Reproduktory k PC a TV
Reproduktory k PC a TV
Zdravím, mám taký problém, že zvuk z TV reproduktora mi nestačí a chcel som si k nemu kúpiť reproduktory, ktoré ak sa ovšem dá, by pasovali aj k PC. Jediné čo viem je že do PC samozrejme potrebujeme reproduktory s 3.5 jackom...
TV: Samsung LE32D450G1W
Foto konektorov TV: V prílohe.
Zozadu TV je kopu konektorov ktorým nerozumiem, neviem či sú to cinch alebo RCA a ako tam potom zapojit tie PC reproduktory. Btw. reproduktory som ešte nekupil.
Do toho konektoru, kde sú nakreslené sluchádla som skúsil zapojit klasické PC sluchadla s 3.5 jackom a zvuk cez ne išiel ale neprišlo mi žeby tam ten 3.5 jack pasoval... Divné. A tie ostatné konektory, ktoré som na foto zakrúžkoval absolutne neviem čo sú zač.. Tie audio L R atd. Nerozumiem čo je to za konektory a aké reproduktory k tomu kupit aby mi pasovali aj do PC.
Ďakujem pekne za odpovede a ospravedlnte moju sprostosť.
TV: Samsung LE32D450G1W
Foto konektorov TV: V prílohe.
Zozadu TV je kopu konektorov ktorým nerozumiem, neviem či sú to cinch alebo RCA a ako tam potom zapojit tie PC reproduktory. Btw. reproduktory som ešte nekupil.
Do toho konektoru, kde sú nakreslené sluchádla som skúsil zapojit klasické PC sluchadla s 3.5 jackom a zvuk cez ne išiel ale neprišlo mi žeby tam ten 3.5 jack pasoval... Divné. A tie ostatné konektory, ktoré som na foto zakrúžkoval absolutne neviem čo sú zač.. Tie audio L R atd. Nerozumiem čo je to za konektory a aké reproduktory k tomu kupit aby mi pasovali aj do PC.
Ďakujem pekne za odpovede a ospravedlnte moju sprostosť.
Re: Reproduktory k PC a TV
Audio IN ta nemusi zaujimat, to je na vstup z PC ak ho pripajas cez VGA kabel. To pod tym je tiez vstup, tentokrat pre component video a zvuk.
Mas aj opticky vystup na zvuk, z toho budes mat digitalny vystup, ale repro s optickym vstupom su drahsie. Najlepsie bude ak este otestujes ten spodny jack, mal by to byt klasicky 3.5 mm a do toho zapojis akekolvek reproduktory pre PC. Konkretny typ zalezi uz len od tvojho rozpoctu.
Mas aj opticky vystup na zvuk, z toho budes mat digitalny vystup, ale repro s optickym vstupom su drahsie. Najlepsie bude ak este otestujes ten spodny jack, mal by to byt klasicky 3.5 mm a do toho zapojis akekolvek reproduktory pre PC. Konkretny typ zalezi uz len od tvojho rozpoctu.
Dobre, takže už tomu rozumiem. Takže buď opticky alebo 3.5mm jack. Aká je ale pravdepodobnost že by mi cez to odmietlo hrať zvuk do reprákov ak do sluchatiek ide? Aby som nekupil repraky zbytočne 
Pravdepodobnost je nulova, prinajhorsom repraky vratis. Ale neexistuje dovod preco by nemali fungovat ak nebudu same o sebe pokazene.
A ked prepojim pc a tv cez vga tak obraz z pc pojde do tv a zvuk z pc cez repraky? Alebo mozem hrat zvuk rovno z tv cez ten 3.5 mm vystup? Z toho konektoru ktore ji na fotke ako sluchadla.
Je to na tebe ako to zapojis, ak prepojis PC s TV este 3.5 mm jackom, tak potom mozes nechat repraky zapojene v TV a malo by to fungovat.
A ak by som nechcel použit ten 3,5 mm konektor čo tam je vzadu v TV, tak ako inak by som mohol zapojit napr. tieto repráky? https://www.alza.sk/genius-gx-gaming-sw ... 297737.htmGothar napísal:Je to na tebe ako to zapojis, ak prepojis PC s TV este 3.5 mm jackom, tak potom mozes nechat repraky zapojene v TV a malo by to fungovat.
-
Ryan Giggs
VIP
Pravdepodobnost nulova nie je. Sluchadlovy vystup nemusi byt vzdy idealny pre repro. Tam sa nemusi velmi kamaratit vystupna impedancia s impedanciou repro atd.Gothar napísal:Pravdepodobnost je nulova, prinajhorsom repraky vratis. Ale neexistuje dovod preco by nemali fungovat ak nebudu same o sebe pokazene.
Tie maju iba analogove vstupy. Ak nechces vyuzit 3.5 mm konektor, tak ti ostava optika a k tomu by si potreboval nejaky konvertor. Prides vsak o ovladanie hlasitosti na TV, pretoze cez opticky vystup sa hlasitost neda regulovat a najlepsie by bolo pouzit repro s dialkovym ovladacom. Ale ak si pripocitas cenu prevodnika (na ebay tak od 30 €), tak sa ti to neoplati a lepsie bude rovno kupit repro/soundbar s optickym vstupom: https://www.alza.sk/lacne-reproduktory/ ... 580&sc=500primitív napísal:
A ak by som nechcel použit ten 3,5 mm konektor čo tam je vzadu v TV, tak ako inak by som mohol zapojit napr. tieto repráky? https://www.alza.sk/genius-gx-gaming-sw ... 297737.htm
Ryan: teoreticky ano, ale stretol si sa s tym pri beznych reprakoch alebo takychto lacnych telkach? Ja som zatial zapajal veci kade tade a cez 3.5 mm jack vzdy vsetko fungovalo.
-
Ryan Giggs
VIP
Ano stretol. Nie raz.