emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa -AA- »

jackb napísal:takze si potomok rakuskeho imigranta moze tychto zabavacov z gemerskych putik nechat. nikto, kto zil na Zapade viac nez rok im tie taraniny neveri.
Ale ty neveríš ľuďom dlhodobo žijúcim v zahraničí, ktorý tam pravidelne volajú, nie len Lichtnerovi (ktorý mimochodom takisto žil a podnikal roky v zahraničí). :lol:
DEVZYO1G napísal:ono zit na zapade moze znamenat velmi rozne veci ... aj volici kotlebu ziju alebo zili na zapade, ale ked makas v sklade, zbieras jablka ci robis kamionistu tak pravdepodobne mas uplne iny kulturny zazitok ako ked si napr. na univerzite / robis intership
Správne, hlavne blue-collar zamestnania, ale nie výhradne. Jackbove "nikto, kto zil na Zapade viac nez rok" samozrejme neplatí.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

-AA- napísal:Ale ty neveríš ľuďom dlhodobo žijúcim v zahraničí
ja verim ludom, ktori na Zapade skutocne zili, nie takym, co volaju do vysavacov a vymyslaju si prostonardone povesti :)
-AA- napísal:Jackbove "nikto, kto zil na Zapade viac nez rok" samozrejme neplatí.
jasne. po 5 rokoch mi neveris ani slovo. preco mam ja verit anonymovi, ktory vola do bludwebu, ze ho ini imigranti chceli zjest? :D

DEVZYO1G, dakujem za opytanie, no pracoval som aj manualne, no kedze som sa odmietol zmerit s tym, ze som len behajuca handra za minimalku, tak som si zdokonalil jazyk a studoval som este dalsiu vyskoku skolu, aby som sa mohol slusne zamestnat. takze reci o u kulturnych zazitkoch na mna akosi neplatia.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

"Skutočne žili" :lol:

Nie je ale pravda, že ti nič neverím, to je tvoja projekcia vlastného správania. Keď si odmyslím pokusy o trolling, rozpor je v tvojich interpretáciách reality a skreslenom videní sveta.

Pozitívne osobné skúsenosti nevyvážia množstvo negatívnych dopadov, pretože tie majú omnoho väčšiu váhu. Pozitívne sú v slušnej a fungujúcej spoločnosti štandardom.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

potom je otazka koho realita je menej skreslena .. tych skladnikov a kamionistov alebo studentov / blue-collar zamestnani ??
jackb
Redeemer
Redeemer

super, takze realita je to, co hovori telefonujuci a moje skusnosti su len jej interpretacie a skreslene vnimanie sveta. je na to aj iny dovod, okrem toho, ze jedno sedi do tvojho vnimania sveta, a druhe je s nim ostrom kontraste?

este raz a pomaly: ked som robil manualne, tak som nemal problem s ludmi mimoeuropskeho povodu. ked som studoval na univerzite izbu mi prenajimali manualne pracujuci ludia stretaval som s ludmi z ich socialnej bubliny. mozno az ked som zacal pracovat za vyuzitia svojho vzdelanie, tak som sa od ludi v monterkach odtrhol. to ale neneguje skusenosti za dlhsiu cast kedy som bol jednym z nich, ci v kazdodennom kontakte s nimi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

DEVZYO1G napísal:potom je otazka koho realita je menej skreslena .. tych skladnikov a kamionistov alebo studentov / blue-collar zamestnani ??
som presvedceny, ze blue collar poznaju ekonomickych migrantov viac ako white collar, kedze s nimi prichadzaju do castejsieho kontaktu
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

jackb napísal:super, takze realita je to, co hovori telefonujuci a moje skusnosti su len jej interpretacie a skreslene vnimanie sveta. je na to aj iny dovod, okrem toho, ze jedno sedi do tvojho vnimania sveta, a druhe je s nim ostrom kontraste?

este raz a pomaly: ked som robil manualne, tak som nemal problem s ludmi mimoeuropskeho povodu. ked som studoval na univerzite izbu mi prenajimali manualne pracujuci ludia stretaval som s ludmi z ich socialnej bubliny. mozno az ked som zacal pracovat za vyuzitia svojho vzdelanie, tak som sa od ludi v monterkach odtrhol. to ale neneguje skusenosti za dlhsiu cast kedy som bol jednym z nich, ci v kazdodennom kontakte s nimi.
vsak sa nerozculuj, ja nijak neobhajujem to co tvrdi nejaky nahodny telefonujuci a ani nijako nespochybnujem tvoje skusenosti .. som na tom podobne, pohybujem sa v roznych socialnych vrstvach. Len som komentoval, ze "zit rok na zapade" moze znamenat aj makat s poliakmi v sklade a potom sa vratit na slovensko (a zostat rovnako hlupy a bez vycitiek volit kotlebu - vid rozne peticie a ine formy podpory slovakov zo zahranicia smerom lsns). Nie kazdy ma prilezitosti/prostriedky/volu/talent na to zvysit svoju vertikalnu mobilitu. Znamena to ale ze skusenosti takehoto cloveka by mali byt brane ako argument? Nie.

Ja si myslim ze ak si raz nejak hodnotovo nastaveny, len velmi tazko to nejaky pobyt na zapade zmeni ..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ale tak zmena je vždy možná, však v tomto sa jackb posunul k lepšiemu, kedysi to bol taký wannabe nácek/nacionalista, viď. staré príspevky. Asi na to už zabudol.

Inak individuálne skúsenosti každého môžu byť rôzne, škoda to riešiť. Aj v zahraničí, kdekoľvek na západe, máme domácich aj takých aj onakých.
jackb
Redeemer
Redeemer

DEVZYO1G, ok neprimerane som reagoval.
ide len o to, ze ak je uroven sociolatologickych javov tak vysoka ako opisuju skladnici, tak by sa s nimi stretli aj ti, ktori su na stazach ci pracuju v korporaciach.

hugo, ano pred 10 rokmi som bol. nezabudol som na to a nie som na to vobec hrdy. niekedy vtedy som sa zacal zaujimat o svoje korene a to mi ukazalo, ze byt nacionalistom by bolo hlupe. a cestovanim som si otvoril obozry a mal som moznost konfrontovat videa na YT a clanky na bludweboch so skutocnostou (Kosovo).

takze ked raz jeden telefonujuci otvorene klame o Balkane a protireci si v kazdej vete (tu relaciu som tu v podrobne rozoberal), dvaja komedianti mu pritakaju, tak preco mam verit, ze iny telefonujuci bude naopak hovorit pravdu.

beardie, ekonomicki migranti su aj ten v monterkach, aj ten zamestnanec banky, aj ten Syrcan ci Ukrajinec. pre kazdeho z nich bola najsilnejsia motivacia preco odist zlepesenie vlastnej ekonomickej situacie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Švédsko, aké prekvapenie.

"Vládni sociálni demokrati švédskeho premiéra Stefana Löfvena zaznamenali najhorší volebný výsledok za uplynulé desaťročia. Protiimigračná strana Švédski demokrati, ktorá nie je súčasťou opozičnej aliancie, je zatiaľ na treťom mieste."

https://www.ta3.com/clanok/1135668/vysl ... krati.html
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

No je to pozitivne prekvapenie, bolo celkom pravdepodobne ze SD skoncia na druhom mieste, co sa nastastie nestalo

nanestastie volby dopadli tak ze hlasy su rozhodene hore dole a normalna koalicia v nedohladne
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Pozitívne v čom? Že môžu pokračovať v politike, ktorá rozdeľuje a ničí vlastnú krajinu?

Nie je to náhodou veľmi silný signál, že robia niečo zle a treba to zmeniť?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nepríjemné, takéto osoby na takých pozíciach...

Šéf německé kontrarozvědky neoprávněně zpochybnil autenticitu videa, na kterém dochází k honu na uprchlíky.

Před několika dny zpochybnil šéf německé kontrarozvědky Maaßen autenticitu videa, které jsme sdíleli i na naší stránce ( Autenticita videa však byla několikrát potvrzena.
1. podařilo se identifikovat oběť: (https://t.co/tNFnQJvkFI)
2. Čas, místo a počasí v místě útoku sedí. Video se nikdy před tím na internetu neobjevilo a místo lze pomocí zobrazených objektů identifikovat ( V daný čas existují i zprávy o útocích na uprchlíky z jiných nezávislých zdrojů.
3. Městem se v tu chvíli pohyboval ozbrojený dav, který explicitně volal po násilí na lidech "ne-německého" původu: https://www.facebook.com/Rossweinwehrts ... 362756253/ (v 0:27 sbírají dva muži kameny ze země).
4. Útočníky z prvního videa se podařilo identifikovat i na jiném videu, které bylo natočeno krátce po prvním, jak zřejmě utíkají před přijíždějící policií. (

Ukazuje se tak, že k útokům na cizince v Chemnitz opakovaně docházelo a není důvod předpokládat, že by se tak nedělo i nadále. Otázkou je proč Maaßen záměrně lže. Připomeňme si, že se jedná o člověka, který má osobní kontakty na AfD, s jejímiž členy mívá neveřejné schůzky. Německé bezpečnostní orgány mají dlouho problém s podceněním nebezpečí ze strany krajní pravice a propojením bezpečnostních složek a neonacistů, což se projevio i v případě neonacistické teroristické skupiny NSU (https://a2larm.cz/2017/02/nekoncici-nemecka-nocni-mura/).
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

"Hon na uprchlíky"

Koľká citlivosť ak je cieľom ne-Európan. :P

Konfliktov, napadnutí a vrážd bude len pribúdať. To je osud nejednotnej heterogénnej spoločnosti.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Maďarsko nemôže občanom iných krajín automaticky odoprieť štatút utečenca len na základe toho, že sa dopustili závažného zločinu. Rozhodol o tom Súdny dvor EÚ, podľa ktorého sa každý takýto prípad musí posudzovať individuálne a dôkladne preskúmať. (tasr) https://dennikn.sk/minuta/1230596/?ref=ampm

Toto je dosť významný a hlavne nebezpečný precedens
jackb
Redeemer
Redeemer

gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Nebol dotycny tak trochu "karibik"?
jackb
Redeemer
Redeemer

Vcera som ho googlil a meno nie je uvedene. V UK pri odsudenych pisu aj mena a zverejnuju fotky...
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

beardie napísal:Maďarsko nemôže občanom iných krajín automaticky odoprieť štatút utečenca len na základe toho, že sa dopustili závažného zločinu. Rozhodol o tom Súdny dvor EÚ, podľa ktorého sa každý takýto prípad musí posudzovať individuálne a dôkladne preskúmať. (tasr) https://dennikn.sk/minuta/1230596/?ref=ampm

Toto je dosť významný a hlavne nebezpečný precedens
To jednoznacne je, absolutne nepochopitelny krok
Napísať odpoveď