Kúpa TV
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Kúpa TV
V tejto kategorii už veľmi nerataj so 100 Hz, najdeš snaď jedine Philips 49PUS7272, aj to je tesne nad 600€. Ale je to IPS.
Z ďalšich napr. Samsung UE50NU7440 (VA 50Hz), Philips 50PUS7303.
Z ďalšich napr. Samsung UE50NU7440 (VA 50Hz), Philips 50PUS7303.
To uz nie je pre mna ale pre znamych .... budu na nej sledovat len tv klasicke vysielanie digital ... neviem co tam bude najlepsie ci ips ci va panel
-
Ryan Giggs
VIP
VA je lepsi v "99%" pripadov. Ale aj 100 Hz ma prinos. Tak v takom pripade je to vec narokov resp. kompromisu co cloveku menej vadi a co je ochotny obetovat.
A nieco taketo ?
HISENSE H50U7A
Malo by mat 60hz
A cenovo je v nay za 669€
HISENSE H50U7A
Malo by mat 60hz
A cenovo je v nay za 669€
-
Ryan Giggs
VIP
50=60 Hz, 100=120. To je to iste, je to len vec terminologie.
Ano, moze byt aj ten Hisense. Tam mas standardne rok zaruky naviac. Na Philips 7303 je aktualne akcia (tusim plati do konca roka) na 5 rocnu zaruku.
Ano, moze byt aj ten Hisense. Tam mas standardne rok zaruky naviac. Na Philips 7303 je aktualne akcia (tusim plati do konca roka) na 5 rocnu zaruku.
a tento pise ze je 100hz a cenovo je pod 550e
Philips 49PUS6561
https://www.datart.sk/SMART-UHD-LED-tel ... S6561.html
a ten 49PUS7272 podla philips stranky pise ze ma cez HDMI 60Hz tak ako je 100Hz potom nejak tomu nerozumiem.
tak som pozeral 7272 na flatpanelshd a tam pise ze ma 100Hz ...
a zase na CNET pise ze 6561 je najlacnejsi so 100Hz panelom ...
tak teraz neviem ci sa ten 6561 neoplati viacej oproti tomu 7272
Philips 49PUS6561
https://www.datart.sk/SMART-UHD-LED-tel ... S6561.html
a ten 49PUS7272 podla philips stranky pise ze ma cez HDMI 60Hz tak ako je 100Hz potom nejak tomu nerozumiem.
tak som pozeral 7272 na flatpanelshd a tam pise ze ma 100Hz ...
a zase na CNET pise ze 6561 je najlacnejsi so 100Hz panelom ...
tak teraz neviem ci sa ten 6561 neoplati viacej oproti tomu 7272
-
Ryan Giggs
VIP
Ano 6561 je tiez 100 Hz ale je to uz 2 roky stary TV. A ten 7272 ma obrazovo navrch, ma novsi a o dost lepsi obrazovy procesor.
Informacia o Hz hovori o frekvencii panela, nie o tom aku frekvenciu akceptuje na vstupe.
Informacia o Hz hovori o frekvencii panela, nie o tom aku frekvenciu akceptuje na vstupe.
A este co pozeram tak 7272 je edge led a 6561 je direct led nebude tam teda lepsia cierna a biela ?
Tj viac sa oplati ta 7272 ano ?
Tj viac sa oplati ta 7272 ano ?
-
Ryan Giggs
VIP
Direct led lepsie farby nevyrobi. To na to vplyv nema. A v praxi ani rovnomernejsiemu posvieteniu. Tam je len par desiatok diod. V tejto cene je uplne jedno ci ma tv direct alebo edge led.
Direct led ma prinos v drahych TV s FALD-om, teda direct led s lokalnym stmievanim.
Direct led ma prinos v drahych TV s FALD-om, teda direct led s lokalnym stmievanim.
Zdar chlapi, potreboval by som kúpiť nejaku telku s uhlopriečkou 43-49". Využival by som ju prevažne na filmy/ps4.
Doteraz som fungoval na monitoroch a starej telke bez hd takže všetko bude posun vpred ale aj tak by som chcel nejaky dobrý pomer cena/kvalita.
Filmy budem pozerať vo vzdialenosti približne 2-2,5m a hry podľa potreby.
Objednavať budem z CZ a rozpočet tak 12000kč(450eur) +/- nejake drobaky.
Značkou nie som nijak obmedzovaný a viem, že za tú cenu to nebude žiadny highend ale viac investovať nechcem.
Vedeli by ste mi dať nejake tipy? Ďakujem
//EDIT
zahliadol som 50pus7303 v akcii...je to dobrý kus?
https://www.alza.cz/50-philips-50pus7303-d5316083.htm
Doteraz som fungoval na monitoroch a starej telke bez hd takže všetko bude posun vpred ale aj tak by som chcel nejaky dobrý pomer cena/kvalita.
Filmy budem pozerať vo vzdialenosti približne 2-2,5m a hry podľa potreby.
Objednavať budem z CZ a rozpočet tak 12000kč(450eur) +/- nejake drobaky.
Značkou nie som nijak obmedzovaný a viem, že za tú cenu to nebude žiadny highend ale viac investovať nechcem.
Vedeli by ste mi dať nejake tipy? Ďakujem
//EDIT
zahliadol som 50pus7303 v akcii...je to dobrý kus?
https://www.alza.cz/50-philips-50pus7303-d5316083.htm
-
Ryan Giggs
VIP
Je to za tie prachy dobry kus.
Philipsy su aktualne vyhodne aj z toho dovodu ze na modely s Ambilightom dava vyrobca aktualne 5 rokov zaruku.
Philipsy su aktualne vyhodne aj z toho dovodu ze na modely s Ambilightom dava vyrobca aktualne 5 rokov zaruku.
za ten ambilight sa oplatí priplatiť? alebo časom omrzí
-
Ryan Giggs
VIP
Podla skusenosti, vacsina ludi ked uz taky TV ma, tak uz iny nechce.
Ono Ambi maju tie vyssie modely, takze tam priplacas aj za lepsi obraz. A aktualne je aj ta predlzena zaruka.
Ono Ambi maju tie vyssie modely, takze tam priplacas aj za lepsi obraz. A aktualne je aj ta predlzena zaruka.
Bola by toto dobrá kúpa za 550€? LG 55SK8500PLA, vzdialenosť 3m.
-
Ryan Giggs
VIP
Ano, ta akcia v nay je velmi dobra, stoji skoro polovicu beznej ceny. Je to sice IPS, takze je s nejakym kompromisom treba ratat, ale ma to uz aspon klasicky RGB panel (nie to mizerne RGBW ako nizsie modely) a 100 Hz. Je to velmi dobra ponuka.
Na 3 m by to ale znieslo aj viac (pri 4k).
Na 3 m by to ale znieslo aj viac (pri 4k).
Diky. Na moju smolu sa mi nezmestí do steny kvôli 5 cm, takže musím pozrieť niečo menšie
.
Vďaka za info. Trochu mi pomotalo hlavu to LG čo ste tu spomínali ale nay to posiela len po slovensku a v electoworlde(cz)
to maju asi o 300eu drahšie aj keď patria pod nay
to maju asi o 300eu drahšie aj keď patria pod nay
Zdravím, chcem len spýtať či znižujete úroveň nastavenia podsvietenia pri klasickej LED TV, vraj to dosť pomôže k dlhšej životnosti tv
-
Ryan Giggs
VIP
To je riadna sprostost. Budes sa divat na tmavy obraz, len preto ze ti to podsvietenie vydrzi (nicim nepodlozene) udajne dlhsie? A co ak ti na tom TV odide nejaka elektronika? Jej zivotnost si predlzis ako? Nebudes radsej TV vobec zapinat? 
Zivotnost lediek je podstatne, podstatne dlhsia ako niektorych inych suciastok. A co sa tam ma pokazit, tak sa pokazi, to neovplyvnis nicim.
Zivotnost lediek je podstatne, podstatne dlhsia ako niektorych inych suciastok. A co sa tam ma pokazit, tak sa pokazi, to neovplyvnis nicim.
na stránke Nay elektra: "Každý televízor je po zakúpení nastavený v takzvanom továrenskom nastavení obrazu. Je možné a vhodné toto nastavenie upraviť podľa vašich požiadaviek a prostredia. Predovšetkým ide o jas obrazovky a sýtosť. Zbytočný jas a sýtosť farieb zaťažuje nielen vaše oči a peňaženku, ale predovšetkým aj LED diódy, keďže televízor sa tým viac zahrieva, čo môže mať časom vplyv na jeho poruchovosť. Preto je optimálne nastaviť jas na 60 – 70 %. Nastavenie týchto hodnôt je pomerne jednoduché a nájdete ho v menu nastavenia obrazu. Pre tých, ktorí sa neradi „vŕtajú“ v nastaveniach, odporúčam používať prednastavené módy obrazu, predovšetkým – tzv. Energy saving mode (ECO mode), ktorý, podľa názvu, nešetrí len el. energiu, ale aj výrobok samotný, práve znížením jasu."