Nazory na mbank.sk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
baldorex
Addict
Addict

Re: Nazory na mbank.sk

Príspevok od používateľa baldorex »

Jj celkom fajn, akurát notifikácie som ešte nemal možnosť vyskúšať.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zmena k lepsiemu, rozhodne. Skoda, ze SLSP sa nedokaze pouzit a ich prvy IB do mobilu pochovali, miesto toho vydali pod rovnakym nazvom druhu aplikaciu a teraz ju ma nahradit nejaky George. A podla toho co som cital, tak to bude opat bieda.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

George je tragedia, cakal som v roku 2017, ked banka tak vitazoslavne propaguje novu appku (kedze tie predosle boli fakt nanic) aspon prihlasenie odtlackom.... Nic, nepodporuje to. Pri komentoch na google play len "dakujeme za feedback, pracujeme na tom...". To je sice pekne, ale urcite veci mohli uz davno byt v appke, neide o nic prevratne co by konkurencia uz nemala. Ale tak v tejto teme je to trosku OT.
Na margo novej mbank appky - vyzera fajn, dizajn je ok, prihlasenie odtlackom a hlavne uz funkcne notifikacie su urcite pokrok :-)
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Apka nic moc, iba zmeneny vizual, ta ista hovadina ist cez 7 levelov menu zaplatit kreditku. 2 roky ich bombardujem, ze potrebujem ENG jazyk v Appke a 2 roky pisu coskoro. Aj vcera mi odpisali coskoro.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

K comu ti je anglictina?
icefiresr
Addict
Addict

Ja konkretne ju nepotrebujem, ale predstav si, ze mam medzinarodnu rodinu a ti ju potrebuju. Navyse, skoro vsetky ostatne banky maju aspon anglicky jazyk k dispozicii, aspon na mobilnu aplikaciu, ked uz nie na hlavny IB. MBank nema jazykove mutacie na nic. Stalo by ich to naozaj minimalnu snahu spravit to a uz 2 roky mi pisu coskoro.
baldorex
Addict
Addict

icefiresr napísal:Apka nic moc, iba zmeneny vizual, ta ista hovadina ist cez 7 levelov menu zaplatit kreditku. 2 roky ich bombardujem, ze potrebujem ENG jazyk v Appke a 2 roky pisu coskoro. Aj vcera mi odpisali coskoro.
Po prihlásení sú to 2 ťuky na displej na hlavnej obrazovke a mám uhradenú kreditku, o čom to ty píšeš?
icefiresr
Addict
Addict

Ty nevies pocitat asi. Prihlasenie cez zostatok na kreditnu kartu (2 tuky), klik na tlacitko v strede, potom klik na kreditnu kartu v zozname kreditiek (4), nasledne 3 cervene bodky dole (5), potom splatka karty (6) a nasledne tlacidlo Dalej (7). Viac neprehladne a retardovane menu by nevymyslel ani student zakladnej skoly. Videl si nejake apky inych bank niekedy?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V SLSP je to veru jednoduchsie. Hned po prihlaseni si zvolis ucet/kartu, cize kreditnu kartu co je 1 klik. A druhym potom kliknes na nieco ako uhrada kreditnej karty alebo uhrada splatky, neviem co je tam, kedze nemam nic vycerpane. Takze SLSP to ma na dva kliky, potom uz len zvolit sumu a uhradit (treti, resp. stvrty klik).
baldorex
Addict
Addict

Chápem, keď si retardovaný tak si nevieš nastaviť rýchlu voľbu, to je to tlačidlo "červená hviezdička" na rýchlu akciu.

Čiže u mňa je to úvodná obrazovka, tuk na hviezdičku, vybehne mi menu, kde si môžem vybrať zadanie platby, sken QR kódu, splátku karty atď. Vyberiem splátku karty a splatím...
Príde mi to naozaj jednoduché a rýchle na 2 kliky.

Používam aj aplikácie iných bánk a k mBank aplikácii po update naozaj nemám výhrady.

Edit: rovnako to má vub, na úvodnej obrazovke kruhové tlačidlo s ikonou blesku, vyjde menu a vyberieš si akciu aké chceš.
Výhoda v mBank aplikácii je, že si vieš určiť, aké veci pod tým menu chceš.
icefiresr
Addict
Addict

A jedine, co sa na novej verzii zmenilo, ako prave pozeram, je ten shortcut s hviezdou a v nom par kontextovej ponuky navyse. Cize na kartu sa uz stazovat nemozem teda, kedze to opravili (asi to hnevalo aj ich :D ked platili kartu). Kazdopadne inak je ta appka iba reskin s tou istou blbou logikou menu starej verzie a bez ENG jazyka. Je vidno, ze API funkcie su tie iste a iba inde umiestnene.

Edit: lol, prave som vyskusal tu skratku na splatku karty. To je pekny joke, akurat to usetri dva kliky a je to znova v nahlade kariet.
baldorex
Addict
Addict

Neviem čo s tým stváraš, ale mňa to hodí rovno na úhradu dlhu na danej kreditnej karte, nie na zoznam kariet.
baldorex
Addict
Addict

mbank potešilo integráciou google pay priamo do mbank aplikácie.
Konečne bude mať nfc v mobile svoje využitie :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Jedna nová skúsenosť s mbank...

Koncom novembra ma známa požiadala, aby som za ňu poslal SEPA platbu do Nemecka, jednalo sa o pokutu za rýchlosť. Predvčerom mi však boli pripísané peniaze na účet. Pozriem lepšie, nemci mi posielajú tú platbu späť s textom Erstattung, Doppelzahlung. Reku niekto už asi tú pokutu zaplatil predo mnou. Pre istotu som pozrel výpis z účtu, či som ju ja neposlal 2x, ale vo výpise bola iba jedna platba. Volám známej, či náhodou ešte niekto iný neposielal peniaze. Dušovala sa, že určite ju nikto neplatil, pretože nikomu inému list s pokutou neukazovala. Ok, tak som včera napísal list priamo nemcom, prečo mi tie peniaze vrátili. Zatiaľ od nich neprišla žiadna odpoveď, ale práve pred chvíľou prišiel email z mbanku. Ospravedlňovali sa mi v ňom, že pri tej novembrovej platbe sa vyskytol nejaký problém a platba bola odoslaná 2x. A z toho dôvodu mi bol z ich strany vykonaný manuálny debet na účte vo výške vrátenej čiastky.

Akože všetko je vyrovnané, pokuta zaplatená (-20€) a tá vrátená suma z Nemecka (+20€) mi bola dnes odrátaná manuálnym debetom z mbanky (-20€), čiže o nič som neprišiel a ani nič som nezarobil. Len sa trochu zamýšľam...... odkedy mbank mohol vedieť, že im zblbol systém a poslali 2x tú istú platbu? Čo ak by som peniaze poslal niekomu inému, ktorý by dvojitú platbu nevrátil späť.. alebo až o polroka? Odkiaľ mbank vedel, že mi nemci tú platbu vrátili? Čo ak mi posielali tú istú sumu za niečo iné? Nie som paranoidný, ale trochu ma zaráža takéto amatérske riešenie, že mi ručne strhli peniaze, ktoré mi vrátila tretia strana... po viac ako dvoch dňoch? Štve ma akurát to, že za tie dva dni som stihol napísať email do Nemecka.. čiže moja strata času, že som to riešil, aj strata času u nemcov, že budú skúmať môj email a okolnosti okolo mojich duplicitných platieb zavinených mojou bankou.

Viac to nejdem riešiť, len som sa chcel podeliť o túto skúsenosť.

:)
baldorex
Addict
Addict

Ak ti mbank strhla 20€ za tú cenu vrátenú platbu, tak si predsa v mínuse 20€ nie?

-20-20+20-20=-40
brm
Darca
Darca

No práveže ja vo výpise tú pôvodnú platbu vidím stále iba 1x, čiže -20+20-20 = -20
baldorex
Addict
Addict

Pochopil som to tak, že chybou v systéme ti odišlo 2x-20, pričom vo výpise si videl správne 1x-20... Následne ti druhá strana vrátila 20 a potom mBank manuál debet.
brm
Darca
Darca

Mne v skutočnosti odišlo 1x-20, ale druhej strane v skutočnosti prišlo 2x+20... čiže systémovou chybou sa zrazu okotilo 20€. Všetci dolovači bitcoinov môžu závidieť! :D
baldorex
Addict
Addict

Aha. Tak to je potom štandardný postup, niečo podobné som mal v inej banke keď som 2x platil kartou to isté, potom mi 2x vrátili platbu a nakoniec tiež umelý debet 1x platba.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zdravim, vyuzil uz niekto vkladomat na ulozenie hotovosti na ucet v mbank? kolko bol poplatok? dík
Napísať odpoveď