Prezidentské voľby 2019

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa bude konať 30.3.2019?

Zuzana Čaputová
54
89%
Maroš Šefčovič
7
11%

Celkom hlasov: 61

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2019

Príspevok od používateľa ephramko »

V minulosti nám už spojenci z NATO zaplatili rekonštukciu vojenského letiska v Sliači. A má tu niekto z nich základňu? Nemá. Tak o čom to teraz akože je? Danko si behá po inštukcie do Moskvy a potom kurví vlastnú krajinu. Keby toto robil predseda amerického senátu, tak je dávno v base.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

M142 napísal: mas nejake relevantne info, co bolo predmetom zmluvy, resp ake podmienky tam boli?
Veď ale práve o to ide. ;)

Odporúčam túto analýzu od právnika, ak teda nemám posielať Chmelára.

https://www.noveslovo.sk/c/Ministerstvo ... ania_s_USA

begbeee: Ako to je všetko pekné + ja som o nejakej orientácii na východ nenapísal ani písmeno, ale to je tak ťažké brať veci rovnakým dielom a vnímať kriticky aj USA? Veď tu sa nebavíme o lízatkách. To je veľmoc, ktorá páchala/pácha zverstvá. Môžu si podať ruku s tými, voči ktorým sa tak vymedzujú. A áno, geopolitická konštelácia vypálila tak, že sme spojenci, ale určite sa dá aj v týchto mantineloch nejako manévrovať. Proste nechcem tu ich sklady a strediská, alebo newspeakom povedané "integračné centrá." Spomenul som si teraz na kedysi silnú tému radarov, ktoré riešili Česi. Tiež to bola zásadná otázka a vyvolala aj masívnu vlnu nespokojnosti.

Naozaj, spoločnosť je tak rozdelená, že takmer všetci uvažujú binárne: buď, alebo. Zdravý rozum sa vytráca. Buď úplne A alebo úplne B, nič iné. Proste keď nechcem vplyv Ruska a nie som rusofil, tak sa musím zmieriť s opačným extrémom - lebo ak nie, tak som zase tými, čo sa s ním zmierili, hodení do opačného tábora.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Vo Vajnoroch centrum je. Mozes v nechceni pokracovat.
Pri pohladena fyzickogeograficku mapu Slovenska nie je priestor to hrat na neutralitu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

hughito napísal: Veď ale práve o to ide. ;)

Odporúčam túto analýzu od právnika, ak teda nemám posielať Chmelára.

https://www.noveslovo.sk/c/Ministerstvo ... ania_s_USA

begbeee: Ako to je všetko pekné + ja som o nejakej orientácii na východ nenapísal ani písmeno, ale to je tak ťažké brať veci rovnakým dielom a vnímať kriticky aj USA? Veď tu sa nebavíme o lízatkách. To je veľmoc, ktorá páchala/pácha zverstvá. Môžu si podať ruku s tými, voči ktorým sa tak vymedzujú. A áno, geopolitická konštelácia vypálila tak, že sme spojenci, ale určite sa dá aj v týchto mantineloch nejako manévrovať. Proste nechcem tu ich sklady a strediská, alebo newspeakom povedané "integračné centrá." Spomenul som si teraz na kedysi silnú tému radarov, ktoré riešili Česi. Tiež to bola zásadná otázka a vyvolala aj masívnu vlnu nespokojnosti.

Naozaj, spoločnosť je tak rozdelená, že takmer všetci uvažujú binárne: buď, alebo. Zdravý rozum sa vytráca. Buď úplne A alebo úplne B, nič iné. Proste keď nechcem vplyv Ruska a nie som rusofil, tak sa musím zmieriť s opačným extrémom - lebo ak nie, tak som zase tými, čo sa s ním zmierili, hodení do opačného tábora.
Uvažovať binárne nemusíme. Sme súčasťou ekonomickej veľmoci na úrovni oboch a zostať absolútne relavantným hráčom je čo najviac sa integrovať do EÚ. Prijať ju za svoju a to neznamená nekritizovať, naopak, ale konštruktívne ako súčasť bloku. Lebo zatiaľ sa Slovákom darilo len rozbíjať od c.k. monarchie až po ČSFR.
Dila
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dila »

Amíci vypovedia zmluvu o likvidácii rakiet stredného a kratšieho doletu. Náhle dojde do štátov k okrajovým hraniciam s Ruskom Pompeo a náhle máme tu balík 100 miliónov ktorými chcú modernizovať letiská a sklad munícií.. kto vie ako veľmi modernizovať.. myslím že už treba jasne povedať že nemôže byť človek proatlantický a zároveň proeurópsky, keďže záujmy Ameriky a Európy sú čím ďalej tým viac u každého iné.. bodaj by sa Európa dokázala emancipovať a Rusko s Amerikou nech si merajú gule cez Tichý oceán.. bo v Európe nik nemá hádam záujem na tom aby tu bola vojna.. A Rusi nvm či majú tak imperialistické chúťky žeby si zrazu zaumienili že vtrhnú do Európy.. toe absurdné
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to si mysleli aj Gruzinci v roku 2008 a Ukrajinci v roku 2014, dalsie 6-rocne vyrocie bude buduci rok
Dila
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dila »

V tomto je Rusko problematické.. to uznávam.. je správne to odsúdiť.. nie je v poriadku proste takto riešiť stratu vplyvu nad sovietskymi satelitmi bývalého režimu.. no signalizuje to to žeby si Rusi robili chúťky na štáty EÚ?? nemyslím že to bude hroziť dokým budeme schopní budovať silnú Európu bez toho aby sa tu strašilo Amerikou na jednej strane a Ruskom na strane druhej lebo nakoniec budú mať hlavné slovo len tí najväčší blázni a Európa sa stane len nesvojprávnym ihriskom kde sa budeme takto len stále viac a viac trieštiť.. hm.. Mňa už len unavuje ako sa tu všetci len osočujú a buduje sa arogancia v diskusiách a nakoniec nikto neberie v úvahu postoj druhej strany.. preto treba si uvedomiť že nežijeme ani v Rusku ani v Amerike.. treba si zrejme ozrejmiť kto to je Európan a aké by mal mať postavenie v globále.. a Európa má myslím vlastnú agendu.. hlavne tú morálnu.. budovať vždy dialóg ako mediátor sporov... tak si aspoň myslím žeby to malo fungovať
beardie
Redeemer
Redeemer

Dila napísal:V tomto je Rusko problematické.. to uznávam.. je správne to odsúdiť.. nie je v poriadku proste takto riešiť stratu vplyvu nad sovietskymi satelitmi bývalého režimu.. no signalizuje to to žeby si Rusi robili chúťky na štáty EÚ??
Pobaltie by vedelo rozprávať
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

To niektorym ludom nevysvetlis, oznacia ta za agenta Kremla... Pritom je jasne, ze kazdy normalny clovek by bol aj proti pritomnosti Ruskej armady a jej financovania rekonstrukcie letiska (to sme tu mali v 68). Za 100 milionov, co nie je ani nejaka podstatna cast rozpoctu by predali aj vlastnu krajinu. To nebol dokonca ani krok NATO (ministerstvo sa vyjadrilo, ze SR bude dalej plnit svoje zaväzky v clenstve) bol to krok samostatnej velmoci, ktora ma svoje specificke zaujmy, kongres uz pred casom schvalil prostriedky na zlepsenie leteckych moznosti na vychode Europy, tak co si ti trapaci dovoluju odmietnut, ze? a mohli by sme neskor ratat aj s odvetnymi opatreniami Ruskej federacie. Od tohto sa treba drzat co najdalej

Treba si pozriet podmienky americanov na oficialnej stranke ministerstva obrany - je jasne, ze to bol trojsky kon zakladni, pritomnosti armady cudzej velmoci a skladov
Rezort obrany považuje za ohrozenie, resp. obmedzenie suverenity Slovenskej republiky akékoľvek vytvorenie právnych podmienok pre pôsobenie cudzích ozbrojených síl na území Slovenska na neurčitý čas, s možnosťou vypovedania zmluvy najskôr po uplynutí doby 10 rokov od nadobudnutia jej platnosti, s 12-mesačnou výpovednou dobou. Navyše takéto pôsobenie cudzích vojsk by mohlo byť v zmysle terminológie NATO považované za vytvorenie základne cudzích vojsk na území Slovenskej republiky, s čím vedenie ministerstva obrany zásadne nesúhlasí.V prípade, že by bola predmetná dohoda o obrannej spolupráci podpísaná, vytvoril by sa precedens, ktorý by umožňoval umiestnenie cudzích vojsk území Slovenskej republiky, a to navyše bez toho, aby bol stanovený počet amerických vojakov, počty vojenskej techniky, ako aj materiálu bez špecifikovania druhu a konkrétneho účelu. Ministerstvo obrany SR zároveň v tejto súvislosti zdôrazňuje, že nemôže v žiadnom prípade súhlasiť ani s neopodstatneným zvýhodnením príslušníkov Armády USA, civilných zložiek, ich rodinných príslušníkov a amerických kontraktorov v porovnaní s príslušníkmi ozbrojených síl členských štátov NATO

Ponuka Spojených štátov amerických v súlade s programom EDI bola zameraná výhradne na budovanie zariadení, resp. objektov, ktoré slúžia prioritne pre rozmiestnenie príslušníkov americkej armády, vojenskej techniky a materiálu, resp. využitie pre akékoľvek účely. Nijakým spôsobom nezodpovedala operačným požiadavkám Ozbrojených síl SR, ani požiadavkám NATO s cieľom zabezpečenia podpory hostiteľskej krajiny iným silám členských štátov NATO. Opakovane však tiež zdôrazňujeme, že v tomto prípade išlo o možnú bilaterálnu spoluprácu, ktorú sme odmietli z dôvodu ohrozenia suverenity Slovenskej republiky. Ministerstvo obrany SR si však naďalej plní a bude plniť všetky záväzky ako člen NATO.
https://www.mod.gov.sk/43778-sk/ministe ... republiky/
Za tento krok si Danko zasluzi ten titul kapitan.. :) a marakesskeho exota a rektalalpinistu Lajcaka ide porazit
jackb
Redeemer
Redeemer

Podla Ustavy vojaci ineho clena NATO nie su “vojska cudzej mocnosti”. Rusi na Sliaci su. A kedze kapitan sa chodi cmulat s predstavitelmi RF, pacha vlastizradu, za ktoru by mal byt stihany a sudeny.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

begbeee napísal:Radšej budem džendžer a mať sa dobre, ako hrdý Slovan s holou riťou á la všetci nacionalisti na Slovensku. Sú smiešny a sú to politici minulého storočia, ak nie ešte toho predminulého.
Toto je prvý sympton skorumpovatelnosti. Potom nezabudni pokrytecky nadavať na politikov... je to v podstate len obraz tvojho oportunistickeho spravania...
jackb napísal:Podla Ustavy vojaci ineho clena NATO nie su “vojska cudzej mocnosti”.
Možno de iure, ale de facto sú...
jackb
Redeemer
Redeemer

De facto pre Cvrčkov, ktori chcu v case vojny strielat na vojakov s oznacenim NATO...
Kedze taka skutocna zakladna potrebuje zazemie, miestni by sa zamestnali a mohli by byt vybrati ako civilna podpora zakladni v horucejsich krajinach. Ale asi je viac v narodnom zaujime utierat starym Rakusanom sliny, ako si doma pekne zarobit predajom hamburgerov...
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

„Sme suverénnym štátom, ale takisto partnerským štátom NATO. Ak si máme plniť záväzky, tak medzi ne patrí rozvoj našej letiskovej infraštruktúry. A voči Ruskej federácii nie sme partnersky viazaní,“ uviedol v relácii K veci na Rádio Slovensko v rozhovore so Soňou Weissovou dekan Leteckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach Stanislav Szabo.

Zároveň povedal, že ruských vojakov je na základni Sliač zrejme viac ako amerických.

Celú reláciu si môžete vypočuť na https://bit.ly/2TNbY3O
Prílohy
FB_IMG_1552393469922.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Neviem, pýtam sa: ide o (ruských) vojakov alebo technikov-montérov, ktorí sa starajú o stíhačky? Neviem ani ako to funguje v armáde, že či aj technik montér je formálne vojak a má hodnosť. Lebo napr. aj riaditeľ Vojenského historického ústavu a ďalší pracovníci tam sú aj vojaci, majú hodnosť... ale asi ich reálne za vojakov v zmysle, o akom sa bavíme, nikto nepovažuje.
jackb
Redeemer
Redeemer

Takze rusky vojak nie je rusky vojak ak: nosi monterky, nema oznacenie, prisiel na dovolenku vo vypozicanom kuse techniky.
Este by sme sa mohli dozvediet, kolko krat “satanske NATO” vojensky prepadlo svojho clena, aby zaistili proamericko-bruselske smerovanie.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Lajcak dnes aj tak dementoval spravu o trvalej pritomnosti americkych vojakov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, bavme sa o slovku trvalej. Takéto vyjadrenie už ministerstvo dalo dávnejšie. Tiež tam použili termín trvalej. Dá sa tomu chápať aj tak, že sa vytvára priestor na dočasnú prítomnosť.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

jackb - ty si cely cvrcek, daj si helmu na hlavu a chod s vodnou pistolou provokovat k ruskym hraniciam ked sa tak tuzis hrat na vojacikov. Jasne tych 20 technikov, ktory opravuju sroty MIGY - to je uplne porovnatelne ... vsetko tajni agenti Kremla

Dnes som sa v ramci pracovnych povinnosti stretol s ruskym parom - neboli to moji znamy, tak medzi recou som sa ich spytal na medzinarodnu situaciu - co Putin, odpoved bola "he fits for us, hes a strong man", ked som im povedal, ze som zo Slovenska prisla odpoved aaa Slovakia - hned vedeli, ze sme tam poslali vojakov a pripomenuli, ze aj pocas 2.sv. vojny ... Takze takto nas oni vnimaju - ze my sme nepriatelski voci nim. Ked som povedal, ze nalady v spolocnosti tomu velmi nezodpovedaju, boli radi. Krok ministerstva obrany vnimam ako pozitivny signal, ze sme ako jediny clen odmietli "pomoc" a pritomnost USA, ktori posobia ako stvaci medzi nami a Rusmi, Europski politici by mali odstranovat animozitu, nie este vykrikovat ako napr. Kiska ....

Mimochodom, podla tohto dokumentu mala ist polovica z humanitarnej modernizacie letiska na municny sklad, co vyplyvalo aj z vyhlasenia americanov
Regional Munitions Storage Area Slovakia Malacky 59 mil.
https://comptroller.defense.gov/Portals ... _JBook.pdf

Lajcak klamal uz aj pri Marakesskom protokole, ze vlastne o nic nejde ...

Pre amikov je zbrojny priemysel a vojna hlavne biznis. Netreba si robit iluzie, o com je uz dlhsie politika United States of Money, ovladnuty medialny priestor, obrovska korupcia v kongrese, zaujmove a lobbysticke skupiny, vymyslia story, nabehnu s armadou, niekto zaryzuje na zbraniach, prve co, podpisuju sa ropne kontrakty, dosadzuju babkove vlady, alebo este väcsi chaos. Po fasizacii Ukrajiny po z pofidernych zdrojov financovanom Majdane a pripojenia Krymu k Rusku sa vyrobil strasiak z Ruskej federacie, tlaci sa na zbrojenie, nakupy americkych stihaciek, posilnovanie zakladni, na navnadu humanitarnej pomoci naletia len piate kolony typu Olano, Most-Hit, SAS a lobbysta za nakup americkych stihaciek Kiska. Je mozne, ze budu produkovat napätie a vyberat od statov vypalne za "ochranu" ... daju sto milionov, zoberu ovela viac. Som zachytil, ze za pritomnost vojakov USA budu chciet uhradu 50 percent nakladov a hradenie vsetkych nakladov spojenych s beznou prevadzkou - Vraj prvymi krajinami kde by sa mali tieto pravidla aplikovat by mali byt Juzna Korea, Japonsko (Okinawa) a Nemecko (Ramstein) .... Cize nie tak celkom nezistna pomoc ... a pochybujem, ze pri letiskach by to tak bolo, tak naivny snad neni nikto
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nácek. Fanatickí kresťan. Najnovšie aj obdivovateľ putinovského skorumpovaného Ruska, kde sa bežný chlap ani nedožije dôchodku, ale každý človek v okolí Putina má jachtu aspoň za miliardu dolárov. Už ti chýba len aby si začal chodiť do saláfistickej mešity, prípadne tvrdil, že ľudmi spôsobené oteplovanie planéty je hoax a tvoja debilita bude kompletná.
beardie
Redeemer
Redeemer

tehla napísal: Dnes som sa v ramci pracovnych povinnosti stretol s ruskym parom - neboli to moji znamy, tak medzi recou som sa ich spytal na medzinarodnu situaciu - co Putin, odpoved bola "he fits for us, hes a strong man",
pozri tehla, možno tebe silné osobnosti imponuju, ale normálni ľudia sa radšej starajú sami o seba a nechcú, aby sa im štát pchal do života, lebo sami si ho vedia vyriešiť lepšie

Som si istý, že ti technici prešli minimálne základným spravodajským výcvikom, pretože rusi nemajú veľa príležitostí sledovať člena NATO priamo z jeho uzemia, niečo podobné povedal aj bývalý generál Macko v dnešnom podcaste Aktualit

ked som im povedal, ze som zo Slovenska prisla odpoved aaa Slovakia - hned vedeli, ze sme tam poslali vojakov a pripomenuli, ze aj pocas 2.sv. vojny ... Takze takto nas oni vnimaju - ze my sme nepriatelski voci nim.
za oslobodenie im samozrejme poďakovať treba, za zavedenie socializmu určite nie, zničili celé 2 generácie ľudí
Krok ministerstva obrany vnimam ako pozitivny signal, ze sme ako jediny clen odmietli "pomoc" a pritomnost USA,
ci sa ti to paci alebo nie, sme plnohodnotným členom NATO, ktoré ako jediné zabezpečí celistvosť územia, Ukrajinci a Gruzínci by vedeli hovoriť...

Odmietnutie peňazí zdarma od USA na vylepšenie infraštruktúry, pričom mame objednane F16ky od toho istého USA, je ťažká schiza
Napísať odpoveď