3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-2020)
Re: 3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-20
Som z malého mesta pri BA, ktorého primátor ma najvyšší oficiálny príjem zo všetkých primátorov na Slovensku. Jeho plat je vyšší ako plat premiéra krajiny (odsúhlasil ho sám sebe). Po zvolení svoju developerskú firmu prepísal na syna a veselo kšeftuje s mestskými lukratívnymi pozemkami, ku ktorým sa dostáva za pár šupov a stavia tam tie svoje nechutné krabicové bytovky.
Tu vyrástli celé generácie v tom, že si treba nakradnúť pre seba a pre rodinu. Naša generácia a generácia po nás zase vyrástla v tom, že právo a zákony sú tu len pre obyčajných ľudí a tí mocní nikdy nebudú potrestaní za svoje zločiny.
Podľa mňa je to celé o výchove a mentalite národa. Nemá zmysel dávať viac peňazí na vrcholové funkcie v štáte, oni budú kradnúť, aj keby zarábali milión za mesiac.
Zmysel má jedine začať bez pardónu zatvárať týchto megazločincov a ich politických ochrancov. Nič iné nepomôže. A dorovnať platy štátnym zamestnancom, ktorí držia po kope tento štát, aspoň na úroveň priemernej mzdy v hospodárstve. Školstvo a súdnictvo sú najskorumpovanejšie oblasti na Slovensku a práve tam robia ľudia za najmenej peňazí. Preto je zrazu problém nájsť niekoho záverečnú prácu, či sa zázračne strácaju súdne spisy a dokumenty...
To, že sa niektorí poslanci nechajú ľahko kúpiť, ako tie Kolárove kur*y (mužského aj ženského pohlavia) je podľa mňa skôr problém toho, že celé Slovensko je jeden volebný obvod a ľudia teda nepoznajú kandidátov a nemajú na nich žiaden dosah. Úplne iné by to bolo, keby som do parlamentu volil poslanca za svoj okres. To by bol pravdepodobne niekto, o kom som už počul a viem, aké má názory, čo urobil pre mesto/okres a aký život vedie. A keby sa mi nepáčilo, čo a ako poslanec robí a on by sa tam držal ako pijavica, tak by nebol problém prísť pred jeho dom mu to povedať do očí... V takej situácii aj kachličkár Paška, najsilnejší muž smeráckej mafie na východe, zrazu hneď zdupkal a vyplakával, že ľudia ubližujú jeho rodine. Chudáčik. To, že on ublížil všetkým rodinám na Slovensku tunelovaním zdravotníctva ho netrápilo...
Tu vyrástli celé generácie v tom, že si treba nakradnúť pre seba a pre rodinu. Naša generácia a generácia po nás zase vyrástla v tom, že právo a zákony sú tu len pre obyčajných ľudí a tí mocní nikdy nebudú potrestaní za svoje zločiny.
Podľa mňa je to celé o výchove a mentalite národa. Nemá zmysel dávať viac peňazí na vrcholové funkcie v štáte, oni budú kradnúť, aj keby zarábali milión za mesiac.
Zmysel má jedine začať bez pardónu zatvárať týchto megazločincov a ich politických ochrancov. Nič iné nepomôže. A dorovnať platy štátnym zamestnancom, ktorí držia po kope tento štát, aspoň na úroveň priemernej mzdy v hospodárstve. Školstvo a súdnictvo sú najskorumpovanejšie oblasti na Slovensku a práve tam robia ľudia za najmenej peňazí. Preto je zrazu problém nájsť niekoho záverečnú prácu, či sa zázračne strácaju súdne spisy a dokumenty...
To, že sa niektorí poslanci nechajú ľahko kúpiť, ako tie Kolárove kur*y (mužského aj ženského pohlavia) je podľa mňa skôr problém toho, že celé Slovensko je jeden volebný obvod a ľudia teda nepoznajú kandidátov a nemajú na nich žiaden dosah. Úplne iné by to bolo, keby som do parlamentu volil poslanca za svoj okres. To by bol pravdepodobne niekto, o kom som už počul a viem, aké má názory, čo urobil pre mesto/okres a aký život vedie. A keby sa mi nepáčilo, čo a ako poslanec robí a on by sa tam držal ako pijavica, tak by nebol problém prísť pred jeho dom mu to povedať do očí... V takej situácii aj kachličkár Paška, najsilnejší muž smeráckej mafie na východe, zrazu hneď zdupkal a vyplakával, že ľudia ubližujú jeho rodine. Chudáčik. To, že on ublížil všetkým rodinám na Slovensku tunelovaním zdravotníctva ho netrápilo...
-
yoggy
Takisto samotny starostovia/primatori porusuju zakon a realny dosah to nema na nich ziadny. A obce prichadzaju o peniaze.
Napr.
https://www1.pluska.sk/regiony/vychodne ... e-odskodne
https://www1.pluska.sk/regiony/vychodne ... nie-skolky
https://presov.korzar.sme.sk/c/20943862 ... iadku.html
Za posledne 4 roky sa toho tolko nakopcilo vo Svidniku
Ale realne je to tak, ze primator je smerak, cely mestsky urad su smeraci okrem zastupitelstva a primator na zastupitelstvo uplne kasle a robi si po svojom a nikto mu nic nemoze.
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2018, 12:50)
https://spis.korzar.sme.sk/c/20944206/v ... =w_neprehl
No nic dalsi premier nam bude dlho marodovat

Napr.
https://www1.pluska.sk/regiony/vychodne ... e-odskodne
https://www1.pluska.sk/regiony/vychodne ... nie-skolky
https://presov.korzar.sme.sk/c/20943862 ... iadku.html
Za posledne 4 roky sa toho tolko nakopcilo vo Svidniku
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2018, 12:50)
https://spis.korzar.sme.sk/c/20944206/v ... =w_neprehl
No nic dalsi premier nam bude dlho marodovat
"Ale vždy je lepšie zraziť sa s jeleňom, ako s koňom," dodal s úsmevom.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
To nie je dobrý nápad. Predstav si, že si z regiónu, kde sú múdri ľudia, ale kandidujú iba debili. Máš koho voliť ? Nemáš.ephramko napísal:Úplne iné by to bolo, keby som do parlamentu volil poslanca za svoj okres.
A z hlúpeho regiónu kandiduje múdry človek. Máš šancu voliť ho ? Nie.
Teraz toho múdreho človeka z iného kúta Slovenska síce voliť môžeš, ale je ti to prd platné, lebo je na kandidátke na 80. mieste a do parlamentu sa aj tak nedostane. Tie prvé miesta majú vždy obsadené pripečení papaláši alebo psychopati.
Mne ide skôr o to, zmeniť myslenie ľudí. Veľká časť populácie stále volí len stranu, nie ľudí, pretože si myslia, že aj tak tá Bratislava je ďaleko a o ich život v regióne sa nikto nezaujíma. Potom pri najbližšej kauze tej strany to nijak neotrasie dôverou a volia ju ďalej. Stačí, keď Fico odvolá niekoho zo svojich ľudí a za pár mesiacov mu dá zase nejakú inú funkciu. Volič, ktorí nevie, koho tam zvolil, si povie niečo na štýl, že však Robko robí toľko veľa pre Slovensko, nemôže byť všade a kontrolovať všetkých. Nie je fér, aby sme trestali Robka za zlyhanie iných.
Úplne iné by to podľa mňa bolo v situácii, keby si ľudia za svoj okres zvolili do parlamentu nejakého SMERáka. S tým, že dajme tomu je to starosta z ich regiónu, poznajú ho a aj to, čo urobil v regióne. Vedia, aký život vedie. Vedia, čo nasluboval. A zrazu by sa v médiach obhavili informácie, že tento pán poslanec mal uje*ať 500 miliónov eur na dotáciach. A ľuďom by to doplo, keby videli, že sa zrazu jeho decká vozia každé na svojom novom porsche a podobne... Okrem toho by mali mať voliči z daného okresu možnosť hlasovať aj o strate mandátu poslanca z ich okresu, keby sa tam držal ako pijavica a nepomohlo by ani to, že by jemu a jeho rodine prišli ľudia povedať do očí, čo si o ňom myslia, priamo pred ich dom.
Zároveň by informačný kanál fungoval aj opačným smerom. Konkrétny poslanec za daný okres môže viesť veľmi dobrú politiku a vysvetlovať/informovať, čo sa v Bratislave rieši, aký to bude mať dopad pre celé Slovensko a hlavne môže intenzívne komunikovať s voličmi a pýtať sa aj na ich názor v tejto veci.
Ak by sa poslanec správal tak, ako je to teraz, že je veľký humbuk pred voľbami a potom sa 4 roky tvária, že neexistujú. Tak ti garantujem, že v okrese by takého človeka už znova nezvolili.
Mne ide skôr o to, zmeniť myslenie ľudí. Veľká časť populácie stále volí len stranu, nie ľudí, pretože si myslia, že aj tak tá Bratislava je ďaleko a o ich život v regióne sa nikto nezaujíma. Potom pri najbližšej kauze tej strany to nijak neotrasie dôverou a volia ju ďalej. Stačí, keď Fico odvolá niekoho zo svojich ľudí a za pár mesiacov mu dá zase nejakú inú funkciu. Volič, ktorí nevie, koho tam zvolil, si povie niečo na štýl, že však Robko robí toľko veľa pre Slovensko, nemôže byť všade a kontrolovať všetkých. Nie je fér, aby sme trestali Robka za zlyhanie iných.
Úplne iné by to podľa mňa bolo v situácii, keby si ľudia za svoj okres zvolili do parlamentu nejakého SMERáka. S tým, že dajme tomu je to starosta z ich regiónu, poznajú ho a aj to, čo urobil v regióne. Vedia, aký život vedie. Vedia, čo nasluboval. A zrazu by sa v médiach obhavili informácie, že tento pán poslanec mal uje*ať 500 miliónov eur na dotáciach. A ľuďom by to doplo, keby videli, že sa zrazu jeho decká vozia každé na svojom novom porsche a podobne... Okrem toho by mali mať voliči z daného okresu možnosť hlasovať aj o strate mandátu poslanca z ich okresu, keby sa tam držal ako pijavica a nepomohlo by ani to, že by jemu a jeho rodine prišli ľudia povedať do očí, čo si o ňom myslia, priamo pred ich dom.
Zároveň by informačný kanál fungoval aj opačným smerom. Konkrétny poslanec za daný okres môže viesť veľmi dobrú politiku a vysvetlovať/informovať, čo sa v Bratislave rieši, aký to bude mať dopad pre celé Slovensko a hlavne môže intenzívne komunikovať s voličmi a pýtať sa aj na ich názor v tejto veci.
Ak by sa poslanec správal tak, ako je to teraz, že je veľký humbuk pred voľbami a potom sa 4 roky tvária, že neexistujú. Tak ti garantujem, že v okrese by takého človeka už znova nezvolili.
doktor sudruh poslanec Blaha, doktor je poslanec vladnej strany, tak snad to tu bude najmenej OT, aj ked by to mohlo ist do vtipov, ale tam uz asi nikto nechodi
mne sa skor zda bizar marxista, ktory pohrda ludmi bez vzdelania, pripadne ludmi co vykonavaju "podradne" povolania. ale tak cely blaha je bizar, tak preco by prave toto malo davat zmysel 
V strede statusu sa Blaha k tejto veci vyjadruje.
Jasne aby sa Hugo nezastal Blahu, to by nebol deň 
inak na margo toho Blahovho posmešného statusu, sa mi zdá že pár dní predtým tam mal iný a4 status o tom ako rieši Dankovu prácu poslankyňa, ktorej maturitné vvysvedčenie tiež nikto nevidel, a až na základe toho, že ovečky sa chytili a začali to všade rozoberať ukazala svoje vysvedčenie... ale veď čo iné čakať od súdruha, ktorý najskôr 2 týždne pred Pohodou najprv napísal zbierku statusov o tom, čo za ľudia tam chodia, a ked ho tam tí ľudia poslali kam patrí, hral ďalšie dva týždne obeť, ako mu všetci ubližujú...
inak na margo toho Blahovho posmešného statusu, sa mi zdá že pár dní predtým tam mal iný a4 status o tom ako rieši Dankovu prácu poslankyňa, ktorej maturitné vvysvedčenie tiež nikto nevidel, a až na základe toho, že ovečky sa chytili a začali to všade rozoberať ukazala svoje vysvedčenie... ale veď čo iné čakať od súdruha, ktorý najskôr 2 týždne pred Pohodou najprv napísal zbierku statusov o tom, čo za ľudia tam chodia, a ked ho tam tí ľudia poslali kam patrí, hral ďalšie dva týždne obeť, ako mu všetci ubližujú...
Vieš, niekto rozmýšľa aj slobodne a nie podľa šablón. Keď sa streba zastať, tak zastanem, keď kritizovať, tak kritizujem. A mimochodom, tento príspevok bol len o čistom poukázaní, nie o nejakom zastávaní. Tieto jeho štvavé statusy ani nečítam, prídu mi úplne zbytočné.
Ten Blaha je dôkazom toho, že napriek tomu, že niekto má vš môže byť sprostý idiot, v reálnom živote by bol vhodný maximálne tak niekde umývať záchody preto radšej sa zašíva v rôznych štátnych organizáciách a v politike.
Ty si teraz vôbec neurazil všetkých upratovačov a upratovačky, že? (kto upratuje záchody je sprostý idiot)
To je tak no, najprv sa účelovo moralizuje nad nejakým Blahom, realita je však taká v mnohých prípadoch taká, akú predviedol teraz Cesar. Aj on si len potrebuje kopnúť do ideologicky nehodiaceho sa politika. Konzistentnosť tu nehľadajme. Nie je tu.
Do ideologicky nehodiaceho sa politika? Ten človek od včerajšej noci vypisuje jeden uplakaný status za druhým, banuje rad za radom všetkým, ktorí sa ho slušne normálne na niečo opýtajú, ale zabudnú ho pochváliť či poľutovať a úplne seriózne píše, že Kotlebovcov podplatili Američania, aby Kisku podržali.
Ja osobne by som mal vo firme strach takému človeku zveriť aj tie čistiace prostriedky a mop. Veď očividne nie je vôbec psychicky v poriadku. A toto akože riadi štát... a ty budeš vypisovať, že ho ľudia kritizujú, lebo sa im "ideologicky nehodí". Nie. Ľudia ho kritizujú, lebo Blaha je obyčajný bolševický klamársky manipulatívny arogantný sprostý ko*ot, čo nič nevie robiť, nikdy nepracoval a ešte aj ako politik je na hovno, pretože ak nemá možnosť doma v súkromí zosmoliť za pár hodín nejaký z tych svojich panfletov, kde sa hrá na obeť a vybanovať všetkých, ktorí sa ho na niečo opýtajú, tak ho v reálnej diskusii argumentačne vedia rozložiť aj teenageri.
Ale ale, tu sa nebavíme o posledných dňoch, narážal som dobu, odkedy dakto niekde zaregistroval, že sa v parlamente zjavil človek, ktorý číta, resp. píše knihy o Marxovi.
Ako neviem ako ty, ale Blahu som videl v x politických debatách a vôbec som nemal pocit, že by ho tam niekto rozkladal. Čiže opäť to vnímam len ako tendenčné a značne ideologické vnímanie "záležitosti," aj z tvojej strany.
A ešte jedna poznámka: baví ma aj to, ako si neuvedomujete, akú medvediu službu vlastne robíte. Ty, predstavitelia pravice, Zomri a celá plejáda "pravicových aktivistov." Blahovi robíte super reklamu, stal sa jedným z najznámejších politikov Slovenska. Ten váš bublinový boj ho fakticky len posilňuje, on má svojich fans, ktorých vaša aktivita a všetky tieto pochybné hodnotenia a invektíva, len utvrdzujú a posilňuje v ich názore.
Dosiahli ste, že Blaha poskočí na fajnové zvoliteľné miesto na kandidátke SMERu. On to, samozrejme, veľmi dobre vie, pretože to nie je žiadny sprostý idiot, ako tu naivne nahovárate. Preto tá vyostrená agenda a rétorika, ktorú začal tlačiť cez FB posledný cca rok.
V podstate si užitočný idiot.
Tieto hodnotenia prosím rozvinúť, čo to znamená. Môžeš skúsiť aj konkrétne.čo nič nevie robiť, nikdy nepracoval
Počkať, a to dokazuje nejaký komentár na FB, áno?tak ho v reálnej diskusii argumentačne vedia rozložiť aj teenageri
Ako neviem ako ty, ale Blahu som videl v x politických debatách a vôbec som nemal pocit, že by ho tam niekto rozkladal. Čiže opäť to vnímam len ako tendenčné a značne ideologické vnímanie "záležitosti," aj z tvojej strany.
A ešte jedna poznámka: baví ma aj to, ako si neuvedomujete, akú medvediu službu vlastne robíte. Ty, predstavitelia pravice, Zomri a celá plejáda "pravicových aktivistov." Blahovi robíte super reklamu, stal sa jedným z najznámejších politikov Slovenska. Ten váš bublinový boj ho fakticky len posilňuje, on má svojich fans, ktorých vaša aktivita a všetky tieto pochybné hodnotenia a invektíva, len utvrdzujú a posilňuje v ich názore.
Dosiahli ste, že Blaha poskočí na fajnové zvoliteľné miesto na kandidátke SMERu. On to, samozrejme, veľmi dobre vie, pretože to nie je žiadny sprostý idiot, ako tu naivne nahovárate. Preto tá vyostrená agenda a rétorika, ktorú začal tlačiť cez FB posledný cca rok.
V podstate si užitočný idiot.
Jedna vec je ísť na kávičku k časníkovi Norkovi do TA3ky a úplne iná vec je stretnutie s voličmi.
Ešte som príspevok editol.
A s tými voličmi (stretnutie) píšeš konkrétne o čom? Vychádzaš len z toho postu na FB?
A s tými voličmi (stretnutie) píšeš konkrétne o čom? Vychádzaš len z toho postu na FB?
ja sa tomu Ficovi cudujem, ze sa na to nevyserie, nejde si uzivat nakradnute miliony niekam do paze, stoji mu to za to?
-
Solo_Kamen
King
K tým jednomandátovým obvodom... to chcete aby Smer zase vládol sám? 
Jednomandátové obvodody áno ale s dvojkolovou voľbou, to by mal Smer podľa mňa dosť veľký problém dať do kopy nadpolovičnú väčšinu pre svojich kandidátov. V druhom kole by bolo jasné či ľudia chcú Smer alebo nie.
A hlavne politické prostitútky by sa dali odvolať nie ako teraz že sa pridajú tam, kde im zaplatia viac.
Toto nie je normálne, že na Slovensku vládnu podvodníci a korupcia, aj po budúcich voľbách niekto sa môže zázračne otočiť o 180 stupňov a zrazu sa môže stať najväčším kamarátom s Ficom, čo sa stalo teraz môže sa stať znova a potom zase 4 roky smola a ide sa ďalej.
A hlavne politické prostitútky by sa dali odvolať nie ako teraz že sa pridajú tam, kde im zaplatia viac.
Toto nie je normálne, že na Slovensku vládnu podvodníci a korupcia, aj po budúcich voľbách niekto sa môže zázračne otočiť o 180 stupňov a zrazu sa môže stať najväčším kamarátom s Ficom, čo sa stalo teraz môže sa stať znova a potom zase 4 roky smola a ide sa ďalej.
Žitňanská:
Logika alá ephramko.
A keď to vlastne nepodporili, čiže išli proti koalícii a v súlade s opozíciou, to je aké? Ospravedlniteľné? Vie opozícia dokázať, že sa koaličníci stretli niekde mimo s Kotlebom a dohadovali to?
Čistý bizár, slovenskí politici a média, totálna žumpa, stupidizmus v priamom prenose.
Vie mi to niekto vysvetliť, nechápem tomu. Čiže ak koalície niečo presadí aj za pomoci fašistov, je to neospravedlniteľné. Čiže: koalícia chce niečo presadiť. Fašisti za to zahlasujú. A teraz čo? Aký dosah na to oni majú? Fašisti si hlasujú podľa seba, môžu byť ZA, zdržať sa alebo byť proti. A? Veď tak sa schvaľujú veci v parlamente. Čo majú potom povedať, že tak toto neplatilo, lebo hlasovali fašisti? Alebo sa ich spýtať, že milí fašisti, budete ZA? Áno? Ach, tak to by potom prešlo, tak my to stiahneme.Keď sa koalícia, ktorej ste boli dva roky súčasťou, pri vašej kľúčovej téme voľby ústavných sudcov najprv spojila s extrémistami s ĽSNS, čo ste si pomysleli?
Je to absolútne dno. Meniť kreovanie najvyššieho orgánu ochrany ústavnosti na poslednú chvíľu, bez diskusie, bez argumentov a, navyše, s fašistami je neospravedlniteľné.
Logika alá ephramko.
A keď to vlastne nepodporili, čiže išli proti koalícii a v súlade s opozíciou, to je aké? Ospravedlniteľné? Vie opozícia dokázať, že sa koaličníci stretli niekde mimo s Kotlebom a dohadovali to?
Čistý bizár, slovenskí politici a média, totálna žumpa, stupidizmus v priamom prenose.