Fotografia - vaše fotky
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - vaše fotky
bolo by to super, keby zlucis dve-tri expozicie (jedna s tmavsou oblohou a mesiacom)... takto ti to ten mesiac cele zabil...inak by to bola dobra fotka..seth82 napísal:Len taký pokus. Shimoda, Perry Road, chrám Ryosen-ji.
Trochu to tu o živým. A poprosím kritiku. Som úplne totálny amatér začiatočník. A za každú rádu budem rád 
To steblo mi príde nevýrazné, bud pridať tiene v úpravách slrbo skúsiť kontrast, ale ak nejde o to steblo, tak nerieš, námet super, len by som sa pohral s tým
Ja som tiež amatér, takže je to názor hobby fotografa [emoji16][emoji6]
Ja som tiež amatér, takže je to názor hobby fotografa [emoji16][emoji6]
-
hojko
Site Admin
Suhlasim. Fotka by bola okej, len to slnko v pozadi je prilis silne a preto je trava v popredi nevyrazna.
-
Andi_Cibula
Addict
Ani nie tak formou či kvalitou fotky, ale skorej obsahom.
Všetky vznikli v nadmorskej výške viac než 1000 m.n.m., dve z nich tesne pod 2000 m.n.m.
Všetky vznikli v nadmorskej výške viac než 1000 m.n.m., dve z nich tesne pod 2000 m.n.m.
Tá prvá fotka je dosť odvážna. Ísť so Saxom na offroad... 
Prešiel si tú cestu alebo si sa niekde zasekol?
Prešiel si tú cestu alebo si sa niekde zasekol?
-
hojko
Site Admin
Neviem cim si to fotil, zrejme mobilom. Vsetky fotky maju hroznu kvalitu, navyse to vyzera na pomer 4:3. Preco nefotis 16:9, aby to bolo potom roztiahnute na cely rozmer monitora??? Inak z prvej, druhej, tretej a piatej fotky vobec nie je vidiet v akej nadmorskej vyske je to fotene, na stvrtej ako tak vidiet trosku vodne dielo a vrcholky hor. Taketo fotky spravis hocikde v Rakusku, netreba chodit ani daleko. A ak je na fotene niekde napriklad v Rumunsku, Bosne ci Srbsku, tak je to sice pekne, ale z tych fotiek to vobec nie je poznat. Ber to ako kritiku, nie len frflanie z mojej strany. Celkovo hodnotim tie fotky ako hrozne a nicim nezaujimave, mozno este prve dve fotky by mali fajn napad, ale spracovanie a kvalita je chaba.
Presne toto je pliaga podobných skupín. Niekto sem prdne absolútne "cvaky", ale bohužiaľ na to táto téma nie je určená.
-
Andi_Cibula
Addict
Že pliaga
A na čo je téma určená ? 
Ale asi áno, chvíľu som váhal, kam to hodím, viac by to pasovalo do dovolenkovej témy. Alebo "aké máte auto"
Ale asi áno, chvíľu som váhal, kam to hodím, viac by to pasovalo do dovolenkovej témy. Alebo "aké máte auto"
Napríklad na technicky alebo umelecky zaujímavé fotky ako dal lucas9206 nad tebou.
Aj keď umeleckosť je veľmi subjektívna vec, zodpovedne môžem povedať, že tvoje fotky nemajú ani jedno.
Aj keď umeleckosť je veľmi subjektívna vec, zodpovedne môžem povedať, že tvoje fotky nemajú ani jedno.
-
hojko
Site Admin
Ja som si to len tak hodil do Lightroomu a z toho sa skutocne neda nic spravit. Ta kvalita fotiek je aka je. Jedna vyzera dobre v ciernej farbe, hoci je tam odlesk slnka. Ta druha s tym autom, myslel som, ze ked sa oreze, otoci, spravia farby, ze to bude lepsie. Ale zial, ani tak to nepomohlo
Ber to ako kritiku a skus sa z toho poucit
Inak ako pozeram Exif fotiek, tak je to fotene cez Nikon D90 a setovy objektiv 18-55, ale vyzera to ako z mobilu z roku 2010.
Fotené mobilom. Ten odraz je tiež odfotený, nie je to upravené. Iba trochu poladené farby a šum v ps 
-
hojko
Site Admin
Pridam aj ja foto z tenisovej akcie. Fotene Nikon D5300 + 18-105 (zabudol som si od kamarata pozicat objektiv Nikon 16-85). Zial, pocasie bolo ake bolo (dost zamracene, poobede dazd, takze stazene podmienky na fotenie sportu a hlavne teda na zaostrenie behajucich hracov na kurte).
Ta moja posledna fotka je nenormalne dobra (ta bola asi fotena na objektive 70-300), musim sam seba pochvalit
Ta moja posledna fotka je nenormalne dobra (ta bola asi fotena na objektive 70-300), musim sam seba pochvalit
Prva podla mna taka menej zaujimava, chcelo by to viac ubrat z okolia a zamerat sa na vrchol kopca. Druha je lepsia, ale je krivo odfotena, lepsie by to vyzeralo, ak by ten mostik bol vodorovne. K obom fotkam este tolko, ze krajina sa foti najma na sirku, nie na vysku.
Suhlasim, to ihlicie na prvej fotke posobi rusivo, urobil by som par krokov dopredu a odfotil to bez neho. Druha je zaujimava, ale kriva a s extremnym pomerom stran. Mne by sa to viac pacilo takto klasicky na tretinky. Este lepsie by bolo mat viac priestoru hore.
Aj mne sa tá druhá páči, len by ešte chcelo popracovať na tom rozostrení.
To rozostrenie je zrejme robene nejakou softwarovou vymozenostou fotaku telefonu, takze to nemusi byt take dokonale ako ked to clovek odfoti zrkadlovkou do RAWka a potom upravi v Photoshope alebo Lightroome.
-
Yos
Professional
Ďakujem za rady a postrehy. Pri tej prvej fotke mi pripadalo korektné fotiť to na výšku, no pri tej druhej som nad tým už nejak neuvažoval. Každopádne do budúcna budem vedieť.
A áno, pri tej druhej fotke bola použitá SW fíčura.
A áno, pri tej druhej fotke bola použitá SW fíčura.