to 3D by mi asi az tak nechybalo ale ten plastovy kriz asi nebude vhodny, skor kovovy co
Kreslo k pocitacu
Re: Kreslo k pocitacu
diky
to 3D by mi asi az tak nechybalo ale ten plastovy kriz asi nebude vhodny, skor kovovy co
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ono plastovy kriz vydrzi aj 140kg chlapa ak je kvalitny, ale skor ten kov.
Tie 3D/4D podrucky su nahodou fajn a ak si na nich raz zvyknes, je tazke sa ich vzdat
Ja pouzivam vacsinu nastaveni co maju moje 4D podrucky denne (casto ich posuvam do predu-dozadu a otacam podla toho co robim).
Tie 3D/4D podrucky su nahodou fajn a ak si na nich raz zvyknes, je tazke sa ich vzdat
Tak smiešny príplatok 12€ za kovový kríž a poriadne nastaviteľné podrúčky je nič. U bežných ergo stoličiek by taký posun medzi podrúčkami a krížom znamenal aj 50€ príplatok.Blade800 napísal:diky![]()
A ako Michaelo píše, s nylonovým krížom problém nebude, ak je kvalitný. Je dokonca aj pevnejší, ten sa neohýba, ten môže len prasknúť. Kov sa môže ohýbať (tam ale záleží aj na štýle konštrukcie).
ahojte, pridám sa do tejto témy. Mám v pláne si kúpiť stoličku k PC . momentálne mám niečo čo 8 rokov dozadu stálo cca 1500,-sk.
Stolička už ale riadne vŕzga, sedím pri PC cca 3-5 hodín denne a aj to väčšinou pozerám filmy.
čítal som, že DXracer sú relatívne kvalitné stoličky. Nepáči sa mi však design ako športová sedačka v aute. Ale táto mi padla do oka.
https://www.dxracer.sk/stolicky/stolick ... h73-nc.php
nemáte ju niekto? Vyskúšať sa nikde nedá v okolí.
Alebo niečo iné v podobnej cene?
Ďakujem
Stolička už ale riadne vŕzga, sedím pri PC cca 3-5 hodín denne a aj to väčšinou pozerám filmy.
čítal som, že DXracer sú relatívne kvalitné stoličky. Nepáči sa mi však design ako športová sedačka v aute. Ale táto mi padla do oka.
Ďakujem
DropDead - ten odkaz som sem dal, pretoze je to novinka a zaujalo ma to. Nasiel som aj pomerne negativnu recenziu, zrejme to nebude stat za to.
Co sa tyka servisu, ako to funguje napr. na dxracer.sk, pocas zaruky staci poslat pokazenu cast, alebo celu stolicku? Ako to je po zaruke, maju dobre ceny?
Ta tabulka je velmi uzitocna, aj ked mam pocit ze chrbat mam dlhsi a budem asi potrebovat vyssiu, ale nie prilis siroku.
Mam 182cm, podla tabulky mi vychadza WORK, mozno IRON, ale ta z odkazu (DXRACER OH/IS132/N látková zo série Iron) ma v popise 205cm (podla tabulky je IRON 177-185cm), tak ako to je? Hladam teraz seriu WORK a prip. IRON, ale vzhladom na tie rozdiely neviem presne podla coho vyberat, ci podla tej tabulky alebo podla popisu v tom eshope.
Stale nie som rozhodnuty pre DXR, ale ak nenajdem vysoke sietkovane, alebo ine vysoke a kvalitne, tak mozno to bude jedina moznost.
EDIT: Tak podla dxracer.sk mi vychadza najviac SERIA R, prip. D - rovnake parametre, iba D je viac "kancelarska". Stale mi ale nie je jasny ten 20cm rozdiel pri vyske na tej tabulke z reddit a popisom dxracer.sk.
Co sa tyka servisu, ako to funguje napr. na dxracer.sk, pocas zaruky staci poslat pokazenu cast, alebo celu stolicku? Ako to je po zaruke, maju dobre ceny?
Ta tabulka je velmi uzitocna, aj ked mam pocit ze chrbat mam dlhsi a budem asi potrebovat vyssiu, ale nie prilis siroku.
Mam 182cm, podla tabulky mi vychadza WORK, mozno IRON, ale ta z odkazu (DXRACER OH/IS132/N látková zo série Iron) ma v popise 205cm (podla tabulky je IRON 177-185cm), tak ako to je? Hladam teraz seriu WORK a prip. IRON, ale vzhladom na tie rozdiely neviem presne podla coho vyberat, ci podla tej tabulky alebo podla popisu v tom eshope.
Stale nie som rozhodnuty pre DXR, ale ak nenajdem vysoke sietkovane, alebo ine vysoke a kvalitne, tak mozno to bude jedina moznost.
EDIT: Tak podla dxracer.sk mi vychadza najviac SERIA R, prip. D - rovnake parametre, iba D je viac "kancelarska". Stale mi ale nie je jasny ten 20cm rozdiel pri vyske na tej tabulke z reddit a popisom dxracer.sk.
Dreamer, u Mercury vyplníš formulár a oni podľa popisu usúdia sami - oni sú často aj distribútori, takže to nahráva do karát. Je to podľa prípadu - buď pošlú náhradný diel alebo zoberú stoličku (ty ju len zabalíš, nemusíš ani rozkladať, len trebárs zabaliť do kilometra bublinkovej fólie) s tým, že dopravu vybavia a ty nič neplatíš.
Po záruke verím, že ak, tak nebude najmenší problém zohnať od nich náhradný diel, no samozrejme už za nejakú cenu.
Tie tabuľky na reddite sú novšie, hovoria ale o odporúčanej výške, preto aj kolega vyššie je vyšší ale Formula mu môže byť úplne v pohode - u vyšších ľudí je to skôr len o riziku, že sú "priširokí" alebo "prerastú" cez operadlo a nebudú vedieť dobre oprieť hlavu.
A ako som písal predtým, podľa mňa sa oplatí riešiť pre ľahkých ľudí a tých, ktorí chcu ušetríš Formuly a potom až Iron/King, kde King bude univerzálnejšia, kedže má robený sedák pre "širší rozkrok". Wide mi príde, že je o kúúúúsoček pod Kingom/Ironom ale zase bude skvelá pre veľké riťky (ak by som ja vyberal, tak jo, pozeral by som skôr na King/Wide(Work)).
Máš v lete horúco? Ono sieťkované je super, no úprimne, ergo stoličky sa ťa snažia naprávať do "ultimátnej" pozície. Kreslá (DXR nevyjímajúc) sú univerzálnejšie, len často neboli kvalitné. V tomto DXR hraje oveľa vyššiu ligu ako nejaké "kreslo". Pokiaľ nemáš v lete cez 30°C, tak pre lepšie pohodlie a univerzálnejšie sedenie by som bral DXR.
https://www.dxracer.sk/stolicky/stolick ... atkova.php
prípadne ako pozeral vyššie Dreamer sériu Work.
A vyskúšať? V podstate v Blave, tam má kancelarskezidle pobočku (mám pocit, že mi niekto na inom fóre spomínal, že tam majú aj nejakú DXR). Inde to je už len na náhode, bohužiaľ...
Inak, mne sa tie konkrétne Drifting s tým operadlom tiež veľmi páčia. V kancli mám často zapnutý DTX channel a tam keď robia tie rôzne customáky a vidím ako tam chicos šijú tie diamantové vzory, tak až zavýjam.
Len škoda, že sú boženky a že je to len pri Drifting, mne by boli malé a úzke (184cm, 100kg).
Po záruke verím, že ak, tak nebude najmenší problém zohnať od nich náhradný diel, no samozrejme už za nejakú cenu.
Tie tabuľky na reddite sú novšie, hovoria ale o odporúčanej výške, preto aj kolega vyššie je vyšší ale Formula mu môže byť úplne v pohode - u vyšších ľudí je to skôr len o riziku, že sú "priširokí" alebo "prerastú" cez operadlo a nebudú vedieť dobre oprieť hlavu.
A ako som písal predtým, podľa mňa sa oplatí riešiť pre ľahkých ľudí a tých, ktorí chcu ušetríš Formuly a potom až Iron/King, kde King bude univerzálnejšia, kedže má robený sedák pre "širší rozkrok". Wide mi príde, že je o kúúúúsoček pod Kingom/Ironom ale zase bude skvelá pre veľké riťky (ak by som ja vyberal, tak jo, pozeral by som skôr na King/Wide(Work)).
Máš v lete horúco? Ono sieťkované je super, no úprimne, ergo stoličky sa ťa snažia naprávať do "ultimátnej" pozície. Kreslá (DXR nevyjímajúc) sú univerzálnejšie, len často neboli kvalitné. V tomto DXR hraje oveľa vyššiu ligu ako nejaké "kreslo". Pokiaľ nemáš v lete cez 30°C, tak pre lepšie pohodlie a univerzálnejšie sedenie by som bral DXR.
Jo, niekomu proste ten dizajn je proti srsti, mne sa osobne tie farebné taktiež vôbec nepáčia. Aké máš proporcie? Vysoký/nízky, ľahký/ťažký? Drifting sú trošku špecifické - sú dosť úzke, boky sa snažia robiť oporu pre telo, tak ak si trošku širší, tak ťa to môže otravovať. Na väčšiu verziu Drifting sú Iron, napríklad1C3 napísal:ahojte, pridám sa do tejto témy. Mám v pláne si kúpiť stoličku k PC . momentálne mám niečo čo 8 rokov dozadu stálo cca 1500,-sk.
Ďakujem
https://www.dxracer.sk/stolicky/stolick ... atkova.php
prípadne ako pozeral vyššie Dreamer sériu Work.
A vyskúšať? V podstate v Blave, tam má kancelarskezidle pobočku (mám pocit, že mi niekto na inom fóre spomínal, že tam majú aj nejakú DXR). Inde to je už len na náhode, bohužiaľ...
Inak, mne sa tie konkrétne Drifting s tým operadlom tiež veľmi páčia. V kancli mám často zapnutý DTX channel a tam keď robia tie rôzne customáky a vidím ako tam chicos šijú tie diamantové vzory, tak až zavýjam.
Len škoda, že sú boženky a že je to len pri Drifting, mne by boli malé a úzke (184cm, 100kg).
DropDead - dik za odpovede, skoda ze je taky problem to vyskusat, ak najdete niekde v KE akukolvek DXR, napiste, ja budem tiez hladat, ale mne to zatial nesuri...
WIDE a WORK je to iste? Mne vychadzala idealne ta WORK, ale wide=siroka a ja prave velmi siroku nepotrebujem. Nasiel som DXRACER OH/WY103/N, v popise 190cm / 150kg, v reddit tabulke 182cm / +-100kg, to je dost velky rozdiel.
Nasiel som dalsie tabulky a zaujimava je tato, celkom dole:
https://www.dxracer-germany.de/info/DXRacer-Masse.html
Ten rozmer H som si odmeral a ked sedim rovno na tvrdej podlozke, je to 95.5cm, takze stacit mi nemusi ani TANK seria, ktora to ma 95cm.
Je jasne ze tam nebudem sediet vzpriamene, ale neviem, urcite to nepojde bez vyskusania. Mozno budem potrebovat specialnu stolicku s vyssim operadlom.
WIDE a WORK je to iste? Mne vychadzala idealne ta WORK, ale wide=siroka a ja prave velmi siroku nepotrebujem. Nasiel som DXRACER OH/WY103/N, v popise 190cm / 150kg, v reddit tabulke 182cm / +-100kg, to je dost velky rozdiel.
Ten rozmer H som si odmeral a ked sedim rovno na tvrdej podlozke, je to 95.5cm, takze stacit mi nemusi ani TANK seria, ktora to ma 95cm.
DropDead
Meriam 180 cm a vážim 90kg. To mi trochu vadi ze je to ako vravíš boženka. Neviem ako sa to tvári keby sedim len v boxerkach v lete, či sa mi ozaj zapari zadok
Kludne aj inu značku navrhni.
Meriam 180 cm a vážim 90kg. To mi trochu vadi ze je to ako vravíš boženka. Neviem ako sa to tvári keby sedim len v boxerkach v lete, či sa mi ozaj zapari zadok
Kludne aj inu značku navrhni.
Ja mam kreslo za 100 eur, koza alebo skor ekokoza. Nemam problem sediet v boxerkach, zadok sa mi nepoti, nepari. Obcas citim pri dlhom sedeni, ze stehna sa trosku nalepia, ale nespotia. Mozno je to ale tym, ze izba s pc je bez slnka, dobre izolovana, takze tam neni horuco.
Ano DropDead, mam lacnu stolicku, sluzi, nepokazila sa za 10 rokov, nemam je co vytknut. Ani sa na nej nepotim, ani molitan sa neprepadol, ani laktova opierka sa neznicila. Asi to bude tym, ze nemam take velke vajcia a ego ako ty.
Ano DropDead, mam lacnu stolicku, sluzi, nepokazila sa za 10 rokov, nemam je co vytknut. Ani sa na nej nepotim, ani molitan sa neprepadol, ani laktova opierka sa neznicila. Asi to bude tym, ze nemam take velke vajcia a ego ako ty.
Fantastický link, ďakujem. Hneď si ho uložím niekde stranou. Áno, ja som to zistil len nedávno - Work = Wide (teda predtým sa to volalo Wide ale podľa mňa si mysleli, že Work im môže predávať lepšie ako Wide, kto vie).Dreamer napísal:DropDead - dik za odpovede, skoda ze je taky problem to vyskusat, ak najdete niekde v KE akukolvek DXR, napiste, ja budem tiez hladat, ale mne to zatial nesuri...
Ten rozmer H som si odmeral a ked sedim rovno na tvrdej podlozke, je to 95.5cm, takze stacit mi nemusi ani TANK seria, ktora to ma 95cm.Je jasne ze tam nebudem sediet vzpriamene, ale neviem, urcite to nepojde bez vyskusania. Mozno budem potrebovat specialnu stolicku s vyssim operadlom.
Tie rozmery ale možno zle chápeš, nezabúdaj, že Háčko je rozmer "od nad" sedáku, do ktorého sa "zapustíš" pokojne o 3cm. A hl. opierku aj tak máš stále cca 6-12 cm od vrchu.
Spomínal som, že Formulu vieš vyskúšať v Kike, je možné, že tam bude ešte aj iná. Ale inak ostatne v KE nebude nič (som si temer istý).
Prepáč ale klameš. Pokiaľ si nekupoval nejakú ako som spomínal Alby, tak tam máš molitan a molitan je zdeformuje pokojne do tých 2 rokov. A prepáč ale ak ju máš 10 rokov, tak nemáš už ani tušenie aká bola ako nová.heker napísal:Ja mam kreslo za 100 eur, koza alebo skor ekokoza. Nemam problem sediet v boxerkach, zadok sa mi nepoti, nepari. Obcas citim pri dlhom sedeni, ze stehna sa trosku nalepia, ale nespotia. Mozno je to ale tym, ze izba s pc je bez slnka, dobre izolovana, takze tam neni horuco.
Ty vies najlepsie aku mam stolicku, aky je molitan a ako drzi. Ty najlepsie vies, ze ako sa na nej aj dnes sedi. Nema vyznam tu nieco vysvetlovat, pretoze zase iba ten tvoj nazor je spravny a svaty.
Nie, ja ti tu predostieram fakty. Boženka je v podstate plast natiahnutý na syntetickej látke - plast zreje (u boženky - lúpe sa). Molitan (znovu, ak to nebola stolička ako Alba, kde je aj pri 60€ modely studená pena, tak) sa deformuje a unavuje počas ~2 rokov). A že ti vydržal piest 10 rokov...tak to ani za svet - buď zadrháva, buď nedrží, buď neviem čo. Teda ak sa na tej stoličke počas tých 10 rokov aj sedelo a nebol to len stojan na oblečenie.
Podlož to, urob video a pochovaj ma. Ukáže detaily stoličky, farbu, ako nič nevrzgá, ako je vidieť, že sedák nie je vysedený. Myslím to vážne a budem veľmi rád, ak mi dokážeš, že sa mýlim.
Podlož to, urob video a pochovaj ma. Ukáže detaily stoličky, farbu, ako nič nevrzgá, ako je vidieť, že sedák nie je vysedený. Myslím to vážne a budem veľmi rád, ak mi dokážeš, že sa mýlim.
ty Fakt, nezabudaj aj na ten fakt, ze ak na nej sedi a citi sa v nej dobre, tak niekto ako ty, co v nej nikdy nesedel a opiera sa len o to, co niekde cital, sa tu iba verejne pred vsetkymi zhadzuje...
Preco ma presviedcas o tom mam mat nefunkcny piest, vysedene sedadlo alebo som na nej nesedel? Preco sa tu zhovadujes a zatahujes ma do nejakych tvojich pseudoargumentov o tom, aby som ti dokazal opak? Nezda sa ti, ze sa zhovadujes?
Pretože ty tu prídeš a prezentuješ ako "úplne ok" to, čo je pliaga trhu so stoličkami. Čítaj tie strany a každý tu prichádza s tým ako sa im rozpadáva stolička. Človek maká, aby ľudí odhovoril od tých smažkov a uvedomil si, že kvalitu nájde aj za 60€ a so skokmi po 10€ väčšie s rovnako kvalitnou výplňou, veľkým výberom poťahov, nastaviteľnými podrúčkami (2D, 3D, 4D), 3-5 ročnou zárukou,...o obchode s kvalitným servisom ani nehovoriac. To, že tvoja podľa tvojho svedectva je v pohode je super a prajem ti to ale nebuď hlúpy a otvor oči, novodobý nábytok od rádoby výrobcov je len spotrebný tovar a ak by dvojročná záruka nebola ustanovená zákonom, tak je max. rok.
Takže ty hovoríš, že sa zhoväďujem a ja, že ma nebaví tu vkuse pozerať na tie hnoje. Človek maká s každým človekom, aby videl, že "aha, ono to aj má zmysel zaplatiť aj dvojnásobok a moja riťka a chrbát sa mi aj poďakuje" a ty tu prídeš a zrazu materiál riešiť je nanič, výplň riešiť je nanič, mechaniku riešiť je nanič, záruku riešiť je nanič, obchod s kvalitným servisom riešiť je nanič. Tomu sa ja prihliadať nebudem.
Takže ty hovoríš, že sa zhoväďujem a ja, že ma nebaví tu vkuse pozerať na tie hnoje. Človek maká s každým človekom, aby videl, že "aha, ono to aj má zmysel zaplatiť aj dvojnásobok a moja riťka a chrbát sa mi aj poďakuje" a ty tu prídeš a zrazu materiál riešiť je nanič, výplň riešiť je nanič, mechaniku riešiť je nanič, záruku riešiť je nanič, obchod s kvalitným servisom riešiť je nanič. Tomu sa ja prihliadať nebudem.
Nemal som v plane robit video ci fotky, ale ked si chcel hrat tieto zabomysie vojny, tak v poriadku. Natocil som ti video s kreslom co mam. Je tam aj zvuk, ale daj si ho hlasnejsie. Kreslo sa kruti, kolieska behaju. To ale pointa nebola, to su nepodstatne veci. Na videu vidiet piest, mam ho oznaceny fixkou a nehybal som s nim zo dva roky. Cuduj sa svete, je stale na rovnakom mieste. Msa tam aj spustenie dole zo zaciatku, potom vytiahnutie hore, skakanie a hojdanie. Nevrzga. Jedine co vydava lahky zvuk je, ked sa do neho so svojimi 80kg hodim alebo odistujem/zauistujem hojdaci rezim (uzamknutie hojdania). Vsetky sroby mi drzia, aj ked umele krytky odtial vypadli (presne tri, jednu mam na policke, dve sa stratili (asi do vysvaca)). So to len krytky uchytov. Laktove opierky su bez poskodenia. Na kresle som sedaval ja, obcas druha osoba. Sedime obcas na nom aj dvaja, teda cca 80+55kg ked pozeram fotky alebo kratke videa. Bez problemov, ani piest sa nepohne, ani naznak. Pozeral som lepsie kreslo, mam koztrhnutu tu kozenku ci eko kozu ci to to je. Eko koza podla mna. Je roztrhnuta pri kolenach, cize to je tym, ze nebola osetrena potrebnym voskom na kozu/eko kozu a tych 11 rokov ci kolko mam kreslo, tak to niekedy v poslednych rokoch prasklo. Priznam sa, ze som si vsimol trhlinku pred par rokmi, ze je to natrhnute uz dost som si vsimol az dnes pri foteni. Posielam aj fotky, nemam sa za co hanbit. Co sa tyka vysedenia a molitanu o ktorom pises, tak smola, stale je to makke pod zadkom, pod stehnami. Je vidiet, ze to mozno 1cm kleslo dole, naopak, tam kde nesedim a to v casti medzi nohami, tak tam to mierne stuplo hore (ale len koza). Ako keby sa nafukla ta koza, to priradujem tomu, ze na to miesto nie je tlak, ta koza je ako tak pruzna a ako keby sa zvlnila ci nafukla, neviem ako to opisat. Uplne lahucku ju 10-15mm pritlacim, az vtedy sa dostanem na molitan.
Nech si ludia zhodnotia kreslo za priblizne 3000 korun, teda 2900 ci kolko to bolo. Bolo z dakej predajne typu Kika, Ikea, Tesco alebo co to bolo, nepamatam si. Mam pocit, ze to aj tak predavalo viacej predajni, ze som ich videl v roznych sietiach predajni. Sluzi cca 11 rokov a myslim si, ze par rokov posluzi. Jediny problem vdaka tebe vlastne vidim az teraz v tom poskodenej kozi pri kolenach. Koniec koncov by som to mohol dat za par eur precalunit kozou ci latkou, ale na co? Ved za 100 eur si mozem kupit podobne kreslo, ktore bude este prijemnejsie ergonomicky riesene. A je mi jedno aky bude mat servis, ci budu kolieska ako nahradne diely. Ak by vydrzalo aspon 5 rokov za tych 100 eur, tak som rad, nepotrebujem kreslo za 400 ci 600 eur.
Ty si kludne omielaj svoje, ja som poskytol video, fotky, ludia si mozu spravit svoj nazor na 11-rocne kreslo.
Uprimne, je mi ta teraz luto. Niekto sa postavil tvojmu nazoru a nevies to preglgnut. Rovnako ako ked niekto odporuci lacnu skrinku do PC zostavy, jednovetrakovu GTX 1060, iny typ zdroja ako ty preferujes a tak dalej.
Video
Nech si ludia zhodnotia kreslo za priblizne 3000 korun, teda 2900 ci kolko to bolo. Bolo z dakej predajne typu Kika, Ikea, Tesco alebo co to bolo, nepamatam si. Mam pocit, ze to aj tak predavalo viacej predajni, ze som ich videl v roznych sietiach predajni. Sluzi cca 11 rokov a myslim si, ze par rokov posluzi. Jediny problem vdaka tebe vlastne vidim az teraz v tom poskodenej kozi pri kolenach. Koniec koncov by som to mohol dat za par eur precalunit kozou ci latkou, ale na co? Ved za 100 eur si mozem kupit podobne kreslo, ktore bude este prijemnejsie ergonomicky riesene. A je mi jedno aky bude mat servis, ci budu kolieska ako nahradne diely. Ak by vydrzalo aspon 5 rokov za tych 100 eur, tak som rad, nepotrebujem kreslo za 400 ci 600 eur.
Ty si kludne omielaj svoje, ja som poskytol video, fotky, ludia si mozu spravit svoj nazor na 11-rocne kreslo.
Uprimne, je mi ta teraz luto. Niekto sa postavil tvojmu nazoru a nevies to preglgnut. Rovnako ako ked niekto odporuci lacnu skrinku do PC zostavy, jednovetrakovu GTX 1060, iny typ zdroja ako ty preferujes a tak dalej.
Video
Bol som dnes hladat, na Juznej triede kde boli stolicky je iny obchod, bez stoliciek, Asko nema nic, Jysk mal "apeXracer" Langemark za 150€, mal aj 2 vankuse, podobala sa dost na DXR, bolo mi len trocha male (operadlo), Mobelix mal viacero, ceny okolo 150€, bez vankusov, aj 3D podrucky, vsetky male.
Kiku planujem tiez navstivit, ale ked tam nebude WORK alebo IRON, tak mi to asi velmi nepomoze, tie nizsie mi budu zrejme male, ale urcite tam pojdem. Chcem ist aj na Alzbetinu, ale tam DRX mat asi nebudu.
Nepoznate este nejake ine obchody, alebo velkosklady? O jednom viem, tam mali tie sietkovane ale bolo to davno a neviem kde presne to bolo.
Kiku planujem tiez navstivit, ale ked tam nebude WORK alebo IRON, tak mi to asi velmi nepomoze, tie nizsie mi budu zrejme male, ale urcite tam pojdem. Chcem ist aj na Alzbetinu, ale tam DRX mat asi nebudu.
Nepoznate este nejake ine obchody, alebo velkosklady? O jednom viem, tam mali tie sietkovane ale bolo to davno a neviem kde presne to bolo.
vsak jasne, tu nejde o peniaze ale o dizajn, ze viac sa mi paci ta 2D s nylonovym, ta druha modra je taka skor do fialova, bohuzial som uz raz taky zatazeny na dizajn, uvidime ako sa rozhodnemDropDead napísal: Tak smiešny príplatok 12€ za kovový kríž a poriadne nastaviteľné podrúčky je nič. U bežných ergo stoličiek by taký posun medzi podrúčkami a krížom znamenal aj 50€ príplatok.
A ako Michaelo píše, s nylonovým krížom problém nebude, ak je kvalitný. Je dokonca aj pevnejší, ten sa neohýba, ten môže len prasknúť. Kov sa môže ohýbať (tam ale záleží aj na štýle konštrukcie).
btw tie diery na vrchnej casti opierky pri DXkach maju aj nejaky vyznam alebo to je len cisto dizajn
//autoeditácia príspevku (06 Feb 2018, 20:03)
inak co si myslite o Maxnomic stolickach?
heker napísal:Nemal som v plane robit video ci fotky, ale ked si chcel hrat tieto zabomysie vojny, tak v poriadku. Natocil som ti video s kreslom co mam. Je tam aj zvuk, ale daj si ho hlasnejsie. Kreslo sa kruti, kolieska behaju. To ale pointa nebola, to su nepodstatne veci. Na videu vidiet piest, mam ho oznaceny fixkou a nehybal som s nim zo dva roky. Cuduj sa svete, je stale na rovnakom mieste. Msa tam aj spustenie dole zo zaciatku, potom vytiahnutie hore, skakanie a hojdanie. Nevrzga. Jedine co vydava lahky zvuk je, ked sa do neho so svojimi 80kg hodim alebo odistujem/zauistujem hojdaci rezim (uzamknutie hojdania). Vsetky sroby mi drzia, aj ked umele krytky odtial vypadli (presne tri, jednu mam na policke, dve sa stratili (asi do vysvaca)). So to len krytky uchytov. Laktove opierky su bez poskodenia. Na kresle som sedaval ja, obcas druha osoba. Sedime obcas na nom aj dvaja, teda cca 80+55kg ked pozeram fotky alebo kratke videa. Bez problemov, ani piest sa nepohne, ani naznak. Pozeral som lepsie kreslo, mam koztrhnutu tu kozenku ci eko kozu ci to to je. Eko koza podla mna. Je roztrhnuta pri kolenach, cize to je tym, ze nebola osetrena potrebnym voskom na kozu/eko kozu a tych 11 rokov ci kolko mam kreslo, tak to niekedy v poslednych rokoch prasklo. Priznam sa, ze som si vsimol trhlinku pred par rokmi, ze je to natrhnute uz dost som si vsimol az dnes pri foteni. Posielam aj fotky, nemam sa za co hanbit. Co sa tyka vysedenia a molitanu o ktorom pises, tak smola, stale je to makke pod zadkom, pod stehnami. Je vidiet, ze to mozno 1cm kleslo dole, naopak, tam kde nesedim a to v casti medzi nohami, tak tam to mierne stuplo hore (ale len koza). Ako keby sa nafukla ta koza, to priradujem tomu, ze na to miesto nie je tlak, ta koza je ako tak pruzna a ako keby sa zvlnila ci nafukla, neviem ako to opisat. Uplne lahucku ju 10-15mm pritlacim, az vtedy sa dostanem na molitan.
Video
Tak najprv k tomu tvojmu - ten horný poťah operadla a sedadla (na ktorom si) je koža, z dezénu (prvá fotka operadla, je mi to známá "textúra") mi to príde na kravskú kožku. To božka nie je, božka je to, čo máš tam, kde to puklo - pozri si ešte operadlo zo zadu, tam pochybujem, že je koža.
A vysedené je riadne, tam ako sedíš je prepad aj dva cm (ako nové to bolo určite všetko zarovno).
Takže nemáš kreslo, o akom si písal.
Vieš čo? Napíš mi správu, kúp si nové, jedno z tých, ktoré si linkoval, že sú podľa teba dobré a o tých 5 rokov mi napíš. Ja ti tých 100€ zaň potom s radosťou zaplatím, ak nebude dolúpané, a nebude v žalostnom stave - myslím to vážne. Ak ty tak veríš, že v súčasnosti kúpiš za rovnakú sumu ako pred 10 rokmi. Ja budem veriť, že ho budeš aj poctivo používať.
Vieš, ty na to pozeráš veľmi jednoducho, to isté mystique v poslednej kauze - vy idete len na súčasnosť - čistý prípad ľudí, čo nakupujú v hnoj obchodoch ako Ingram a Gigastore - proste ide len o okamžitý výsledok ale faktor "dlhodobosti" máte v péčku. To proste NIKDY nebude štýl, akým pracujem ja. Párkrát som to už písal, že taký spôsob mi pride taký..2D, ja rád premýšľam 3D.
A nezabúdaj na to najdôležitejšie, na to, na čo sa špecializujem - na to, že po mojej rade budeš mať sakra dobrý pocit, že si využil svoje peniaze na to, čo si chcel kúpiť najlepšie.
Blade, Maxnomics si ty alebo niekto iný spomínal nedávno. To isté GTomega a ostatné značky. Všetko to je to isté ale u nás nedostupné, ako cenovo, tak dostupnosťou s predstavou nočnej mory menom prípadná reklamácia. Nie každý je šťastlivec na dobrú stoličku heker, ale pride aj naňho, keď raz čapne nábytok, ktorý bude nočnou morou.
Zase sa tu hras na experta na nieco o com poznas len tolko co si si precital v piatich clankoch na internete. Posielam ti fotku kresla zozadu, viac sa mi neoplati na teba reagovat, pretoze mi to pride uplne zbytocne. Som rad, ze si sa vyjadril aj k tomu piestu, tazko sa hladaju argumenty, vsak? Koncim debatu na kresla s tebou, vlastne ani neviem na co som sa zapajal. Asi som chcel len to, aby si "ukazal" svoju znalost zo stoliciek a kresiel. A to sa ti aj "podarilo". Zbytocne mi tu budes pisat o PC obchodoch, nechce sa mi na teba reagovat a bol by to offtopic. Nemusis odpisovat, svoje som k tejto teme povedal. Nech si ludia kupia co chcu, oni na tom budu sediet.