Tablet na čitanie (občas video)
Tablet na čitanie (občas video)
Ahojte.
Zvažujem kúpu tabletu.
Primárne by slúžil na čítanie časopisov, využil by som ho však aj na sledovanie seriálov (v posteli).
Časopisy aj vo formáte alza.media, čiže predplatné priamo cez účet na webe, ale aj rôzne súbory vo formáte pdf.
Tablet som dodnes žiaden nemal.
Čiže nemám skúsenosti s tým, aký soft najlepšie zvláda uložené pdf (celá obrazovka, preklik medzi stránkami, či je veľkosť písma dostatočná bez zoomovania) - predstavujem si to ideálne tak, ako čítanie knihy na Kindle... pocit by mal byť čo najpodobnejší ako pri čítaní printového vydania.
Premýšľam nad Yogou:
https://www.alza.sk/lenovo-yoga-tablet- ... 738913.htm
Budem vďačný za rady.
Zvažujem kúpu tabletu.
Primárne by slúžil na čítanie časopisov, využil by som ho však aj na sledovanie seriálov (v posteli).
Časopisy aj vo formáte alza.media, čiže predplatné priamo cez účet na webe, ale aj rôzne súbory vo formáte pdf.
Tablet som dodnes žiaden nemal.
Čiže nemám skúsenosti s tým, aký soft najlepšie zvláda uložené pdf (celá obrazovka, preklik medzi stránkami, či je veľkosť písma dostatočná bez zoomovania) - predstavujem si to ideálne tak, ako čítanie knihy na Kindle... pocit by mal byť čo najpodobnejší ako pri čítaní printového vydania.
Premýšľam nad Yogou:
https://www.alza.sk/lenovo-yoga-tablet- ... 738913.htm
Budem vďačný za rady.
Re: Tablet na čitanie (občas video)
Yoga je v pohode, mam skusenost s druhou generaciou v 8-palcovej verzii. Len mi pride zbytocne draha na tvoj ucel. Oplati sa ti tolko do toho investovat?
Ok, to bol nastrel. Vies mi oddporucit nieco obdobne, no lacnejsie? Vdaka.
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tvoje otazky velmi nesuvisia s tabletom ale s appkami cez, ktore budes knihy/internet/videa prehliadat.
Ale ak si zatial nemal ziadny tablet tak nad Androidom ani nerozmyslaj.
Tu mas iPad:
https://www.alza.sk/ipad-wifi-vesmirne- ... 827704&o=2
Je uzivatelsky privetivejsi, je doladeny do detailov, budes mat vzdy najaktualnejsi OS, ma kvalitne kovove prevedenie, retina display, ktory sa vyznacuje vysokym rozlisenim a zobrazovacou kvalitou. A to nehovorim o fotaku(prednom aj zadnom), ktory je naozaj na vysokej urovni ako vo vsetkych Apple produktoch.
Naviac PDF dokaze zobrazovat bez externych aplikacii. Nemusis nic instalovat a hned mozes prehliadat.
Ale ak si zatial nemal ziadny tablet tak nad Androidom ani nerozmyslaj.
Tu mas iPad:
https://www.alza.sk/ipad-wifi-vesmirne- ... 827704&o=2
Je uzivatelsky privetivejsi, je doladeny do detailov, budes mat vzdy najaktualnejsi OS, ma kvalitne kovove prevedenie, retina display, ktory sa vyznacuje vysokym rozlisenim a zobrazovacou kvalitou. A to nehovorim o fotaku(prednom aj zadnom), ktory je naozaj na vysokej urovni ako vo vsetkych Apple produktoch.
Naviac PDF dokaze zobrazovat bez externych aplikacii. Nemusis nic instalovat a hned mozes prehliadat.
Ano, pretoze pokial mi tieto cinnosti tablet pokryje na 100 percent, tak si ho kupim. Inak to pre mna nema zmysel.
Co sa tyka Applu, nehovorim a priori nie, no na Android som nauceny z celej rady smartfonov za posledne roky. Preto som iPad nezvazoval.
Verim tomu, ze co sa tyka aplikacii, musi byt aj Android v stave pokryt na 100 percent to, o com piseme. Ne?
Yoga ma zaujala napriklad kvoli takemu detailu, ze sa da po leziacky prima drzat v jednej ruke za ten valec. Pri sledovani serialov nie je odveci ani ta kapacita, ktora je tu excelentna.
IPad je o nieco lahsi. Neviem, ako dlho je cloveku prijemne (resp kedy uz neprijemne) drzat v jednej ruke 600g a ako dlho 400g...
Co sa tyka Applu, nehovorim a priori nie, no na Android som nauceny z celej rady smartfonov za posledne roky. Preto som iPad nezvazoval.
Verim tomu, ze co sa tyka aplikacii, musi byt aj Android v stave pokryt na 100 percent to, o com piseme. Ne?
Yoga ma zaujala napriklad kvoli takemu detailu, ze sa da po leziacky prima drzat v jednej ruke za ten valec. Pri sledovani serialov nie je odveci ani ta kapacita, ktora je tu excelentna.
IPad je o nieco lahsi. Neviem, ako dlho je cloveku prijemne (resp kedy uz neprijemne) drzat v jednej ruke 600g a ako dlho 400g...
Aj tak ten tablet budes mat na bruchu ci na vankusi. Pri citani je dlho, ak mas mat v ruke hodinu mobil, ktory vazi 150g. Fullscreen pdfka, plynule scrollovanie alebo zoomovanie zvlada v pohode Adobe Reader, pripadne je dalsich x aplikacii (10, 20, mozno 50) co dokazu pracovat s PDF suborom, v tom nevidim ziadny problem.
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
To chapem, ze si zvyknuty na Android, to sa nikomu nechce menit.
iPad odporucam iba ak chces nieco rokmi overene, vyladene, jednoduche(zapnes a ides), pohodlne bez zbytocneho nastavovania, skusania roznych appiek a hrania sa s tym. Ale to je uz len o pohodlnosti a vyssom standarde.
Takze ak sa rad rypes v nastaveniach, instalujes rozne appky, nevadi ti slaba bezpecnost, neaktualny OS, rad skusas kvalitu tabletov na vlastnej kozi tak chod kludne do Androidu.
iPad odporucam iba ak chces nieco rokmi overene, vyladene, jednoduche(zapnes a ides), pohodlne bez zbytocneho nastavovania, skusania roznych appiek a hrania sa s tym. Ale to je uz len o pohodlnosti a vyssom standarde.
Takze ak sa rad rypes v nastaveniach, instalujes rozne appky, nevadi ti slaba bezpecnost, neaktualny OS, rad skusas kvalitu tabletov na vlastnej kozi tak chod kludne do Androidu.
Ok. Cize ked vychadzame z toho, ze to nebude iPad (a nie preto, ze sa rad rypem v nastaveniach; mam smartfon s Androidom a tiez sa nerypem v nastaveniach; antivir tiez nie je problem, atd...) a otazka je teda cena; ako heker poznamenal, na tie ucely je to zbytocne predrazene - tak by ste namiesto Yogy isli do coho?
Vdaka.
Vdaka.
Co uz len ti treba na Androide pri tablete nastavovat, najma pri tej Yoge, ktora tam ma este bezpecnostnu nadstavbu? Veru tak ako si myslis, nic tam netreba nastavovat, akurat tak nieco na PDF mozno nainstalujes a nechas to aktualizovat.
Pri 10 palcoch moc vyber nemas. Ja by som siel do mensieho kvoli vahe a drzaniu v ruke.
Vybral som napriklad Zenpad 8, je mensi, lahsi, 2K displej. Update na Android 7, ohlaseny bol aj 8. Tento kusok - Asus ZenPad 8 (Z581KL) čierny: https://www.alza.sk/asus-zenpad-8-z581k ... 004890.htm
Pri 10 palcoch moc vyber nemas. Ja by som siel do mensieho kvoli vahe a drzaniu v ruke.
Vybral som napriklad Zenpad 8, je mensi, lahsi, 2K displej. Update na Android 7, ohlaseny bol aj 8. Tento kusok - Asus ZenPad 8 (Z581KL) čierny: https://www.alza.sk/asus-zenpad-8-z581k ... 004890.htm
Vdaka za tip. Hmotnost je velmi dobra (polovicna voci Yoge), rovnako vydrz baterie polovicna... 
Co sa tyka tej uhlopriecky, tam mi ide o to, ze ked si zobrazim stranu casopisu standardnej velkosti (napr PC Revue), ci bude pre mna text citatelny bez toho, aby som bol nuteny zoomovat a tym padom neustale posuvat... Oci mam sice dobre, ale nejaka hranica je aj tak. A toto neviem odhadnut. To asi najlepsie ist vyskusat do nejakej predajne. No ale kvoli tomuto ma oslovuje viac 10 palcov, ako 8.
Co sa tyka tej uhlopriecky, tam mi ide o to, ze ked si zobrazim stranu casopisu standardnej velkosti (napr PC Revue), ci bude pre mna text citatelny bez toho, aby som bol nuteny zoomovat a tym padom neustale posuvat... Oci mam sice dobre, ale nejaka hranica je aj tak. A toto neviem odhadnut. To asi najlepsie ist vyskusat do nejakej predajne. No ale kvoli tomuto ma oslovuje viac 10 palcov, ako 8.
Ja dokazem citat text PDF suboru na 5 palcich. Ked som mal 7 palcov, nemal som vobec ziadny problem. Vsetko zalezi od toho ako daleko si das tablet od oci. Skus ist so Nayka, Datartu, Okayka a skus si tam tie tablety pozriet, velkosti pisma, vahu porovnaj.
Zda sa ti malo 8 hodin baterie, nech v reals 6 az 7 hodin? Tolko urcite pocas dna citat nebudes.
Zda sa ti malo 8 hodin baterie, nech v reals 6 az 7 hodin? Tolko urcite pocas dna citat nebudes.
Tak ako heker pise, skoc si do nay-ka a ochytaj si to, a ked uz tam budes pozri sa aj na ten iPad, ja som kupoval rok a pol dozadu frajerke ipad mini na citanie knih (dovtedy mala nejaky 7" samsung tablet, ktorý po troch mesiacoch prestala pouzivat) a po chvilke co ho mala som si isiel kupit ipad (uz velky) aj ja, aj ked som dovtedy stale pouzival android ci uz na telefone alebo tablete - tablet s andoridom som pouzival minimalne (davno predtym som sice mal iphone ale presiel som na android) a dodnes si ten ipad neviem vynachvalit, ci uz na surfovanie po webe alebo na citanie knih, hlavne je tam super pomer stran 4:3, kde pri vacsine android tabletov mas iny pomer stran... sice pri telefonoch stale ostavam verny androidu, pri dalsom tablete pojdem zasa do ipadu, tak ked uz budes v tom elektre, si to apson vyskusaj, za to nic nedas 
Bol som v par predajniach (Datart, Nay). Nikde vsak nemali Lenovo Yoga Tablet 3 Plus, mali iba Lenovo Yoga Tablet 3 10 16 GB (cize nePlus).
Uhlopriecka je rovnaka... pdfko mi vsak v ziadnom vyskusat listovat neumoznili, cize nasimulovat citanie realneho casopisu sa mi nepodarilo.
Uchop vo forme toho battery-sulcu sa mi ale velmi pozdava, hmotnost mi tiez neprisla nejaka neznesitelna (pritom ten nePlus je este o nejake gramy tazsi...).
Uhlopriecka je rovnaka... pdfko mi vsak v ziadnom vyskusat listovat neumoznili, cize nasimulovat citanie realneho casopisu sa mi nepodarilo.
Uchop vo forme toho battery-sulcu sa mi ale velmi pozdava, hmotnost mi tiez neprisla nejaka neznesitelna (pritom ten nePlus je este o nejake gramy tazsi...).
Však si ho jednoducho objednaj, vyskúšaj, a keď sa ti nebude páčiť tak ho vrátiš 
Este premyslam, ci nie namiesto Lenovo Yoga Tablet 3 Plus radsej Lenovo TAB 4 10 Plus 64 GB.
Je novsi Android a je lahsi. Nema vsak ten uchop a samozrejme trochu slabsia je bateria.
Je novsi Android a je lahsi. Nema vsak ten uchop a samozrejme trochu slabsia je bateria.
a ten iPad si ani nevyskusal? Tam maju tuaim nejake ukazky "e-knih"
Neskusal. Skutocne nemam dovod ist do Applu. Keby som mal aj ostatnu osobnu elektroniku od nich, bolo by to ine.
S tym Lenovo TAB 4 10 Plus 64 GB mate niekto skusenost?
Mimochodom, ked som si vyfiltroval na alze android tablety s 64GB a od 10 palcov hore, naslo mi toho fakt malo a vacsinu z toho, co naslo boli prave Lenovo Yoga Tablet 3 Plus a Lenovo TAB 4 10 Plus 64 GB. Plus Asus ZenPad 3S a Acer Iconia Tab 10
Skusil som si otvorit casopis vo formate pdf na jednom starom 7 palcovom Samsungu. 7 palcov je na pdf fakt malo (hovorim o citani bez zoomovania). Ked som prepol na mod na citanie, bolo to len tak tak na hrane. 10 palcov je samozrejme viac, co ja viem....
S tym Lenovo TAB 4 10 Plus 64 GB mate niekto skusenost?
Mimochodom, ked som si vyfiltroval na alze android tablety s 64GB a od 10 palcov hore, naslo mi toho fakt malo a vacsinu z toho, co naslo boli prave Lenovo Yoga Tablet 3 Plus a Lenovo TAB 4 10 Plus 64 GB. Plus Asus ZenPad 3S a Acer Iconia Tab 10
Skusil som si otvorit casopis vo formate pdf na jednom starom 7 palcovom Samsungu. 7 palcov je na pdf fakt malo (hovorim o citani bez zoomovania). Ked som prepol na mod na citanie, bolo to len tak tak na hrane. 10 palcov je samozrejme viac, co ja viem....
K comu ti treba 64GB? Ak sa nemylim, tak Yoga ma SD slot na kartu a keby bolo malo 32GB (alebo aj 16GB), tak si kupis 64 alebo 128GB SD kartu.
Ok, to je pravda.
Co hovoris na ten: Lenovo TAB 4 10 Plus
Co hovoris na ten: Lenovo TAB 4 10 Plus
Co tak Huawei mediapad M3 lite 10 ?