Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som si tiez pozrel Bandersnatch a pacilo sa mi to. Vsetky konce som si pozrel za necele 2 hodiny. Ale je fakt, ze pocas prveho pozerania ma to vratilo iba raz. Mne sa pacilo hlavne to, ze sa dal ovplyvnit koniec a hlavne celkom vyrazne. Moja doterajsia skusenost s interaktivnymi filmami bola taka, ze sa sice dalo zvolit A alebo B, ale nakoniec film aj tak skoncil pri C.
Spoiler: ak vas zaujimaju moznosti a cesty k roznym koncom, tak tu je to pekne znazornene: https://gamerant.com/black-mirror-bande ... ry-ending/
4/5*

Druhy film co som videl nedavno bol Bird Box a ostal som sklamany. Quiet place sa mi pacilo o dost viac, pretoze to davalo vacsi zmysel. Bird Box je na moj vkus prilis mysteriozny a este aj Sandra Bullock predviedla velmi priemerny vykon. Uvod bol dobry, ale cca od polovice som sa zacal nudit.
2/5*
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

K Bandersnatch - ja som sa tam dostal asi k trom rôznym koncom, ale stále ma to vrátilo nazad k nejakému bodu rozhodovania sa, takže sa to fakt naťahovalo neúmerne dlho. Nebyť zbytočne dlhej stopáže, pokojne by som pridal bodík :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Muffi, tak o tom ten film sčasti aj bol.
Spoiler
Aj pri tej hre, knihe, či PACmanovi išlo o to, že nie sme absolútne slobodný, ale pohybujeme sa v rámci nejakých možností výberu. Nedá sa dosiahnuť absolútna voľnosť. Aspoň tak nejak som tomu jednému deju rozumel ja.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som to tiez pozeral. vobec netusim ci som sa dopracoval ku spravnemu koncu alebo nie. viac krat som zvolil taku moznost ze ma to vratilo naspat (ci uz hned alebo kludne az za 15 minut po par dalsich rozhodnutiach). az som sa nakoniec dopracoval k tomu ze mi to pustilo titulky a akoze koniec. raz mi to dokonca ponukalo moznost vybrat si medzi navratom niekam alebo zaverecnymi titulkami.

pozeral som to na 2 krat a prvy den som bol z toho mierne sklamany, v detstve som zopar "create your own adventure" knih precital a nikdy ma to moc nebavilo. toto mi prislo velmi podobne, az dalsi den ked to zacalo byt viac meta sa mi to zacalo pacit. asi sa k tomu este vratim lebo mam pocit ze som sa nedozvedel vsetko co som chcel.

jedna vec co sa mi nepacila bolo ze niektore rozhodnutia boli ako keby povinne, ked sedel u psychologa bola moznost rozpravat o svojej matke alebo nie, ja som zvolil nie, hned sa ma to snazilo presvedcit aby som povedal ano a potom neskor v deji ma to viac krat vracalo do tohto bodu az som postupne vycerpal vacsinu moznosti a jedine co mi ostavalo bolo predstalen hovorit o svojej matke.
naopak super bolo ze ked ma to aj vratilo niekam naspat, tak nebolo treba pozerat vsetko ale len take prestrihy co vsetko sa udialo.

velmi zaujimavy napad od netflixu. pokial zacnu robit viac takychto veci, tak celkom uspesne zatocia s piratenim :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

aacid napísal:velmi zaujimavy napad od netflixu. pokial zacnu robit viac takychto veci, tak celkom uspesne zatocia s piratenim :D
Presne toto ma napadlo. Im to prináša samé výhody.
1. momentálne si tento typ filmov nepozrieš nikde inde
2. nedá sa to pirátiť
3. náklady sú podľa mňa len minimálne vyššie oproti natočeniu bežného filmu (hlavne ak už majú kostru)
4. človek si ten obsah pozrie viackrát, čiže počet pozretí (minút) vs jednotka obsahu je úplne šialená oproti čomukoľvek = bod 3 = bod 2 bod 1 = proste sa to kur*a oplatí :D
5. ak zachytia vlnu, marketingovo sa to dá neuveriteľne podchytiť

V inej téme som Netflix dosť hejtil, ale toto im vyšlo na parádu.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

piratit sa to da, ale je k dispozicii iba ta defaultna dejova linia. to ani neviem ci sa mi oplati stahovat a pozerat. to uz zacinam seriozne uvazovat o sub-nuti netflixu
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

mirak2 napísal:piratit sa to da, ale je k dispozicii iba ta defaultna dejova linia. to ani neviem ci sa mi oplati stahovat a pozerat. to uz zacinam seriozne uvazovat o sub-nuti netflixu
Inými slovami = nedá sa to pirátit.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

da, ale velmo okliestene...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

otazka casu...
MP4-30
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa MP4-30 »

They Shall Not Grow Old Peter Jackson natocil k 100-mu vyrociu WWI tento pozoruhodny dokument. Je to ako pocta jeho deda, ktory zazil vojnu na vlastnej kozi. PJ nazhromazdil okolo 120 original komentarov vojnovych veteranov z 1 svetovej vojny. V archive bol zavrety 3 roky, aby nasiel vo videu presne tych veteranov. Vysledok je tak autenticky, az mate miestami zimomriavky. Toto je lepsie nez hocijaky dokument co ste kedy videli. Pretoze to co hovoria na konci ma totalne dostalo a ja som plakal ako male decko...vazme si slobodu, ktoru mame. Toto by sa malo premietat na hodinach dejepisu, da to detom viac ako memorovanie odkedy dokedy vojna trvala. Ano je to 100rocna historia, ale ja si nemyslim ze ludske myslenie sa o tak moc zmenilo...Najlepsi dokument 2018 podla mna, a dufam ze dostane nominaciu na Oscara ... 10/10
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Ralph Breaks the Internet ja som si pozrel tuto rozpravku a naozaj potesila tesil som na scenku s princeznami ( co som videl v traileru ) skoda ze krpci nebudu chapat niektore veci ( ako hate komenty a jak ten net " funguje " ... tiez tie reklamy + adblock ... )
ale pevne dufam ze tak naozaj funguje a moja postava z wowka si robi co chce a je kde chce ked som offline :D

7/10

edit : akurat som dopozeral Bohemian Rhapsody a tu nieje o com !!! 11/10 !!! si myslim (viem) ze moje slúchadla sennheiser HD 4.40BT pomohli a vydali zo seba maximum pri tejto kvalite co je aktuálne na nete a naozaj som si to slusne uzil ... samozrejme si pockam na bluray a pozrem to urcite este raz !!
( a velmi sa hanbím za seba ze na toto som nešiel do kina hlavne kvôli zvuku !!!!!!! )
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tak konečne vyšiel Bohemian Rhapsody v poriadnej kvalite (keďže som zmeškal kino) a pozrel som si to.

Za mňa absolútna paráda, Queen mám rád, ale narodil som sa pár rokov po Freddieho smrti, takže pochopiteľne som sa k tomu dostal až neskôr (aj keď podvedome som mal napočúvané už aj ako sopliak, cez otca :D) a neskutočne ma to bavilo. Strašne dobre sa na to pozeralo, proste aj keby Queen a Freddie nikdy neexistovali a celé to bola fikcia, tak je to jeden vynikajúci film. Klipy a koncerty mám napozerané a veľmi ma prekvapilo, ako autenticky to bolo natočené a že sa to dá aj porovnať. Niektoré zábery z Live Aid boli úplne mega (špeciálne pri tom jednom "zoomovacom" keď Freddie stojí na okraji, myslím pri Radio Gaga som mal riadne zimomriavky). Proste pre tých, čo už sú starší ako ja a doteraz to dlhé roky pozerali a videli len z "jednej perspektívy" to musí byť doslova darček.

Síce som si vychutnal poriadny obraz aj zvuk, ale mrzí ma zmeškané kino. :) 10/10

---

A pred pár dňami som si pozrel aj A Star is Born

Z nejakého dôvodu to ľudia porovnávajú, asi preto, že hudobné filmy čo vyšli cca naraz. Mal som veľké očakávania (všade naokolo som počúval (od žien) ako ich frajeri odchádzali s plačom z kín a pod.), ale pre mňa teda iba lepší nadpriemer. Proste dobrá dráma, ale v základe tuctová, dobre zahraná aj všetko - ale proste som sa niekedy nudil a celé mi to prišlo, že je to polhodinová zápletka zabalená do 120 (či koľko) minút. Slabších 7/10
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Vcera som sa vratil z Trhliny, no a teda ja neviem,
mozte mi to niekto vysvetlit do spoileru? lebo som tu 3. tretinu absolutne nepochopil a film skoncil skor ako som pochopil o co tam vobec islo,
Spoiler
nepochopil som ani sceny s domami, na co tam boli, co bolo na nich take cringe, nepochopil som ani tie svetla v lese, ani ci ich bolo fakt 5, alebo 4 a uz im je*alo, ci sa ten hlavny hrdina na konci isiel do lesa fakt zabit, nepochopil som ani to dieta v lese, ani preco im piskalo v usiach a preco boli vsetci spaleny a porezany...
...no neviem...asi mi to teda uslo...

knihu som necital
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Z viacerých zdrojov som počul, že film sa páčil ľuďom, ktorí čítali knihu a mali vďaka tomu väčší prehľad o obsahu. Ak by ju nečítali, mnoho vecí by nepochopili. Tí čo ju nečítali boli na tom ako ty.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Trhlina 9/10 - ja som knihu nečítal. Film bol super, napínavý, strašidelný. Nie všetky filmy musia skončiť tak, aby sa dali pochopiť.
baldorex
Addict
Addict

Čiže nepochopil si všetko, ale film sa ti páčil, chápem dobre?

Ja mám práve dilemu, pôvodne som chcel ísť, ale po toľkých reakciách k tej knihe som si to rozmyslel...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no takto, absolutne som netusil o com to je, pred vstupom do saly som si myslel ze je to o partii kamaratov ktory sa vydali hladat do lesa dalsieho z partie ktory sa tam stratil, a dedukoval som ze spadol do nejakej jamy - odtial nazov trhlina - cize bol som uplne ale totalne mimo
Spoiler
no a nakoniec sa tam diali nejake mysteriozne nadprirodzene veci, ktore zial vo filme neboli podla mna vystihnute a vysvetlene dokonca, teda realny zazitok z filmoveho deja je nulovy
film ako taky bol podla mna na slovenske pomery spracovany dobre, bol tam vynikajuci zvuk aj hudba, dost mi vadila v rychlych scenach roztrasena kamera v lese a vadil mi aj mastalir, do tej role mi nesedel, najviac som sa mu pozeral aj tak na fuzy, co som v niektorych komentaroch cital, tak prave on mal na konci nejak nalinkovane vysvetlenie toho celeho ale bud som to prepocul alebo neviem

mohol by mi to teda niekto zhrnut do spoileru o co tam vlastne islo a ako to skoncilo??

lebo knihu sa citat nechystam

Paťko ide o to že v knihe to je dotiahnute a zvladnute lepsie, a po docitani nemas tento divny pocit ako keby si vynechal nejaku cast filmu, preto by som chcel vysvetlenie od niekoho kto knihu cital alebo film pochopil lepsie ako ja, to nie je ako atlas mrakov ze cely cas WHAT THE FUCK a na konci ti to dojde ze aha ved jasne, tento film proste skoncil ze WTF a konec, zaplo sa svetlo a isiel si domov
baldorex
Addict
Addict

CheZteR napísal: a vadil mi aj mastalir, do tej role mi nesedel, najviac som sa mu pozeral aj tak na fuzy,
vraj to hral presne tak ako to bolo v knihe... Bez prečítania knihy by tam tiež nesedel

Na kameru a zvuk mnoho kritiky nie je, skôr na ten scenár ako bol poskladaný...

Napríklad v knihe vraj bola vysvetlená tá kľučka, vo filme nie atď.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ako ako som spominal vyssie v prvom spoilery, to vsetko a podla mna dolezite veci, tam vysvetlene neboli, vela krat sa stalo ze sa stalo nieco cringe a nakoniec z toho nebolo nic, uvediem priklad v spoilery
Spoiler
-ked nasli prvy dom, nevysvetlili preco sa mastalir tak bal tych fotografii na zemi

-ked nasli druhy dom, mastalir bol ako zmyslov zbaveny a krical ze to nie je ten isty dom, potom nasli dvere okolo ktorych chodili vsetci v pohodicke len mastalir na ne civel ako blazon, potom vybehol a obehol cely dom a pocuval a chytal stenu zozadu domu, zrazu strih a particka si veselo kraca lesom ako keby sa nic nestalo, nikdy sa k tomu nikto nevratil

-dalej, to dieta? s tym detskym smiechom? to co bolo? kto to bol?

-preco im vsetkym piskalo v usiach?

-preco mali popaleniny a boli dorezany?

-boli naozaj 4ia alebo boli piati?

-preco sa otvarala klucka?

-preco ten typek pocul hlasy z trezora a z tych domov?

-co boli tie svetla v lesoch zac?

-preco sa zrazu vypli vsetky svetla v dedine? - "ocenujem" neschopnost kameramana a strih rezisera ze presne v tom momente urobili strih a kameraman mal rozostreny pohlad na dedinu, v kine sa mi zdalo ze tie svetla fakt zhasli ale nebol som si isty, dnes som v komentaroch nasiel koment ze to tak naozaj bolo a v knihe to aj malo opodstatnenie a vo filme nic...

-dalej, co mu piplo v noci na mobile? ze mu niekto napisal na forum a ukazoval to typek na mobile tej Mii? asi to bolo dost dolezite ale to tiez nebolo vysvetlene

-zomrel v tom lese ten typek na konci ci nie?

-preco ked uniesol toho spisovatela autom tak krical ze ona je stale tam? kde tam? ked realne ju z toho lesa vyniesol?

-preco sa mastalir na konci ako keby zblaznil?

-preco mu nefungovala ta gpska?

-preco ten typek do lesa vlacil so sebou ten Efedrin? a preco mam pocit ze z neho realne ubudalo?

-stratil ten chalan naozaj pero na inzulin alebo mu ho niekto ukradol?

-prezil to mastalir? na konci utekal dole do tmy a potom uz o nom nebola rec

-na konci typkovi zvonil telefon a bol to hovor pre mastalira? WTF? s kym telefonoval? kam ich potom viedol? (by the way, iphone 3 dni v kuse hlada signal po lesoch a je stale nabity? :D)

-ten spisovatel bol akoze Karika osobne? stalo sa mu to iste?

-je to naozaj podla skutocnej udalosti?
mohol by mi to niekto vysvetlit? naozaj ma to zaujima
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Úplne nepodstatné otázky. Išlo o atmosféru. Jednoducho tam bola trhlina v časopriestore a diali sa čudné veci.
Napísať odpoveď