Antifa

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Antifa

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Máte niekto video z toho incidentu Hossu vs Henry?
nech sa ti paci: http://www.tvnoviny.sk/domace/1922167_d ... al-na-zemi
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Je ho plný internet. Ono nech boli motívy toho človeka akékoľvek a aj keby nechcel zabiť, človek, ktorý sa fotí na chlapíkovi, ktorého práve surovo dokopal proste do spoločnosti nepatrí a mal by z nej byť vylúčený doživotne. Absolútne sa nedá hovoriť o nejakom skrate - nikto sa v afekte nefotí s nohou vyloženou na polomŕtvom chlapovi ako horár s trofejovým jeleňom... Až mi prišlo nevoľno z toho videa.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je to otrasné, ale do istej miery mal v tomto "smolu," aj keď to sprosto vyznie. Tie informácie boli také, že dokým som nevidel video, mal som dojem, že ho najprv kopom/úderom skolil k zemi a tam ho ešte niekoľkokrát kopol do hlavy už bezvládneho. Bolo to teda troška inak. Takýchto kopov som videl a zažil veľa, dokonca aj na vlastnej koži, a teda ešte horších. Ale sú aj prípady typu, že človek dostane jednu ranu päsťou, zle padne, dodatočne si udrie zle hlavu o tvrdú zem a stane sa toto isté - krvácanie do mozgu a smrť. Určite sa to bude snažiť uhrať na nejaké zabitie z nedbanlivosti.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

moze to skusit na tych clenov kartarskeho klubu z NR: "ja som mu neublizil na zdravi, ved ja som mu len kopal do hlavy".
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

aj to nasledne fackovnie na zemi moze uhrat tak ze sa ho snazil vlastne prebrat :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

No áno, to už mu podľa mňa začalo lepiť a začal panikáriť - preto silnejšie facky, ale v podstate ho chcel len prebrať. Skrátka po tom kope tam nevidím ďalší útok - snažím sa na to pozerať objektívne.
jackb
Redeemer
Redeemer

To sa dnes na 112tku posiela fotka prizabiteho aj s topankou, ktorou stratil vedomie? Lebo preco by pri reuscitacii na neho este stupal?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

tie facky by este uhral, to fotenie sa bude vysvetlovat tazsie. bol jednoducho dopity na sracky a pochybujem, ze naozaj panikaril, skor ani nevedel co sa poriadne deje. skor to bolo take spravanie na styl "vstaaaavaj ty ko*ot, co sa robis" a nasledna fotka, ze aby sa pochvalil jak niekoho vypol, tu vaznost situacie si podla mna ani neuvedomoval.
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, aj to je možnosť. Fotenie mu, samozrejme, môže len priťažiť.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal:Je to otrasné, ale do istej miery mal v tomto "smolu," aj keď to sprosto vyznie. Tie informácie boli také, že dokým som nevidel video, mal som dojem, že ho najprv kopom/úderom skolil k zemi a tam ho ešte niekoľkokrát kopol do hlavy už bezvládneho. Bolo to teda troška inak. Takýchto kopov som videl a zažil veľa, dokonca aj na vlastnej koži, a teda ešte horších. Ale sú aj prípady typu, že človek dostane jednu ranu päsťou, zle padne, dodatočne si udrie zle hlavu o tvrdú zem a stane sa toto isté - krvácanie do mozgu a smrť. Určite sa to bude snažiť uhrať na nejaké zabitie z nedbanlivosti.
Suhlasim s tebou v tomto. Takychto potyciek sa na Slovensku za priemerny vikend odohra nebojim sa povedat niekolko desiatok. Tu mal proste smolu a ten kop ho zabil. Ten krik co okolo toho robia niektore media sa mi zda uplne nezmyselny. Kebyze pri takejto bitke zostane na zemi chalan kdesi v Presove tak po nom ani pes nestekne.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Prikladám jeden podľa mňa trefný komentár z fb k udalisti s Henrym. Ako jeden z mála poukazuje aj na smutné okolnosti ktoré vlastne bitku zapríčinili.
Úplne rozumiem hnevu, ale som tak trochu sklamaný z podaktorých reakcií ľudí v súvislosti s Henryho smrťou. Niektorí z nich by Juraja Hossu naoplátku úplne rovnako dokopali, iní by mu odsekli hlavu a vykadili sa do nej, ďalší žiadajú trest smrti. Spoločnosť sa hnevá na Juraja Hossu a má prečo. Ale..

Nejde o to že by Hossu nebol dementná sviňa - pre človeka, ktorý stojí na bezvládnom tele svojej obete a fotí si ju na mobil je to až príliš jemný výraz. Nejde tu o to, že by nemal dostať riadny trest. Nejde tu ani o nejaké odpúšťanie nepriateľovi založené na náboženskej ezoterike. Nemôžem sa však zbaviť pocitu bezradnosti z istého neustále sa opakujúceho zacyklenia, ktoré by sa dalo nazvať efektom dočasného hnevu. Niečo sa stane a odpoveďou ľudí je zhrozenie, ktoré do značnej miery končí pri prvoplánovom a povrchne cieliacom ventile nasratosti, namiesto toho aby sme tento hnev boli schopní transformovať a dopomôcť k tomu, aby smeroval k podstate problému. Aj preto v tejto krajine napríklad prevláda presvedčenie, že korupcia je vlastne iba patologickým javom - vybočením zo štandardov a bežného fungovania mechanizmov - že v boji proti korupcii stačí postihnúť niekoľko vinníkov, posadiť ich do basy, nastaviť lepšie pravidlá a všetko bude v pohodke. Takto to ale nefunguje.

Ak má byť tento súčasný hnev mierený zmysluplne, nemôže byť smerovaný k lynču, nemôže byť dočasný a nemôže byť uspokojený iba s vyvodením individuálnej zodpovednosti voči delikventovi. K Henryho smrti predchádzalo machistické presvedčenie Hossu o tom, že disponovanosť penisom ho predurčuje k tomu, aby ho mohol vsunúť do vagíny, keď si to zaumieni. Pretože ženy sú predsa predovšetkým sexuálnymi objektami s jasne vymedzenou úlohou v spoločnosti. Toto ale nie je nejaké ojedinelé uvažovanie úzkeho krúžku nadržancov vybočujúce zo zaužívanej normality - je to rozšírený štandard. Tak isto ako sexistické reklamy. Tak isto ako presvedčenie, že krátka sukňa znamená "áno" a oprávňuje chlapa k popiskovaniu. Tak isto ako symbolické násilie, ktoré je zakorenené v našom jazyku a ktoré na každodennej báze vedie k reprodukcii mocenských vzťahov - podriaďovaniu žien, celých sociálnych skupín, inakosti či takzvaných cudzích kultúrnych elementov. Každodenne. Na ulici, v autobuse, v bare, v kostole, v parlamente.

Ak má byť náš hnev mierený zmysluplne, nemôže zostať zaseknutý pri zhrození z viditeľného priameho násilia, ale musí smerovať najmä k obráteniu pozornosti na násilie štrukturálne z ktorého pramení. K patriarchálnej spoločnosti, k rodovým stereotypom a k neustále silnejúcej ekonomizácii projektujúcej sa do širokých medziľudských vzťahov a našich každodenných životov. Takže jasne, hnevajme sa a buďme nasratí. Ale hnevajme sa tak, aby to malo zmysel.

AryanAngel - predpokladam ze v tejto teme to je preto lebo prave anti-ľudacke hnutia sa ako prve chopili iniciativy a zacali na pripad upozornovat. Keď vraj po frnaku dostali Kotlebovi, tiez sa to riesili v prislusnej teme.
Steven666
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

https://www.aktuality.sk/clanok/595492/ ... a-henryho/

zatiaľ najdlhšie video z celého incidentu
beardie
Redeemer
Redeemer

K patriarchálnej spoločnosti, k rodovým stereotypom a k neustále silnejúcej ekonomizácii projektujúcej sa do širokých medziľudských vzťahov a našich každodenných životov.
sjw?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Nazvi to ako chceš. Aj Henry bol sjw keď chcel zabrániť tomu aby nejaký bulo ťahal jeho kolegyňu do taxíku?

Chcel som poukázať hlavne na vyboldovanu časť. Ostatne je už trošku hlbší kontext seknutý s kritikou zľava, s ktorou ty už principiálne súhlasiť nebudeš.
beardie
Redeemer
Redeemer

ci bolo Henryho spravanie ovplyvnene SJW nie som schopny posudit, chranit inych bezbrannych bez ohladu na pohlavie, vek, rasu a nabozenske presvedcenie by mal kazdy
Toto ale nie je nejaké ojedinelé uvažovanie úzkeho krúžku nadržancov vybočujúce zo zaužívanej normality - je to rozšírený štandard.
povedal by som, ze to je uvazovanie uzkeho kruzku ludi, predovsetkym tych s nizsim intelektom a vzdelanim, co sa ale vdakabohu vytraca
Ostatne je už trošku hlbší kontext seknutý s kritikou zľava, s ktorou ty už principiálne súhlasiť nebudeš.
si ochotny o tom diskutovat?
hughito
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal: Suhlasim s tebou v tomto. Takychto potyciek sa na Slovensku za priemerny vikend odohra nebojim sa povedat niekolko desiatok. Tu mal proste smolu a ten kop ho zabil. Ten krik co okolo toho robia niektore media sa mi zda uplne nezmyselny. Kebyze pri takejto bitke zostane na zemi chalan kdesi v Presove tak po nom ani pes nestekne.
V niečom súhlas, ale zase by som to nebagatelizoval - ide práve o ten širší kontext, ako sa dočítame v statuse od Mihályho. A, samozrejme, je to pikantný prípad aj z toho dôvodu, že proste išlo o cudzinca a zabil ho, možno rasista, možno neonacista, aj keď to zrejme nebol motív.
jackb
Redeemer
Redeemer

hughito napísal: možno rasista, možno neonacista, aj keď to zrejme nebol motív.
hughito napísal: Z informácii, ktoré o Jurajovi H. máme je jasné, že inklinuje ku krajnej pravici.
tak ide o nacka, alebo nie?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

No vidieť telesne zdatnejšieho liberálneho-demokrata bude asi väčšia vzácnosť, to z neho ale automaticky nerobí presvedčeného "nácka".
hughito
Redeemer
Redeemer

O jeho politickom profile sa zatiaľ uvažovala v rámci fotografií na FB. Róba KKK, vodka white power atď., ale zase aj fotka s černochmi. Ale tak "slniečkár" to teda asi nebude. Mimochodom, typický "ekonomický migrant."
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Takýchto kopov som videl a zažil veľa, dokonca aj na vlastnej koži, a teda ešte horších.
to dost hovori o spolocnosti, v ktorej sa vyskytujes
Napísať odpoveď