Zdravim Vas. Mam tu unikatny problem.. Kamarat mi doniesol notebook ASUS X555L. notebook ma 3 roky. problem sa prejavuje tak, ze notebook nenajde HDD. Ked to zacalo, tak sa to stalo mozno raz za tyzden a stupnovalo sa to.. Ked ho aj najde, co sa tane raz za 20 zapnuti cca.. tak logicky postup z mojej strany.. vybral som HDD pichol som ho do svojho PC a prehnal som ho cez HDtune. 9 hodinovy test ukazal 100% health bez vadnych sektorov.. Tak si hovorim okej, bude v zadku asi HDD board, co je prepojenie HDD s maticnou. Tipoval som to 100% na ten modul. modul som vybral z dalsieho funkcneho notebooku (presne rovnaky typ notebooku este aj revizia modulu) a deje sa to iste.
vedeli by ste mi poradit, co sa s tym da este robit? alebo co by mohla byt chyba?
taketo veci robim vo volnom case a len pre znamych a kamaratov, cize za to ani neberiem peniaze...
dakujem za akekolvek rady
ASUS X555L nenajde HDD
Re: ASUS X555L nenajde HDD
Skontroluj si verziu biosu, či je aktuálna.Skús iný disk.
je pravda, ze by som mohol skusit aktualizovat bios, pokial uz nie je.. len som to este nerobil a musim si to nastudovat.. popripade bysi mi vedel dat strucny navod? co sa tyka ineho HDD, tak som skusal SSD aj dalsi disk a to iste, bez zmeny..
Neviem či tento NTB má možnosť aktualizovať bios cez bios.To sa musíš pozrieť do biosu a pozrieť sa aj ,aká je tam verzia.Ináč môžeš skúsiť pripojiť disk namiesto DVD mechaniky, ak máš vhodný rámček.