3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-2020)
Re: 3. Ficova vlada (2016-2020?)
hugo kvici preto, lebo pravica bola blizsie k moznosti vladnut
pre neho je lepsie, ked tam zostane Fico, lebo Smer sa tvari byt lavicovy a to hugovi imponuje, hlavne osobnost ako Blaha
prepojenie smerackych spiciek a mafie je pre neho prijatelnejsie ako pravicova vlada
opat ideologia prekonala rozum
pre neho je lepsie, ked tam zostane Fico, lebo Smer sa tvari byt lavicovy a to hugovi imponuje, hlavne osobnost ako Blaha
prepojenie smerackych spiciek a mafie je pre neho prijatelnejsie ako pravicova vlada
opat ideologia prekonala rozum
Mňa teraz zaujíma jedna vec. Ak Kiska spriechodní a potvrdí terajší scenár, čo tak vyzerá (a vlastne si len bude stáť za svojimi slovami), som zvedavý, či sa začne kvičať aj o tom, že Kiska zradil. Myslím, že opozičným stranám aj médiám sa vyroja ťažké kropaje potu na čele, že čo robiť...
Veď poznáte to meme, dve červené tlačítka a kropaje potu. Presne tak si to predstavujem.
Už poznáme aj pravdepodobnú náhradníčku za Žitňanskú. Tá už sa na politiku radšej vykašle a pokúsi sa dostať na ústavný súd.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... -kolikova/
Už poznáme aj pravdepodobnú náhradníčku za Žitňanskú. Tá už sa na politiku radšej vykašle a pokúsi sa dostať na ústavný súd.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... -kolikova/
-
javatar
Hardcore addict
Podla mna to nie je dobre riesenie kvoli tomu, co tuto krizu zacalo.
Ak chces nezavisle vysetrit vrazdu dvoch ludi a existuje zasadne podozrenie, ze to ma prepojenie z vladou nemozes nechat pri moci (priamo ci nepriamo) ludi ktori maju dovod na zasahovanie do vysetrovania (lebo konflikt zaujmov). Takze SMER ako taky mal skoncit. Zaroven tam nemozes dat ludi z opozicie lebo tiez maju zaujem na vysledku vysetrovanie kde by mohli vytlct viac politickeho kapitalu, takze konflikt zaujmov vznika aj tam.
Jedine co mi z toho vychadza je uradnicka vlada a to by siel Kiska proti vsetkym politickym stranam kedze toto riesenie je proti zaujmom vsetkych politickych stran.
Ak chces nezavisle vysetrit vrazdu dvoch ludi a existuje zasadne podozrenie, ze to ma prepojenie z vladou nemozes nechat pri moci (priamo ci nepriamo) ludi ktori maju dovod na zasahovanie do vysetrovania (lebo konflikt zaujmov). Takze SMER ako taky mal skoncit. Zaroven tam nemozes dat ludi z opozicie lebo tiez maju zaujem na vysledku vysetrovanie kde by mohli vytlct viac politickeho kapitalu, takze konflikt zaujmov vznika aj tam.
Jedine co mi z toho vychadza je uradnicka vlada a to by siel Kiska proti vsetkym politickym stranam kedze toto riesenie je proti zaujmom vsetkych politickych stran.
Zaujímavý názor, ale ako si sám napísal, takéto riešenie napadlo len vieš koho? Chmelára. Nikoho iného. Opozícia vytĺka politický kapitál a ako alternatívu ponúka len vlastné mocenské ambície. Každopádne, ako som napísal - tá rekonštrukcia vlády (zásadná) ako požiadavka znela, znela aj od Kisku, aj z ulice a dokonca najprv aj od opozície. A teraz sa to stalo realitou, čiže je veľká šanca, že to prejde a žiadne predčasné voľby nebudú.
Chmelar prisiel na to, ze je dobry napad dosycovat sa obsahom svojho nosa vo vlaku. Ten este len predpoklada, co sa stane ked sa Vojtech vrati z dovolenky
nie, o zasadnej rekonstrukcii si nepisal, pisal si len o rekonstrukcii, nesnaz sa to zachranit
babkova vlada nie je zasadna rekonstrukcia
babkova vlada nie je zasadna rekonstrukcia
-
javatar
Hardcore addict
Uradnicka vlada sa spominala od zaciatku takze nedavaj Chmelarovi kredit za "jedinecnost". Aj ked "moju" argumentaciu som este nepocul (aj ked som si isty, ze nie som sam co takto zmysla).
Teoreticke riesenie by bolo obsadit vsetky ministerstva Mostom (co sa mi nepaci ale bola by to "trochu menej" babkova vlada a Ficova poziadavka o respektovani koalicie by zostala zachovana).
Teoreticke riesenie by bolo obsadit vsetky ministerstva Mostom (co sa mi nepaci ale bola by to "trochu menej" babkova vlada a Ficova poziadavka o respektovani koalicie by zostala zachovana).
javatar: Kto ju spomínal?
Inak strašne ma baví aj to, ako Nko dáva neustále priestor Miklošovi, ktorý blúzni o politických mŕtvolách. Ale tak áno - povolanejší človek na svete neexistuje...
https://dennikn.sk/1054979/ivan-miklos- ... e-mrtvoly/
Koalícia má dokonca 79 hlasov.
Inak strašne ma baví aj to, ako Nko dáva neustále priestor Miklošovi, ktorý blúzni o politických mŕtvolách. Ale tak áno - povolanejší človek na svete neexistuje...
https://dennikn.sk/1054979/ivan-miklos- ... e-mrtvoly/
Koalícia má dokonca 79 hlasov.
tak on, komunista, ide este urcovat komu maju sukromne noviny davat priestor.
ani tam nie je prienik s fasizmom, ani nahodou
ani tam nie je prienik s fasizmom, ani nahodou
-
javatar
Hardcore addict
Napr. tu:hughito napísal:javatar: Kto ju spomínal?
Takze aj ked ju ako moznost Most nespomenul, vo svojom prejave ju vylucil. Takze o nej museli ako o moznosti vediet.media napísal:"Predsedníctvo odmietlo podporu prípadnej úradníckej vláde a predčasné voľby, ktoré by viedli k ďalšej destabilizácii pomerov v spoločnosti," priblížil Bugár s tým, že ak by boli predčasné parlamentné voľby, strana, ktorá v Národnej rade SR byť nemala, narastie ešte dvojnásobne. "My zodpovední politici tomu musíme zabrániť," vysvetlil
Cital som toho viac ale nemam cas to hladat.
Mne šlo o to, že žiadny relevantný subjekt/politická persóna o tejto ceste viac nehovorila a nenavrhovala takýto postup. Nechce sa mi to dohľadávať ten Chmelárov status, ale písal o tom viac.
__
Vratko napísal. Čo s ním teraz? Už je neslušný?
__
Vratko napísal. Čo s ním teraz? Už je neslušný?
“Všetci dnes bojujú ZA SLUŠNÉ SLOVENSKO a vyzývajú ísť do ulíc. Ale za koho mám v tých uliciach bojovať? Kto reprezentuje “Slušné Slovensko”? Aká je alternatíva? Kto nahradí tých, ktorí by eventuálne padli? Prepáčte, ale ja na druhej strane barikády vidím stále iba chamtivú, hysterickú opozíciu bažiacu po moci a po vlastných Vadalloch a Bašternákoch. Opozíciu bez akéhokoľvek konceptu a osobnosti, ktorá by niečo viedla alebo reprezentovala. Reprezentujú tak maximálne akurát vlastné záujmy, “Slušné slovensko” za tým určite nebude. Ani sa mi nechce menovať tých šašov. A prezident? Ten dnes spomínal rok 1989. Ten rok si veľmi dobre pamätám, vtedy som uliciach bol. A bojoval proti zlu. Zlu ktorého on sám bol súčasťou. Ako predseda SZM. A syn krajského podpredsedu ONV v Poprade. Dnes lieta lietadlom ako JR Ewing domov. Akurát za štátne. Je mi na vracanie, ako sa zasa obcuje s pravdou a zneužíva emócii ľudí zo smrti dvoch mladých ľudí. Prečo nevýjdu davy, keď feťák zabije kvôli 20 € babku, ktorá bola nevinná a celý život pracovala? O čo menej je jej život ako život Kuciaka? Davy nevýjdu, lebo to nemá kto rozhecovať. A prečo? Lebo z toho nič nevytlčie. Postavte konečne niekoho, kto bude na úrovni a do tých ulíc pôjdem veľmi rád. Zatiaľ mi s tým len akurát tak leziete na nervy.”
naco to sem davas? ked ale opomeniem, ze tu mame riesit statusy hocjakych druhotriednych hudobnikov, tak uz len to prirovnanie k babke je take scestne, ze moc nechape o co ide. nazor, ze ta alternativa nemusi byt lepsia mu neberiem, ale zasa to zaklincoval ako vzdy. a co s nim teraz? hovno, koho to zaujima, co si mysli? 
Hugo tu bez rozmyslu da vsetko co si do huby berie prezidenta
Rohon je profickovsky organ, ktory nikdy nebol ani hudobnik, ved to bol reklamny projekt tak ako Twinsky a ini "hudobnici". by aj so sudruzenkom plakali po internetoch, keby im niekto zastrelil kamarata, spoluziaka, ucitela ci surodenca. pokrytci!
Rohon je profickovsky organ, ktory nikdy nebol ani hudobnik, ved to bol reklamny projekt tak ako Twinsky a ini "hudobnici". by aj so sudruzenkom plakali po internetoch, keby im niekto zastrelil kamarata, spoluziaka, ucitela ci surodenca. pokrytci!
Celkom dojimave ze niekto kto neuznava volby a povazuje ich a okovy proletariatu sa teraz dovolava na 79 poslancov. V zahranici poznaju v politike pojem silny mandat, t.j. ked v spolocnosti nastane nejake pnutie, ktore naznacuje ze terajsia politicka reprezentacia nema podporu obyvatelstva, vypytaju si potvrdenie svojho mandatu v opakovanych volbach. Napr. v Britanii si dali volby po referende o brexite, lebo povazovali vzniknutu situaciu za tak vaznu, ze chceli potvrdenie od ludi ze naozaj maju ich podporu, aby riesili vzniknute problemy. Toto samozrejme na Slovensku v prostredi politickej kultury formovanej HZDS a teraz Smerom nepozname. Tu plati princip dostanes moc a pokial nemusis tak sa jej drz - vsak mas 79 podpisov, preco by si mal odstupit? Ked ti na nieco pridu zatlkaj a tvar sa ze sa ta to netyka.
Sucasna vlada ma z politickeho hladiska (ked sa zahram ze zijeme vo vyspelej demokracii, nie na balkane) za sebou uz viacero dost silnych signalov, ze by si mala novy mandat opat vypytat:
1) Slaba podpora v prieskumoch (~40%)
2) Najvacsie protesty od '89
3) Seria kauz preprajajuca organizovany zlocin s vladnou stranou
4) Odstupenie viacerych vrcholovych politikov a dokonca zanik strany, ktora dnes je de facto sucastou koalicie
5) Zasadne zlyhania bezpecnostnych zloziek v state
To su vsetko zavazne signaly, ktore podkopavaju legitimitu sucasnej vlady - aj po odstupeni Fica a Kalinaka. Ten stav totiz nevznikol ich priamym pricinenim, ale dlhodobym posobenim strany Smer na spolocnost. Preto ani ich odchodom, ale zachovanim vsetkeho co Smer reprezentuje sa spolocensky problem nevyriesil.
Sucasna vlada ma z politickeho hladiska (ked sa zahram ze zijeme vo vyspelej demokracii, nie na balkane) za sebou uz viacero dost silnych signalov, ze by si mala novy mandat opat vypytat:
1) Slaba podpora v prieskumoch (~40%)
2) Najvacsie protesty od '89
3) Seria kauz preprajajuca organizovany zlocin s vladnou stranou
4) Odstupenie viacerych vrcholovych politikov a dokonca zanik strany, ktora dnes je de facto sucastou koalicie
5) Zasadne zlyhania bezpecnostnych zloziek v state
To su vsetko zavazne signaly, ktore podkopavaju legitimitu sucasnej vlady - aj po odstupeni Fica a Kalinaka. Ten stav totiz nevznikol ich priamym pricinenim, ale dlhodobym posobenim strany Smer na spolocnost. Preto ani ich odchodom, ale zachovanim vsetkeho co Smer reprezentuje sa spolocensky problem nevyriesil.
Mňa zaujímalo, či je teraz neslušný, lebo získavam taký dojem, že kto nemá ten správny názor, dostane nejakú nálepku.M142 napísal:naco to sem davas? ked ale opomeniem, ze tu mame riesit statusy hocjakych druhotriednych hudobnikov, tak uz len to prirovnanie k babke je take scestne, ze moc nechape o co ide. nazor, ze ta alternativa nemusi byt lepsia mu neberiem, ale zasa to zaklincoval ako vzdy. a co s nim teraz? hovno, koho to zaujima, co si mysli?
eMPiko: O akom dovolávaní tu blúzniš? Ja len komentujem realitu, ktorú, mimochodom, na nevôľu mnohých agitátorov, pochopil aj Kiska, ktorý už zrazu nie je takým hrdinom. Do slovníka typu "zradca" sa nejde, ale keby to nebol on, išlo by sa.
Porovnávať politickú mentalitu s nejakým vybraným štátom s x-storočnou tradíciou parlamentnej demokracie je síce pekné, ale úplne zbytočné.
To je ale zásadná taktická chyba, potom sa nemala žiadať rekonštrukcia vlády, ale od začiatku predčasné voľby. Rovnako sa mohlo agitovať za referendum, podpisy by už dávno boli - písal som to tu. Atď. Technológ moci Fico spravil to, čo mu stačilo. Sily, ktoré za ním stoja, nejaké protesty nezaujímajú. Veď načo, keď sa dá oprieť o ústavu. Na tvoje konštrukcie o sile mandátu sa môžu vysrať.podkopavaju legitimitu sucasnej vlady - aj po odstupeni Fica a Kalinaka.
1. zozbieranie podpisov by trvalo minimalne 2 mesiace => polka majahughito napísal:Rovnako sa mohlo agitovať za referendum, podpisy by už dávno boli - písal som to tu.
2. najblizsi termin, kedy by bola ucast aspon 50 % by boli komunalne volby => jesen
3. za predpokladu, ze by bola dostatocna ucast, nastal by dalsi problem - zavaznost referenda je otazna ale keby aj, referendom sa presadzuju zakony obycajne, nie ustavne ("Návrhy prijaté v referende vyhlási Národná rada SR rovnako ako zákon")
3. na ustavny zakon treba 90 hlasov, tolko nema ani koalicia, ani opozicia, urcite by boli obstrukcie a zdrzovanie => jar
4. keby si uz teda hypoteticky odhlasovali skratenie obdobia, musi sa cakat na vyhlasenie volieb aspon 110 dni => leto 2019
aktualny mandat konci na jar 2020, takze by sa vynalozilo vela prace a skratenie obdobia o 3/4 roka, nepride mi to ako relevantny navrh, pricom nezabudat na velke mnozstvo AK
ak sa treba niecomu venovat, tak prave snahe o skratenie aktualneho obdobia, nato treba 90 hlasov
Bolo by treba urobiť všetko aby skončili čím skôr a spraviť normálne zákony, kde netrvá nejaký úkon 2 roky.
Toto sú rýchlosti a termíny ako za feudalizmu. Treba krátke termíny, lehoty, aj referendum by mohlo byť rýchle aj rýchlo vyhlásiť a realizovať voľby, keď sa to dá v takej Veľkej Británii tak v tejto malej diere by sa to malo dať tiež. Len nie so zákonmi s lehotami ako v stredoveku, kde možno ručne vypisovali každý jeden papier.
Spraviť referendum aj s menej podpismi, menej byrokraticky, jednoducho, menej nákladne, hoci aj on-line so ZEP cez slovnesko.sk aj týždenne by mohlo byť referendum.
No nie s rozmýšľaním ako v stredoveku, že všetko trvá roky. Celý štát by bolo treba zreformovať od základov, aby nebolo možné neustále zneužiť moc a sa rehotať ľuďom do tváre, že aj tak nikto nič nespraví, lebo všetko trvá, všetko je nezáväzné, všetko bude napadnuté, spochybnené, zmarené a nič nemá zmysel, škoda aj niečo robiť, treba len nechať moc v rukách zločnincov ešte roky, lebo čo už, taký je systém, tyran môže všetko, lebo také sú zákony a ústava.
Aj preto vyzerá celá krajina tak ako vyzerá, každý len vypráva že čo sa nedá, prečo sa nedá, prečo nič nerobiť, prečo neísť ani voliť, prečo to nechať všetko tak ako to je, lebo aj tak bude vždy to isté a špina si nájde nové spôsoby ako ostať pri moci možno ďalších 10 rokov a Fico bude pri moci, lebo sme neschopní.
Tento systém je stvorený pre podvodníkov, stačí raz za 4 roky spraviť volebný podvod a môže tu byť Fico a Smer aj doživotne pri koryte.
Také lehoty, že 110 dní, dobre, že ne 365 dní, je to smiešne, v dnešnej dobe s počítačmi, skenermi, OCR SW a plus státisíce darmožráčov úradníkov a lehoty fakt ako za stredoveku.
Žiaľ každý je expert na to, že čo sa nedá a prečo sa nedá len na to experta nikto nemá, že čo robiť aby sa neičo podarilo, to už dáva každý ruku preč, každý má pasívny a negatívny postoj ku všetkému.
Toto sú rýchlosti a termíny ako za feudalizmu. Treba krátke termíny, lehoty, aj referendum by mohlo byť rýchle aj rýchlo vyhlásiť a realizovať voľby, keď sa to dá v takej Veľkej Británii tak v tejto malej diere by sa to malo dať tiež. Len nie so zákonmi s lehotami ako v stredoveku, kde možno ručne vypisovali každý jeden papier.
Spraviť referendum aj s menej podpismi, menej byrokraticky, jednoducho, menej nákladne, hoci aj on-line so ZEP cez slovnesko.sk aj týždenne by mohlo byť referendum.
No nie s rozmýšľaním ako v stredoveku, že všetko trvá roky. Celý štát by bolo treba zreformovať od základov, aby nebolo možné neustále zneužiť moc a sa rehotať ľuďom do tváre, že aj tak nikto nič nespraví, lebo všetko trvá, všetko je nezáväzné, všetko bude napadnuté, spochybnené, zmarené a nič nemá zmysel, škoda aj niečo robiť, treba len nechať moc v rukách zločnincov ešte roky, lebo čo už, taký je systém, tyran môže všetko, lebo také sú zákony a ústava.
Aj preto vyzerá celá krajina tak ako vyzerá, každý len vypráva že čo sa nedá, prečo sa nedá, prečo nič nerobiť, prečo neísť ani voliť, prečo to nechať všetko tak ako to je, lebo aj tak bude vždy to isté a špina si nájde nové spôsoby ako ostať pri moci možno ďalších 10 rokov a Fico bude pri moci, lebo sme neschopní.
Tento systém je stvorený pre podvodníkov, stačí raz za 4 roky spraviť volebný podvod a môže tu byť Fico a Smer aj doživotne pri koryte.
Také lehoty, že 110 dní, dobre, že ne 365 dní, je to smiešne, v dnešnej dobe s počítačmi, skenermi, OCR SW a plus státisíce darmožráčov úradníkov a lehoty fakt ako za stredoveku.
Žiaľ každý je expert na to, že čo sa nedá a prečo sa nedá len na to experta nikto nemá, že čo robiť aby sa neičo podarilo, to už dáva každý ruku preč, každý má pasívny a negatívny postoj ku všetkému.
nesuhlasim, predstav si, ze by limit bol 100 000 podpisov, to vie vyzbierat kde-ktoCesar napísal:Spraviť referendum aj s menej podpismi
fakt nechcem platit z dani nejake vystrelky a hlasovania o blbostiach, aktualny pocet je optimalny
Ale môžeme spojiť počet podpisov s rozdielnym financovaním, že nech si to zafinancujú tí, čo to chcú realizovať, nad 350 tisíc platí štát, napríklad. Ani polícii nemusíš platiť za služby ale si môžeš policajtov objednať na súkromné podujatia, ale ich musíš zaplatiť. A mohlo by to byť aj 350 tisíc ako doteraz, ide hlavne o rýchlosť ani nie, že s 5 tisíc podpismi spraviť referendum. Len nech je to rýchlejšie a záväzné nie len ako veľký nezáväzný prieskum verejnej mienky.
A možno hlasovať aj on-line, kvôli vyššej účasti.
A hlavne aby sa dal poslanec, ktorý sa spreneveril volebnému sľubu odstrániť z parlamentu, to je kľúčové! Žiadne 4-ročné zabetónovanie podvodníkov v parlamente.
Teraz je moc bez zodpovednosti a bez možnosti reparácie, je to nenormálne, že by bolo treba skoro dva roky na to, aby sa odtiaľ dostali preč, musí sa to dať v priebehu pár týždňov, musí byť zodpovednosť a možnosť odvolania poslanca!
Takto ako keby sme volili 150 malých diktátorov, ktorí si môžu 4 roky robiť čo sa im len zachce a nie je skoro žiadna možnosť s nimi pohnúť!
A možno hlasovať aj on-line, kvôli vyššej účasti.
A hlavne aby sa dal poslanec, ktorý sa spreneveril volebnému sľubu odstrániť z parlamentu, to je kľúčové! Žiadne 4-ročné zabetónovanie podvodníkov v parlamente.
Teraz je moc bez zodpovednosti a bez možnosti reparácie, je to nenormálne, že by bolo treba skoro dva roky na to, aby sa odtiaľ dostali preč, musí sa to dať v priebehu pár týždňov, musí byť zodpovednosť a možnosť odvolania poslanca!
Takto ako keby sme volili 150 malých diktátorov, ktorí si môžu 4 roky robiť čo sa im len zachce a nie je skoro žiadna možnosť s nimi pohnúť!
Pellegrini to teraz hrá na dobráka, som zvedavý ako sa to bude vyvíjať. Kľúčový bude post ministra vnútra, aj pre Kisku. Už stredu sa bude možno hlasovať o dôvere novej vláde.
https://dennikn.sk/1067575/pellegrini-c ... /?ref=tit1
//autoeditácia príspevku (19 Mar 2018, 18:05)
Viete, čo bude teraz sranda? Keď tento upgradnutý SMER získa v 2020 tak 35%.
https://dennikn.sk/1067575/pellegrini-c ... /?ref=tit1
//autoeditácia príspevku (19 Mar 2018, 18:05)
Viete, čo bude teraz sranda? Keď tento upgradnutý SMER získa v 2020 tak 35%.