To, ze ste v EU este automaticky neznamena zial, ze zijete v pravnom state.Krajský súd znova oslobodil Lexu
Inzercia
Bratislava 1. decembra (TASR) - Krajský súd v Bratislave dnes bez prítomnosti verejnosti potvrdil rozsudok Okresného súdu Bratislava III., ktorý oslobodil bývalého šéfa SIS Ivana Lexu v kauzách mercedes a monitorovacie zariadenie. Odvolací súd okrem Lexu oslobodil aj ďalších piatich obžalovaných bývalých príslušníkov tajnej služby.
V prípade kauzy míting KDH nepodal okresný prokurátor odvolanie, a tak sa dnes krajský súd zaoberal iba dvoma kauzami exšéfa tajnej služby. Lexa tak má za sebou už jedenásť uzavretých káuz, skonštatoval pre TASR Lexov právny zástupca Ján Cuper.
Senát okresného súdu pred rokom 26. novembra v plnom rozsahu oslobodil bývalého riaditeľa spod obžaloby zo zneužitia právomoci verejného činiteľa v prípade údajnej neoprávnenej likvidácie služobnej dodávky Mercedes Benz 208 D, nezbavenia mlčanlivosti príslušníkov SIS v súvislosti s nálezom nástražného výbušného systému na mítingu KDH a údajného odcudzenia zariadenia na odpočúvanie mobilných telefónov v režime NMT.
Podľa verdiktu okresného súdu trestné stíhanie v kauze likvidácie služobnej dodávky Mercedes Benz 208 údajne použitej pri sledovaní Michala Kováča ml. sa nemalo vzhľadom na Mečiarovu amnestiu a nález Ústavného súdu SR vôbec začať. Súd konštatoval v tejto súvislosti porušenie zákona. Dodávka bola použitá podľa obžaloby aj v prípade sledovania reštaurátora Ivana Škandíka. Tu však prokurátor modifikoval obžalobu. Podľa súdu sa tak stalo už po začatí hlavného pojednávania. V kauze okrem Lexu boli obžalovaní aj bývalý šéf sledovačky Gejza V., Milan A., Róbert B., Peter S. a Dušan H.
V prípade nezbavenia mlčanlivosti príslušníkov SIS v súvislosti s nálezom nástražného výbušného systému na mítingu KDH v hale na Pasienkoch 24. marca 1997 prokurátor v záverečnej reči odstúpil od obžaloby. Podľa súdu nešlo o trestný čin, pretože riaditeľ SIS má právo zbaviť príslušníkov tajnej služby povinnosti mlčanlivosti, nie je to však jeho povinnosť. Prípad nálezu výbušnín musel byť nakoniec uložený a nepodarilo sa ho objasniť.
V poslednom bode obžaloby mal Lexa dať vyrobiť špeciálne monitorovacie zariadenie na odpočúvanie mobilných telefónov NMT. Vyšetrovatelia tvrdili, že nedošlo k vráteniu zariadenia SIS a štát prišiel o viac ako 200 tisíc korún. Z rozsiahleho dokazovania vyplynulo, že Lexa nechal vyrobiť zariadenie na základe ústnej dohody pre zahraničnú tajnú službu demokratického štátu, kde preukázateľne aj skončilo. Súd sa opieral najmä o výpoveď svedkyne, ktorá v súčasnosti pracuje v SIS. Tá uviedla, že podobné ústne dohody sú bežnou praxou aj v súčasnosti. Súd na základe dôkazov dospel k záveru, že nejde o trestný čin.
Pre tieto kauzy strávil Lexa vo väzbe takmer jeden rok.
Copyright © TASR 2005
Lexa je z 11 kauz oslobodeny
Lexa je z 11 kauz oslobodeny
Re: Lexa je z 11 kauz oslobodeny
v pravnom state zijeme, ale obcania nemozu za to, ze sudcovia su bez chrbtovej kosti a nevedia spravodlivo sudit, nech mi nikto nevravi, ze to nie je pravdaLes napísal:To, ze ste v EU este automaticky neznamena zial, ze zijete v pravnom state.
No, hlasoval som, ze si nemyslim, ze je nevinny
Podaj dokazy a dokaz to na sude.
Podaj dokazy a dokaz to na sude.
Znamena to, ze nezijeme v pravnom state?Les napísal:To, ze ste v EU este automaticky neznamena zial, ze zijete v pravnom state.
Ze "ste"?! Nie si nahodou na Slovensku? A netvrdil si nedavno, ze mas dvojite statne obcianstvo? Zase tie tvoje LesovinyLes napísal:To, ze ste v EU este automaticky neznamena zial, ze zijete v pravnom state.
BTW. to ze Lexu oslobodili spod inkrimonovanych obvineni je praveze dokaz toho, ze zijeme v pravom state. Nemam sice Lexu rad, ale tie kauzy som od zaciatku vnimal ako kauzy motivovane politicky, aby ho mohli kompromitovat. Pricom uz na zaciatku bolo zrejme, ze ani jedna z nich neskonci jeho pravoplatnym odsudenim. A vobec by som sa necudoval, keby Lexa zazaloval SR za rok straveny v koluznej vazbe z dovodov, ktore sa napokon nepotvrdili a tento sud by vyhral. Mozno by to bol prvy vazny podnet k tomu, aby sa u nas politici konecne odnaucili zneuzivat organy cinne v trestnom konani pre politicke ucely...
Zeby vsetci sudcovia prvostupnovych aj odvolacich sudov v pripade inkriminovanych kauz Lexu nevedeli sudit? Hmmm...sundevil napísal:v pravnom state zijeme, ale obcania nemozu za to, ze sudcovia su bez chrbtovej kosti a nevedia spravodlivo sudit, nech mi nikto nevravi, ze to nie je pravda
V pravnom state to uz raz tak chodi- nie su dokazy, nie je vina. A ak sa dokazeme odosobnit, mozme byt radi, ze tomu tak je.maslo napísal:Namiesto normalnychveci tykajucich sa normalnych ludi sa v tomto state vlada a vsetci zaobera svojimi kauzami, ktore absolutne nikomu nic nepomozu
ale myslim ze vinny je ale nejsou dukazy
Je malo ludi na Slovensku, ktori su naozajskou hrozbou pre demokraciu na Slovensku a jednym z nich je Ivan Lexa. Preco sa potom skryval v zahranici dlhsiu dobu?:?: Ako odisiel zo SR, hadam si nemyslis, ze s pravymi dokladmi - pas, identifikacna karta, vodicak a pod. ?:?: Kto mu v tom pomahal?:?: Podla mojho nazoru prekrocil hranice s Ukrajinou a z lietadlom ho sucasny a byvaly agenti KGB previezli na jemu urcene miesto. Toto samozrejme nebolo zdarma. Kto to financoval a odkial? Hadam nie z jeho poslaneckeho platuTomasito napísal:Ze "ste"?! Nie si nahodou na Slovensku? A netvrdil si nedavno, ze mas dvojite statne obcianstvo? Zase tie tvoje Lesoviny
BTW. to ze Lexu oslobodili spod inkrimonovanych obvineni je praveze dokaz toho, ze zijeme v pravom state. Nemam sice Lexu rad, ale tie kauzy som od zaciatku vnimal ako kauzy motivovane politicky, aby ho mohli kompromitovat. Pricom uz na zaciatku bolo zrejme, ze ani jedna z nich neskonci jeho pravoplatnym odsudenim. A vobec by som sa necudoval, keby Lexa zazaloval SR za rok straveny v koluznej vazbe z dovodov, ktore sa napokon nepotvrdili a tento sud by vyhral. Mozno by to bol prvy vazny podnet k tomu, aby sa u nas politici konecne odnaucili zneuzivat organy cinne v trestnom klonani pre politicke ucely....
Moja osobna mienka o celej tejto veci okolo Lexovho uteku je, ze mu museli pomahat, lebo inak to nejde aj ine spravodajske sluzby. Co im za tuto sluzbu Ivan Lexa dal, alebo ponukol?:?: Podla mojho nazoru mu pomahali aj ludia okolo byvaleho generala StB Lorenca, ktoreho jedna spolocnost sa teraz stara o bezpecnost databaz Penta Group v Bratislave ale aj inde
Zial na potrestanie tychto ludi ministerstvo vnutra uz na to nema. Totiz vsetci vrahovia, svedkovia su uz mrtvi. Vacsina tychto ludi bola z podsvetia a boli postupne eliminovani. Takze teraz uz existuju len ludia, ktori boli objedavatelmi tychto hnusnych a spinavych praktik, hlavne za vlady V.Meciara. Nie, uz sa nikto z nich nemusi bat, nikto proti nim svedcit nebude, lebo nema kto...
Ano mas pravdu v tom, ze nevyzera ako Lexa, ale kde by nasiel takeho cloveka a ktory pritom este hovori aj po slovensky? Hadam by ho nerozoznali jeho kamarati, alebo jeho vlastny otec?MS FRANKY napísal:prosím vás... Ved to nieje Lexa.. Si pozrite Lexove fotky predtím než šiel do afriky a pochopíte že neexistuje aby to bol on. Ved to bolo sádlo-maslo! On si našiel niekoho kto sa naňho podobá a teraz si už dávno behá po slobode aj on..
Lesty tiez pracujes pre SIS, alebo odkial mas tie informacie?
Musim uznat, ze mas pravdu. Takto to nejako vidim aj ja
Lexovi nic nespravia, toto som vedel hned ako ho priviezli na slovensko, lebo kto proti nemu nieco ma, nejake dokazy tak pochybujem, ze zije. A ked zije tak aj tak to je ten clovek pre ktoreho pracuje resp. pracoval. Cela republika je vytunelovana a to vdaka komu?
Niekde som cital, ze v kazdom zdravom state hra aj nejaku ulohu mafia. A tu plati, ze vrana k vrane sada. Tento system sa uz tazko da zmenit a ci vobec sa da zmenit. To trebalo spravit hned po prevrate, lenze ako si spominal tak ty co chceli prevrat, by poskodili len sebe.
Musim uznat, ze mas pravdu. Takto to nejako vidim aj ja
Niekde som cital, ze v kazdom zdravom state hra aj nejaku ulohu mafia. A tu plati, ze vrana k vrane sada. Tento system sa uz tazko da zmenit a ci vobec sa da zmenit. To trebalo spravit hned po prevrate, lenze ako si spominal tak ty co chceli prevrat, by poskodili len sebe.
-
psycho
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Preco sa potom skryval v zahranici dlhsiu dobu?? / Asi mu tu nieco hrozilo
Kto mu v tom pomahal? Podla mojho nazoru prekrocil hranice s Ukrajinou a z lietadlom ho sucasny a byvaly agenti KGB previezli na jemu urcene miesto. Kto mu v tom pomahal neviem ale sucansy agenti KGB to urcite neboli
Kto to financoval a odkial? Hadam nie z jeho poslaneckeho platu?
A preco nie sak poslanci zarabaju dost vela a lietanie neni zasa take drahe aby si koli tomu musel predat atomovu bombu
Preco Lexa poziadal o statne obcianstvo inej krajiny a prisahal vernost kralovnej?
Statne obciansto inej krajiny mozno preto ze by to zarucilo aspon ciastocnu objektivnost sudu ktory by na svk mohol byt jednostranny a zaujaty
Podla mojho nazoru mu na uteku nemuseli pomahat ziadne ine spravodajske sluzby a ide to aj inak.
Normale zasnem nad tym ake konspiracne teorie dokazes vymysliet ked ta kopne muza Les
Kto mu v tom pomahal? Podla mojho nazoru prekrocil hranice s Ukrajinou a z lietadlom ho sucasny a byvaly agenti KGB previezli na jemu urcene miesto. Kto mu v tom pomahal neviem ale sucansy agenti KGB to urcite neboli
Kto to financoval a odkial? Hadam nie z jeho poslaneckeho platu?
A preco nie sak poslanci zarabaju dost vela a lietanie neni zasa take drahe aby si koli tomu musel predat atomovu bombu
Preco Lexa poziadal o statne obcianstvo inej krajiny a prisahal vernost kralovnej?
Statne obciansto inej krajiny mozno preto ze by to zarucilo aspon ciastocnu objektivnost sudu ktory by na svk mohol byt jednostranny a zaujaty
Podla mojho nazoru mu na uteku nemuseli pomahat ziadne ine spravodajske sluzby a ide to aj inak.
Normale zasnem nad tym ake konspiracne teorie dokazes vymysliet ked ta kopne muza Les
-
Kosh
King
no, ludia, neviem ako vy, ale ja mam iste informacie (asi utajeneho charakteru, ked o nich les nevie), ze KGB DAVNO ZANIKLA.Les napísal:sucasny a byvaly agenti KGB
a ja si myslim ze neviem posudit, ci je lexa vinny, alebo nevinny - vsetci co ste tu (az na lesa, ten ma ultratajne informativno informacne informacie
KGB existuje, ale len v Bielorusku. Avsak byvali agenti KGB su znami, ze z byvalej ZSSR spolupracuju z podsvetim v celej Europeartabanes napísal:no, ludia, neviem ako vy, ale ja mam iste informacie (asi utajeneho charakteru, ked o nich les nevie), ze KGB DAVNO ZANIKLA.
a ja si myslim ze neviem posudit, ci je lexa vinny, alebo nevinny - vsetci co ste tu (az na lesa, ten ma ultratajne informativno informacne informacie) vidite len to co sa udeje v mediach, ako je to v skutocnosti nevie nikto.
-
Kosh
King
aha, tak moja chyba - ale nabuduce prosim ta napis, o ktoru krajinu ideLes napísal:KGB existuje, ale len v Bielorusku. Avsak byvali agenti KGB su znami, ze z byvalej ZSSR spolupracuju z podsvetim v celej Europe
lebo uz par krat som si vsimol (napriklad s tou mastou na holenie - vravel les o nejakom vychodoeuropskom bolsevikovi - pritom komunizmus uz v europe davno nieje) ze les vravi s cesty - myslel som ze je to aj teraz
Nepletme si tu rozne veci. Ziadna krajina nieje perfektna, ale len idiot by povedal, ze v USA su politicke vrazdy. O zastrasovani a fyzickej likvidacii ani nehovorim.Rubiki napísal:Sa asi usulam k smrti, v USA su niektore pripady take absurdne ze davat do popredia lexov pripad je od Lesa viac nez divne![]()
Drz sa temy.