu, lebo mi iba vyskočí hláška že "Možno je na ceste...".
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mozes skusit otvorit dispute na paypale
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Už mi tak aj poradili z Ebayu, trošku ma prekvapilo, že na to v PP majú až 30 dní. Zvyknú to hádam robiť aj skôr. :) Díky.
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Wishmaster »

Ako to je vlastne s licenciami na software na ebayi? Ze to predavaju tak lacno :) som si kupil odtial ESET Internet Security za 4,50e. Vsetko ok, aktivacia prebehla v pohode. Po 5tich dnoch teraz zapnem pc a bum, ESET cerveny - produkt nieje aktivovany. Skusim zadat este raz ten key, co mi poslali na ebayi a "licencia bola zrusena" .. som napisal typkovi, co som od neho bral ten key a poslal novy (odpoved v priebehu minuty)
Som zvedavy kolko vydrzi teraz tento.
(pricom som bral key na 2 roky a co mi poslal ten novy, tak licencia platna do 28.3.2021 - kus viac, ako 2 roky ;D)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

No s tym ESETom je to jednoduche. Dal si upiratene/ukradnute licencie ktore najdes barskde na nete.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja som bral Eset pred 1,5 rokom na eBayi, ale multilicencia na 3 roky na 3 PC za dakych 18 eur a funguje stale.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravim, nemozu byt drazby na ebayi manipulovane? Viackrat sa mi stalo, ze musel navysovat a niekto dal viacej ale nakoniec sim to vyhral neviem preco ja. Akoby ma ta osoba mala iba tahat hore..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Mne sa to ešte nestalo. Dražbu som na ebay vyhral asi 2 alebo 3-krát, ale nikdy som si nevšimol takúto manipuláciu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Prisla mi info ze superova posledna ponuka bola canceled a ze vitazom som ja, 2x stalo. Pritom to skoncilo tak ze cena bola cervena, tj super ju prekonal.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

no fajn, prekonal ta ale tak ak ju zrusil tak cena sla opat na tvoju ponuku, nie?
gogo956
Redeemer
Redeemer

javatar

az tak som to potom nekontroloval, islo o nizke sumy. Odvtedy som absolvoval mnostvo dalsich a pri nich sa mi to uz nestalo. Musim uznat ze to "bidovanie" je pomerne navykove :D , ako koncept je to super napad. Teraz uz len aby to vsetko prislo a nestopli to na colnici.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

jop - bidovanie je navykove a drahe - ja som svojho casu robil ebay sniping a ak to stale funguje tak to odporucam aj tebe
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Možno niekomu pomôže :)
Platí do 20:00.
Prílohy
FE981FAE-BB06-47B9-929C-D3EF481BA7F4.png
gogo956
Redeemer
Redeemer

zdravím, mam otazku: do 30dni mi neprisiel balik z ebay tak som isiel na postu a cez tracking numb overoval ci to tam nemaju. Tvrdili ze nic neprislo. Tak som napisal predajcovy ze chcem refund lebo nic neprislo a on ze poslal, ze nebude refund, tak nakoniec ebay to uznal a bol refund. Dnes po 2mesiacoch balik prisiel a s datumom odoslania ktory potvrdzuje ze predajca ho poslal nacas, zda sa ze celu dobu bol zahrabany niekde na poste a teraz robili "upratovanie" tak ho nasli. Takze by som samozrejme chcel zaplatit, ale nieviem ci sa mam obratit na Ebay alebo na pjc a ako to riesit, ci niekto nebol v podobnej situacii..
Napísať odpoveď