Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa kali520 »

tehla napísal:Mozeme sa bavit o tzv. mikroevolucii, ktora prebieha napr. aj v tych petriho miskach - mutacia virusov a bakterii zdaleka nedokazuje makroevoluciu - tzv. - medzidruhovu.
Dokazuje celkom jednoznačne, problemom ale je, že ty evolucii nechapeš...

Zisti si niečo o Darwinovych pinkach a vtakoch na Galapagoch https://www.interez.sk/evolucia-ktora-s ... vo-rychlo/

Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

hughito napísal:Tvrdil som, že na základe života zvierať nemožno odvodzovať princípy ľudských spoločností. Prípadne som argumentoval (napr. aj klasikom Kropotkinom), ktorý poukazoval na to, že aj v prírode medzi zvieratami existujú javy ako kooperácia a pod., nie len nekonečný súboj, konkurencia atď.
Človek bol, je a aj bude len zvieraťom. Možno trochu chytrejším a šikovnejším, ale stále len zvieraťom.
Vidno to všade okolo nás aj podľa toho aká spoločnosť je okolo nás rozvinutá. Ľudia reagujú pudovo a chovajú sa ako zvieratá, stačí si otvoriť hocjaké spravodajstvo, napr. prvá stránka idnes.
hughito napísal:Odjakživa nebola, keď sa dostaneme do prvopočiatkov, primitívne spoločnosti fungovali na rôznych princípoch. Mnohé skôr na takých, ktoré by sme mohli označiť ako komunistické.
Aj tam bola hierarchia. Možno ak zdochli tí, čo nechceli kooperovať a spolupracovať, tak ich dostihol hlad/choroby/vylúčenie zo spoločnosti a spoločnosť sa potom javila ako nehierarchická, keď museli zdieľať ohnisko alebo mamuta z ktorého si zobkali mäso po kúskoch.
hughito napísal:Potenciál technologického pokroku teda, gogo, vôbec nemusí byť využitý tak, ako opisuješ. Všimol som si, že si veľmi teleologicky založený, ale žiaľ, tak to nie je. Skrátka, pokiaľ nevzíde aktivita od ľudí, od pracujúcich, tak nič z toho čo opisuješ nenastane. Koniec koncov, naznačil si to sám. Že už mohol dávno nastať blahobyt... no prečo asi nenastal? Prečo sa zase zbrojí? Prečo žijeme zase v realite studenej vojny?
Pretože ľudia sú stále len zvieratá.
hughito napísal:Podstata je však taká, že buď sa zmierime so súčasným stavom, ktorý je evidentne len výtvorom ľudí a môže byť zmenený (viď. historické premeny rôznych politicko-ekonomických formácií a početné rovnostárske experimenty na rôznych úrovniach), a teda sa môžeme snažiť o lepšiu, spravodlivejšiu, rovnejšiu spoločnosť s oveľa väčšou participáciou ľudí (aj na ekonomickej úrovni). Nikto nehovorí o vzdušných zámkoch ani útopiách, ale o nastúpení trendu ku zmene, ktorá by bola určite dlhým procesom.
Nič také ako spravodlivosť neexistuje.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Andi:
Človek bol, je a aj bude len zvieraťom. Možno trochu chytrejším a šikovnejším, ale stále len zvieraťom.
Vidno to všade okolo nás aj podľa toho aká spoločnosť je okolo nás rozvinutá. Ľudia reagujú pudovo a chovajú sa ako zvieratá, stačí si otvoriť hocjaké spravodajstvo, napr. prvá stránka idnes.
A vzťahuješ to aj na seba?

A téza, že človek je zvieraťom, je oxymoron. Keby bol zviera, tak je zviera, nie človek. Človek je vlastný rod: a jediný svojho druhu. Má inteligenciu, vie hovoriť, abstraktne myslieť, kreatívne tvorí, organizuje sa vo veľkých spoločenstvách, ale napr. aj vie držať vzpriamené telo.

Chápeš? Toto zvieratá nevedia a nedokážu. Alebo ma chceš presvedčiť o opaku? Poukazom na "pudové správanie" to urobíš ťažko.
Aj tam bola hierarchia. Možno ak zdochli tí, čo nechceli kooperovať a spolupracovať, tak ich dostihol hlad/choroby/vylúčenie zo spoločnosti a spoločnosť sa potom javila ako nehierarchická, keď museli zdieľať ohnisko alebo mamuta z ktorého si zobkali mäso po kúskoch.
Tieto laické opisy môžeme nechať tak, kedysi som sem dával veci od antropológa Graebera napr., ale aj kopu iných vecí. Dôležté je, že postupným vývojom, vznikom deľby práce a ďalšími faktormi začala hierarchia dominovať.

Otázne ale je, či je toto argument pre nekonečné trvanie hierarchie. Je? Lebo aj jej stupeň, forma a úrovne sa časom menia; opäť sa to odvíja od rôznych faktorov. Podstatné je, že sa s týmto aspektom dá pracovať, dá sa posúvať, hierarchia sa dá nahrádzať, prekonávať. A nie je to samoúčelné: hierarchia a jej fungovanie má nespočetne veľa negatívnych dopadov. Zaujímavé, že na to nepoukazujú napr. tí, čo tak radi rátajú obete toho či oného režimu. Lebo vždy je v tom zakotvená hierarchia a následky vyplývajúce z nej.

Ľudia celé veky žili v rôznych "nemenných pravdách." V stredoveku by si ani nevedeli predstaviť dnešnú mieru sekularizácie, ten stav, resp. ten slabý vplyv náboženstva na životy a fungovanie ľudí. To isté platí pre hierarchiu. Nič nie je nemenné.
Pretože ľudia sú stále len zvieratá.
Nie sú. A ako píše javatar, opakovaním to nezmeníš.
Nič také ako spravodlivosť neexistuje.
Samozrejme, že existuje. Existuje veľa empirických výskumov, filozofických a ideových sústav zaoberajúcich sa touto problematikou. Dával som sem príklad prof. Kanovského, keď o tomto hovoril. Javatar sa vtedy dožadoval dohliadania pôvodného výskumu, na čo som žiaľ nemal čas. Zase by som to ale musel linkovať a hľadať a opakovať sa... skrátka sa ukazuje, že sociálne komunity (až z evolučného hľadiska) fungujú vtedy, keď sa vynucuje férovosť, resp. spravodlivosť. To tvrdí on. Ja by som dodal, že sa to samozrejme dá "ustrážiť," a na to slúži, nadstavba. Dnešný systém zjavne nie je férový ani spravodlivý, ani moc stabilný nie je, ale relatívne funguje a nejako ide. Za to vďačí vplyvu ideológie, masmédií, ale aj výchove, či už od rodiny až po školský systém atď.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

hughito napísal:vzťahuješ to aj na seba?
Áno aj na seba.
hughito napísal:Alebo ma chceš presvedčiť o opaku? Poukazom na "pudové správanie" to urobíš ťažko.
Nechcem. Ale to poukazovanie mi príde valídne.
hughito napísal:Tieto laické opisy môžeme nechať tak, kedysi som sem dával veci od antropológa Graebera napr., ale aj kopu iných vecí.
Ja som laik a rekreačný diskutér, odkazy na články a čísla som nikdy nedával a ani nebudem. Považujem to tu za obecné rekreačné fórum, nie odborné.
hughito napísal:Otázne ale je, či je toto argument pre nekonečné trvanie hierarchie. Je? Lebo aj jej stupeň, forma a úrovne sa časom menia; opäť sa to odvíja od rôznych faktorov. Podstatné je, že sa s týmto aspektom dá pracovať, dá sa posúvať, hierarchia sa dá nahrádzať, prekonávať.
To či je alebo nie je sa ukáže časom. Akurát my sa toho už bohužiaľ nedožijeme. Vzhľadom na doterajšie poznatky o vývoji spoločnosti sa môžme domnievať, že hierarchie nevymizne. Bude sa meniť len jej forma a kritéria aplikácie.
Podľa mňa je dnešný svet spravodlivejší než v minulosti a trend je pomaličky zlepšujúci sa.
Ja vravím že nič také ako univerzálna spravodlivosť neexistuje, to je len náš osobný lokálny pocit aplikovateľný len do obmedzeného spoločenského okruhu, kde sa zdieľajú +/- rovnaké hodnoty a spoločenské paradigmata.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Clovek je jak tvor hierarchicky, tak nabozensky (duchovny). Tak ako si uz v kmenovych spolocenstvach vytvarali hierarchiu - alfa samec, vodca, nacelnik, tak si vytvaral nejake nabozenstva (vid. sosky venuse atp, pohanske nabozenstva, obety). Je to ludska odveka prirodzenost.
Kali - nikdy som netvrdil, ze vzniku zivota a jeho vyvoju plne rozumiem - a dovolim si tvrdit, ze nikto z nas, ani vedci, ani ty. Napisal som ti svoj nazor
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Andy:
Áno aj na seba.
Tak to je fajn, že si zviera. Ako je možné, že potom disponuješ tými vlastnosťami/kvalitami/schopnosťami, ktoré som menoval? Máš dojem, že nimi disponuje aj taký pes alebo napr. krab?
Ja som laik a rekreačný diskutér, odkazy na články a čísla som nikdy nedával a ani nebudem. Považujem to tu za obecné rekreačné fórum, nie odborné.
Fajn no, ani mne sa vždy nechce stráviť odpoveďou na hojku hodinu, takže to chápem. Už som tu čosi popísal, boli diskusie, kde sa presne toto riešilo - zrejme v téme Anarchia. Možno ak náhodou na niečo narazím, pošlem, takto zatiaľ musí stačiť to meno Graebera.
To či je alebo nie je sa ukáže časom. Akurát my sa toho už bohužiaľ nedožijeme. Vzhľadom na doterajšie poznatky o vývoji spoločnosti sa môžme domnievať, že hierarchie nevymizne. Bude sa meniť len jej forma a kritéria aplikácie.
Podľa mňa je dnešný svet spravodlivejší než v minulosti a trend je pomaličky zlepšujúci sa.
Ja vravím že nič také ako univerzálna spravodlivosť neexistuje, to je len náš osobný lokálny pocit aplikovateľný len do obmedzeného spoločenského okruhu, kde sa zdieľajú +/- rovnaké hodnoty a spoločenské paradigmata.
No veď časom - ja netvrdím, že zajtra. Ono ja tu vždy razil názor, že človek nie je ani taký, ani onaký, ani dobrý, ani zlý. Ide o to, v čom a ako vyrastá (bavíme sa o štruktúre), pôsobí, žije, ako interaguje s ostatnými...

Baviť sa o nejakom absolútnom vymiznutí nemá zmysel, tieto krajné póly neexistujú. Ide o to, akým smerom sa spoločnosť posúva a ako funguje - na akých princípoch. Mne príde, že čím menej hierarchická je, tým to je prospešnejšie pre väčšinu. Opak znamená viac výhod pre menšinu.

+
Only self-determination and free agreement on every level of society can develop the responsibility, initiative, intellect and solidarity of individuals and society as a whole.

Only by involving everyone in the process of thinking, planning, co-ordinating and implementing the decisions that affect them can freedom blossom and individuality be fully developed and protected. Anarchy will release the creativity and talent of the mass of people enslaved by hierarchy.
Paradoxné je, že o iniciatíve, zodpovednosti, kreativite a talente radi rozprávajú neoliberáli. A výsledok?

"Váha či záhyby Einsteinovho mozgu ma zaujímajú akosi menej, než takmer istota, že ľudia s rovnakým talentom svoj život prežili i skončili na bavlnených poliach a v manufaktúrach." (Stephen Jay Gould)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Od Petersona až po x-té vydanie diskusie o "spravodlivom komunizme". (Ktorý už údajne existoval v nejakej prehistorickej spoločnosti.) Krása. :lol:

Takzvaný "multikulturalizmus", v tomto kontexte inak povedané - etnická autogenocída, je problémom každého myšlienkového "smeru", ktorý odmieta akceptovať Biele európske obyvateľstvo ako jedinečnú-nenahraditeľnú biologickú entitu. Či už je v "ľavo", v "pravo", navrchu alebo dole..

jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Aj nesnehobieli su jedinecni a nenahraditelni :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:Aj nesnehobieli su jedinecni a nenahraditelni :)
A žiadni "snehobieli" netvoria v krajinách ich pôvodu demograficky významnú skupinu, žijúcu z ich daní.

Toto je celkom zaujímavá korelácia,
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

This is too remarkable to ignore. While Macron is young—39 years old—the rest of Europe is being governed by childless Baby Boomers.
The late Benjamin Barber wrote a response to Fukuyama called Jihad vs McWorld. Barber argued that the death of the old conflicts—between nations—would go hand in hand with a new conflict: the clash between the McWorld of global consumer capitalism and the "jihad" of local, traditional, and "conservative" cultures.

Being a mother or a father, however, means that you have a very real stake in the future of the country you lead. Europe's most important leaders leave no children behind.
German philosopher Rüdiger Safranski wrote:
"for the childless, thinking in terms of the generations to come loses relevance. Therefore, they behave more and more as if they were the last and see themselves as standing at the end of the chain".

"Europe is committing suicide. Or at least its leaders have decided to commit suicide", wrote Douglas Murray in The Times. "Europe today has little desire to reproduce itself, fight for itself or even take its own side in an argument". Murray, in his new book, entitled The Strange Death of Europe, called it "an existential civilisational tiredness".

It is not a coincidence that Merkel, who has no children, has been called "the compassionate mother" of migrants. Merkel evidently did not care if the massive influx of these migrants would change German society, probably forever.

Dennis Sewell recently wrote in the Catholic Herald:
"It is that idea of 'Western civilisation' that greatly complicates the demographic panic. Without it, the answer would be simple: Europe has no need to worry about finding young people to support its elderly in their declining years. There are plenty of young migrants banging at the gates, trying to climb the razor wire or setting sail on flimsy boats to reach our shores. All we need to do is let them in"

Merkel's childless status mirrors German society: 30% of German women have not had children, according to European Union statistics

Macron preaches a sort of multicultural buffet. He speaks of colonialism as a "crime against humanity". He is in favor of "open borders", and for him, again against all evidence to the contrary, there is no "French culture".

That is why Turkish leader Erdogan urged Muslims to have "five children" and Islamic imams are urging the faithful to "breed children": to conquer Europe.

If you look at Merkel, Rutte, Macron and others, are these Islamic supremacists so wrong? Our European leaders are sleepwalking us to disaster. Why should they care, if at the end of their lifespans Europe will not be Europe? As Joshua Mitchell explained in an essay, "'finding ourselves' becomes more important than building a world. The long chain of generations has already done that for us. Now let us play".

Giulio Meotti, Cultural Editor for Il Foglio, is an Italian journalist and author.
https://www.gatestoneinstitute.org/1030 ... ess-europe
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... dcery.html
https://www.heute.at/welt/news/story/Fa ... n-57832199

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2019, 9:26)

//autoeditácia príspevku (30 Jan 2019, 7:52)
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/psi- ... &source=hp

//autoeditácia príspevku (01 Feb 2019, 19:30)
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mam- ... &source=hp
Prílohy
pic52.jpg
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Miesto riešenia týchto primitívnych praktík, je lepšie vrátiť ich tam odkiaľ prišli.. :roll:
Prílohy
Xj4YBib.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Kultura sa spoznava podla pigmentu. Dostal si na tento vyskum peniaze od ministerstva?
gogo956
Redeemer
Redeemer

baldorex
Addict
Addict

Celkom "veselé" čítanie o situácii v Nemecku...

https://plus7dni.pluska.sk/zahranicie/a ... znamenanim
gogo956
Redeemer
Redeemer

baldorex napísal:Celkom "veselé" čítanie o situácii v Nemecku...

https://plus7dni.pluska.sk/zahranicie/a ... znamenanim
-v clanku spominaju mesto Duisburg - tam este donedavna byvala nasa rodina, pred dvoma rokmi sa odtial prestahovali, prave kvoli zvysenej kriminalite. Akonahle vznikli mafie na zaklade pokrvnych zvazkov ako je typicke pre Blizkovychodne ci napr Talianske zlocinne klany, tak boj proti nim je niekolko nasobne zlozitejsi ako pri mafiach zalozenych na nie rodinnych zvazkov. Nemci sa tychto mafii uz nikdy nezbavia, budu s nimi donekonecna viest patove vojny..
baldorex
Addict
Addict

M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Miešaním rás zanikajú kultúry, upadá inteligencia a to spôsobilo úpadok ríma a všetkých veľkých kultúr.
jackb
Redeemer
Redeemer

nic sa neboj. podla novozavedenych pravnych zvyklosti mozu jeho trestnu vec este par krat otvorit a potom ho zavriet :)
ak plati to o upadku inteligencie, tak pan Magat, ci ine kotleby, vznikli z genetickeho kokteilu, kde prim zahrali mimozemske rasy na urovni jednobunkovcov.
Napísať odpoveď