vyzna sa tu niekto do tazenia kryptomien a hardwarom spojenim s tym ?
zaujimal by ma vas nazor na zostavu aku som si spravil
- postnem ju tu ak tu bude aspon 1 reakcia ze je tu niekto taky
Dik
kupujem túto grafiku 2 krát. bez zľavykukiak napísal:Ziadna veda, taziarska doska, najlacnejsia RAM, najlacnejsie CPU, zdroj/e podla poctu kariet a risere. Ak nerobis u dodavatela grafik alebo si ich nevies zohnat za nakupnu cenu, tak sa na to radsej vykasli a radsej za tie peniaze tie kryptomeny nakup.
Cca 80€ rocne, ak som dobre pocital (vychadzal som z celkovej spotreby 200W 24/7)xH4wK napísal:a kolko bude stat elektrina tvojich rodicov ?
kedy cca ? mne s tým pomáha kamoš. pre mňa to je len zaujímavá investícia. niesom úplný geek skôr sa o to začínam zaujímaťkukiak napísal:Radim ti cakaj s cim pride Nvidia, kupovat teraz grafiky je ako kupovat bitcoin ked bol 20 000.
yoggy napísal:V podstate ja len dodam, ze to nie je take ruzove ako to vypada, ale pokial mas viac kariet a uz to zacinas brat vazne tak je to podnikanie ako kazde ine a mas tam mozne rizika... Osobne tazim ETH, kedze s ETH mam stabilitu ktoru potrebujem, tzn. ze zijem si svojim zivotom, obcas to kuknem a nemusim kazdych 5min refreshovat whattomine, len aby som sa pozrel, ci nieco nie je aktualne lepsie tazit alebo ze by to kazdu chvilu padalo, kvôli tomu, ze je to nejaka nova mena, ktora ma pekne na h*vno miner. Ale na druhej strane spojazdnit to nie je prechadzka ruzovou zahradou. Pocnuc problemami zapojenim viacerych grafik, risermi, pretaktovanim, teplotou, hlucnostou, stabilitou a hlavne problemy s windowsom(mozes tazit aj s SMOS alebo EthOS, ale windows mi pride ako najlepsi) atd... Nie je to take, ze kupis 10 grafik, poskladas to a zapnes do elektriny a bezi to(samozrejme pokial sa nebavime o jednej grafike).
Osobne odporucam rx 570 4GB od asusu strix(mam ich 11), zatial co som mal tu cest, tak su to fakt nejlepsie rx570. A osobne neodporucam Sapphire PulseCo sa tyka dosiek, tak nejlepsie skusenosti asi s Asuskami Z270, zdroje asi seasonic focus plus 850w (na Gold verzii mam 5 kariet a na Platinum verziach mam po 6 kariet). A ohladom dual miningu, je to neefektivne, kedze stupne prikon, je potreba vacsi zdroj a zisk z dualu nepokryje ani to, jedine pokial by si mal na zdroji fakt velku rezervu, tak za skusku nic nedas, ale do maximalne optimalizovaného rigu by som nad tym ani nerozmyslal.
A pokial uz vsetko mas, tak staci len nainstalovat Windows a zacat tazit. (ach, pokial by to bolo take jednoduche)
Nuz, tiez mi to prislo zvlastne ale na viacerych forach pisu ze meraju pri tazbe s tymito GK po tweaku okolo tych 80Watt/karta. A prepocet nebol nejaky exaktny, skor orientacny.hojko napísal:Nemyslim si...
yoggy napísal:Uprimne, s dvami grafikami by som sa na to vykaslalAspon osobne by sa s tym nehcelo hrat, ked zarobok by bol taky maly, ze pojdem niekde na fusku a mam z toho rovnako. Inak na tej grafike je dodanie 5 tyzdnov
pokial chces tazit Ethash, tak nad 580 by som nerozmyslal, skor nad 570.
Vid moj starsi prispevok:
ne tam ma oje*** plus bez zarukyyoggy napísal:Bazos.sk
uz si to premeskal, keby si zacal 3-4 mesiace dozadu, bol si celkom v klidku a teraz by si mal mozno uz co to zarobene...tonnymontana napísal:Ahojte,
vyzna sa tu niekto do tazenia kryptomien a hardwarom spojenim s tym ?
zaujimal by ma vas nazor na zostavu aku som si spravil
- postnem ju tu ak tu bude aspon 1 reakcia ze je tu niekto taky
Dik
mystique napísal:znamy ale hovori, a ma to vraj zo zakulisia, ze 2018 by mohol byt este ok...