Pripojenie k "lokálnej" sieti bez lokálneho prístupu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
_TOP_
Amateur
Amateur

Pripojenie k "lokálnej" sieti bez lokálneho prístupu

Príspevok od používateľa _TOP_ »

Zdravím , je možné docieliť pripojenie ku "lokálnej" sieti bez lokálneho prístupu (bez pripojenia na wifi a bez toho káblu) . 192.168.100.1 je dosť častá localgetway k routeru , je možné sa dostať do tohoto router rozhrania bez toho aby som už bol spojený s touto konkrétnou wifi ? díky
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Pripojenie k "lokálnej" sieti bez lokálneho prístupu

Príspevok od používateľa beardie »

Nie, tu adresu ti dáva práve ten router
_TOP_
Amateur
Amateur

To viem , ale existuje nejaké zariadenie ktoré umožní pripojenie k cudzej lokálnej sieti ktorá je v dosahu ? resp aby mi dal lokálnu getway cudzí router v dosahu .

teraz nemyslím spôsoby cez nástroje airmon-ng airodump-ng aireplay-ng a aircrack-ng ani routersploit atd , mám na mysli aby mi cudzí router poskytol jeho lokálnu IP ( napr192.168.100.1) , nieje to nijako možné ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

router dava adresu len zariadeniam, ktore su nan napojene
ak nie si napojeny cez wifi alebo kablom, tak o tom zariadeni router nechyruje
_TOP_
Amateur
Amateur

Super , dakujem za objasnenie :) mám ešte nejakú otázku , nechcem zakladať kvôli tomu nové vlakno. ked som dal do google "router VPS" tak mi to niečo našlo , tak isto "router backroor" , ak teda mám plný prístup k routeru je možné mu nainštalovať Windows VPN Server a zároven to spraviť tak aby nebol prístupný len lokálne ale aby som mal do neho vzdialený prístup pomocou RDP ako u klasického vpska od cloudovej služby .
Prosím je to možné ? :)
samozrejme aby využíval internet ktorý je poskytovaný na lokálnom routery

napr som na dovolenke kde mám len ten prenosný ""USB"" internet v ktorom je tá simkarta a žere to vela kreditu , a chcem si pozrieť film , doma som si akože nainštaloval ten vzdialený verejný VPS , tak sa na neho pripojim a pozriem si film vo vzdialenej mašine , teda nemusím moc minať predražené dáta v prenosnom internete ale data od netflixu bude stahovať pevný internet na ktorý je lokálne napojený vps.

je to možné? (samozrejme viem že by to sekalo a nemalo by to dobrú grafiku , to bol len príklad).

//autoeditácia príspevku (20 Okt 2018, 9:24)
windows VPS server som chcel napisať
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja moc nechapem o com pises. Neviem ci myslis VPS, skor narazas na VPN. Ale aj tak je pointa v tom isto - nech sa pripajas z dovolenky s mobilnym internetom na hocico a hocikde, vzdy ti idu tie data. Teda ak sa aj pripojis c3z VPN a pozeras film, tak tie data k tebe idu v mnozstve aky velky je ten film. Ak ma 700MB, no tak prenesies 700MB. Na druhej strate z toho servera zase uploadne 700MB smerom k tebe.

Ja ti dam radu a uplne zadarmo. Ked ides na dovolenku a mas potrebu pozerat film, tak si ich nahraj do notebooki alebo telefonu. A pripadne aj na USB kluc, dnes mas vo vacsine hotelov novsie TV a tie dokaze prehravat z USB.
_TOP_
Amateur
Amateur

Myslel som pozeranie priamo vo VPS(cez rdp) ktore je pripojené na lokálnu sieť . aha takže v takom prípade tie dáta stahujem aj cez ten mobilný net ? to ma nenapadlo , myslel som si že sa mi to len zobrazí
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mozes si spravit Plex server a streamovat to. Ale tie data stale tecu. Pri RDP je otazna kvalita, fps a ine.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Logika. Data z Netfixu sice bude stahovat domaci internet ale nieco predsa musi sprostredkovat pripojenie k internetu aby si sa dostal na VPN. A dalej data ktore vymienas cez VPN. Tie sa len tak teleportom neprenesu.
_TOP_
Amateur
Amateur

heker napísal:Mozes si spravit Plex server a streamovat to. Ale tie data stale tecu. Pri RDP je otazna kvalita, fps a ine.
Super , dakujem . ten plex server to netuším čo je , skúsim si o tom niečo nájsť . Ale zobrazené dáta ktoré vidím , sú menšie ako tie ktoré musí stahovať ten domáci lokálny router internet ? či sú rovnaké a miniem 2x viac dát ? chápem tomu že na pripojenie a branie informacii ktoré stahuje domáci internet musím využívať aj ten prenosný ale netuším či ten prenosný musí využiť tolko isto dát aby sa ku mne dostali informácie alebo to niečo aj ušetrí .
Napísať odpoveď