Vratenie tovaru z eshopu
Vratenie tovaru z eshopu
Ahoj, rad by som sa poradil v istej veci. Objednal som si reproduktory do auta, s ktorymi som velmi spokojny, no jeden z nich je najskor vadny. Pri basach v nom nieco rezonuje, bzuci, neviem ako to popisat. Myslel som si najprv, ze to budu nejake plasty v aute alebo nieco, no vybral som ho, drzim ho v ruke a robi to aj napriek tomu. Potom som reproduktory aj prehodil, a na druhej strane stale to iste, preto usudzujem, ze je nejaky problem s reproduktorom. Otazka c.1 vratit im tie reproduktory a nepovedat nic, alebo uviest dovod, ze s jednym je problem? Otazka c.2 reproduktory boli v baleni v takych sackoch, jeden som niekam dal, a neviem ho najst. Bude to problem? Tento druhy problem by som prinajhorsom vyriesil tak, ze by som objednal novy par, a ten sacok dal z novych. Dakujem za odpovede.
Re: Vratenie tovaru z eshopu
1. iba to vrat
2. nebude
2. nebude
Ak máš tie repráky menej ako 14 dní, tak ich môžeš vrátiť bez udania dôvodu a žiadať vrátenie peňazí.
Ak to už tak nie je, tak to môžeš normálne reklamovať, ale nečakaj, že ti vrátia peniaze, na to máš nárok až pri 3. reklamácii tej istej chyby.
Tovar nemusíš zasielať v pôvodnom obale, stačí zabezpečiť, aby nebol fyzicky poškodený.
Ak to už tak nie je, tak to môžeš normálne reklamovať, ale nečakaj, že ti vrátia peniaze, na to máš nárok až pri 3. reklamácii tej istej chyby.
Tovar nemusíš zasielať v pôvodnom obale, stačí zabezpečiť, aby nebol fyzicky poškodený.
Mam ich este len od piatka. Super pani, dakujem za odpovede 
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
A po tebe si ich kupi dalsi zakaznik a bude mu to robit to iste
.. Normalne im napis, ze chces odstupit do 14 dni ale zaroven im oznamujes, ze su vadne.
Ahojte, mam este par otazok. Poslal som im mail ohladom vratenia reproduktorov a nasledne aj reproduktory, a prisla mi odpoved, ze tovar mozem vratit ale podla vseobecnych obchodnych podmienok jedine ak nebol pouzivany/osadeny, rozbalena kabelaz atd. Zda sa mi to ako blbost, tak sa chcem preistotu spytat, aby som bol pripraveny ked na mna budu nieco skusat. Navyse som cital este aj ich obchodne podmienky a nic taketo tam nemaju napisane. Reproduktory som mal v aute uchytene, ale nejavia ziadne znamky pouzivania. Boli tam asi 4 hodiny. Kabelaz som nepouzival mam svoju, na com vsak moze byt vidno trochu pouzitie su skrutky a tie pliesky, ktore sa davaju medzi reproduktor a skrutku. Inak nic. Moze to byt problem, alebo mozem byt v klude?
Máš na to plné právo tovar vrátiť a eshop je povinný ti vrátiť aj peniaze. Dokonca aj v prípade poškodeného tovaru je eshop nútený vrátiť peniaze. V podstate zákon chráni spotrebiteľa v tomto prípade až príliš, ak si si však istý, že repráky si nepoškodil, nie je nič amorálne žiadať vrátenie peňazí.
Ak to budú skúšať aj ďalej, pohroz im posunutím podnetu na SOI.
Info tu - http://www.uspesne-podnikanie.sk/e-shop ... deny-tovar
Ak to budú skúšať aj ďalej, pohroz im posunutím podnetu na SOI.
Info tu - http://www.uspesne-podnikanie.sk/e-shop ... deny-tovar
Dakujem. Neviem, dufam, ze nebudu problemy, no ta mailova komunikacia mi prisla divna. Tak uvidime.