Ste vlastenec?
Re: Ste vlastenec?
Zaujímalo by ma, ako by anketa dopadla dnes. Ja osobne vlastenectvom netrpím 
-
tehla
To ma ani neprekvapuje, nasiel som este jedno video - Na kralovej holi k 100-mu vyrociu Martinskej deklaracie, som zvedavy, co by povedali pritomni diskutujuci na hrde smeracke fejsy a debilne sa tvariaceho Babisa, ktory ani nepozna text
https://www.youtube.com/watch?v=q3s-mltbf3Y
https://www.youtube.com/watch?v=q3s-mltbf3Y
Nejak neviem prečo by som mal byt hrdý na niečo, čo som sám nedosiahol
Maximálne na mojich priamych predkov
Maximálne na mojich priamych predkov
Povedal by som ti k tomu asi toľko, že to je presne dôvod, prečo sa mi pri slovách ako vlastenec/národovec/nacionalista chce grcať a prečo tie slová sú na Slovensku vnímané ako vulgarizmy. Lebo do role vlastencov sa pasujú:tehla napísal:...som zvedavy, co by povedali pritomni diskutujuci na hrde smeracke fejsy a debilne sa tvariaceho Babisa...
A. Ľudia, ktorí túto krajinu skurvili a donútili tisícky slovenských rodín prežiť život v zahraničí.
B. Neonacisti a fašisti.
C. Skrachovanci, ktorí vo svojich osobných životoch totálne zlyhali, tak sú aspoň hrdí na to, že sa zvládli narodiť ako Slováci. Pričom typickým znakom tejto skupinky je často to, že neovládajú ani učivo zo slovenského jazyka ZŠ.
Amen.
Nie. Ale možnosť "nie,slovensky narod nemam ani trosku rad" som nemohol označiť, lebo nemôžem tvrdiť, že slovenský národ nemám ani trošku rád. To je blbosť. Zahlasoval som za skôr nie. Zlé anketové možnosti.
neviem preco by som mal byt hrdy na to ze som sa narodil v nejakej (akejkolvek) krajine, co som nijak nemohol ovplyvnit. a uz vobec neviem ako by som mohol byt hrdy na slovensko kde nic poriadne nefunguje, vladne tu bezpravie, korupcia, mafia a nizka zivotna uroven. vela ludi tu toleruje zlodejstvo, odrbavanie a to nie je v sulade s mojimi hodnotami.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Amen a Na straˇyephramko napísal: Povedal by som ti k tomu asi toľko, že to je presne dôvod, prečo sa mi pri slovách ako vlastenec/národovec/nacionalista chce grcať a prečo tie slová sú na Slovensku vnímané ako vulgarizmy. Lebo do role vlastencov sa pasujú:
A. Ľudia, ktorí túto krajinu skurvili a donútili tisícky slovenských rodín prežiť život v zahraničí.
B. Neonacisti a fašisti.
C. Skrachovanci, ktorí vo svojich osobných životoch totálne zlyhali, tak sú aspoň hrdí na to, že sa zvládli narodiť ako Slováci. Pričom typickým znakom tejto skupinky je často to, že neovládajú ani učivo zo slovenského jazyka ZŠ.
Amen.
@ephramko: Zabudol si na skupinu hrdych vlastnecov v skupine "Putin nas prezident" a "Milujeme Rusko".
Inac som toho nazoru, ze clovek, co ma rad svoju krajinu sa nemusi pasovat za vlastneca, ani nemusi pouzit slovo narod, alebo "hrdy slovak" v kazdej druhej vete.
Clovek co ma rad svoju krajinu pre nu nieco urobi, pomoze susedovi, nebude hadazt spaky na zem, nebude nechvat odpadky v lese, nebude nicit spolocny majetok a havne nebude v nej sirit nenavist.
-
tehla
Rovnica je klasicka - ak si nevazime sami seba, nebude si nikto vazit ani nas - ani politici, ani ostatne narody, preco by mali? Aspon par percent hrdosti priemerneho Madara (nie vymleteho gardistu), ktori maju horsiu zivotnu uroven ako my, alebo americkeho cernocha by nezaskodilo ziadnemu Slovakovi. My Slovaci sa urcite nemame zaco hanbit a s chladnou hlavou stareho anglicana by sme mohli nasledovať ine krajiny. Mame bohatu historiu a ako maly narod sme prezili vsetky strasti a dopracovali sa k svojej statnosti. Netreba sa pri tom buchat do hrude a pateticky drzat ruku na klope, ale vediet, ze som doma a kto som, odkial pochadzam, ze ten kusok zeme je aj moj - niekde patrim, nieco moji predkovia tvrdo vybojovali a zaplatili zivotmi, obrobili, zastavali, to je to, co ten kusok zeme robi vzacnym - zrejme to jednoduche nebolo, staci prelistovat historiu zaniknutych a asimilovanych narodov, ktore zrazu zmizli z povrchu zeme - je to fakt silny, ktory moze dodat ten kusok nasho nastrbeneho narodneho sebavedomia, pocit, ze viem, kde som doma a preco - mat svoje zasady co sa tyka svojej vlasti je predpokladom nadobudnutia hrdosti, aj tej osobnej. Na to aka sme mala krajina sme dali svetu vela spickovych ludi - nasa bohata historia, kultura su specificke a obdivovane po celom svete - netreba si to mylit s hrdostou a so stavom, ktory u nas panuje v politike a mysliet si, ze to zmenime, ak nebudeme mat radi NASE Slovensko. Tu sme sa narodili, dostali podmienky na zivot, vzdelanie a pocit domova - zrazu zistite, ze je kam sa vratit, to je ten kusok vlastenectva - lojalita k vlastnej domovine a ked prestaneme opluvat seba, az potom sa naucime sa mat radi aj ine narody a obdivovat ich specifika. Narody sveta - to je ta krasna zvlastnost a my sme si vybojovali poziciu jedneho z nich, za to vsetko by mala byt vdaka, inac chyba charakter
- moj nazor
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
A čo takí zbehovia a vlastizradcovia ? 
Ja sa po 8 rokoch v ČR cítím byť viac Čechom než Slovákom, môžu za to drobné rozdiely v mentalite v pár aspektoch, ktoré sú pre mňa až tak zásadné, že by som dnes hlasoval za 4. možnosť.
Ja sa po 8 rokoch v ČR cítím byť viac Čechom než Slovákom, môžu za to drobné rozdiely v mentalite v pár aspektoch, ktoré sú pre mňa až tak zásadné, že by som dnes hlasoval za 4. možnosť.
same blaboly. prave ludia co maju potrebu byt na nieco hrdy, ale nemaju na co su prave najvecsi nacionalisti. Ostatni co nieco dokazali nemaju potrebu citit hrdost za nieco co ani nijak neovplyvnili.
Ides nas tu porovnavat s madarskom kvoli comu? To je presne ta mentalita resp. jedna z veci kt. moze za to ze to tu vyzera tak ako vyzera. Sice sa nemam dobre, ale nevadi lebo sused sa ma este horsie tak som spokojny.
Hovor za seba, ja si seba vazim.ak si nevazime sami seba, nebude si nikto vazit ani nas
Je vela veci za ktore by sa dalo hanbit. Napriklad to ze ani skoro 30 rokov po revolucii nemame fungujuce zdravotnictvo, skolstvo, socialny system, nemame cesty ani ekonomiku ako by sme mali mat.My Slovaci sa urcite nemame zaco hanbit
Ale hovno, nikto pomaly nevie ze nejake slovensko existuje, ale to je aj tak absolutne nepodstatne. Je uplne jedno kto si co mysli o slovensku, dolezite je ako sa tu zije ludom.nasa bohata historia, kultura su specificke a obdivovane po celom svete
My sa nepotrebujeme mat radi, my potrebujeme mat fungujuci stat a nie bananovu republiku. A na to je potrebne nebyt tupy a nebyt k*kot. To ze sa budeme mat radi nicomu nepomoze.az potom sa naucime sa mat radi
Ides nas tu porovnavat s madarskom kvoli comu? To je presne ta mentalita resp. jedna z veci kt. moze za to ze to tu vyzera tak ako vyzera. Sice sa nemam dobre, ale nevadi lebo sused sa ma este horsie tak som spokojny.
no prave. na to, aby moji predkovia nieco vybudovali, vybojovali si kusok zeme v suboji s prirodou z niekade prisli a nebolo to Slovensko. v diskusii o imigracii sme sa dostali ku tomu, ze ak sa niekto citi ako prislusnik naroda a hlavne sa tak sprava, tak je mozne ho za neho aj povazovat. generacie moji predkov na Slovensku sa spravali a citili ako Slovaci, alebo teda ti, ktori v tom regione boli dlhsie, no nemali cas a prostriedky sa zaoberat talafatkami ako bola otazka "odkial prisiel pradedo?".tehla napísal: Netreba sa pri tom buchat do hrude a pateticky drzat ruku na klope, ale vediet, ze som doma a kto som, odkial pochadzam, ze ten kusok zeme je aj moj - niekde patrim, nieco moji predkovia tvrdo vybojovali a zaplatili zivotmi, obrobili, zastavali, to je to, co ten kusok zeme robi vzacnym
plus otazka prislusnosti ku uzemiu aj v ramci Slovenska je velmi subjektivna. narodil som sa v regione A, no vyrastol som v regione B. kde teda nalezim, ked su mi folklor a ludove tradicie ako take uplne cudzie?
vyzera to, ze som do tejto temy neprispel, no teraz sa vobec ako vlastenec necitim. moze za to studium historie mojej rodiny a aj vyvoj krajiny, v ktorej som sa narodil v poslednej dekade. a kedze lesy nikto z mojich predkov nesadil, ani neprispel ku horotvornej cinnosti, tak sa mi minuli dovody preco byt hrdy prave na Slovensko.
Všimol som si, že "osvietení individualisti" majú rôzne dôvody prečo je vlastenectvo zlé, že nemajú dôvod tu byť na niečo hrdí, atp.
Ale čo ak by bolo všetko krásne, skvelé a fungovalo?
Potom by to (vlastenectvo) už bolo v poriadku?
Znie to ako prejav nízkeho, oportunistického charakteru človeka, a na ten byť hrdí určite nemôžu.
Ale čo ak by bolo všetko krásne, skvelé a fungovalo?
Potom by to (vlastenectvo) už bolo v poriadku?
Znie to ako prejav nízkeho, oportunistického charakteru človeka, a na ten byť hrdí určite nemôžu.
No jo, keby sme mali najlepší zdravotný systém na svete alebo najlepšie školstvo na svete a chodili by sem zahraničné delegácie s tým, že sa chcú od nás učiť a vo svojej domovine zaviesť "slovenskú reformu zdravotníctva/školstva" a my by sme nedajbože vtedy začali byť hrdí na svoju vlasť, tak to by bol prejav našich nízkych charakterov. Preraziť vo svete tvrdých úsilím je prejav nízkeho charakteru.
No a potom sa niekto čuduje, prečo sa veľkej časti Slovákov pri slove "vlastenec" chce grcať. Je to práve kvôli týmto náckovským hovädám, ktoré sú hrdé na to, že zvládli vyliezť z pi*i materinej na území pod Kriváňom, ale už na Kriváň nezvládnu ani trafiť a nerobia nič proti tomu, aby tatranská príroda neskončila ako drevoštiepka v elektrárni...
No a potom sa niekto čuduje, prečo sa veľkej časti Slovákov pri slove "vlastenec" chce grcať. Je to práve kvôli týmto náckovským hovädám, ktoré sú hrdé na to, že zvládli vyliezť z pi*i materinej na území pod Kriváňom, ale už na Kriváň nezvládnu ani trafiť a nerobia nič proti tomu, aby tatranská príroda neskončila ako drevoštiepka v elektrárni...
-
tehla
teba hned hadzem do ignore, si riadne vymlety chudak ... Furt tu musi byt nejake rozduchavanie nenavisti, bez toho to asi nejdeephramko napísal:No a potom sa niekto čuduje, prečo sa veľkej časti Slovákov pri slove "vlastenec" chce grcať. Je to práve kvôli týmto náckovským hovädám, ktoré sú hrdé na to, že zvládli vyliezť z pi*i materinej na území pod Kriváňom
Tak tak, na niektorych by asi platila trstenica madarizacie .. Ale predpokladam, ze toto nie je typicka vzorka Slovenska, snad tu ostali aj ludia so zdravym nazorom-AA- napísal:Znie to ako prejav nízkeho, oportunistického charakteru človeka, a na ten byť hrdí určite nemôžu.
Tak ale vidis, ze diskutujes s nami - na slovenskom fore, nie len z pepikmiAndiCibula napísal:A čo takí zbehovia a vlastizradcovia ?
Zaujímavá interpretácia toho čo som napísal.ephramko napísal:vtedy začali byť hrdí na svoju vlasť, tak to by bol prejav našich nízkych charakterov. Preraziť vo svete tvrdých úsilím je prejav nízkeho charakteru.
Išlo ale o reakciu na to, že vlastenectvo by mal byť cit a postoj, ktorý nie je závislí výhradne od momentálneho stavu spoločnosti.
Keby tí naši vlastenci trénovali vlastenectvo najprv s pravidlami slovenského pravopisu, možno by to nebolo v našej krajine synonymom pre primitivizmus. Ale keďže radi začínajú hneď pokročilými témami, ako napr. nenávisťou voči Maďarom, vyzerá to s týmto pojmom žiaľ tak, ako to vyzerá-AA- napísal:Zaujímavá interpretácia toho čo som napísal.![]()
Išlo ale o reakciu na to, že vlastenectvo by mal byť cit a postoj, ktorý nie je závislí výhradne od momentálneho stavu spoločnosti.
tehla:
Hádžeš do ignore? Ako je to možné? Nevysmieval si sa náhodou mne v téme vedľa, vraj nezvládam diskusiu? Vieš, ja som s i beardim a aj s jackb nejaký ten rok oddiskutoval, až potom som sa definitívne utvrdil, že to nemá zmysel.teba hned hadzem do ignore, si riadne vymlety chudak ... Furt tu musi byt nejake rozduchavanie nenavisti, bez toho to asi nejde
-AA-, na co konkretne si hrdy, nech mame predstavu
-
tehla
clovek pride v mieri diskutovat o vlastenectve a nejaky holobriadok sem vpali s teoriou o p..i pod Krivanom a hovädach, ako nehnevaj sa, to je v poriadku? Zas odtial potial. Nedal som ho zatial do ignore, ale nasral mahughito napísal:Hádžeš do ignore? Ako je to možné? Nevysmieval si sa náhodou mne v téme vedľa, vraj nezvládam diskusiu? Vieš, ja som s i beardim a aj s jackb nejaký ten rok oddiskutoval, až potom som sa definitívne utvrdil, že to nemá zmysel.
"nenávisťou voči Maďarom"
Ked spomeniem silne madarizacne tlaky, jedna sa o nenavist? Bol to fakt - nastuduj dejiny, podobne ako pokus o germanizaciu v cechach, alebo polonizaciu v severnej Orave a na Kysuciach. Slovensko vobec nemuselo byt
No tak vidíš, mne takto došla trpezlivosť s hentými indivíduami, a to až po rokoch.clovek pride v mieri diskutovat o vlastenectve a nejaky holobriadok sem vpali s teoriou o p..i pod Krivanom a hovädach, ako nehnevaj sa, to je v poriadku? Zas odtial potial. Nedal som ho zatial do ignore, ale nasral ma