Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Pudzian
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Pudzian »

ahojte, ak sa tu niekto z vas vyzna do audi a poradi budem vdacny :)
planujem kupit bud audi a5 sportback alebo a6 rocnik 2011-2012 v automate. Pozerat len stronic ? vsade citam ze multitronic su kazove a drahsi repas ked uz sa pokazi. Davali sa k predokolkam takze ak su kazive ostava mi potom asi len quatro. Co sa tyka obsahu tak tak 2.0 Tdi je so spolahlivostou na tom ako? alebo ist radsej do 6 valca 3.0 Tdi. Nejake pre-proti aby som si ulahcil rozhodovanie. Dakujem
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa CheZteR »

na audiklube.cz by si nasiel relevantnejsie odpovede na svoje otazky
do a6 by som isiel jednoznacne do 3.0 tdi quatro tam nie je absolutne o com, 2.0 je na taku plavnu jazdu so spotrebou okolo 7, na 6 valci sa to da za 8 a ta jazda je pocitovo uplne niekde inde
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Urcite je 3.0 TDI Quattro lepsi motor, navyse je to sestvalec. Multitronic nebola vydarena prevodovka a Audi s nimi koncilo. Takze lepsie pozerat S-Tronic alebo Tiptronic
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

čaute,chystám sa kúpiť si svoje druhé auto(ojazdené) a chcem sa opýtať či máte skúsenosti s týmto predajcom.
Spoiler
dakujem za odpoved
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Je to bežný autorizovaný predajca pre koncern (takmer som u nich kúpil nové auto).. čiže ak tam máš niečo vyhliadnuté, mali by ti vedieť vytiahnuť servisnú históriu toho auta zo systému. Myslím si, že nákup cez nich je určite bezpečnejší ako cez AAA.. :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ahojte, nejaky tip pre kamosa - akurat si robi vodicak. Budget stanovil na 1.5k, malo by to byt nieco skladne do mesta ale nemusi to byt zrovna Cinquecento, nenarocne na udrzbu (chap aspon trosku spolahlive a ked uz, aby pripadny servis bol co najmenej bolestivy), nech to vydrzi aspon 2-3 roky. Jazdit to bude iba po meste.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

fabka alebo punto ne?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Hej prva ma napadla prave fabka, nejaka jednastyrka ideal a bolo by to asi ok.
Punta neviem, nejak sa v nich nevyznam, nepocut o nich nic moc (ani v dobrom, ani v zlom).
Asi sa budem drzat tej fabie teda. Idem pokukat co je v ponuke, dik za tip.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

ľudia čo mate manualnu klimatizaciu ako ju použivate ? ako často ju zapinate ? nemam auto s klimou ešte a neviem čo by ma čakalo že ako je to usefull
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nechas bezat stale. Ked ti je teplo, stiahnes stupen intenzity fukania. Ked horuco, tak pridas. Alebo potom menis teplotu na viac ci menej. Automaticka ma vyhodu v tom, ze nastavis 20 stupnov a o viac sa nestaras.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

len či sa oplati na zvačša kratke trasy to vôbec štartnuť
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Kratke trasy su u teba co? Ja napriklad klimu pouzivam skoro stale, v jednom aute mam automaticku tam to mam nastavene stale na 21° v druhom manualnu kde to mam na najchladnejsie a ked sa auto vychladi tak to upravim, ked sa ale napriklad zastavim cestou z prace v obchode odkial to mam 2 minuty domov tak ju uz nezapinam na tu chvilku, auto je vacsinou ajtak vychladene a na ten cas mi staci si stiahnut okno, pripadne zapnem len fukanie..
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Klimu pustam len na dlhsie trasy (10km+) a v meste takmer vobec (myslim typicke mestske cukacky, na obchvatoch samozrejme ano). Problem je ten, ze kym ti klima poriadne vychladi auto, tak prejdu kludne 3-4km a akurat zbytocne berie vykon - pokial mas malu atmosferu tak to na rozjazdoch budes citit. Navyse vzdy po pouziti klimy zvyknem posledne 2-3 minuty jazdy prefuknut celu klimatizacnu sustavu (uz bez klimy, vetrak naplno) aby sa odparila vsetka kondenzovana voda a nemnozili sa tam bakterie. Co pri kratkych jazdach nejak nema zmysel.

Je to moj nazor, viem ze vela ludi ma manualnu klimu pustenu nonstop, preco nie. Mne to ale pride zbytocne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

suhlasim s melonom

hegy - jedno ci druhe su uz starsie auta. punto najdes novsie za rovnaky peniaz ako starsiu fabku..siel by som asi do punta - mali lepsiu vybavu (chap klimu)
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ahoj, aké auto by ste navrhovali, aby spĺňalo nasledujúce požiadavky: Cena (aj s výbavou) do 17.000€; Benzín M6° (turbo alebo atmosféra, je to jedno, 6kvalt podmienka); Výkon tak 90-100kW; Batožinový priestor nad 350l, karoséria hatchback alebo kombi, ale samozrejme stále so zreteľom na cenový strop, nech je to auto, ktoré má vo výbave automatickú klímu, aspoń zadné parkovacie senzory a ideálne aj veci ako vyhrievané sedadlá, ale to by sa dalo oželieť. Ročný nájazd tak okolo 10tkm ale s tým, že auto denne robí krátke trasy do 5-10km ale 1-2x mesačne spraví 200-300km trasu tam a späť po diaľnici...
Nejaké relevantné možnosti mi prídu ako hyundai i30/kia ceed, škoda rapid, toyota auris, peugeot 308... Zaujímal by ma váš pohľad na tieto autá čo som vymenoval, prípadne nejaké iné alternatívy. Ešte ďalšia podmienka je, aby to malo zrýchlenie tak okolo 9-11s, niekde okolo 10s nech sa to pohybuje. V aute budú jazdiť poväčšine 1-2ľudia,m takže zadný priestor na nohy nejak nezaváži.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

i30/Ceed je fajn volba, nastupuje nova generacia Ceedu tak sucasna pojde s cenami dole, 1.6 GDI je vyborny atmosfericky motor na svoju kategoriu. Mam sucasneho Ceeda akurat v diesli, tak mozem zodpovedat pripadne otazky.

Rapid nie, davaju tam len trojhrnky a je to akurat pozdlzne nafuknuta Fabia, uskakany hlucny podvozok, nalestena bieda...

Auris je nieco podobne ako Ceed, 1.6 atmo je super motor, mne sa ale designovo vobec nepaci.

308 fajn, interier je ale pre mna nepouzitelny, motorizacie tiez nie su uplne vhodne - ziadny poriadny stvorvalec v ponuke... skor by som uz rozmyslal o Meganovi keby mam nahodou zvratene chutky na francuza :D
Ancikrista2
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ancikrista2 »

Nechcem tu zbytočne meniť zmysel témy, len ma tak časom napadlo, na svoju spotrebu to síce nie je pružný motor s ohromujúcim výkonom, aby to malo svoj zmysel ako napríklad 1.6 MPi či 1.8 20v, ale objem ničím nenahradíš, takže krútiaci moment to má pekný vzhľadom na objem, čím je plynulý rozjazd bez nevyhnutného preplňovania + aj spoľahlivosť by mala byť dobrá, keďže MPi, je to za cenu Fabie v dobrom stave, má to svoje opodstatnenie aj keď niekde úplne inde. Je ich po menej oproti iným motorom, ale asi je to ten najhorší motor na také auto ?
Aj keď je to už aj na tento model starý motor, veď v 90. rokoch to bolo bežné, potom už boli len FSi (16v s priamym vstrekom) a doteraz len TSi, aj to už menej s týmto objemom . . .
Proste dnes je to už aj rarita v okolí 2 L atmosferický benzín, veď každý má len 1.X alebo diesel ?

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 06235.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 42535.html

Veľmi pekná farba: https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 11685.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 97332.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 19295.html

Je ich samozrejme aj viac v podobných cenách, vybral som len zhruba niečo, čo som náhodne našiel, pridám aj znázornenie vo videách:

Áno, keby som to mal porovnávať s tým novším FSi (110 kW), tak to by bolo na neporovnanie, lebo to je už úplne iný zoskok v cenách, ak by to bolo v podobnom dobrom stave, skôr by ma zaujímal Váš názor, či ten objem stojí aj tak za to, alebo proste či 1.8 20v, prípade s turbom, alebo nanajvýš 1.6 MPi sú tak či tak oveľa lepšie v pomere výkon/spotreba ?
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

K tej 1.6 od toyoty by ma zaujímalo aké sú na neho referencie od ľudí, ktorí s ním majú skúsenosť. Spoľahlivosť, koľko točí na diaľnici s tým 6-kvaltom, spotreba... Auto si ide kupovať otec, ktorý by s ním už rád "dožil" a preto sa mi pozdáva možnosť kúpiť Toyotu, ktorá predsa len stále udržuje kvalitu a spoľahlivosť na dobrej úrovni. Okrem toho atmosférický benzín je jednoduchší takže by mal byť jednoduchší aj na údržbu, je to poctivá kubatúra 1.6 čiže v prípade, že nemá nejaké muchy tak mi príde ako rozumnejšia voľba k autu, ktoré chce človek mať čo najdlhšie...
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Pani, bracho chce kupovat nejake auto na medzimestske posuvacky. Rocne to odhadujem na nejakych 15k km maximalne, takze urcite benzin, cenovo nieco okolo 2 500 - 3 000e (strop 4 000).

Nemam vobec prehlad v tychto kategoriach, co sa da najst. Nema nejake extra poziadavky, skor hlada nieco "blbuvzdorne" ajednoduche na udrzbu

Nejake tipy, co pozerat (okrem fabie)?

Vdaka
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

corsa, polo, golf...
Napísať odpoveď