Dve krstne mena

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
biker610i
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Dve krstne mena

Príspevok od používateľa biker610i »

Caute Vsimol som si ze je poslednu dobu v mode detom davat dve krstne mena a mna by zaujimalo ze ci aj ja aj ked som uz dospely si mozem dat druhe krstne meno. Co som cital diskusie a googlil nasiel som iba temy ked chceli dat rodicia dietatu dve mena ale o dospelych som sa nic nedozvedel. tak by ma to len zaujimalo ze ci sa to da dopisat aj v dospelosti. Vopred dik za info :smt033
jackb
Redeemer
Redeemer

Re: Dve krstne mena

Príspevok od používateľa jackb »

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

U nás je to v móde? Som sa s tým ešte nestretol. Ale romáci mali rôzne módy, ako mená z telenoviel a pod...

Jeden taký môj polofrajer mal 1 meno a 4 priezviská. To som zistil iba náhodou, keď som obdivoval, aký krásny pas má Austrália. Rodičia sa mu z nejakého dôvodu rozhodli dať aj priezvisko po mame a po 2 babkách, čo je pekné gesto, ale v reále ani on sám tie mená nepoužíva a nepíše si ani iniciály. Iróniou bolo, že práve to priezvisko po otcovi, ktoré používa, nebolo príliš lichotivé. Volal sa "Badcock".
:lol:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Módny výstrelok na sťaženie života svojmu harantovi. :roll: Keď si niekto myslí, že jeho decko je lepšie než všetky ostatné a musí to ostatným dávať najavo.

Ono pekná otrava je mať trvalé bydlisko na adrese, kde ulica je trojslovný názov. :aasmile10: Toľko formulárov som už mal v rukách, kde som nevedel vpratať adresu.

efram - kukni si: http://gympd.sk/?pid=2&ppid=9&vloz=30&trieda=I Preklikaj triedy a uvidíš že v móde to je.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ephram, kym som necital to priezvisko, tak som myslel, ze to bol daky extra Spaniel, aj ked oni maju len prizviska rodicov, nie prarodicov.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Andi_Cibula napísal:Módny výstrelok na sťaženie života svojmu harantovi. :roll: Keď si niekto myslí, že jeho decko je lepšie než všetky ostatné a musí to ostatným dávať najavo.
Keď má človek veľmi častú kombináciu mena a priezviska, je celkom fajn mať viac mien na rozlíšenie. To je dosť časté napr. tu v Dánsku kde sa každý tretí volá Frederik/Marcus Olsen/Jensen, takže nie je výnimkou mať 2-3 prvé mená.
Ináč súhlas.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

len opicenie sa po zapade. tam je to tradicia. aj v Rakusku maju dve krstne mena, nikto ich nepouziva obidve. presne ako pise skjerp-deg, pouzivaju oboje iba ak maju velmi bezne meno.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Andi_Cibula napísal:efram - kukni si: http://gympd.sk/?pid=2&ppid=9&vloz=30&trieda=I Preklikaj triedy a uvidíš že v móde to je.
Vidim... "Ha Tran Dieu Huong". :lol: :lol: Ale nie, stále tam je takých deciek málo na to, aby to bola nejaká móda.

Na odlíšenie človeka s častým menom je skôr lepšia prezývka. V USA síce ľudia majú 2 mená, ale často je aj jedno aj to druhé veľmi frekventované a potom sa jeden volá Thomas Jacob Priezvisko a ďalší zase Jacob Thomas Priezvisko.

Ja som chcel dať dcére meno Magnólia Veľkokvetá-Moje priezvisko. Nechcem tu svoje priezvisko písať, ale celkom sa to k tomu kvetu hodí. Proste také poetické meno a volali by ju "Megy". :lol:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Chod na birmovku, budeš mať ďalšie meno :)
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

ephramko napísal: Ja som chcel dať dcére meno Magnólia Veľkokvetá-Moje priezvisko. Nechcem tu svoje priezvisko písať, ale celkom sa to k tomu kvetu hodí. Proste také poetické meno a volali by ju "Megy". :lol:
Ja mat take meno, tak v 10-tich spacham samovrazdu :roll:
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Za jednu-dve generácie budú Jano a Jožo exotické mená. :lol:
biker610i
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa biker610i »

z toho som jelen tak moze sa pridat ci nemoze? :D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tiež sa mi to nechcelo čítať, ale mama s tým tuším robí, a v základe viem, že sa platí 100€ za bežnú zmenu mena, alebo priezviska. Zdarma to je, ak je tvoje aktuálne meno/priezvisko hanlivé. Myslím, že pridanie druhého krstného mena sa berie ako klasická zmena krstného mena a teda 100€, ale ak chceš, zistím ti to z prvej ruky. :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Čo vravíte na ďalší módny výstrelok, že ženské si po svadbe dávajú mužove meno v mužskom rode ? :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Hensym napísal:Tiež sa mi to nechcelo čítať, ale mama s tým tuším robí, a v základe viem, že sa platí 100€ za bežnú zmenu mena, alebo priezviska. Zdarma to je, ak je tvoje aktuálne meno/priezvisko hanlivé. Myslím, že pridanie druhého krstného mena sa berie ako klasická zmena krstného mena a teda 100€, ale ak chceš, zistím ti to z prvej ruky. :)
Hanlivé...hmm...pár mesiacov dozadu som videl na FB komentár pod nejakým článkom o Ficovi, ako tam chalan s menom Fico písal, že sa všade hanbí vôbec len predstaviť. A na jeho príspevok mu odpísala "viem ako sa asi cítiš" slečna Kotlebová.

:lol: :lol:
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Ja poznám zatiaľ len jeden prípad, a to sa jednalo o ženu, ktorá robila v zahraničí na dosť vysokom manažérskom poste, čiže si to dala tak kvôli práci
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Andi_Cibula napísal:Čo vravíte na ďalší módny výstrelok, že ženské si po svadbe dávajú mužove meno v mužskom rode ? :D
Že to znie celkom mimo a nepasuje to k našej gramatike. Mal som v jednom zamestnaní kolegyňu s menom Jana Tesák. Celkom sme sa na tom s kolegami bavili :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

niektorym rodicom fakt zadrbava s tymi menami. vobec nehladia na priezvisko a daju spanielske alebo anglicke krstne meno a potom to vyznie brutalne zle...ale hlavne ze rodic si splnil sen..teda vacsinou matka
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Väčšinou to okolie aj tak nejako poslovenčí. Bývylý šéf je armén Andranik, všetci ho volajú Andrej. Zo školy zase poznám na Slovensku narodeného Číňana, ktorý má totálne čínske meno začínajúce "Yang" a všetci ho volajú Janko.
:mrgreen:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no poznam dievca menom Šanaja..skus :D
Napísať odpoveď