500GB SSD vs. 2TB SSD
500GB SSD vs. 2TB SSD
ktorý disk by ste si kúpili skôr? mám 2TB HDD, tak neviem, či kúpiť ako plnú náhradu 2TB SSD, alebo radšej 500GB SSD, a k tomu nejaký 1 TB HDD. lebo mať naraz 500GB SSD a 2TB HDD je podľa mňa od veci
Re: 500GB SSD vs. 2TB SSD
Preco zbytocne? Ja to mam v kominacii 500 GB SSD + 1 TB HDD (k tomu este NAS) a je to v pohode. Na SSD mam Windows a hry a na HDD ostatne veci ako fotky, videa a hudbu. Funguje to dobre, akurat mi zacalo vadit, ze HDD je teraz najhlucnejsi komponent. Viac miesta nikdy neuskodi a zbytocne sa budes zbavovat plne funkcneho 2 TB disku.
a myslíš, že mať len jedno 2TB SSD je blbosť, či ani nie?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Blbost je hlavne ta cena a to je 500+ eur. V tom je ten problem.
Presne, 2 TB SSD sa momentalne neoplati. Najlepsiu cenu za GB maju aktualne 1 TB SSD. Navyse SSD sa vdaka omnoho vyssej cene za GB (oproti HDD) oplati iba tam, kde potrebujes vysoku rychlost. Kupa 2 TB SSD na filmy su vyhodene peniaze, na to staci HDD. Vynimkou su notebooky, kde ide aj o usporu energie, ale to nie je tvoj pripad.
Na Windows si rezervuj 70 GB, pozri si kolko maju hry, ktore aktualne hras, pridaj 30-40 % a vyjde ti velkost SSD, ktora pre teba bude vhodna a hlavne vyhodna.
Na Windows si rezervuj 70 GB, pozri si kolko maju hry, ktore aktualne hras, pridaj 30-40 % a vyjde ti velkost SSD, ktora pre teba bude vhodna a hlavne vyhodna.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ked uvazujes o 2TB SSD, tak by som vychadzal z toho co pise GothaR. Zrejme ti cena nevadi. Tak to by som isiel do 500GB SSD a k tomu by som kupil NAS Box a osadil ho napriklad 4TB diskom. To NASko by som dal niekde mimo PC, nech nehuci. Tym padom by si mal tichy PC a externe ulozisko by si mal niekde mimo, navyse so slusnou kapacitou.
ja som nenapísal že mi cena nevadí, mám na to proste našetrenéhojko napísal:Zrejme ti cena nevadi
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2018, 17:42)
dosť som nad tým aj rozmýšľal, a asi by som bol spokojnejší len s jedným diskom, čiže len samotné SSD. druhá varianta, keby som sa napokon aj rozhodol pre jeden disk, tak som začal uvažovať aj nad 1TB, ale zase na to, že napríklad v súčasnosti využívam 60-70% kapacity 2TB HDD, tak by bol hádam lepší aj 2TB SSD